Jump to content

Instalatie Gpl

marianu
 Share

Postare recomandată

Asa stiu si eu, ca trebuie sa fie mai mici pe GPL.

Daca nu-l gasesc prin zona pana maine ii dau un telefon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai catalizatorul praf, n-o sa se rezolve cu reglaj gpl...

Link către comentariu

Si sonda de dupa catalizator ce asteapta daca se presupune ca am catalizatorul praf ?

Din cate stiu asta ii rolul ei, sa verifice starea catalizatorului.

Modificat de neohq
Link către comentariu

de cat sunt duzele,ce valori sunt pe benzina si ce valori pe gaz?

Link către comentariu

Din pacate nu stiu de cat sunt duzele, am sa verific daca is trecute in cartea de la instalatie, iar legat de "valori" la ce te referi mai exact ?

Modificat de neohq
Link către comentariu

STFT si LTFT.daca ai interfata gpl diametrul duzelor il gasesti trecut in configuratie.

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Am ambele interfete dar momentan nu am laptop la indemana. Aici am postat ceva valori dar sunt din 11.2014.

http://vwforum.ro/topic/42751-instalatie-gpl/page-199#entry2463625

Chiar daca am interfata pentru GPL din pacate nu pot face prea multe reglaje deoarece lipseste senzorul MAP care costa undeva spre 300 lei din cate am citit.

Am inceput sa merg pe benzina si mi-am facut programarea la RAR pe vineri, pana atunci sper sa fac undeva la 200km + si sa se "curete" putin chestiile pe acolo.

Is curios daca sfatul lui Paul ajuta cu ceva

Modificat de neohq
Link către comentariu

Tu prima oara rezolva problemele masinii. Ca daca masina nu merge bine pe benzina, cu siguranta nu o sa mearga bine pe gaz. Daca senzorul tau MAP e dus, amestecul tau si implicit noxele e logic sa fie aiurea. Si ti-am zis, dai un telefon si lui Moog ca te poate ajuta mai mult pe partea de GPL.

Link către comentariu

Decat sa cotcodacesti , fa rost de un laptop/interfete soft instalate + acces la net si da un telefon...

MAP -ul e de la kkt BRC care e "optional" la variantele "low cost"... e printre putinele care nu au senzor MAP by default...

Link către comentariu

Asta vreau sa aflu si eu prima oara, daca pe benzina stau bine treburile.

Maine fac rost de laptop si ne auzim la telefon, interfetele is pregatite deja.

Multumesc.

Modificat de neohq
Link către comentariu

De doua zile, am consum IN VITEZA si la peste 1500 rot pe min, FARA sa apas pedala de acceleratie! Nu am avut acest lucru pana la o revizie gpl la 30 de mii. Desii, nu cred sa aiba vreo legatura cu revizia, totusi, fiindca nu am nici o eroare VAG, nu am la ce altceva sa ma gandesc (clapeta acordata, spalata, la fel si egr-ul). Motorul merge mai tare si consuma mai mult cu cca. 2l/100 (adica 10l/100, in aceiasi conditii de mers economic)

Ma poate ajuta cineva cu o ideie? Mersi. :)

Link către comentariu

@PaulF

Te rog da-mi voie sa te corectez, nu  "ajuta" ci "rezolva".  :D

Dupa  ~150km pe benzina in care masina a vazut doar 3000-4000 rpm, inainte cu 1 ora sa ma duc la RAR am fost la un service ITP sa vad cum stau treburile, au iesit perfecte rezultatele, ba chiar am ramas socat putin.

Cand i-am zis la domnul de la RAR si a vazut si "bonurile" m-a aprobat pe loc.  :lol: (era altul fata de data trecuta si era de treaba)

Asa ca multumesc mult pentru sfat !

@Moog

Multumesc mult pentru ajutor ! Acuma pot "dormi" linistit stiind ca totul ii ok.

PS: "Bonurile"

post-66758-0-41249500-1439580116_thumb.j

Modificat de neohq
Link către comentariu

@neohq ma bucur ca am putut fii de ajutor. Eu te-am sfatuit ca am vazut prima oara la masina mea ca dupa 50-100km pe benzina dupa ce am mers mult timp pe GPL, masina isi schimba comportamentul. Merge mult mai lin. Eu incerc sa merg ce putin o data pe luna, cate 2-3 zile doar pe benzina sa mai reglez motorul.

