Jump to content

Folie Autorizata Rar - Seat Leonii

hopirla007
 Share

Postare recomandată

Am o mare dilema si ma gandeam ca poate gasesc pe cineva sa ma sfatuiasca. Dupa multe intrebari in dreapta si in stanga referitoare la aplicarea de folie pe geamuri , m-am izbit de acelasi raspuns din partea tuturor: nu se poate aplica folie pe gemuletul mic de plastic de la manaerul usii. Acum nu stiu ce sa fac deoarece tenta de fumuriu pe care o ofera Seat din fabrica mi se pare mult prea deschisa. Eu doresc sa aplica pe geamurile din spate 80%, iar pe geamuruile din fata 35%. So? Sfaturi...anyone???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am o mare dilema si ma gandeam ca poate gasesc pe cineva sa ma sfatuiasca. Dupa multe intrebari in dreapta si in stanga referitoare la aplicarea de folie pe geamuri , m-am izbit de acelasi raspuns din partea tuturor: nu se poate aplica folie pe gemuletul mic de plastic de la manaerul usii. Acum nu stiu ce sa fac deoarece tenta de fumuriu pe care o ofera Seat din fabrica mi se pare mult prea deschisa. Eu doresc sa aplica pe geamurile din spate 80%, iar pe geamuruile din fata 35%. So? Sfaturi...anyone???

se poate aplica folie pe acel gemulet, dar trebuie decupata folia in dreptul locului de unde se deschide usa.

partea nasoala e ca acel gemulet este din plastic si folia nu prinde chiar bine pe plastic, iar dupa ceva timp(daca folia este lumar, dureaza cam un an de zile) o sa apara bule(punctulete albe in folie).

atasez o poza sa iti faci o idee cum arata.

Link către comentariu

Eu am auzit ca se poate pune pe acel mic gemulet autocolant,cu un anumit grad de transparenta.Si nu apar bule si nici nu se dezlipeste

Link către comentariu

Ovydu: Spune-mi si mie te rog unde ai pus folia, cat te-a costat si ce marca e. Multam

Link către comentariu

merita incercat: comandate de la dealer geamurile fumuri ca si piesa de schimb.

Link către comentariu

Ovydu: Spune-mi si mie te rog unde ai pus folia, cat te-a costat si ce marca e. Multam

folia este pusa in ploiesti, iar cea de pe gemuletele spate(alea de plastic) este pusa de mine.

daca vrei, putem sa o punem noi pe gemuletele spate, numai ca nu stiu de unde esti tu.

Link către comentariu

folia este pusa in ploiesti, iar cea de pe gemuletele spate(alea de plastic) este pusa de mine.

daca vrei, putem sa o punem noi pe gemuletele spate, numai ca nu stiu de unde esti tu.

O poza cu calitatea aplicarii foliei?

ms

Link către comentariu

O poza cu calitatea aplicarii foliei?

ms

folia este aplicata foarte bine(nu se vad bule sau cute).

din pacate acum nu am o poza si oricum nu cred ca se vad imperfectiuni(asta in cazul care sunt) in poza.

o sa fac poze zilele astea sa iti faci o idee.

Link către comentariu

• 1 year later...

eu am pus autocolant mat pe afara si da destul de bine,cel lucios se zgaria si intr-o luna trebuia schimbat.gemuletul acela mic stiti cumva daca e prins in suruburi sau lipit?

Link către comentariu

• 3 months later...

@ cj 12 RXN ai dat un raspuns foarte evaziv :lol: :rolleyes:

Ontopic: Saptamana viitoare o sa-mi pun si eu folie la leon iar pe portiunea cu gemuletul se va pune autocolant care (dupa cate mi s-a zis) "prinde" f bine si nu se dezlipeste ever.

Folia (llumar), cel mai probabil o voi monta la expert detailing, tot la ei am monta si la ibiza si nu am avut nici o problema in 4 ani. Autocolantul o sa mi-l lipeasca un amic care si-a pus si el pe leon.

