Jump to content

Leon Stylance 1.8 Tfsi Vs. Honda Civic 5d 1.8 M/t

cata_h
 Share

Postare recomandată

Buna seara,

Sotia mea isi doreste o masina sportiva si mai mica (dar cu 4 usi), pe benzina, pana in 30.000 eur (cu tva) si ne-am oprit la Seat Leon si Honda Civic, motorizarile mentionate. Masina probabil ca va fi utilizata 90% din timp in oras. Noi am opta pentru Leon pentru ca se pot alege mai multe echipamente optionale (ex. tapiserie piele, scaun cu reglaj lombar, etc) si pentru Civic pentru bordul mai "futurist" :lol: .

Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri privind performantele, fiabilitatea si tinuta de drum Leon vs Civic, multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce rost are o masina de 140-160 de cai, folosita preponderent in oras. Motorul de 1,4 T si 125 cp mi se pare mult mai potrivit pentru o astfel de utilizare, iar diferenta de pret poate intra in dotari.

Link către comentariu

Ambele masini sunt foarte reusite atit ca aspect cit si ca fiabilitate. Eu sincer as alege Leon-ul pentru ca este VAG si pentru ca nu prea imi place "futurismul" Civic-ului. Din pacate mi se pare dezastruos interiorul Seat-ului, pe cind Civic-ul are un interior foarte reusit (mai putin ca aspect parerea mea). Motorul este foarte gurmand pe Honda dar nici pe Seat nu este tocmai economic. Eu consider ca cea mai reusita varianta pentru oras este un Golf 1.4 TSI 140 CP +DSG. Este un motor mai reusit decit oricare din cele 2 mentionate mai sus (parerea mea dar si a multor reviste de specialitate) iar cutia de viteze automata este una dintre cele mai performante de pe piata. Eu am o Honda Accord si desi masina este foarte reusita (cu mici exceptii) eu nu mi-as mai lua alta, problema este ca nici Seat nu mi-as lua. Daca e strict intre cele 2 cred ca as lua Leon (imi place mai mult motorul Turbo + ca sigur as lua un Kit sport).

Un alt plus al masinilor VAG pe care trebuie sa-l mentionez in raport cu Honda este cutia de viteze. In oras este destul de enervanta schimbare treptelor la Honda (cel putin la Accord,banuiesc ca este aceasi cutie de viteze).

Alte 2 minusuri pe care le-am observat la Civic (mentionez ca nu am condus-o) sunt : Haionul care mi s-a parut ca obstructioneaza vizibilitatea si lipsa rotii de rezerve (vine cu kit de reparatie pana).

Link către comentariu

Motivele pentru motorul de 1.8 ar fi: comparabilitatea intre cele 2 modele sau faptul ca bugetul nu este o problema, asa ca as dori cea mai sportiva masina la banii respectivi ...

Din pacate sotia nu vrea cutie automata, iar eu conduc regulat un VW Golf si o Honda CR-V, si pentru mine, cutia de la Honda e mult mai placuta decat cea de la golf ... dar e doar chestie de gust, poate.

Desi ca performante mi se pare mai ok motorul TFSI (in special cuplu mai mare), ca fiabilitate, am auzit ca sunt probleme cu turbinele de la VAG .... despre motoarele i-VTEC nu prea am auzit lucruri de rau ... :D

Link către comentariu

Daca vrei masina de oras mai sportiva si cu cutie manuala, cred ca te califici la un Golf GT sau chiar GTI. Performante mai bune decit motorul de 1.8 i-VTEC,confort foarte bun, pret de revinzare foarte bun. Bineinteles se schimba datele problemei cind iei in calcul si Civic Type-R care are performante superioare GTI-ului. Chiar nu sunt subiectiv cind spun ca cea mai buna alegere din punctul meu de vedere este Golf GT. Are consumul mai mic decit 1.8 TFSI sau 1.8 i-VTEC dar performante superioare. Este un motor foarte placut la condus.

Scuze daca sunt Off-topic avind in vedere ca discutia era intre Leon si Civic dar cred sincer ca este cea mai buna alegere.

Link către comentariu

da, ai dreptate, si mie mi se pare mult mai "serios" un Golf GT ... problema e ca va fi masina sotiei, si Golf-ul nu ii place ca design ...

Link către comentariu

Din cate stiu eu cutia de viteze e diferita la civic fata de accord.

Iubesc motoarele pe benzina de la honda, chiar am convins un amic f bun sa-si cumpere honda accord type S 2,4 benzina :vaidecapulmeu: Imi place la nebunie cum trage masina lui. Impreuna cu el am mers de vreo 4 ori la drive test la Honda, initial el vroia civic. Ne-am dat si cu civic cu motorul de 1,8.

