Jump to content

Seat Leon Sau Peugeot 307

contele_bogdan
 Share

Postare recomandată

Salut, situatia se prezinta cam asha, am vreo 7500E si trebuie sa aleg intre un Seat Leon 2003, 1.6 benzina, 135.000km, cu aer, geamuri, etc. la 7000 plus taxa de 350, sau un Peugeot 307 din 2005, 1.4 benzina 90 de cai, 33.000km reali rulati numai in Ro, climatronic, geamuri etc...ambele masini se prezinta bine...daca ar fi fost acelasi an as fi ales sigur Seatul, dar uite ca acest Peugeot are niste avantaje e cu 2 ani mai tanar si cu 100.000de km...voi ce ziceti? Care merita si care nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci sa intelegem ca 307 are ~100.000km dintre care cam 30.000 in RO

Eu zic totusi Seat nu stiu cum se comporta un 307 dupa atatia km rulati...doar am avut marea dezamagire sa vad cum se comporta un 307 sw 2007 cu 15.000km si probleme la discul de ambreiaj.

Link către comentariu

Eu am inteles ca 307 are decat 33000 km, toti rulati in RO, adica a fost cumparata de noua de aici.As luat Peugeot pentru ca este mai tanara, iar Seat-ul poate mai are si km dati inapoi.Eu as prefera mai degraba o masina mai noua luata de la primul proprietar de aici, decat una obosita din Germania.

Link către comentariu

Pejo-ul are numai 33.000 ,a fost luata de aici, service-uri la Eurial etc..., Leon adus de afara, 135.000 cu carte service...de samsar..., astept inca parerei...

Link către comentariu

Daca te ajuta cu ceva in a lua o decize, sa stii ca service-urile Eurial in Bucuresti sunt sub orice critica! Am un 307SW la firma si am avut ocazia, din pacate, sa ma conving de nenumarate ori de acest lucru.

Cu Seat e altceva, macar ai alternative in afara de Porsche: Metrotehnica, Alto Synco

In rest, dificila alegere, bafta :(

Link către comentariu

Masinile de la firma unde am lucrat erau Peugeot 206, 307 si 407. Nu au fost probleme deosebite cu ele. Cat despre service super multumit si mai ieftin ca la concurenta germana. in cazul de fata nu cred ca poti alege decat o masina cat mai noua si cu km cat mai putini. Depinde insa si de sofer daca in 30000km s-a rasturnat de 2 ori...

Link către comentariu

eu am un 307 hdi din 2006 si un leon din 2007

masinile sunt amandoua ok

ce este enervant la 307 hdi este faptul ca la fiecare 5000 de km trebuie sa treci pe la service

in rest cred ca depinde de ce vrei tu

Link către comentariu

Desi in alte conditii te-as fi sfatuit sa cumperi leon, in cazul tau e posibil ca acesta sa aiba si km dati inapoi, asa ca mai bine te lipsesti.

Ori cauti altceva ori cumperi peugeot. Atu-urile frantuzoaicei sunt: e la primul proprietar si are si km putini.

Nu te grabi cantareste bine cu 9-10000 de euro poti cumpara multe masini noi.

Link către comentariu

am fost ieri sa vad pejo-ul si cred ca a fost lovit (hayonu si usile nu cadeau la dunga...) are cineva idee e posibil ca la o masina ca pejo noua sa nu pice tabla la dunga? eu nu prea cred...probabil ca a fost lovita desi proprietarul se jura ca totu e ok...

Link către comentariu

Depinde cine a zis ca nu pica la dunga...

In piata am vazut la un Polo, cum un tip zicea ca e lovita pentru ca ramane distanta intre sigla aia de pe grila fata si capota fata, desi totul era ok.

Altii ziceau ca e dusa garnitura de chiulasa pentru ca cu motorul cald, era presiune in vasul de expansiune :icon_thumright:

Altii se speriau de diesel ca scoate abur pe la culbutori.

Deci depinde mult de cine vede problemele. Uneori cand mergi sa cumperi o masina mergi cu ideea ca masina e varza si ramane sa descoperi doar probele :D)

Link către comentariu

eu am 307 si iti spun ca nu am vazut nicio asimetrie nici la usi, nici la capota nici la nervuri, in 75 k km

si daca a fost lovita ce? important e sa nu ruleze stramb pe strada, asa cate o tabla shifonata am avut fiecare dintre noi. in rest... despre alegere nu stiu cum sa te sfatuiesc. tot ce pot sa iti spun este ca in 75k am schimbat 2 bielete fatza si fulia de la motor. succes

Modificat de godaro
Link către comentariu

As fi zis leon dar e prea rulat fata de peugeot.

Poate mai gasesti si alte optiuni.

Link către comentariu

Din variantele expuse de tine si cu conditia ca 307-le sa nu fi fost lovit, as alege Peugeot-ul. Anul de fabricatie, km putini, climatronic in loc de aer simplu (asa am inteles), poate si alte diferente la dotari.

Link către comentariu

Am aceeasi parere ca si Rapier . Pai din start este o masina mai noua cu km mai putini , parerea mea este ca 307-le arata mai bine decat leon-ul vechi ... asta e parerea mea . Tu ai certitudinea ca km de pe leon nu au fost modificati (adica il cunosti pe om ,, etc.. ) ?

