Jump to content

Posesorii De 2.5 Tdi - Motor Pretentios?

globalbss
 Share

Postare recomandată

poti folosi 5w 40 fara probleme . Motorul de 2 jumate nu e asa pretentios la ulei precul PD. eu am avut 2,5 BAU pe un allroad a fost f bun motorul acum am BDG pe A4 asta e euro 4 si la fel nici o problema merge impecabil insa nu are decat 175mii .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Poti de asemenea sa folosesti linistit si Aral si Castrol Edge full sintetic!

Link către comentariu

• 5 months later...

referitor la motorul 2.5 v6 163 cp....

are un tremurat (sacadat) la relanti...

mecanicul zice ca ma asteapta o volant noua...

voi ce ziceti?

pe vag com am o turatie de relanti undeva la 690-720...e ok?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare!

Exista 2.5 TDI euro 4 pe A4 B6?

Link către comentariu

Din cate stiu eu, exista pe A4 B6 fabricat incepand cu 2004 (sau jumatatea lui 2004)

Link către comentariu

asa stiam si eu dar ma gandeam ca stie cineva vre-un cod motor....

Link către comentariu

DA, exista. cod motor BDG si BDH, ambele din 2004, motoare comune si cu B7. Mai sunt si BAU, BCZ, BFC.

BDG si BDH stiu sigur ca s-au pus si pe B6 si pe B7. Eu am avut BDG, 260k+ km si nici o problema.

Modificat de Kostas
Link către comentariu

BDG sa pus si pe A6 si pe A4 din 06.2003 pana in 05.2006

are 120KW, si a fost legat si la multitronic 6 speed si pe manual

BDH are 132kw si sa pus pe modelele quatro

sunt singurele euro 4 de 2,5 tdi

restul sunt euro 3

Link către comentariu

• 5 months later...
De vreo doua luni incoace sa ivit o problema,--in momentul in care accelerez,dar nu brusc,motorul are o intrerupere pentru o milisecunda,este ca o mica pierdere de putere,si asta nu se intampla des, doar cateodata.

asa patesc si eu la a mea.mi se intampla mai ales dupa ce merg ceva timp cu ea frumos si dupa aia dintro data o calc brusc.eu cred ca este ceva de la turbina agata pe undeva.daca ii dai de cap sa ma anunti si pe mine

asa am patzit si eu si a fost de la senzorul de presiune sau ceva de genu din baia de ulei si dupa ce l am schimbat sa dus problema

Link către comentariu

vreau sa cumpar un audi din 2003 155cp v6 tdi.... cum pot verifica kilometri acestei masini cand nu exista carte de service. pe volan si pe scaune nu exista deloc urme de uzura.....

am interfata vag com. se poate verifica intr-un fel sau altul?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va salut!

Axele cu came de la motorul AKN, sunt la fel cu axele de AFB? Multumesc

Link către comentariu

vreau sa cumpar un audi din 2003 155cp v6 tdi.... cum pot verifica kilometri acestei masini cand nu exista carte de service. pe volan si pe scaune nu exista deloc urme de uzura.....

am interfata vag com. se poate verifica intr-un fel sau altul?

Km sigur nu-i poti verifica,eventual la reprentanta.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

SALUT CE ULEI SE PUNE LA UN V6 DE 2.5 CMC ?

Link către comentariu

Daca vrei sa tii cont de recomdarea fabricantului si vrei sa aiba motorul viata lunga, minim norma 506 00 s-au 506 01.

Adica 0W30 s-au 5W30,asta are norma 507 00 si este peste celelalte.

Daca ai cartea masinii,la date tehnice gasesti toate detaliile.

Link către comentariu

• 2 months later...

Stie cineva de posibilitatea de a repara injectorul cu fir G80 de la 2.5 tdi?

Link către comentariu

Da,cu alt injector....dar tine cont,din ce motiv s-a stricat acel injector!!!...de obicei se gaseste uzura excesiva pe axa cu came banc 1(dr masinii),cad culbutorii din trepidatii,iar injectorul e compromis!!!...sorry,dar e trist.