Desi ca interior pe mine m-a impresiont in mod placut (comparat cu leon) motorul asta a fost cam slabut. Leonul trage muult mai bine, de fapt trage fenomenal in comparatie cu asta de pe civic de 1,8.

Chestia cu drive testul si cu hotararea a durat vreo 3 luni pana cand am vazut accord type S si am innebunit amandoi.

Desi bordul de la civic este foarte futurist si cu multe butonele pe mine m-a deranjat noaptea... prea multe surse de lumina din toate partile. Stiu ca te poti obisnui rapid dar eu daca fac un drum nopatea la Timisoara o sa fiu cu ochii cat cepele daca imi lumineaza chestiile alea tot timpul.

Hai sa trecem si la leon. In bugetul tau recomand o echipare Sport -up sau FR, ador materialele si scaunele de la echiparile astea.

Seat Leon nu are un bord futurist dar ai sa vezi ca toate butoanele sunt exact unde trebuie sa fie si sunt f intuitive. Neaparat sa alegi Audio 1 cu bluetooth care este aproape la fel de impresionant cu cel de pe Honda accord + iti memoreaza toata agenda de telefon (daca nu e cu system de operare symbian/smartphone).

As mai adauga un lucru f important la volanul la seat leon m-am simtit de parca as fi condus masina respectiva de o vesnicie nu stiu cum sa explic m-am simtit acasa :P Perioda de acomodare a fost scurta si masina a raspuns asa cum ma asteptam.

In momentul asta nu stiu nici o reprezentanta seat care sa aiba la drive test motorul de 1,8 TFSI pe seat leon insa http://www.hondaauto.ro/ are un civic cu motorul de 1,8. La seat poti face drive test cu motorul de 2.0 TFSI este f apropiat de 1,8 si diferenta de pret e f mica in jur de 1500 de euro cu TVA.

La honda nu o sa obtii un disccount interesant probabil niste senzori de parcare montati de ei (sunt slabuti totusi) si poate o alarma.

La Seat ai f mari sanse pt un 5% si poate o alarma. Sa nu mergi la PBA acolo nu o sa vezi nimic. Recomand Metrotehnica sau Alto pt oameni si service.

Mergi cu sotia la drive test cu amandoua masinile si o sa vezi ca se va decide f usor :D

In ceea ce ma priveste ... in bugetul tau mi-as lua fara ezitare Honda Accord Type S la 21.500 CIP merita toti banii

Bafta la cumparaturi!

Link către comentariu

• 6 months later...

+ Seat Leon:

motorul cu turbina

suspensie independenta spate

vizibilitate mai buna

+ Civic

design interior si exterior foarte reusit

dotari multe in standard la echiparea Sport (daca se opteaza pt varianta de top atunci ai chiar tot)

motor reusit (pentru un motor aspirat)

consum mai mic

spatiu mai mare + modularitate sporita

directia si cutia de viteze sunt super

Per total as lua Civic-ul cu motor de Seat, dar cum nu se poate as lua Civic-ul!

Link către comentariu

:somnmare: atunci sa inchida topicul :blink: :D

Modificat de rex
Link către comentariu

cred ca din feb pana acum, omul s-a decis deja... ;)

am observat de c

Link către comentariu

pt oras 118i - 2000 cmc benzina, 143 cp, efficient dynamics - excelent pt oras. :lol:

Link către comentariu

cred ca se orientase gresit de la inceput. pentru o masina de oras sportiva trebuia sa se uite la Ibiza si Jazz, motoarele cele mai puternice.

Link către comentariu

Ce rost are o masina de 140-160 de cai, folosita preponderent in oras. Motorul de 1,4 T si 125 cp mi se pare mult mai potrivit pentru o astfel de utilizare, iar diferenta de pret poate intra in dotari.

Dupa principiul asta n-ar trebui sa existe GTI-uri, GT-uri, S3-uri cu numar de Bucuresti ;)

Sa fim seriosi ;)

cred ca se orientase gresit de la inceput. pentru o masina de oras sportiva trebuia sa se uite la Ibiza si Jazz, motoarele cele mai puternice.

Chiar si pentru oras, Ibiza nu este Leon cu atat mai putin Jazz, Civic..... deci, simplu doamna isi doreste o compacta medie. - si cred ca este hotarata daca alterneaza intre aceste motorizari, design-ul Golului nu-i surade, etc.... :banghead:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!