Jump to content

Instalatie Gpl

marianu
 Share

Postare recomandată

Poate fi si de la multivalva...nu ar trebui sa ajungi la diferente asa mari...mai incearca la vreo 2 statii si daca tot asa nu e de la presiunea statiei...nu toate statiile sant dereglate...

Kye: ala care isi ia TV led nu la luat in ideea ca face economie, la luat pe considerente de performante si atat...

Eu unul am vreo 2-3 prin casa dar sa fiu al dreacu daca m-am gandit la cat consuma...putin mult etc...in primul rand m-am gandit daca bugetul permite...

Dar sa sparg 1500-2000RON pe TV LED care consuma 10-20W sa-i mai pun nus ce avioane pe el de 3-400RON sa consume 8W, si sa ma bucur ca am facut economie de 5-10W adica vreo 2-3RON pe luna ar fi total de porc...

Vreau economie dar si ceva tehnologie iau un SH de 7-800RON care consuma 30W si gata...ies in avantaj...

Sau iau o masina de 20000euro si pun pe ea cauciucuri SH ca sa fac economie...

Vorba unui clasic : "...Pai ori sant golani ori numai santem..."

Singura explicatie logica ar fi ca masina a fost din banii altora si combustibilul din banii tai...

Vroiai economie o faceai rapid la inceput luand o masina mai ieftina cu acelasi comfort...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gindirea ta e cea clasica a romanului: second hand all the way. Ala care are de ales un TV poate alege cu aceeasi diagonala intre un LED si o PLASMA. Ca performanta nu prea exista diferenta insa dpdv al consumului ledul consuma mai putin decit un bec iar plasma cit un resou..... desi e mai ieftina cu 30%. 

De ce sa imi pun instalatie noua de gaz cind pot sa recuperez una sh ? 

Sau de ce ai cumpara tu imbracaminte noua cind poti sa iei la kg de la second hand.... ??? Aceeasi blugi de firma care costa 200 euro in magazin noi ii iei cu 20 lei la sh.....

Tu imi aduci aminte de un client al meu: a intrat intr-o zi in magazin ca vrea cea mai ieftina tastatura. I-am zis ca am la 15 lei si urmatoarea ar fi la 30 lei. I-am recomandat sa se fereasca de aia la 15 lei caci dupa 2 luni i se scorojesc literele de pe taste si nu mai vezi ce bati.

Raspunsul lui : ""pai lasa ca daca se scorojesc vin si mai iau una.....""

In ultimele 6 luni a cumparat 3 tastaturi , pe linga bani nu mai pun deranjul timpul pierdut si drumul pina aici.....

Nu cumva tu tastezi de pa tastatura sh si folosesti un mouse cu bila ????

Link către comentariu

Lascarica, lasa omul sa se simta bine, ce ai cu el ? :)

S-a dovedit ca hibridele sunt super economice, scumpe insa...

micutu: in rezervor de 42 brut intra prin exceptie si 36 de l,  dar e prea-plin.

Ce e peste e deja hotie.

florinarsenie: nu mai face afirmatii in necunostinta de cauza. Skodita respectiva consuma exact cat spune omul. Iti confirm si eu din propria experienta. Frecvent consumul de gaz e intre 7,2-7,5 la motoarele 1,2 HTP cu o caroserie de 1200 de kg ( break ), asta in conditii de incarcatura 200-300 kg si mers extraurban cu viteze 90-100 km/h !

Ce e de mirare cand in aceste conditii se scoate un consum de 5,5-5,8 pe benzina ? pe gaz iese cu +30% mai mare, e simplu.

best: daca vrei sa asculti sfaturile mele bine, daca nu cumpara ce vrei. O sa te convingi singur ca schimbatul bujiilor e foarte greu si nu o sa ai chef sa le tot schimbi la 20k...

Link către comentariu

florinarsenie

120 L tocmai ca eu am facut afirmatii in cunostinta de cauza, eu am spus cum se face un consum real la gpl, daca stii tu ca se face altfel, lumineaza-ne si pe noi, nu citesti ca omul nu isi face bine calculul? ( invata-l cum sa-l faca).

In privinta consumului de 5,5-5,8 pe benzina cum spui, consumul asta il scoti doar pe drum drept, singur in masina, fara sa bata vantul, fara depasire, etc si pe distanta scurta.

Nu stiu cate masini ai avut tu, dar inseamna ca eu am fost cel mai ghinionuist om, deoarece eu am avut pana acum 8 masini ( foarte bine intretinute) si nici una nu consuma cum scria in cartea masinii, mers in toate stilurile de condus.