Ulei,recomand cu incredere Vapsoil Longlife III.

ACEA A3/B3/B4

VW 504 00/507 00

SAE: 5W-30

...este ulei Castrol,ambalat Exclusiv... orig Audi.

Pentru detalii,suna-ti la 0723.030.855.

post-12614-0-23419300-1302106533_thumb.j

Link către comentariu

injectorul cu senzor e in stg cum te uiti la motor si se duce ca se duce.... o sa vad cum si cand o sa il schimb!

Link către comentariu

Iti trebuie injectorul nr 3,am zis bancul 1,adica dr masinii...daca te uiti de la motor,normal ca e stanga....dar in fine,eu incercam sa te ajut.

Daca imi trimiti serie sasiu,iti pot da pret de injector nou(pret germania+transp).

Link către comentariu

• 1 month later...

codul injectorului e 059 130 202 F asta fiind luat din etka.

Deci e problematica rau de tot motoru asta daca zici ca s-ar putea sa gasesc ceva mult mai rau.

Modificat de rares v
Link către comentariu

• 3 months later...

Salut,

Am ajuns la a doua baterie pe care trebuie sa o schimb pe motorul asta.

Prima oara am luat in mare graba o baterie Fulmen care vad ca s-a dus dupa doi ani.

Sunt in Grecia, pe Thassos, a fost foarte cald si vad ca ma lasa de seara pana dimineata. Am verificat, alternatorul incarca, nu am consumatori si mi-au zis ca ar fi bateria. O sa incerc sa o las si cu borna scoasa sa vad ce se intampla, problema e ca m-am saturat sa tot cer curent si mai am ceva de stat.

Astia pe aici nu au Varta, au doar Bosch. Nu stiu exact ce model ar trebui sa imi iau. Puteti sa ma ajutati, macar acum sa nu o dau in bara, ca oricum o sa dau destul de mult pe ea.

Multumesc mult

Link către comentariu

• 5 months later...

mafiotu_85 :

In ceea ce priveste martorul de la baterie, clar nu mai ai incarcare , te asteapta un releu nou pentru alternator.Problema e ca trebuie sa dai fata jos ca sa ai acces la alternator, releul nu e foarte scump aprox. 200-250lei.

La motorul AKN nu din cauza pompei de alimentare( care nu are rol de alimentare -aceasta doar 'muta" motorina dintr-un compartiment al rezervorului in altul, la sorb) ti se dezamorseaza- verifica tot traseul de alimentare+ carcasa si supapa filtru motorina+ furtune retur, sa nu traga aer pe undeva. Mai poti sa montezi o supapa unisens inainte de pompa de injectie, intercaland-o pe furtunul de alimentare dinainte de pompa. Bafta!

Am vazut tarziu........data..... sper ca ai rezolvat din 2009 pana acum... :lol: :icon_thumleft:

Link către comentariu

Am avut problema cu alternatorul si vestea buna e ca merge scos si fara a da tot botul jos.E insa nevoie de o rampa si munca multa dar in final se poate scoate pe jos cu masina pe elevator.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut baieti,poate ma ajuta cineva si pe mine cu niste detalii.La motorul de 2.5 tdi de pe audi cod BCZ daca sunt duse axele cu came si vreo 3 culbutori e problema mare?Sunt problematice aceste motoare undeva la peste 200.000 km?Am in vedere sa iau unul la bani de nimic(an 2004 inmatriculat 2500 euro) si chestia e problema cu motorul descrisa mai sus(axe came si culbutori).

Modificat de terminatoru
Link către comentariu

setul complet de 4axe +24culbutori +24 tije hidraulice e undeva de la 800 la 1000 euro (depinde de producator si vanzator). desi am clienti cu motoare ce depasesc 300K km sincer nu sunt un fan al 2.5tdi-ului (desi au cuplu si putere) ,mi se par prea "stricacioase" si scumpe la intretinere (stiu ca multi au sa-mi sara in cap sau la gat ,dar asta e parerea mea) 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!