Jump to content

Two Way Radios ( Walkie Talkie)

godoroja
 Share

Postare recomandată

Cele vechi s-au cam bulit si acum trebuie sa cumpar unele noi. Le voi comanda din state si ca pret mi se par acceptabile, review-urile spun ca real bat 7-8 km si nu 25 mile ( 40 km) cat zic ei pe site. Oricum sunt bune, cele vechi nu mai sareau de 1 km.....

Am variantele astea:

Motorola : http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...1#productdetail

Cobra:

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1174092319601

La fel am mai gasit si acest site care are si scule profi:

http://www.talktwoway.com/HandHeldRadios.aspx

Care va pricepeti ce parere aveti...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ma pricep dar pot sa-ti spun ca am cumparat din Metro un set care contie 2 bucati cu accesoriile aferente, adica incarcator de masina si un fel de microfon. In masina le pun cu incarcatorul, walkie talkie in bag in cotiera si microfonul cu (fir ondulat) iese afara din cotiera.

Mi s-au parut suuper pt ca nu e problema cu bateria, nu trebuie sa stai sa le ascunzi in masina cand te opresti, si cu microf se vorbeste scuuper, nu trebuie sa stai cu statia in mana cand conduci.

Ei spun ca range-ul e de cca 9km (cu siguranta ca nu), dar nu am verificat cam pana le ce distanta bat.

Setul de doua buc a costat vreo 258 de ron...

Link către comentariu

Banuiesc ca acelasi set l-am luat si eu - tot pentru ca avea incarcatoare separate de masina; dar, ca si raza bate din masina in masina sub 1 km.

Godoroja, eu zic sa te uiti si spre un set care are incarcatoare de masina pentru fiecare, sau macar incarcatoare separate, nu duale; de ex eu am invertor la 220, dar dockul de incarcare fiind dual, amandoua tre sa fie intr-o masina la incaqrcat, intr-o camera, etc. nu poti da trezirea dimineatza :).

Link către comentariu

de asta intreb pt ca am studiat piata si am avut 2 seturi pana acum, de unde bateau bine afara cand mergeam 2 masini -> in jur de 2 km, acum nu mai bat nici macar 1 km si una gajaie. ( le-a tot trantit fii-mea)...

Am gasit astea motorola de 25 mile - 40 km care poate real sa bata macar 4-5 km in camp deschis.

Nu stiu cum e cu incarcatoarele de masina...

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Si a mele au incarcatoare de masina dar mi se par cam nefolositoare avand in vedere faptul ca incarcarea tine aproximativ 12 ore si bateriile sunt ni-mh deci trebuie tinute >12 ore continuu ca sa nu se beleasca spre deosebire de cele cu litiu..

Eu le am de un an si nu am avut probleme cu ele dar nici nu le-am folosit foarte mult, de vreo 3-4 ori ( si de fiecare data am fost cu bateriile aproape goale )

Link către comentariu

In functie de 'climatul' in care le utilizati, optati pentru LiIon doar daca nu le folositi la temperaturi negative (performantele pot scadea pana la jumatate).

Dar nici cele NiMh/NiCd nu sunt mai breze la frig, tot scad cu pana la 30%, dar efectul de memorie le trage mult in jos.

Godo, vezi ca statiile alea au incarcatoare la 110V.

Link către comentariu

Eu am avut un model de cobra pe care nu-l mai vad acum, mergea in masini cam pana 2 km, la noi in tara, munti, copaci, vaci, etc), dar nu tinea bateria mai mult de 6 ore; iar la un drum lung..... cam greu de incarcat cu incarcator dual, dupa cum am mai spus, tre sa stea la unu in masina, si tot la telefoane ajungi; asta m-a disperat. In rest am fost multumit de ele. Astea din metro de acuma bat mult mai slab, dar cum au incarcator de masina, merg non stop; depinde la ce distanta vrei sa mearga. De ex Motorola am vazut la o firma prin bistrita care vb cam 5 km in za city, dar nu am cerut sa vad modelul. Eu pun accentul mai mult pe mobilitate, deoarece nu o sa fie distanta mara intre masini, si cazarea e in acelasi loc. Depinde de ce vrei.

LE - am gasit cobrele - aici

Modificat de maxu
Link către comentariu

Godo, vezi ca statiile alea au incarcatoare la 110V.

20 ron - pentru 220v - mi-am facut temele mestere, mersi de atentionare

Nici acum nu stiu ce sa cumpar. Ma gandeam ca e mai bine sa ai statii cu baterii gen 4 buc AA - pe care le poti lua reincarcabile sau pur si simplu ramai fara curent , opresti la o benzinarie cumperi 4 baterii aa si statia merge in continuare. De asta nu as lua cu acumulatori Li-Ion ci cu baterii AA

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Mestere, eu iti recomand un set de Motorola CP040 in banda UHF-2, programate pentru frecventa libera (446MHz).

Vin cu incarcator de casa, dar se poate adapta o alimentare de la masina. Daca antenele se vad, se aud cam la 7km cu puterea de emisie de 0,5W cat e standard. Iar daca unul e mult mai sus decat celalalt, se aud la mult mai mult...

Link către comentariu

am auzit ca daca nu esti in banda libera e "dosar penal"

o fi adevarat ?

exista statii de 5W da nu cred ca sunt pe frecventele libere (100 km fara obstacole )

Link către comentariu

Nu e dosar penal, e "numai" amenda, de la 50mil. la 1 miliard (conform Legii nr. 591 din 29/10/2002 pentru aprobarea Ordonan

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ne anunti la ce ai ramas ?