Link către comentariu

Detalii despre ultimul consum :

La iesirea din Chisinau am facut plinul , iar la vama Sculeni am completat , sa intru in tara plin de-a binelea.De obicei incapeau vreo 10 litri si ceva de gaz....dar ieri surpriza , au incaput doar 8.5 litri , deci am facut fix 120 de km cu 8,5 litri , iesind un consum de 7,1 litri , mers relaxat 80-90 cateodata 100 dar foarte rar ca se activeaza alarma din dreapta mea :)) , inmultit cu 2,5 lei cat e gazul in Moldova rezulta cam 18 lei la 100 de km , destul de bine momentan. Ziceam ca pe portiunea aia de drum scoteam cam 8 intotdeauna la acelasi stil de mers insa singura diferenta intre cum am mers ieri si cum merg alte dati o reprezinta depasirile si urcatul la deal.Desi merg cu viteze relativ mici 80-90-100 , nu-mi place monotonia , adica atunci cand fac o depasire desi am spatiu destul ca as putea-o face cu treapta a 5-a lejer , de obicei eu pun a 4-a si o apas , sau chiar a 3-a "sa o mai desfund" nitel , insa ieri am avut un stil de mers lenes , cu depasiri line , multe din ele cu treapta a 5 a.Iar adeseori la deal in loc sa merg cu a 4-a la 2000 si ceva de turatii eu pun a 3-a la 3500.Trebuie sa mai treaca ceva ani ca sa scot mereu consum de 7 , dar cred ca pana atunci se va termina petrolul si vom merge toti cu masini hibrid.In vacanta am scos 10.5 prin Chisinau , dar la fel mers linistit , fara accelerari bruste.In Iasi scot 11 , probabil ca distanta intre semafoare e mai mica si folosesc frana de motor mai putin.Deci se poate si cu o masina de 75 de cai , cu aproape 300.000 km.

Link către comentariu

florinarsenie

danutz Zeu, consumul real se face cand se goleste de tot rezervotul, tu cum ai facut completand pana la plin, nu iti iese consumul real, aici intervin mai multi factori:, presiune de incarcare pompa, cat este de cald sau rece afara,etc., multivalva din butelie nu intrerupe de fiecare data la fel.

Link către comentariu

Gindirea ta e cea clasica a romanului: second hand all the way. Ala care are de ales un TV poate alege cu aceeasi diagonala intre un LED si o PLASMA. Ca performanta nu prea exista diferenta insa dpdv al consumului ledul consuma mai putin decit un bec iar plasma cit un resou..... desi e mai ieftina cu 30%. 

"Helouuuuu" !!!?!?!? Masina achizitionata de tine nu este tot SH ? Ca e poate ceva mai noua tot aia...

Nu conteaza ca e SH sau noua...

Tu ai luat un SH sau nou  de 17000, un altul una de 7000...diferenta de 10.000euro...

Amandoi vreti sa faceti economie...cel putin declarativ...ca e criza...

Tu faci mai multa economie...240 RON la 5000km...dar cu o cheltuiala initiala mult mai mare...aceasta cheltuiala initiala nu se justifica, economic vorbind prin economia facuta...decat daca ai degand sa faci turul Europei  de 2 ori pe an pina iesi la pensie...

Ce dreacu e asa de greu...ori faci economie ori nu...

Ori ai bani si nu te uiti la 5-800RON /an ori nu ai si vrei sa faci economie ?

Oricum discutiile despre o masina hibrida nu-si are rostul pe un topic intr-o sectiune de masini sub nivelul unora...

Link către comentariu

120 L tocmai ca eu am facut afirmatii in cunostinta de cauza, eu am spus cum se face un consum real la gpl, daca stii tu ca se face altfel, lumineaza-ne si pe noi, nu citesti ca omul nu isi face bine calculul? ( invata-l cum sa-l faca).

In privinta consumului de 5,5-5,8 pe benzina cum spui, consumul asta il scoti doar pe drum drept, singur in masina, fara sa bata vantul, fara depasire, etc si pe distanta scurta.

Nu stiu cate masini ai avut tu, dar inseamna ca eu am fost cel mai ghinionuist om, deoarece eu am avut pana acum 8 masini ( foarte bine intretinute) si nici una nu consuma cum scria in cartea masinii, mers in toate stilurile de condus.

Florine, afirmatii in cunostinta de cauza inseamna ca tu ai mers cu acelasi autoturism, in aceleasi conditii ca si bestcopies.

Deci printre cele 8 ai avut sau ai Skoda Fabia Break 1,2 HTP-BME ? Si cate din cele 8 au fost noi, nu SH ?

