Jump to content

Golf Ii Gti G60 - Problema Turometru


GTI-8V-66kW
 Share

Postare recomandată

Mi-am achizitionat un Golf II GTI G60 cu foarte multe extrase dar am o problema la el: nu imi functioneaza turometrul. Mai porneste el doar cate o data, parca ar fi un contact imperfect merge ce merge si se opreste. Vreau sa mai mentionez ca la pornire nu se aprinde decat becul de baterie (led-ul rosu din bord) iar celelalte doua de apa si ulei (parca) nu se aprind. Am mai patit ca la contact se aprind toate 3 si atunci imi functioneaza si turometrul. Toate ceasurile de pe bord functioneaza. Computerul de bord nu doar cand porneste turometrul.

As dori un link la un manual de service. Eu ma gandesc ca ceva nu face contact.

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica in primul rand daca ai masa.

Firul de masa pt bord este unul maro ce vine prins

de motor chiar sub admisie in stanga. Asa e la mine.

Daca ai masa poti sa ai cablajul de la bord intrerupt pe undeva.

Trebuie sa vezi unde e semnalul de la turatie, din cate stiu eu vine

de la bobina de inductie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut nu e vorba de fir de masa pt ca in cazul asta nu ar arde luminile de pozitie din bord. eu zic sa cauti pe spatele bordului trebuie sa ai un tiristor de fapt mai exact un stabilizator de 8 v ala il schimb eu in 90% din cazuri. poti pune un echivalent, la noi pe piata gasesti de 5 si 7 volti amandoua merg la mica diferenta sau in alt caz poate fi rar intrerupt circ de pe folie pana la stabilizator ,eu zic sa schimbi acel tiristor' si merge sigur .am eu cateva la atelier daca nu te descurci o sati spun echivalentul costa maxim 20000.te uiti pe spate e cu 3 picioare si e prins pe un mic radiatir si seamana cu un tranzistor bd e simplu sigur te descurci tu singur . :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumes frumos. S-a rezolvat singur turometrul. A inceput sa mearga fara sa ii fac nimic. Se poate sa fie de la tiristor? Nu stiu ce sa zic. Am observat ca daca o las o saptamana fara sa circul cu ea, iara nu mai merge si daca ma plimb zilnic dupa o perioada de timp porneste singur fara sa ii fac nimica. Eu nu mai stiu ce sa zic.

Un manual de computer de bord ?

Imi arata consum de 78-99 l/100km. este cumva o medie ce o calculeaza el gresit?? Eu ma plimb mai mult prin oras. Inca nu am iesit cu ea la drum mai lung, sunt curios cum o sa se comporte la drum lung ( la comp de bord ma refer)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu iti inregistreaza nimic la distanta inseamna ca e de la senzorul de pe vitezometru. Ala e chiar in spatele vitezometrului in locul unde intra cablul de la vitezometru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi inregistreaza distanta, dar consumul nu e ok. Imi arata 70-80 l/100km.

ar trebui sa arate 8-9-10-15 dar nu 70.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Referitor la problema cu turometrul.

La masina mea (GII GTD) semnalul pentru turometru vine din alternator. E o lamela in alternator in care vine un papuc clasic. E la vedere, n-ai cum s-o ratezi. Daca si la tine e acelasi sistem verifica sa fie fixat bine papucul acela, ca daca are joc de aici e buba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da mircea la tine e de pe alternator de pe w e luat semnal dar la benzinar lucra pe inalta tens. 20000 v si e luat de pe bobina de inductie ,este un fir rosu cu negru in acelasi papuc cu unul verde ,dar nu acolo e problema lui :drunken:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!