Jump to content

Sfat Achizitie Octavia Sh

haptiu
 Share

Postare recomandată

Doresc sa-mi cumpar o masina de familie si intamplator am dat peste urmatoarea 'ocazie', cu toate ca initial nu eram dispus sa cheltuiesc atatia bani : octavia I din 2003 1.9 tdi - 90CP - berlina

- 10.000 km reali prin Romania

- abs+dublu airbag

- aer conditionat = NU (oricum nu ma deranjeaza prea tare...)

- geamuri electrice = NU

- tambure in spate

- pret final = 8.000 euro

Cum vi se pare pretul din perspectiva unui posesor de octavia avand in vedere cele de mai sus: pomana/pret normal/scumpa ?

Eu doresc o masina de familie nu prea scumpa, costuri de intretinere rezonabile, fiabila, spatioasa, nu 'de curse'.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu doresc o masina de familie nu prea scumpa, costuri de intretinere rezonabile, fiabila, spatioasa, nu 'de curse'.

<{POST_SNAPBACK}>

Din punctele astea de vedere, ar fi o achizitie f. buna.

DAR, fara AC? nu stiu ce sa zic... s-ar putea sa plangi dupa el mai tarziu.

Link către comentariu

Doresc sa-mi cumpar o masina de familie si intamplator am dat peste urmatoarea 'ocazie', cu toate ca initial nu eram dispus sa cheltuiesc atatia bani : octavia I din 2003 1.9 tdi - 90CP - berlina

- 10.000 km reali prin Romania

- abs+dublu airbag

- aer conditionat = NU (oricum nu ma deranjeaza prea tare...)

- geamuri electrice = NU

- tambure in spate

- pret final = 8.000 euro

Cum vi se pare pretul din perspectiva unui posesor de octavia avand in vedere cele de mai sus: pomana/pret normal/scumpa ?

<{POST_SNAPBACK}>

Puncte forte: TDI, ABS, 2 airbaguri, 10000km, an fabricatie, pretul e super tinand cont ca vama la o masina pe care ai vrea sa o aduci este minim 1500 E.

Daca cele de mai sus se confirma si masina nu a fost lovita, e o ocazie.

Nu te uita ca nu are aer conditionat, pentru ca, daca te hotarasti vreodata sa-ti pui, o poti face la orice dealer Skoda contra 1200 E(inclusiv TVA, manopera).

Du-te si da-i banii! Si te-ai facut cu o masina cum ti-ai dorit!

Link către comentariu

ce inseamna 10 000 km reali prin romania? masina e cumparata din romania?are carte de service? daca da si nu are alte probleme eu zic ca pretul e ok.

Link către comentariu

Daca are carte service si nu a fost lovita e ok. Il stii pe proprietar, atentie la serii, sa nu fie furata etc.

Daca e totul OK nu mai sta pe ganduri.

Bafta la cumparaturi

Link către comentariu

despre serii, nu mai sint probleme.

am inteles ca de anul acesta este obligatoriu ca inainte de a vinde o masina, sa se faca o autentificare (parca asa-i zice) la RAR.

Link către comentariu

Masina a fost cumparata din Romania si e la primul proprietar care a facut doar 10 000 km. Nu cred sa fi fost lovita, oricum arata ca si noua.

Aerul conditionat chiar nu-mi place, imi provoaca rau... Sincer sa fiu mai mult ma ingrijoreaza zgomotul motorului - am inteles de la cineva de pe forum ca e destul de prezent in masina(eu n-am mai condus dieseluri)...

Din cate am mai cautat eu preturi pentru octavia sh cu 8000 euro nu gasesti decat de minim 4 ani si 100.000 km. Deci, mie mi se pare pomana si singura explicatie pe care o gasesc este nevoia urgenta de bani din partea vanzatorului... Initial am plecat de la ideea de a cumpara o masina de 5-6.000 euro, dar ocazia asta cu octavia mi se pare deosebita... Voi ce parare aveti ?

Intentionez sa o pastrez cel putin 5 ani timp in care nu o sa merg mai mult de 7000 km/an.

Link către comentariu

Pai facem schimb, ca eu fac 20.000 km/an si-mi trebuie una mare.

Link către comentariu

Oferta pare OK, cu singura observatie care a mai fost facuta, si anume aerul conditionat. Vara este util, mai ales cand intentionezi sa mergi la un drum mai lung. Dar daca spui ca nu te deranjeaza e in regula.