Omul isi face foarte bine consumul, de la gol la gol. Unde ai citit tu altceva in afara de: "Ma duc cu el gol-golut. Asa am facut consumul. La pompa pun tot timpul full. Daca atat intra, ce sa-i fac? 80% din 42 = 33,6 litri, deci pe aproape.

Caz concret: plecat full de la pompa, parcurs 425km pana cand nu a mai stat deloc pe gaz, alimentat din nou cu 32l. Fa-mi tu calculul consumului. Pe BC 6,2% benzina." ???

Citesti alt forum ?

Si acum despre consumuri in general: E foarte adevarat ca ce declara producatorul e scos in conditii de test, cu o persoana, se mai si masluiesc...etc, DAR in privinta autoturismului lui bestcopies pe care stiu ca l-a cumparat de nou odata cu al meu, iti spun:

Cel mai mic consum scos a fost de sotia mea, mers 80 km/h pe A2 constant, media pe CB 4,8 ( posibil cu vant din spate ) dar eu am scos frecvent sub 6 pe benzina in concedii si sub 7,5 pe gaz. Incarcatura 3 persoane si bagaje full. Recordul a fost de 480 de km parcursi cu un plin de la Lukoil Sibiu, 34 de litrii in rezervor gol, traseu montan si semimontan, traversat TF-ul, consum 7,08/100.

Sub 7% pe gaz a scos chiar renumitul Radu de la Pitesti cu SuperNova tot spre Balea Lac ( undeva la 6% si e credibil ).

Sunt exceptii, dar sunt si negative, am scos consum de 10% pe A2 (uscata) in iarna 2010-2011, mers cu 90 km/h, vant din fata si gaz tot de Luk. ( - 18 grade real afara, pe frig diesel e chef )

Vroiam sa-ti demonstrez ca ce a spus best e real, eu am testat acele lucruri. Faptul ca tu ai avut ghinioane cu masinile nu trebuie sa te faca sa fii frustrat. Vinde actualul Audi din 2005 si incearca un VW nou. Ai sa ramai placut surprins, cel putin de consum.

L.E. Sau un hibrid. Apoi faci concurs cu kye04 la consumuri :)

Vad ca ai si tu statie colegu' daca bagi talpa groasa nu ai sanse de consum decent...

Modificat de 120 L
Link către comentariu

@ Moog. 

Consumul asta e valabil si pentru prius generatia 2 pe care il poti lua in perfecta stare din germania cu 5-8 mii euro.

Deci daca as fi vrut second cu consumul ala luam generatia 2. Dar am vrut nou si cu optiuni pentru ca am avut banii astia disponibili pentru asa ceva. Daca vreau si imi permit sa imi iau masina la 17.000 nu inseamna ca-s prost ca nu mi-am luat la 6.000 cu acelasi consum......

Deci discutia despre recuprarea investitiei in functie de masina nu isi are locul.....

Link către comentariu

florinarsenie

120L, in primul rand nu mai citi printre randuri, citeste tot textul, eu nu am spus ca nu il cred pe bestcopies, in primul post al lui ii iesise 6,4l/1000km pe gaz, nu era bine facut calculul care la scris el.

Iar daca tu vrei sa-mi spui ca ce arata pe CB este real, da-mi voie sa-ti spun ca te inseli foarte tare.

Eu nu sunt deloc frustrat, prietene, am spus ca la toate masinile CB nu indica cu realitatea.

Un consum se face la un plin de rezervor, nu la 1-200km., asa am mers si eu cu actualul Audi cum spui tu, pe A2, constant si am scos media de 5,5l/100km., vai cefericire!!!, cand eu real aveam consum de 8,2l/100km.

Daca tu iti faci consumul dupa CB, te amagesti singur, de aceea am spus ca eu am testat mai multe masini in privinta consumuluisi nici una nu bate cu ce da fabricantul.

pardon 6,4/100km.

Link către comentariu

florinarsenie

Apropo, ti-e rusine de numele tau, sau de varsta ta, de nu le-ai trecut in profil, asta asa ca sa vedem si noi cu cine vorbim, te ascuzi de cineva!!! :icon_confused:  :icon_confused:  :icon_confused: 

Link către comentariu

Kye, pe aici discuta lumea ceva mai "saraca" cu Golf 4/Bora , in general cu masini SH motorizare simpla aspirata sau turbo...

Lume care e "saraca" de la bun inceput...care daca ar fi avut 17000 isi luau masina de 4-5000 si restul era combustibilul si intretinerea pe urmatorii 10ani cel putin...

Pana la urma comparam 2 chestii diferite...o masina scumpa hibrida si consumul aferent si restul "tigailor" noastre SH ...

