Jump to content

Fabia WRC

McLaren F1
 Share

Va reusi Fabia WRC sa aiba succes mai mare decat Octavia WRC?  

3 voturi

1. 1. Va reusi Fabia WRC sa aiba succes mai mare decat Octavia WRC?

• Da
      12
    • Nu
      2
    • La fel,tot acelasi lucru...
      3
    • Nu stiu
      2

Postare recomandată

Va inlocui anul asta batranul si modestul Octavia WRC si va aduce sperante la detronarea lui 206 WRC si Focus WRC sau Impreza WRC care sunt ce-i mai buni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rezultatele arata ca totusi se crede ca Fabia fiind o masina mai mica si probabil va fi preparata mai sportiv.

Precum 206 care scoate mai mult ca 306 sau 307. :pirat:

Link către comentariu

• 2 weeks later...
adrianciocalau

Era si cazul ca Octavia WRC sa fie schimbata... era foarte mare si greoaie, lucru care a avantajat-o pe macadamul din Turcia, dar totusi prea lenta.

Cu siguranta Fabia WRC va fi un pas inainte pentru Skoda in campionatul mondial de raliuri, dar nu cred ca va ajunge totusi sa puna probleme celor de la Ford sau Peugeot. Dar cine stie ? Ramane de vazut ...

Link către comentariu

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
adrianciocalau

Noua Skoda Fabia WRC ar putea debuta in Campionatul Mondial de Raliuri in luna iunie in raliul Greciei "Acropolis Rally". Chiar daca acest lucru nu este inca oficial, managerii echipei Skoda Motorsport spera ca Fabia va fi gata pentru a lua startul in aceasta competitie.

Imediat dupa Raliul Noii Zeelande, Skoda Motorsport a trecut la continuarea testelor noii masini, de data asta facand o comparatie directa intre actuala Octavia si noua Fabia WRC pentru a putea evalua corect performantele. Kenneth Eriksson si Matthias Kahle au petrecut o saptamana inainte de Raliul Noii Zeelande efectuand teste de anduranta pe circuitul de la Bela pod Bezdezem in Republica Ceha, reusind sa acopere sute de kilometrii si avand doar cateva probleme. Dupa aceasta etapa, atentia s-a mutat pe performanta iar rezultatele au fost din nou pozitive. Toni Gardemeister a confirmat: "Avem viteza, tot ce ne trebuie acum este fiabilitate". Si asta nu e tot, masina efectuand inca 300 km in Germania in aceasta saptamana fara nici o problema in afara de o conducta turbo sparta.

Desi mai este inca de lucrat la setari, noua Fabia WRC se dovedeste deja mai rapida ca actuala Octavia, si ambii piloti o compara cu Peugeot 206, Grademeister afirmand "chiar poate mai buna", in timp ce Didier Auriol a descris "noua sa arma" ca fiind "foarte, foarte buna".

Toni si Didier vor efectua urmatoarele teste in Grecia, pe macadam.

fabia_wrc.jpg

Link către comentariu

nu arata rau deloc!! ramane de vazut ce poate cu adevarat...

acum ceva date tehnice aveti???

Link către comentariu

• 2 months later...

Arata bine rau , oricum auziti stire :

Ma duc la dealer (open service ) si intreb ce Octavia RS si surpriza : mi se comunica ca pentru modicul pret de 30.000 euro si ceva fara taxe se poate achizitiona OCTAVIA WRC :12: :scratch: 8)

Eu unul daca se verifica treaba , imi vind masina si mai string vreo 2 decenii si imi iau un WRC :(

Link către comentariu

adrianciocalau

Saptamana asta chiar vom vedea debutul noii Fabia WRC in Raliul Germaniei (24-27 iulie 2003). Am ceva filmulete cu Fabia WRC in teste pe asfalt pe www.autorally.ro la rubrica "filme raliu".

sp_2773.jpg

http://partner.skoda-auto.com/sharesecure/...rgb/sp_2773.jpg

sp_2702.jpg

http://partner.skoda-auto.com/sharesecure/...rgb/sp_2702.jpg

Link către comentariu

• 6 months later...

Noutati din "tabara" Skoda MotorSport, pentru cei pasionati de raliu:

Germanul Armin Schwarz a semnat un contract pe doi ani cu echipa ceha Skoda, devenind coleg cu finlandezul Toni Gardemeister. Armin revine de Skoda dupa o "pauza" de doi ani, utlima data pilotand in 2001 si contribuind foarte mult de dezvoltarea primei masini WRC de la Skoda: Octavia. Armin a obtinut rezultate foarte bune la volanul acestei masini terminand pe locul patru la Monte Carlo si pe locul trei in Safari Rally (dupa ce a condus aceast raliu). In utlimul raliu pentru Skoda, Armin s-a clasat pe locul sase in Marea Britanie.

