Jump to content

Schimb Ulei!

Titus_tipu
 Share

Postare recomandată

Salut!

Si mie mi-a aparut Service Ins pe bord si vreau sa-i schimb uleiul si distributia. Este prima data cand fac asta.

Dupa ce voi face asta in service, mesajul va disparea? Sau trebuie resetat de cei din service?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CLI

13

• hhhrobi

5

• SM19

4

• venom2110

4

Top Posters In This Topic

Cind apare asta inseamna ca trebuie sa faci revizie la masina ,cind trebuie schimbat uleiul apare service oil si ca sa dispara trebuie resetat .vezi ca scrie pe forum cum sa faci .succes

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Uleiul Mobil Rally Formula 5W50 poate fi folosit bine in motorul AEX 1,4 l ,cu cca 250mii km rulaj? Norma 505 inseamna ca uleiul se foloseste exclusiv pt motoare diesel tubo sau ca poate fi folosit si la TD si la benzina ?

Link către comentariu

Salut

uitate la postul nr.14. acolo vei gasi tot ce trebuie sa stii despre ulei si norme.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

• 3 weeks later...

cati L de ulei intra la un polo 6n cu motor de 1.0 ?

Link către comentariu

• 1 month later...
cati L de ulei intra la un polo 6n cu motor de 1.0 ?

in motorasul asta intra 3.2L

salut baietii, am un polo 6n din '96, 1.0i cu 206.000 km, si si nu stiu c fel de ulei sa bag in el 10w40 sau 15w40?

Link către comentariu

10W 40, daca consuma atunci poti pune 15W 40

Link către comentariu

Daca iti consuma ceva ulei nu are rost sa "ridici" prima cifra a uleiului , ca aia e vascozitatea la rece. Mai bine ridic-o pe a doua.

Poloul meu are 230mii km si i-am bagat acum 3500km ulei Mobil1 5W50 full syntetic, merge impecabil;nu a scazut nici macar 1 mm nivelul pe joja.

Il recomand celor cu +200mii km.

Link către comentariu

Nu urca mai sus de 10w40(15w, etc) pentru ca pierde mult la performante uleiul. Foloseste ulei full sintetic si daca mananca completeaza.. asta e.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Multumesc mult baietii, momentan i-am pus un Mobil 15W40 sa vad cum se comporta(simt totusi k trage ceva mai greu), cu prima ocazie ii voi pune un 10w60 Extended Life tot de la Mobil (este 160 de lei dar asta e, daca producatorul lui polo nu recomanda nici un ulei)

Link către comentariu

castrol magnatec 5 w 40 fara probleme si fara consum la ulei !!!

totusi e bine daca motorul e mai obosit sa folosesti 15 w 40 motorul iti arata, ca il consuma daca nu e cel optim pt uzura motorului!!!

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,am si eu o intrebare ,vreau sa-i schimb uleiul din cutia de viteze, ce imi recomandati!!? (vw polo 6n2, 1.0mpi)

Modificat de venom2110
Link către comentariu

Eu iti recomand sa nu il schimbi :)

eu l-am schimbat ca aveam pitici pe creier si nu s-a simtit diferenta. A fost si destul de scum (am luat de la reprezentanta)....

Link către comentariu

:icon_thumright: macar sa-l verific, ca era umeda cutia cand m-am bagat sub masina..si sa-l completez!

Link către comentariu

Uleiul e tip 75w90 si se verifica nivelul pe la busonul lateral al cutiei. Verifica intai pe unde ai acea pierdere - de obicei e de la simeringul cautatorului de viteze.E foarte ieftin (5 lei) si se schimba cam in 15 min.

Link către comentariu

care sunt operatiile pentru scgimbarea acelui semering? si mie mi se umezeste de ulei in zona aia. pierderile nu sunt mari dar arata murdar locul. nu se risca pierdea aliniamentului tijei ca apoi sa intre greu un viteze? asa am patit odata la Derby mk1. greu i-am gasit pozitia ideala.

Link către comentariu

Multumesc, asta ma interesa,si este o operatiune care o pot face eu pe o rampa? sau la un service?

Link către comentariu

Uleiul e tip 75w90 si se verifica nivelul pe la busonul lateral al cutiei. Verifica intai pe unde ai acea pierdere - de obicei e de la simeringul cautatorului de viteze.E foarte ieftin (5 lei) si se schimba cam in 15 min.

Pai sa ne zica Aurelian cum se schimba in 15 min semeringul la 6n, eu am schimbat la Polo mk1 (Derby) ,de fapt nu am schimbat nici acolo semeringul ci doar am demontat tija CV ca trebuia sa duc cutia de viteze undeva sa o spal cu ocazia unui mare RK la motor.

Link către comentariu

eu unu am cumparat ulei original pana la urma si am completat dar nu a intrat mult 150 ml...cost total 50 de lei(completare la un service),nu stiu daca per total a meritat dar macar stau linistit ca am ulei in cutie,dar pierderi tot sunt!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

cat ulei bag la un polo 6n cu motor de 1.4,cu tot cu filtru schimbat. va multumesc

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut .Vreau sa bag ulei MOTUL 5W40 in polo.Ce parere aveti ?Am 270 000 km la bord .

Link către comentariu

poti sa bagi si 10w40, daca vezi ca iti mananca ulei, pana acum ce ulei foloseai??

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut tuturor!

Am achizitionat un polo 6n 1996 motor de 1,4 44kw.

Ma intereseaza cat ulei imi trebuie pt schimb si de care recomanda constructorul. Se pare ca acum are 0w30 mobil 1. Aceasi intrebare si pemtru cutie.

in rest numai bine va doresc!

Link către comentariu

Salut,

Am 7000km cu uleiul de motor , arata bine, e galben, din pacate am 12luni de cand l/am schimbat , nu stiu ce sa fac, are oare ceva daca nu/l schimb??

Link către comentariu

Nu are nimic. Schimba-l la 10000 de fircare data si totul o sa fie ok. Faza cu 12 luni e o gogorita din partea producatorilor de ulei (ca sa nu dea faliment) menita sa determine lumea sa cumpere ulei in fiecare an indiferent de nr de km.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!