Am inteles ca ti-ai facu trihibrid, ca ai consum super smecher , dar vorba unora de la TV "esti inafara concursului" ...nu ai treaba cu ce se discuta pe aici...

Link către comentariu

Nu e vb de comparatie...... eu doat mi-am spus consumul insa de fiecare data mi se da cu tifla in nas ca eu sunt de pe alta lume si ca nu-si are rost consumul meu aici.....

Link către comentariu

Intradevar esti nedreptatit :)

Ce are lumea cu tine cand postezi despre  Toyota Hibrid pe forum/topic de VW / Golf/Bora&restu de aspirate/turbo  ? Si mai ales ca esti perseverent si sarguincios postand de x ori...consum la oras/extern/autostrada/la munte/la mare /pe mare/ pe si sub apa/ cu si fara sofer ...cred ca offroad ai omis...sau ma insel...

Lume rautacioasa :)

Link către comentariu

poi poate pe cei de pe forumul de prius nu i-a impresionat tribridul.... normal ca nu isi are rost consumul aici, si mai ales spus de atatea ori...

Modificat de PaulG91
Link către comentariu

Imi cer scuze pentru neplacerile create. Voi da unsubscribe la topic ca sa nu mai deranjez.

O zi buna.

Link către comentariu

danutz Zeu, consumul real se face cand se goleste de tot rezervotul, tu cum ai facut completand pana la plin, nu iti iese consumul real, aici intervin mai multi factori:, presiune de incarcare pompa, cat este de cald sau rece afara,etc., multivalva din butelie nu intrerupe de fiecare data la fel.

Trebuia lasat asa , macar era un fel de placebo :)):))

Link către comentariu

Cand ai laptop incarcat si net pe el ar merge un reglaj in mers...

Dar mai intai vezi cum merge asa...

Link către comentariu

Apropo, ti-e rusine de numele tau, sau de varsta ta, de nu le-ai trecut in profil, asta asa ca sa vedem si noi cu cine vorbim, te ascuzi de cineva!!! :icon_confused:  :icon_confused:  :icon_confused:

Amice, chiar te credeam mai tanar de esti asa de "aprins"...la varsta ta e cazul sa te linistesti, nu tot ce zboara se mananca.

Revenind, CB-ul pe benzina la mine e f apropiat de real, pe gaz stim de ce nu e asa.

Dupa cum ti-am zis, incearca un autoturism nou, nu SH-uri.

In rest, pacat de plecarea lui kye04...am invatat chestii noi despre turisme.

Link către comentariu

Lasati ciorovaiala...vorbiti impreuna dar va intelegeti separat :)

Cat despre tribride, a fost interesant la inceput ... dar ce faci cand vezi o reclama de 10ori pe zi pe toate canalele ?

Link către comentariu

florinarsenie

Mai domnu Gogu, In primul rand controleaza-te cand vorbesti, iar daca vrei sa vorbesti cu mine completeaza-ti profilul si dupa aia sa vorbesti.

Nu veni la mine cu vrajeli de targ auto de Bucuresti, ca masina consuma cat arata  CB, ca nu tine. Mai bine citeste tu ce spune de Skoda de care tot vorbesti si afle consumul si testele facute.

Link către comentariu

Cu tine amice chiar nu mai am ce sa discut.

Punct.

Link către comentariu

consumul de pe cb la multe masini e facut pe ultimii 50-100-200 km. Daca iti incepi un drum de 300 km, si in primii 100 km fortezi masina la maxim, sau ai munti/ dealuri  si apoi ultimii 200 conduci ca o baba ca ai vazut cum scade acu la benzina si iti amintesti de ponta sau conduci la campie e normal sa nu se potriveasca consumurile cand ajungi intrucat cb uita de cum i-ai dat in freza la inceput. dar daca esti o persoana care conduce relativ constant, fie mereu sportiv fie mereu domol consumurile bat cu diferente ft mici:) in cluj de exemplu nu bateau deloc ca e plin de dealuri, acum m-am mutat in timisoara si am circulat o saptamana doar pe benzina sa mai schimb inainte de vara benzina din rezervor, si diferenta a fost de 0.2 l

Link către comentariu

florinarsenie

Salut Moog, ce parere ai, in legatura cu vacuum emulatoare valvetronic? ar merge la mine? :icon_confused:

http://alreginta.lt/index.php?emulator--kme/ppo-%28bmw%29&langid=2&topmenuid=15&stepto=product&section=1&gid=10&cid=57&sid=0&id=854

http://lpggpl.com/product/vacuum-emulator-bmw-peugeot/

pe forumurile straine, observ ca se folosesc asemenea montaje.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
  • Aerofan a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!