Jump to content

Probleme faruri ceata, instalare aftermarket etc...

ioco
 Share

Postare recomandată

Am cumparat o fabia SH, asta vara, si vechiul propietar a avut bara fata lovita,

a schimbat-o la porche nord, unde baieti in loc sa-i faca cablajul la farurile de ceata

au oferit un "bonus" - fire taiate.(desigur ca am scazut 250 din pretul cerut pt.

defectul asta)

Ce vreau eu acum e sa refac cablajul si nu stiu cam cat m-ar costa.

Precizez ca m-am uitat la cabluri si din farul de ceata ies acele fire doar

vreo 15 cm.

Oare as putea sa le fac singur, unind firele de la far cu cele de la masina

si sa le izolez sau trebuie neaparat sa refac intreg cablajul ca sa nu am

probleme mai tarziu.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca exista capete de fire atat inspre bord cat si inspre far se poate rezolva prin unirea capetelor firelor. Unii recomanda sa fie lipite cu fludor, dar nu este nevoie. Cel mai bine este varnis termocontractibil aplicat peste partea cu capetele firelor unite, si astfel nu mai dai nici cu bnda izolatoare. Varnisul termocontractibil tine si mecanic firele legate, asigura impotriva desfacerii . Te pot ajuta daca vrei. Suna-ma sau PM.

Modificat de al bundy
Link către comentariu

Problema e ca firele de la farurile de ceata nu ajung la cele ce vin de la bord.

Deci trebuie unite intre ele cumva, prin alt fir sau inlocuit intreg firul ce

pleca de la bord si ajunge in far.

Modificat de ioco
Link către comentariu

Nu e nevoie sa fie inlocuit tot firul, e foarte mult de munca, mai ales sub bord, se prelungesc cu fire de aceeasi sectiune pe portiunea lipsa.

Link către comentariu

Daca comutatorul de lumini a arata asa:, atunci masina a avut proiectoare de ceata, daca lipseste una din iconitele din stanga:atunci nu a avut si ai primit tu un bonus, o pereche de proiectoare, dar asta inseamna ca trebuie sa iei un comutator de lumini cu 2 pozitii de ceata si sa refaci cablajul pana la faruri, nu e greu, e ceva de munca si un comutator de lumini costa ceva Ron-i. Ramane la alegerea ta.

post-1788-1203682147_thumb.jpg

post-1788-1203682244_thumb.jpg

Modificat de al bundy
Link către comentariu

Ai dreptate, nu am din fabrica faruri de ceata. I-mi lipseste imadinea respectiva de pe comutator. M-am uitat mai bine si prin zona pe unde ar fi trebuit sa fie cablajul si lipseste.

Link către comentariu

atunci e putin mai complicat ...

e mai mult de munca.

Cea mai usoara rezolvare e sa iei "semnal" de la farurile de ceata din spate, comanzi un releu care actioneaza mai departe printr-o siguranta, farurile de ceata din fata. Daca nu te pricepi ... o rezolvi cu un electrician.

Calea mai complicata - e sa schimbi comutatorul din bord, sa pui releu de comanda pt ceata fata, sigurante, cabluri - costa mai mult, dar e mai elegant

Link către comentariu

stiu ca e mai complicat, am vorbit cu [al bundy], o sa ma ajute el cu montajul - se pricepe la electrica si electronica, trebuie doar sa-mi iau comutator nou

Modificat de ioco
Link către comentariu

Stie cineva cat costa un comutator de acest gen?

De unde se poate procura?

Link către comentariu

Calea mai complicata - e sa schimbi comutatorul din bord, sa pui releu de comanda pt ceata fata, sigurante, cabluri - costa mai mult, dar e mai elegant

Nu e nevoie de releu ptr farurile de ceata, Euroswitch-ul e proiectat sa reziste fara releu, dar trebuie o siguranta,plus ca trebuie dus semnal si in bord sa activeza martorul de ceata, uite schema originala:

Pages_from_Diagrama_cablajului.pdf

Modificat de al bundy
Link către comentariu

Poti lua de la VolksParts cu 275RON. Comanda se face pe baza seriei de sasiu din talon,

piesa vine cam in 6 zile.

Link către comentariu

Se pot monta proiectroare si legate pe comutatorul de lumini care nu are 2 pozitii, doar ca se vor aprinde odata cu stopurile de frana de pe spate.

