Jump to content

Schimbarea Cutiei De Viteze La Motorul Avf

Xeo
 Share

Postare recomandată

Am intalnit o problema la masina si anume ca nu gasesc volant si kit-ul de ambreiaj. Iar toata lumea cu care am vorbit si le-am spus ca am AVF cu 5+1 manual nu ma credeau pana nu vedeau masina. De aceea rog colegii care au AVF sa imi zica daca mai exista asa ceva. :Driver:

Modificat de R_a_z_v_a_n
Editare titlu.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu eu AVF e codul de motor pentru 6 viteze. Vezi poate e ceva gresala pe acolo pe undeva.

Link către comentariu

Mai astept cativa colegi, proprietari de AVF sa aflu ce cutie au. Ca eu cred ca la a mea i-a fost schimbata cutia.

Link către comentariu

a mea AVF..an fabricatie 2002 dar cutia e tiptronic cu 5 rapoarte de viteza, asa ca mai asteapta alte pareri

Link către comentariu

Cutia e autoamata si cu optiunea tiptronic pe ea. Are pe tiptronic 5 viteze + R

Link către comentariu

E posibil sa i se fi pus cutie manuala 5+R? Am gasit intr-un decoder ca ar fi avut automatica dar acum nu stiu cat de bun este decoderul.

post-3988-1202930133_thumb.jpg

Modificat de Xeo
Link către comentariu

se poate si aia.... oricum avf manuala 5+1 nu am auzit sa fie asa ceva....

Link către comentariu

eu am masina din semnatura vw passat de 131 cp , cod motor AVF cutie manuala 6+1 sau 6+R !

tu Xeo daca zici ca ai 5 trepte + R atunci ai AWX !

in talon ce scrie totusi AVF ?!

BTW . vezi ca scrie codul de la motor pe o placuta cum deschizi capota in partea stanga !

Link către comentariu

Codul Transmisiei conform decoderului este EYF adica cutie tiptronic a avut masina din fabrica. Mai mult ca sigur o ai schimbata si acum probabil ai o cutie GBQ 5+1 manuala care se pune pe AWX.

Modificat de Radu Gica
Link către comentariu

De acord cu antevorbitorul meu. Am mai auzit de cazuri de Tiptronicuri schimbate cu manuale pe Passat. Probabil respectivul a avut la dispozitie numai o manuala cu 5.

Link către comentariu

E ceva bataie de cap sa pui o cutie manuala pe o masina care a avut automata din fabrica ... Dar se pare ca asta s-a intamplat din moment ce asa spune VIN-ul.

Link către comentariu

in talon ce scrie totusi AVF ?!

Da, masina are motor AVF, scrie atat in talon cat si pe placute si in decoder.

Codul Transmisiei conform decoderului este EYF adica cutie tiptronic a avut masina din fabrica. Mai mult ca sigur o ai schimbata si acum probabil ai o cutie GBQ 5+1 manuala care se pune pe AWX.

Cutia sigur a fost schimbata, acum ceva timp am schimbat switch-ul de la pedala de frana si mi se parea mie ca e ceva in neregula, adica suportul de la pedale, mai avea inca o pozitie in care puteai sa ii pui pedala de frana. Acum cand am desfacut cutia, m-am convins. volant si kit-ul de ambreiaj sunt de 230mm. Iar in toate programele arata ca volant pentru AVF este de 240mm.

Acum dilema mea este, ca nu stiu ce volant sa iau sa se potriveasca, ca cea de 240mm nu incape in cutie.

Se potirveste da as lua o cutie in 6 de pe un AVF sa o pun in locul celei de 5?

Link către comentariu

Poate fi diferita prinderea pe blocul motor de la AVF manual, la cel automat? M-a pus pe ganduri, deoarece in actuala cutie in 5, nu intra volant de 240mm care este pentru AVF manual in 6 trepte. Deci, daca cutia manuala in 6, care este mai mare cu un centimetru ca sa poata intra volanata de 240mm, poate fi prinsa de blocul motor daca el a avut din fabrica cutie automata? Ce cod are cutia manuala in 6+R pentru AVF?