@ladoga cel mai probabil nu se inchid injectoarele complet. Daca ai o interfata pt GPL vorbeste cu Moog si te poate ajuta el. Pe benzina nu prea ai ce sa faci. Cel mai probabil ai un injector defect care nu se mai inchide complet. Ca presupun ca nu ai umblat la injectie/timpi etc.

Modificat de PaulF
Link către comentariu

Problema e ca, se pare, figura merge si pe benzina (nu am umblat la timpi...).

Link către comentariu

@PaulF, oare n-o fi senzorul de la clapeta de accelerație infundată, defectă, si nu injectoarele?

Link către comentariu

Daca senzorul de la clapeta era defect, nu mai mergea masina in parametrii (relantiul oscila, nu se mai accelera, etc). Daca poti fa rost de un VCDS si uitate in mers in frana de motor cat la suta e deschisa clapeta si uitate si daca injectoarele baga ceva combustibil.

Link către comentariu

Salut baieti ...

Se da un Passat din 2001 , ALZ .. cu instalatie de gpl Milano  si acum 2 luni am re-reglat instalatia de gaz ... ( duze de 2,1 mm , totul  foarte ok  , nici o eroare , nimic .....)  ........atasez si valorile obtinute .. in grupul 032 cat si reglajul sondei lambda in grupul 001 ......

Toate bune si frumoase pana astazi cand ,efectiv s-a dat peste cap ,dereglat  .......valorile lambda din grupul 001 se duceau si pana in + 30 % ... eroare constanta de system to lean  ( motorul nu functioneaza rau , doar ca aprinde check-ul si  valoarea in ralanti la computerul de bord la consum ralanti in loc de 0,8 /h   a urcat la 1,2 - 1,3 /h .......

Practic am ramas masca stiind ca masina functiona perfect ,fara nici o eroare acum o zi si astazi .......m-a uimit .... in sensul rau ...

Aveti idee din ce cauza s-a intamplat asta ..... ???

post-131922-0-46909600-1439822707_thumb.

Modificat de Minel82
Link către comentariu

aer fals(furtunas vacuum fisurat sau copt) sau debitmetrul.

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Desi nu am nici o eroare  in legatura cu debitmetrul ....iar aer fals ,verficat cap coada , nimic ..........si pe langa asta ....valorile pe benzina sunt bune .cand trec pe benzina ..!!!

Tocmai am resetat STFT SI LTFT  si o sa merg pe benzina cateva zile ......

P.S.

Cand am conectat softul de la gpl impreuna cu Vag-Com-ul (in clipa cand am sesizat anomalia ) .... indiferent cum jonglam cu valorile din reglajul instalatiei .. pur si simplu  nu scadea sub  + 23 % nici cum  .......in grupul  001 ..sonda lambda

Modificat de Minel82
Link către comentariu

Sunt schimbate nu demult , daca au 10.000 ii mult ... mergea perfect, tragea ,etc ..... ( si acum trage etc, sa nu fiu inteles gresit ) ...iar simptomul unor filtre ,teoretic ar trebui sa se manifeste treptat,  nu dintr-o data .....  astazi am parametrii ok si maine sunt dati peste cap ........si sincer deja cred ca ii SF .....

Link către comentariu

Cand am conectat softul de la gpl impreuna cu Vag-Com-ul (in clipa cand am sesizat anomalia ) .... indiferent cum jonglam cu valorile din reglajul instalatiei .. pur si simplu  nu scadea sub  + 23 % nici cum  .......in grupul  001 ..sonda lambda

Imi dau singur quote ,  din cate am observat ,nu prea amanuntit din pacate , anomalia se intampla mai mult in ralanti  , cu sau fara consumatori .

Ce doresc sa fac este ,doar o recalibrare  la ralanti conform softului  fara sarcina si pe urma cu sarcina si atat ........

Modificat de Minel82
Link către comentariu

Voi prin Cluj nu aveti telefon?

Sau santeti timizi?

Suna in puii mei si vb...

Link către comentariu

Ardeleni  :icon_bounce:

Sa stiti ca nu intotdeauna mersul turat si pe benzina ajuta, pentru ca noxele pot sa iasa prost si din cauza consumului de ulei pe la semeringurile de supape :D

Link către comentariu

Ca un mic offtopic .... locuiesc in ardeal de 4 ani aproape dar sunt din banat din Caras ..... :lol:

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
  • Aerofan a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!