Skoda nu va avea un program complet in 2004, concentrandu-se pe dezvoltarea masinii Fabia WRC, care a inregistrat rezultate modeste la debutul sau in mijlocul sezonului 2003. Prima cursa la care Armin si Toni vor lua startul in acest an va fi Raliul Acropole in Grecia, in luna iunie.

"In sfarsit am ceva noutati sa va comunic, si cred ca sunt niste vesti foarte bune. Tocmai am semnat un contract pe doi ani cu Skoda. Voi incepe imediat sa lucrez la dezvoltarea Fabiei, si la mijlocul sezonului vom lua startul in WRC. Toni Gardemeister va fi colegul meu. Il cunosc destul de bine pe Toni. Este un tip super, un pilot foarte rapid, si cred ca vom face treaba buna si ne vom distra impreuna. Deja de saptamana viitoare voi incepe testele", a declarat Armin pe site-ul sau personal.

Armin Schwarz l-a inlocuit pe fostul campion mondial, francezul Didier Auriol, cel care a parasit echipa la sfarsitul sezonului 2003.

PS. Astazi s-a dat startul in WRC cu prima etapa, Raliul Monte Carlo. Din pacate (pentru noi) Fabia nu concureaza in acest raliu.

Link către comentariu

• 6 months later...
adrianciocalau

Performante deosebite pentru Skoda Fabia WRC in Raliul Finlandei

Week-end-ul acesta a avut loc etapa de Campionat Mondial din Finlanda, etapa la care constructorul ceh Skoda a aliniat nu mai putin de trei masini Fabia WRC. Pe langa cei doi "piloti de casa" Toni Gardemeister si Armin Schwarz, pentru aceasta etapa a mai fost cooptat un pilot local, finlandezul Jani Paasonen, cel care avea sa obtina si cel mai bun rezultat. Astfel, pentru cea de-a sasea pozitie obtinuta la finalul raliului, Paasonen a primit trofeul "Inmarsat Star Of The Rally". Celelalte doua echipaje de la Skoda s-au clasat pe pozitiile 8 (Toni Gardemeister) si 12 (Armin Schwarz) iar faptul ca toate cele 3 masini au trecut linia de sosire este de asemenea un rezultat foarte bun.

Performanta vine dupa ce Skoda a reusit sa domine cu modelul Fabia WRC raliurile locale la care a participat anul acesta, programul de pregatire din 2004 fiind un succes absolut pana in acest moment. Se pare ca in sfarsit Fabia WRC este pregatita sa concureze modelele de top din campionat.

Link către comentariu

adrianciocalau

Desi la finalul sezonului trecut Colin McRae afirma ca exclude posibilitatea revenirii sale in WRC la o alta echipa decat una de top, se pare ca dupa un an de absenta si dupa rezultatele foarte bune obtinute de Fabia WRC in raliul Finlandei si etapele din campionatele nationale unde a luat startul, scotianul si-a schimbat opinia.

Conform publicatiei "Autosport", fostul campion mondial si "elevul" sau Kris Meeke au purtat discutii cu Martin Muehlmeier, boss-ul echipei Skoda, despre posibilitatea semnarii unui contract. Intalnirea a avut loc in Finlanda, dupa ultima etapa de WRC, si se pare ca se incearca aducerea lui McRae la Skoda pentru cateva etape de mondial sezonul viitor.

"Sunt mai mult interesat de un program complet in WRC sezonul viitor", a spus McRae. "Una din prioritatile mele este insa sa gasesc ceva pentru Kris. Puteti vedea dupa cum a mers Paasonen ca Skoda a facut progrese mari si intreaga echipa a facut o treaba buna cu dezvoltarea masinii. Sunt deschis la orice propunere."

Ar putea fi o competitie acerba pentru un loc in echipa ceha pentru sezonul viitor. Momentan se zvoneste ca doar Armin Schwarz are un contract deja semnat cu Skoda, insa atat Toni Gardemeister cat si Jani Paasonen au facut un raliu foarte bun in Finlanda.

Kris Meeke - date biografice

Data nasterii: Iulie, 1979

Locul nasterii: Dungannon, UK

Studii: Queens University Belfast

Calificare: Inginerie mecanica

Ocupatia anterioara: Proiectant CAD pentru echipa M-Sport

Debutul in raliuri: 2000 Bulldog Rally

Palmares:

2004 JWRC Monte Carlo - locul 3

2003 JWRC - locul 2 in Catalunya Rally

2003 Campion in British Super S1600

2003 Campion in British Junior

2003 3 victorii din 6 curse in S1600

2002 Campion in British Junior

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!