Modificat de Xeo
Link către comentariu

Motor AVF, insa cutie 6+1

Cu siguranta ti-a fost schimbata cutia

Link către comentariu

Cum se cupleaza in marsariere ®, la cutiile in 6? Trebuie apasat sau ridicat de maciulie? Ca stiu doar ca e stanga sus, dar nu si cum cupleaza, ca ma gandesc ca o sa trebuiasca sa ii schimb si sistemul de la maciulie?

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns :D !

Stie careva concret daca pot sa ii pun cutie manuala in 6 trepte, daca el a avut automata? Am gasit o cutie la pret bun si nu vreau sa o iau pe ghicite. Unde pot gasi un manual de reparatii sau datele tehnice de care am nevoie?

Link către comentariu

Nu stiu ce trebuie schimbat, dar cum s-a pus in loc de cutie automatica, cutie manuala in 5+1, se poate si in 6+1.

BTW, pe Passatul meu cu motor AVF cutia este FRK, manuala in 6+1 trepte.

Link către comentariu

Intradevar fiind deja pusa cutia in 5, scap de cateva modificari. Insa dilema mea este ca daca cutia in 6 nu o sa se potriveasca pe blocul motor... :D

Mai sunt si alte cutii manuale in 6 pe AVF-uri care sa aibe si alt cod, decat FRK?

Link către comentariu

de schimbat cutia automatica cu una manuala merge ,atata timp cat producatorul are pe acelasi tip de motorizare diferite cutii de viteza, doar ca in momentul in care te apuci sa faci asa ceva trebuie schimbat tot sistemul ,adica timonerie ,pedale ,pompa de ambreiaj cu tot cu circuit si cilindru de ambreiaj, ambreiajul tot ,planetare recodat modulul motor,abs,electronica centrala si parca mai trebuie ceva ,nu mai retin exact acum, oricum este o treaba de amploare si necesita rabdare si timp, plus ca trebuie masina de pe care se iau piesele, in caz ca mai trebuie catee ceva[ plasticuri ,instalatie electrica, furtunuri] oricum nu poti sa te apuci tu singur fara cineva care sa te ajute de specialitate. bafta multa si noroc :icon_thumright:

Link către comentariu

Ca sa nu devieze topicul, eu stiu ca Xeo are deja cutie manuala, doar ca are ceva nelamuriri...

Deci are cutie cu 5 trepte, si l-ar interesa una cu 6. Am dreptate Xeo?

Link către comentariu

Din ce am inteles eu, masina are motor AVF, cutie manuala in 5 trepte, V.I.N decoder-ul spune ca masina a iesit pe poarta fabricii cu cutie automatica in 5 trepte. Nelamurirea lui este daca se poate monta o cutie manuala cu 6 trepte(6+1). Pentru cutia de 5 trepte nu gaseste volant si kit ambreiaj de 230mm care sa se potriveasca.

Normal ar trebui sa mearga montarea cutiei de 6+1, motorul AVF a fost vandut numai cu o asemenea cutie manuala, nu si 5+1.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am scos masina din service acum cateva zile, iar rezultatul e urmatorul. Nu i-am mai schimbat cutia de viteze cu una in 6+R, am ramas cu cea in 5+R, acum cert este ca merge perfect. Pentru a schimba cutia ai nevoie de toate piesele incepand de schimbator pana la suporti. Dilema mea era ca daca nu se potriveste cutia manuala in 6 de pe AVF tot pe un AVF care avusese automata. Dar se potriveste, motorul este exact la fel in ambele variante, in schimb trebuia schimbata cutia cu tot cu carcasa, adica pe blocul motor vine o carcasa de care se prinde cutia de viteze, nu vine direct prinsa cutia pe bloc.

Oricum ma bucur ca am reusit sa ii dau de cap si ca masina merge perfect.

Multumesc celor ce au binevoit sa imi raspunda :rolleyes:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!