Jump to content

Schimbarea Cutiei De Viteze La Motorul Avf

Xeo
 Share

Postare recomandată

@xeo spuneai mai devreme ca ai gasit o cutie de 6+1 FRK si nu mai esti interesat ai putea sa-mi pasezi si mie informatia ca eu am ceva necazuri cu a mea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 year later...

salutare! vreau sa schimb la passatul 1.9 tdi 130cp cutia de viteze . as vrea sa ii pun de audi a6 2,5 tdi 180cp . ce parere aveti?

Link către comentariu

NU CRED SA MEARGA CRED CA LA AUDI E FLANSA MAI MARE

Link către comentariu

• 4 weeks later...

buna ziua.am asa o intrebare daca ma poate ajuta cineva.am problema cu volant la passat b5.5 2002 motor 1.8 t (AWT).ma intereseaza daca este posibila schimbare ei cu una de la audi a4 an 96 motor 1.8 fara turbo (ADR),pun aceasta intrebare pentru ca in rest majoritatea pieselor sunt aceleasi.motorul la una si la alta sunt cu 20 valve.multumesc anticipat pentru raspuns.

Modificat de lilian0382
Link către comentariu

Daca e acelasi motor, si volant-ul are acelasi diametru, cum dealtfel si prinderea cutiei pe motor. Insa discul si placa SIGUR nu sunt la fel. Si nici prinderea lor pe volant.

Asta inseamna ca iti trebuie volant + disc + placa de presiune.

Dar mai bine intrebai aici. Pe aria asta motoarele sunt 98% diesel.

Link către comentariu

• 1 year later...

Sunt un impatimit al cutiilor automate, insa passat-ul meu are cutie manuala 6+1 (masina din semnatura). Deoarece trebuie sa schimb kitul ambreiaj si volant (cca 2500 RON total), ma bate gandul sa ii pun cutie automata si sa ma bucur si eu de un condus relaxant. Am tot citit pe forum si am inteles ca in afara de cutia in sine mi-ar mai trebui planetare (de ce, sunt diferite?), carcasa dintre cutie si bloc motor, calculator cutie??? si ... cam atat.

Daca cineva a facut aceasta operatiune, imi poate da niste sfaturi referitoare la piesele necesare, pasii de urmat, eventualele probleme de care ma pot lovi etc?

Link către comentariu

• 4 years later...

Salut! Cum zilele trecute am mers cu masina unui prieten avand o skoda superb din 2007 cu motor 2.0tdi(bss)cu 140 cai,  cutie manuala 6+1, si pe tot timpul cat am mers cu masina m-a incantat cutia care difera fata cea de pe passat mai ales in treapta a-6-a avand la 3000 rpm- 170km/h si la 2300 rpm cam 130km/h iar acum curiozitatea mea este daca ar merge pusa cutia de pe superb pe passat avf? Motoarele au cam aceeasi constructie. Timoneria este la fel. Nu stiu la planetare 

Link către comentariu

Aia e 2.0tdi, pe Passat e 1.9tdi. Difera totul. De la ambreiaj pana la prinderile de pe bloc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Avand in vedere ca la AWX-u meu volant si ambreiajul sunt pe duca,m-am gandit (de mult timp) sa trec la o cutie cu 6 viteze de pe un AVF. Este cineva care a facut modificarea asta,adica sa treaca de la cutie manuala 5+1 la 6+1 ? M-ar interesa ce piese trebuie pe langa cutia in sine cu cu tot kit-ul ambreiaj + volant? Din ce am auzit/citit eu ar trebui si planetarele de pe AVF, suporti cutie,timonerie,nuca schimbator.

Daca a facut cineva aceasta modificare la acest motor sau cunoaste ce piese trebuie schimbate il rog sa posteze piesele necesare , ca ma gandesc serios sa fac o astfel de modificare avand in vedere ca imediat e necesara inlocuirea volantei si a ambreiajului.

Link către comentariu

Circul mai mult in extern cu masina, fac naveta la servici, si in plus ma gandesc la o crestere de putere,(soft).Ar mai fi reducerea consumului (nu ca ar fi mare acum) si cresterea putina a comfortului prin reducerea turatiei la anumite viteze. Cum am spus si mai sus ,acum ar fi momentul sa ma hotarasc daca da sau ba pt ca volant+kit ambreiaj de pe masina sunt pe duca.

Dupa ce am postat post-ul anterior , am gasit topic-ul unde se discuta despre cutia  5+1 versus 6+1 si sincer m-a cam bagat in ceata ce am citit acolo,dar in continuare inclin spre trecerea la cutia 6+1, doar ca mi-ar trebui o lista cu piesele necesare pt schimbare, pt a-mi face o idee despre costuri, daca merita sau nu.

Link către comentariu

Eu unul as sta cu 5+1, ti-o spune unul cu avf si 6+1.Cat despre reducerea turatiei cred ca ai citit in topicul ala ca este un mit.

Link către comentariu

Tot mit e si cresterea confortului. Ai sa mesteci la viteze de te saturi. Stiu, una in plus nu inseamna mult pe hartie, dar o s-o simti.

Si eu zic sa ramai la AWX.

Si da, trebuie si alta timonerie. E diferita. La fel suportii si cred ca si demarorul. Planetarele nu.

Link către comentariu

A 5-a de la tine e echivalent cu a 6-a la cutia dorita. Eu nu m-as obosi, decat ca un moft, asa sa ”experimentez” o idee. 

Modificat de Executron
Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare! Am o problema cu masina A6 c5 1.9 avf, huruit in cutie cred ca este grup, nu stiu exact, am schimbat uleiul si nimic. Intrebarea este urmatoarea : Codul cutiei actuale este frk si am gasit o cutie aek-z de pe un passat tot avf. Se potriveste?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor. Am si eu o mica intrebare. Am citit pe aici ceva dar vreau sa fiu sigur. Am un kit de ambreiaj cu volant dat jos de pe un AVF (6+1manual ) intrebarea mea este daca pot pune acest chit pe un passat AWX (5+1manual). Dacă s a mai lovit cineva? Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Din cate tin eu minte (tot pe forum am citit si eu undeva) , nu se poate monta din cauza diferentei de  dimensiuni dintre piesele de AVF si AWX .

Link către comentariu

Ambreiajul de AWX e mai mic decat cel de AVF. 130 vs 140mm.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!