Statiile luate de mine din Metro sunt de tot ***, range mic, una nu se mai incarca cu nici un incarcator (doar acumulatorii separati), au picat o parte din acumulatori, etc. Si asta doar stand, ca nu le-am folosit de multa vreme; surprizele au venit acum, cand am vrut sa le refolosesc, dupa o lunga pauza.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

inca n-am studiat problema

Link către comentariu

• 3 weeks later...

le-am comandat pe astea :

http://www.amazon.com/Motorola-T9500XLR-25...8216&sr=8-1

de pe amazon.com, mi le aduce cineva in 2 sapt cineva care vine din State.

Pretul este super bun, pe bestbuy.com sau frys.com erau la 89 USD. Ma rog, astea aici sunt pomana curata la 120 ron noi noute :) :(

fata de 386 ron aici in tara, tot e ceva :D

http://www.booster.ro/statii-radio/walkie-...=detalii_produs

Modificat de godoroja
Link către comentariu

• 2 years later...

Imi poate recomanda un coleg o pereche de statii PMR, care sa aibe un pret decent si posibilitatea de receptie la 5-6 km, in camp deschis? Am tot cautat pe net si constat ca preturile pentru acelasi produs difera chiar si cu 30%...

Link către comentariu

Eu am luat Topcom Long Range, 300 ron, bat cca 12 km.

Pentru 5-6 km in camp deschis cred ca poti lua si un model mai ieftin. Am vazut Brondi la 80 ron.

Link către comentariu

Sincer, nu auzisem nimic de Topcom. Am gasit acum site-ul lor oficial. Le-ai incercat si chiar bat 12 km? Ma gandesc la faptul ca PMR-urile emit cu 0,5W. Putere destul de mica pentru o asemenea distanta.

Link către comentariu

Imi poate recomanda un coleg o pereche de statii PMR, care sa aibe un pret decent si posibilitatea de receptie la 5-6 km, in camp deschis? Am tot cautat pe net si constat ca preturile pentru acelasi produs difera chiar si cu 30%...

http://www.statii-ieftine.ro/Walkie-Talkie...-S5-PMR446.html

sper sa iti convina pretul...

eu vand f mult statiile astea la firmele de paza, constructii, hoteluri, etc

se apropie f mult de statiile profesionale

daca ti le poti permite, sunt cu mult peste statiile walkie talkie de pe piata ca si calitate, fiabilitate, etc.

Link către comentariu

Eu la ski folosesc walkie talkie tot timpul sa vorbim pe partie sau intre camere, eu am modelul ASTA cobra MT975, ele zic ca bat 12km dar eu zic ca bat vreo 7-8km. Oricum sunt multumit de ele. Am 6 bucati si sunt foarte utile mai ales pe partie cand esti in strainatate economisesti bani buni de telefon.

Link către comentariu

sper sa iti convina pretul...

Mi se pare mult. 485 ron o bucata... Poate pentru cine o utilizeaza zi de zi si o cumpara "pe firma" mai merge dar, pentru o persoana particulara, ce doreste sa o utilizeze pentru a tine legatura cu prietenii si familia la munte, pe plaja la mare, intre 2-3 masini in coloana (nu au toti statii CB) etc. nu se prea justifica un atare pret. Mi se par acceptabile si ca pret si ca performante cele propuse de colegul eto.

Link către comentariu

Cobra sunt cele mai proaste statii de pe piata... ever... poate Binatone sau alte magarii de astea de prin Carrefour sau eu stiu de pe unde sa fie mai proaste.

Iar cat priveste distanta aia de 7-8 km ...mi-e extrem de greu sa cred ca alea merg atat.. asta ca sa nu zic altceva!! ..deci nu vreau jignesc pe nimeni.. in sfarsit.

Mie mi-au trecut multe modele pe mana, inclusiv cu Motorola am facut probe de vreo cateva ori... iar modelele de la Motorola bat in medie 3-4 km... deci mi-e greu sa cred ca ar bate mai mult Cobrele alea.. in niciun caz.

Cat priveste distantele de vehiculate de 12 km (!!!) la fel...no comment.. as vrea sa vad si eu o statie de 0.5 wati care bate atat!!! Eu am imbatranit facand radiocomunicatii si inca nu am vazut !! :))

Eu am indicat o statie care se se apropie destul de mult de cerintele tale si care e statie, nu jucarie cum sunt peste 80% dintre statiile walkie-talkie de pe piata... intr-adevar pretul e pieperat pt ca statia a fost construita sa se adreseaze unor anumite categorii de utilizatori.

Altfel, vezi ca mai am inca doua modele acolo, convenabile la pret si cu care iti faci treaba f bine.. dar sa nu ai pretentii de super-performante.

In fine, fiecare crede ce vrea si cumpara ce vrea.. pe banii lui o face.

bafta.

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Vorba lui victor, pt noi utilizatori ocazionali... statile alea sunt numai bune.

Link către comentariu

Mi-am comandat o pereche de Midland M48. Au si hands-free inclus. Am prins o promotie foarte avantajoasa, aici. Maine le iau.

Se pare (din ceea ce scrie pe diferite forumuri) ca Midland sunt statiile PMR cele mai vandute in Europa de Vest (modelele M24, M48, M99, G6 si G7 - campioana la vanzari fiind G6).

Distanta de lucru:

1-2 Km in zona urbana;

4-6 Km in zona rurala;

10 Km in camp deschis.

Aceste distante sunt testate si confirmate de producator.

Zilele viitoare voi face probe de distanta si va voi preciza cum se descurca.

P.S. Nu am pretentia ca le-am luat pe cele mai bune de pe piata si sper ca la cca. 100 de ore de utilizare pe an sa faca fata cu brio.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!