Jump to content

Senzatie De Patinaj

maxxim
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am si eu o problema cu masina mamei.. (Skoda Octavia 2000, 1,9TDI)

La plecarile mai bruste de pe loc si pe gheata/zapada in periada iernii, la plecarile de pe loc putin mai puternice imi patineaza ceva pe la motor / cutie (in zona aia). Normal, sa zicem ca pe perioada iernii dadeam de zapada si patina, dar acum de ce mai face asa?

Se aude o huruiala si parca nici rotile nu se invart. Ce ar putea fi?

Multumesc anticipat pt orice sfat/sugestie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-as ruga sa nu fie ambreiajul ca a fost schimbat vara trecuta, complet!

Sa nimeresc eu numai zone cu nisip, alunecoase? .. dar de ce sa caraie asa? :)

Vreau sa intelegeti ca acest fenomen nu se manifesta mereu (defapt sunt rare, dar sunt). Mai mult, dupa punerea in miscare si-i dau talpa, nu se simte niciun patinaj.

Link către comentariu

Nu cred ca are. Ar fi trebuit sa aibe si un buton pt anularea esp-ului, nu? .. eu nu am asa ceva la bord.

Link către comentariu

EDS. E o senzatie normala pe gheata zapada sau etc. E data de EDS care blocheaza diferentialul fata astfel incat sa ai tractiune mai buna. Asa e si la mine.

Link către comentariu

Deci credeti ca nu am de ce sa ma tem? Eu nu stiu mai nimic de masina asta.. cum as putea sa aflu ce optionale are pe ea etc?

Link către comentariu

Stai linistit ca nu ai de ce sa te temi. :lol: Incearca sa debraiezi mai usor, sa nu bruschezi masina si ai sa vezi ca nu se mai intampla acest "patinaj".

Link către comentariu

Deci credeti ca nu am de ce sa ma tem? Eu nu stiu mai nimic de masina asta.. cum as putea sa aflu ce optionale are pe ea etc?

Din cate stiu eu din VIN poti afla toate optionalele de la masina, ma refer la cele din fabrica (EDS vine din fabrica sau nu vine deloc, nu e un optional care se poate pune mai tarziu).

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri tuturor.

Dar, cum pot vedea din VIN ce are masina? (optionale de genu EDS pe care nu aveam de unde sa stiu ca e sau nu..)

Link către comentariu

Am incercat si nu-mi da nicio informatie utila .. numai tara de provenienta, data, firma .. nimic legat de motor sau optionale de fabrica :lol:

Link către comentariu

Ai vazut eticheta cu codurile PR din portbagaj? Sau cea din cartea tehnica? Este pe forum un topic PR codes, acolo este explicata fiecare optiune in functie de codul ei.

Link către comentariu

Multumesc hbogdan, o sa incerc varianta cu eticheta din portbagaj .. cartea masinii nu o am.

Link către comentariu

• 5 months later...

Baieti, devine din ce in ce mai rau...

De ieri, la plecarile de pe loc incepe sa ne auga acel huruit, ca cel de asta iarna. Plecarile sunt lente, deci nu e "soferul prost" :P, si se manifesta numai in viteza I - doar la plecare.

Praca tot tind sa cred ca e ceva din cutie.. dar ce? Ce-ar putea sa fie? :lol:

Modificat de maxxim
Link către comentariu

Cumva atunci cand pleci de pe loc turatia la care se intampla asta e una mai ridicata? Eu cand am avut probleme cu ambreiajul plecam de pe loc la 1600-1800 rpm.

Link către comentariu

Problema apare de la ~1000 rotatii; in momentul in care masina se pune in miscare, se aude si huruitul (1 sec)..

Link către comentariu

In week mi-a facut o noua figura: la plecarea de pe loc a intrat ABS-ul si m-am oprit in mijlocul intersesctiei. :( Problema apare numai la plecarea de pe loc.

Duminica si azi nu a mai facut deloc.

Modificat de maxxim
Link către comentariu

Ti-a intrat ABS'ul fara ca tu sa pui frana? :huh:

Link către comentariu

Fara ... eu tocmai plecam de pe loc si ABS-ul m-a oprit in mijlocul intersectiei (mica ce-i drept..) :huh:

Link către comentariu

Daca zici ca nu ai ASR pe masina ( ar trebui sa fie langa butonul de dezaburire luneta), atunci dupa toate simptomele e posibil sa ai o problema la senzorii de abs. Un contact imperfect ceva, si e suficient.

Link către comentariu

Nici asa nu prea este normal,daca avea probleme la senzori,gen contacte imperfecte,automat se aprindea indicatorul ABS din bord,iar ABS'ul nu mai functiona.Eventual vreun senzor sa citeasca gresit viteza uneia dintre roti,sau sa fie defectiune pe la sistemul hidraulic...nu sunt expert,spun doar ce cred.

Eventual,poate ti s-a parut ca a intrat ABS'ul,datorita faptului ca ai plecat cu o treapta mai mare de pe loc din greseala,mi se pare ilogic sa iti intre ABS'ul fara sa pui frana,daca sunt defectiuni,ABS'ul este automat scos din functiune.

Modificat de infoschumi
Link către comentariu

Nu aveam cum sa gresesc viteza.. sau sa zicem ca as fi plecat cu a 3-a dar la cei 90 cai ar trebui sa fi tras de ea sa plece de pe loc.

Eu am reusit sa plec, am mers mai putin de 1 metru si M-A oprit in mijlocul intersectiei, cu un zgomot exact ca cel cand intra ABS-ul la franare.

Ce-i "bun" pe de o parte este ca de sambata seara nu a mai facut deloc; sigur nu s-a rezolva problema dar pana ajung in service sa fac o verificare mai astept pareri de la voi :)

Link către comentariu

1.Nu merge sa pleci cu a 3'a de pe loc mai mult ca sigur(am tot 90 de cai),decat daca o turezi motorul ca nebunul,masina pleaca intradevar de pe loc,insa doar cand dai drumul la ambreiaj 3-4 cm,daca dai drumul mai mult si nu o turezi zdravan o sa ti se zdruncine toata masina si o sa se opreasca,poti sa incerci si ai sa vezi singur.

2.Daca ai mers mai putin de 1 metru,ABS'ul nu prea are ce cauta.Un citat de pe un alt forum "Cum calculatorul de ABS nu intra in functiune decat peste viteza de 10km/h",deci intr-un metru nu cred ca ai prins peste 10km/h incat sa intre ABS'ul in functiune.

3.Cel mai sigur ar fi sa faci si o scanare cu VAG COM,ca sa vezi daca ai vreo eroare la modulul ABS.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!