Ar exista si un mic semn de intrebare: parca numarul de km este cam mic, avand in vedere ca masina e din 2003. Eu am facut 9.000 km numai in primele patru luni de utilizare. Dar poate a fost o persoana care, ca si tine, nu a alergat prea mult cu ea.

Cred totusi ca ar fi bine sa o verifici inainte intr-un service auto pe care il agreezi tu (de exemplu sa nu fi fost lovita etc.).

Link către comentariu

Exista si alte metode de a-ti da seama cat de mult a fost folosita masina.

- Uita-te la anvelope, ele spun sigur cat s-a mers cu ele. Skodita mea la 45.000 de km are anvelopele aproape terminate (a venit incaltata cu Continental Supercontact), sper sa ma mai duca pana la 50.000

- Uita-te la covorasul de la sofer. Mie la 20.000 mi-a trecut tocul de la piciorul drept prin el.

- Cere caietul de service si lamureste-te cand au fost facute reviziile (cea de un an sau 10.000 km in functie de care intervine prima)

Cel mai bine te duci la un service, ales de tine, platesti o constatare si baietii iti spun daca a fost sau nu lovita, ce probleme are, daca cei 10.000 de km sunt pe bune sau nu.

In rest, nu poti sti daca km sunt reali. Am un prieten, alearga mult prin tara, a cumparat un Peugeot 206 si afacut 15.000 de km in doua saptamani, 30.000 in urmatoarea luna, incat l-au intrebat la service daca nu cumva face pe taxiul, si nu face.

Eu in 3 ani si jumatate am 45.000 km cu ea, dar ma deplasez in principiu de acasa pana la birou si inapoi (24 km dus-intors), mai am masina sotiei pe care o plimb tot eu sa nu ii moara bateria, iar o saptamana la 2 luni imi vine si randul la o masina de serviciu pe care o impartim intre colegi.

Link către comentariu

Nu este neaparat suspect ca mashina din 2003 sa aiba 10.000 km.

Eu o am din 2001 aprilie deci face curand 4 ani si am cu ea fix 40.000 km si nu o las acasa ca sa merg pe jos. Am prieteni care au mashina din aceeasi data cu mine si au 29.000 km.

Link către comentariu

Stiti care este problema? S-ar putea ca o masina cu putini Km la bord si ani multi in spate sa genereze mai multe probleme decit alta cu aceiasi virsta dar mai mult umblata.

Este mai greu sa conservi un lucru decit sa-l intretii prin folosinta zi de zi.

Si nu uitati ca MY2003 inseamna perioada 06/2002-05/2003

Link către comentariu

@ ender Asta e clar.

Oricum an 2003, cu 10.000 km nu e chiar imposibil. Am un vecin care are, e drept, un Tico din 2000 si are 35.000 km, deci se poate.

Cand mi-am luat masina din Germania, erau acolo Fabii ca cea din semnatura cu km intre 12.000 si 45.000. Deci se poate si la altii.

Link către comentariu

Sa aiba 10.000 km nu e imposibil , eu am un vecin care are o octavia tot din 2003 ( toamna ) , cu 8.500 km , masina arata ca noua pur si simplu zici ca ieri a adus-o .

Stiu de la el ca, la masina care nu face 10.000 km intr-un an trebuie neaparat schimbat uleiul.

Uzura in interior nu se cunoaste , decat daca esti foarte atent ( la fel ar trebuii sa arate si masina pe care vrei sa o cumperi f putin unzata ).

Si mai e o chestie , cel putin la masinile care au stat cu prelata cum e si cazul vecinului meu , masina este putin ingalbenita , este un albastru metalizat ( dar are o tenta de galbui ) , nu este ca celelalte care le vezi pe strada .

Totusi o verificare la service din toate punctele de vedere nu strica , avand in vedere ca iti iei o masina.

Fi atent la zgarieturi ale vopselei , si tine cont de faptul ca o masina nelovita are lufturi uniforme , si in general are o linie sa zic asa , pe care daca fost lovita o pierde .

Succes , eu zic ca faci o afacere destul de buna , o masina la km astia e ca si noua .

Link către comentariu

Este adevarat ca o mashina cu ani multzi dar km potzini poate avea mai multe probleme decat una cu rulaj mai mare. Anumite piese beneficiaza de rulaj mai mic altele nu. Mashina mea se misca zi de zi dar din pacate nu pe distante lungi si in regim 95% de oras. Asta echivaleaza din punct de vedere uzura cu mai multi km parcursi in regim mixt. Din fericire petrece putzin timp in aer liber atat ziua cat si noaptea, deci nu o prea ninge :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!