Modificat de R_a_z_v_a_n
Te rog nu mai da QUOTE la mesajul anterior. Citeste REGULAMENTUL.
Link către comentariu

• 7 months later...

Ca sa nu mai deschid un topic nou pentru un versus...

Intre un 307 2004-2005-2006 euro 4 cu motor de 1.6 HDI (90 sau 109 cp) si o un golf4 1.9tdi 2004 101 cp si o fabia 1.4 tdi 75 cp sau 1.9tdi 101 cp (2004-2005), toate cu km intre 100ooo si 150ooo. Ce mi-ati recomanda?

Ma intereseaza mai exact parerea despre 307 1.6 hdi: fiabilitate/consum/defectiuni/service-uri/piese. merita? Despre cele din grupul VAG stiu, insa comparativ cu ele cum e 307-le?

Vb despre sh cam la aceiasi bani. 307 hdi euro4 2005 are o taxa de ~230euro, si e tentant, fiind concurentul lui G5 (pe care nu mi l-as permite).

Astept pareri si impresi. Daca sunt si din proprie experienta cu 307 cu atat mai bine :)

Multumesc!

Link către comentariu

Eu as merge pe Golf IV fara discutie. Dupa Golf as alege 307-le si dup-aia Fabia.

Link către comentariu

Eu as merge pe Golf IV fara discutie.

Si eu sunt de acord cu colegul... :wub: nu doar pentru ca sunt posesor de modelul G IV 1,9 TDI 101 CP...am avut ocazia sa rulez niste km cu un 307 HDI si masina are multe plusuri fata de G IV (mai inalta => mai incapatoare => senzatie de spatiu, motor 1,6 HDI destul de vioi si economic) dar si cateva minusuri (mi se pare mai instabila in curbe - "topaie", interiorul imi pare mai "fad" ca si design si mai slabut ca si calitate a materialelor folosite care scartie si cutia de viteze imi pare ca agata din a doua in a treia treapta, directia zgomotoasa - trancane mult mai violent) .

Despre Fabia - numai de bine, doar ca nu se incadreaza in clasa compacta - (asa ca idee, in famile avem si noi una benzinara, e foarte ok pentru oras - poate ca motorul 1,4 TDI e putin cam dezechilibrat, cauza fiind cei 3 cilindri)

Oricum, gusturile nu se discuta ;) ...Iti doresc succes si sa te bucuri de alegerea pe care o s-o faci!

;) Later Edit: Nu uita si de imaginea de marca, de valoarea de piata la revanzare (depinde si de cat iti permiti sa pierzi - cred ca VW se vinde mai repede decat Peugeot second hand :icon_thumright: )...

Modificat de BN23RZV
Link către comentariu

Pai am deja un Polo 1.4 TDI al carui motor imi place foarte mult desi e in 3 pistonase :angry:

Ideal ar fi sa trec cu o clasa mai sus, insa nu mi-ar displacea si o Fabia combi, de aia am si pus-o printre preferinte (combi e mai mare ca Polo).

Cu 307-le de ziceati ca agata si troncane directia...poate depinde de uzura si de starea lor mecancica, nu? Poate ca unul in stare mai buna nu ar fi avut manifestari din astea ma gandesc.

De bucurat... mai intai tre sa il dau pe Polache si apoi o sa incerc sa ma hotarasc la una din cele de mai sus ;)

Multumesc si ... go on cu pareriele ;)

Link către comentariu

Eu am condus Peugeot 207 nou(nu stiu cit de mare e diferenta intre 207 si 307) si am condus C4 nou (din cite stiu eu sunt foarte apropiate 307 de C4). Am mai mentionat intr-un versus de pe aici parerea mea deplorabila despre C4. Trebuie sa confirm ca la ambele masini, atit la 207 cit si la C4, cutia de viteze este net infrioara celei de pe G4 (in cazul meu, am comparat cu Bora din semnatura). Interiorul arata destul de bine, dar nu este la nivelul celui de Golf din punct de vedere calitativ. Nu am condus 307 dar am fost pasager intr-un 307 SW si intradevar masina era foarte spatioasa.

Eu cred ca daca masinile sunt intretinute corespunzator, Golful este cistigator detasat in acest versus.

Modificat de Devastator
Link către comentariu

• 1 month later...

sa nu mai deschid alt topic, voi posta aici

am aceiasi dilema ca userii de mai sus, dispun de 5000 euro, si de vointa de a merge in germania dupa o masina second..

din cate am vazut, am mai multe variante de masini peste 100.000km, din 2000 incoa, si cu motorizari peste 60-70 cai, diesel evident:

- peugeot 307 HDi

- golf 4 tdi (dar cu muuulti km in bord)

- mercedes A170

- opel astra break 1.7 dti

- ford focus break 1.8 tdci

niste pareri ? va multumesc

Link către comentariu

astra 1.7 dti scurta

Apropo de 307..am inteles ca in Bucuresti aduce o firma 307 din 2005 ( model facelift) pret de achizitie in franta 3700

pret de vanzare in ro 5900

cunosc caz concret/real....masinile nu au fost botite..ci doar sunt albe fara optiuni pe ele..pe la 80k

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!