Link către comentariu

Eu iti recomand sa pui folie de stopuri pe gemuletele de plastic.....asa am si eu si mi se pare cel mai bun compromis pt ca arata bine din exterior si mai si poti vedea prin geam din interior, ca daca pui autocolant nu mai vezi nimic din interior si uneori sunt folositoare si acele gemulete(eu am avut pus autocolant negru lucios vreun an si l-am dat jos pt ca ma deranja cateodata).

Link către comentariu

Multumesc mult de sfat, ma bucur ca l-am primit inainte sa pun autocolant :icon_thumright:

Link către comentariu

Cu placere......daca ai nevoie pot sa-ti spun pe PM de unde am luat folia sau alte informatii

Link către comentariu

Salutare tuturor!

Am si eu o intrebare si sper sa nu fiu Offtopic.

Am cumparat acum un an si un pic un Golf 3. Are insa folie pe geamurile din spate (folie pe care am crezut-o mai tot timpul ca nu poate fi omologata).

Am facut ITP-ul de curand si cu o mica atentie acest aspect a fost "iertat" de inspectori.

Ulterior am vazut ca pe folie exista un fel de "eticheta" a producatorului. Folia este fabricata de 3M . Am vazut pe un site ca foliile ILUMAR , 3M si inca un producator (nu-mi amintesc care) sunt singurii care sunt acceptati rar.

Este adevarat ca foliile 3M sunt omologabile ?

As putea sa omologhez foliile la vreo firma ce aplica aceste folii?

Are cineva vreo relatiie la o asemenea firma prin iasi sau prin apropiere?

Va multumesc!

Link către comentariu

• 1 month later...

@Tudor D: foliile auto Llumar sau 3M ( in diferite variante ) sint omologate de rar. Dar trebuie montate de o firma care are la rindul ei omologare. Pentru ca altfel te poate opri politia si cu omologarea doar pentru folie nu faci mai nimic. Trebuie sa dovedesti si ca firma care ti-a montat-o este acreditata de RAR.

Link către comentariu

Apropo de legalitate : stie cineva daca s-a modificat legea privind transparenta foliei de pe luneta ? Din cite am inteles, mai nou, si folia de pe luneta trebuie sa aiba transparenta de minim 75%, la fel ca cea de pe geamurile laterale fata.

Link către comentariu

Eu nu stiu nimic de lege dar nu mi se pare logic: exista masini identice ca model care au deja din fabrica tabla in loc de geam doar pt. faptul ca sunt destinate transportului de marfa, un ex. Loganul combi. La masina asta ce se mai vede cand dai cu spatele? Poate ce ai auzit tu ar face referire la geamurile laterale spate dar eu personal nici pe asta nu o cred; cel mai bine este sa intrebi direct la RAR.

Link către comentariu

Stiu ca legea iti dadea voie sa ai pe geamurile din fata transparenta de min 75%, iar pe geamurile spate si pe luneta puteai sa-ti pui folie oricit de inchisa ai fi vrut. A aparut un zvon conform caruia legea ar fi fost modificata recent astfel incit pe luneta ( DOAR pe luneta ) nu poti sa-ti mai pui folie decit tot cu min 75% transparenta, adica la fel ca pe geamurile fata.

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut tuturor conducatorilor de seat si celor ce si dau cu parerea,sfaturi,idei pe acest forum,sunt un posesor de seat leon 1.4-85 cp din 2008,mar blue-culoare

si sunt fff multumit de mas,desi stiam in ce ma bag inainte de asta avnd tot seat adica o ibiza-mas.reusite-pret-calitate toate astea ca o paranteza.

As avea si eu ceva intrebari poate ma ajutati cu ceva sfaturi...

1.as vrea sa mi pun folie pe spate+luneta la leon,recomandati mi o folie buna,transparenta,intunecime,design placut,toate cele ce treb pt a fi in regula,pt a nu fi oprit si dat cu subsemnatul apoi,mai sus am specificat cul.mas poate imi tr ceva poze,sa mi pot face o parerea sincer nu prea ma pricep ....

2.pt gemuletul cel de mic de pe port spate ce mi recomqndati?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

nu vreau sa para un raspuns rautacios,dar raspunsurile la intrebarile tale le gasesti in posturile anterioare.

exista multe firme de profil care-ti pot face ce doresti,pt gemuletele spate ai cea mai buna solutie...folia pt faruri/stopuri.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!