Link către comentariu

Guest luckyhome

Asa este! Eu mi-am montat proiectoare de ceata de curand, si pentru a evita sa mai dau banii pe un alt bloc de lumini, initial am vrut sa pun un buton separat, cu 2 pozitii (On si Off) undeva langa schimbator.

Dar solutia a fost mai simpla...le-am legat impreuna cu stopurile de ceata, dar pe am pus o siguranta separata. Am tras semnal si in bord si se aprinde si martorul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Revin cu rezultatul de la VolksParts: din pacate fabrica din germania care le

furnizeaza lor piese nu mai fabrica comutatoare pt faruri ceata.

Am asteptat 3 saptamani sa vina, cei de la VolksParts chiar au dat un mail ca sa

vada de ce intarzie comanda si au primit un raspuns cum ca nu mai au pe stoc

si altele noi nu se mai fabrica.

Singura solutie pentru cei care totusi vor sa schimbe comutatorul ar fi

o reprezentanta care sa faca comanda direct la fabrica din Chehia(eu am mai

incercat la inca un magazin si am intampinat aceasi problema ca si la VolksParks).

Dar pretul e cam mare la dealerii autorizati si nu cred ca merita.

In concluzie: mai bine se opteaza pt. combinatia expusa de "luckyhome"

Modificat de ioco
Link către comentariu

Si ce faci, iti mai montez proiectoarele, adica cablajul?

Link către comentariu

Revin cu rezultatul de la VolksParts: din pacate fabrica din germania care le

furnizeaza lor piese nu mai fabrica comutatoare pt faruri ceata.

Am asteptat 3 saptamani sa vina, cei de la VolksParts chiar au dat un mail ca sa

vada de ce intarzie comanda si au primit un raspuns cum ca nu mai au pe stoc

si altele noi nu se mai fabrica.

Singura solutie pentru cei care totusi vor sa schimbe comutatorul ar fi

o reprezentanta care sa faca comanda direct la fabrica din Chehia(eu am mai

incercat la inca un magazin si am intampinat aceasi problema ca si la VolksParks).

Dar pretul e cam mare la dealerii autorizati si nu cred ca merita.

In concluzie: mai bine se opteaza pt. combinatia expusa de "luckyhome"

Ai incercat si la alti dealeri autorizati prin tara pt piesele originale?

Eu pt diverse piese originale pe care le-am dorit am primit oferta mai buna de la Compexit Trading Cluj-Napoca

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Sau se poate lua comutatorul din bord de la un schrott auto. Comutatorul asta nu e pe lista problemelor recurente la Fabia, si din cauza asta cred ca e destul de mica sansa sa gasesti unul defect.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut,am postat aici neavand inca dreptul sa deschid un nou topic.problema mea consta in faptul ca :am achizitionat o fabia din 2000 motor 1.4 16 v,si de cand am luat-o am probleme cu proiectoarele in sensul ca nu merg si anume se arde siguranta tot timpul,o schimb si intr-un minut se arde din nou si povestea se repeta.multumesc anticipat.nu stiu care poate fi cauza.si inchiderea centralizata pe cheie uneori merge uneori se inchide numai usa cu butuc si anume cea de la sofer.

Link către comentariu

Chinezule, este foarte probabil sa fie un scurt pe unul dintre cablaje. Verifica intai sa nu ai vreun scurt la mufele ce se cupleaza la becuri, apoi trebuie luat cablajul la mana.

Link către comentariu

multumesc.am sa incerc si o sate anunt

Link către comentariu

CE siguranta se arde si de cat e ca valoare sau culoare ?

Ar trebui sa fie SB65 de 15 A. albastra.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

m-am uitat si am gasit la un proiector cele 2 fire puse pe scurt.izolatorul acela de pe un fir era deranjat si de aceea era in scurt.si am vazut ca merge si inchiderea acum.multumesc

Link către comentariu

Aii ai... izoleaza calumea acolo sa nu se intample vreo nenorocire. Spor!

Link către comentariu

• 1 month later...

La Skoda fabia 2002 care nu a avut proiectoare ceata ci doar lampa in spate si vreau sa ii pun proiectoare trebuie doar sa cumpar proiectoarele si butonul(blocul de lumini) cu 2 pozitii de ceata corect?Dar acuma vreau sa intreb cablajul este facut?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu este facut cablajul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!