Jump to content

Audi A4 B6, Ulei + Filtre

ANdi B.
 Share

Postare recomandată

Salut,

Doresc sa schimb si eu pentru un Audi A4 B6 1.9TDi AVB 74KW, 5 trepte manuala, urmatoarele consumabile:

- ulei ( am acum Mobil1 Special 5W40 )

- ulei cutie viteze ( nu stiu daca trebuie )

- filtru ulei

- filtru motorina

- filtru polen

- filtru aer

- curele alternator + clima

Va rog sa ma sfatuiti de unde sa le cumpar si ce producatori sa fie. Este bun uleiul care il am acum sa continui tot cu el? Am inteles ca pentru filtre ar fi bine sa le cumpar pe cele produse de MANN.

Va rog sa nu imi inchideti topicul din motive ca aceste lucruri s-au mai vorbit pe forum sau ca nu am folosit functia search, dar sunt o persoana extrem de ocupata si in putinul timp liber pe care il am nu imi permit sa il pierd cautand pe forum, apelez la acest forum deoarece stiu ca sunt multi oameni binevoitori.

Multumesc anticipat,

ANdi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lucurile astea CHIAR s-au discutat si sunt si alte persoane OCUPATE si al caror timp este pretios pentru ele...si totusi isi gasesc si timp pentru forum si chiar pentru a raspunde unor intrebari de genul celor puse de tine (desi nu este interesul lor). De ce crezi ca altii ar dori sa isi piarda putinul LOR timp cautand pentru tine? In fine...sa las morala si sa-ti dau ceva raspunsuri in speranta ca alta data vei pierde si tu putin din timpul tau cel pretios pentru a ajuta un alt coleg.

- ulei ( am acum Mobil1 Special 5W40 ) - tot Mobil Synth S 5W40 fol si eu. Este facut in Belgia spre deosebire de Castrol TXT facut in UE (adica nu spune UNDE in UE)...mi-a parut mai de incredere

- ulei cutie viteze ( nu stiu daca trebuie ) - nu l-am schimbat, doar a fost verificat la Nurvil si completat. Nu stiu de care trebuie dar scrie in carte sigur.

- filtru ulei - MANN sau MOELLER (sper ca l-am scris bine)

- filtru motorina - MANN sau MOELLER (sper ca l-am scris bine)

- filtru polen - MANN sau MOELLER (sper ca l-am scris bine)

- filtru aer - MANN sau MOELLER (sper ca l-am scris bine)

- curele alternator + clima - este o singura curea nu sunt mai multe (cel putin la mine asa este si nu cred sa difere asa mult de a ta). CONTITECH sau BOSCH. Eu am schimbat cureaua + rola de la alternator in service la Nurvil si a fost vreo 360 RON (aprox)

Pentru toate poti cere un pret de la VOLKSMAN (ii poti da PM sau scrie in topicul pe care il are sau ii poti da telefon la unul din numerele de la profil), eu de acolo mi le iau. Informativ, toate filtrele + 4 L ulei Mobil Synth S (50 RON/ l) = 580 RON (din care 200 RON uleiul). Ma refer la cele necesare la o revizie, fara a lua in calcul uleiul de la cutie si cureaua de la alternator. Asta in conditiile in care am luat filtru de polen cu carbon activ si care este vreo 110 RON comparativ cu cel normal care este vreo 70 RON (sper sa nu fi gresit pretul).

Link către comentariu

poi 1 uleiul trebuie sa fie de PD caici motorul tau e pd (vezi norma)

ca filtre si curele recomand bosch au un pret mult mai bun ca man/contitec iar daca e nevoie de ceva role la cureua de alternator recomand INA (cutie verede)

Link către comentariu

Multumesc amandorura pentru raspunsuri.

Rapier o sa tin cont de sfaturile tale, si multumesc pentru intelegere.

Link către comentariu

nu stiti a lucrat cineva cu cei de la www.oilshop.ro. Sunt seriosi am gasit acolo un pret foarte bun pentru Mobil1 Synth Special 5W40.

Link către comentariu

Tocmai mi-am schimbat singur filtrul de polen / habitaclu, a fost o operatiune foarte simpla. Este la fel de usor de schimbat si filtrul de aer si daca da cum se schimba?

Multumesc!

Link către comentariu

Nu e o operatiune grea schimbarea filtrului de aer,trebuie doar sa desurubezi cateva suruburi...incepi sa desfaci partea de plastic a trageri aerului in filtru api desfaci cutia propriu-zisa a filtrului(are 4 suruburi) si avand in vedere ca ai motor 1.9tdi ai mai mult spatiu si nu trebuie sa mai desfaci in plus,dar ai grija mare la furtunul flexibil de cauciuc si la mufa debilmetrului.Daca mai ai nevoie de ajutor iti stam la dispozitie.Cu respect Alex.

Link către comentariu

multumesc Alex, dar cred ca o sa mi-l schimbe baietii la service, nici nu am surubelnita :icon_thumright:

Link către comentariu

Ma faci sa rad...nici in trusa din portbagaj(ce de langa roata de rezerva numai e surubelnita?) ;-) Cand te duci la service stai prin preajma lor si vezi ce si cum fac eventual inmagazineaza in memorie si apoi vei avea placerea sa schimbi singurel filtrele.Cu respect Alex.

Link către comentariu

• 6 years later...

Ce dimensiuni au filtrele originale, cel de polen si de aer?

Ma refer aici la masina din semnatura

Modificat de SacreDro
Link către comentariu

Filtru aer:

Lungime: 267mm, Latime: 213mm

Filtru polen:

Lungime: 300mm, Latime: 204mm

Link către comentariu

• 7 months later...

Stie cineva ce filtre OEM sunt pe A4 1.6 benzina? Eu am Mann deocamdata, dar as merge pe Hengst/Mahle sau Knecht sa vad cum sta treaba. Din cate vad astea sunt putin mai lungi, ma gandesc ca ajuta cumva.

Link către comentariu

La ce crezi ca te ajuta originalul, ca toate filtreaza la fel doar materialul difera,daca vrei sa pui ceva bun sa fi cu constiinta impacata dar nu ai dc sa fi pentru ca un filtru nu ajuta la mari defecte, pune man.dar la ce prafuri is in romania nu merita deaia in alte tarii au km la ulei 15.000 si la filtre la fel...dar na noi suntem in romania

post-147918-0-58801600-1425752770_thumb.

Modificat de tudorpd
Link către comentariu

Mann stiu ca era OEM la unele modele, dar nu eram sigur daca si pentru modelul asta. Merg pe Hengst deocamdata sa vedem cum se comporta.

Modificat de SacreDro
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut ! 

Am un audi a4 B6 2.0 Benzina , Hidramat in 6 trepte ! 

La cati km se schimba uleiul de la Cutia de viteze , si cati litri am nevoie ? 

Link către comentariu

Daca a fost schimbat regulat, de regula se schimba la 30 de mii, daca nu e schimbat demult lasa-l asa ca dupa iti aluneca. 

Link către comentariu

Salut. eu detin de 1 an un Audi a 4 B7 1.8T Quatttro 2005 cutie 6 trepte manuala 64 000 km. Intrebarea mea este la cati km. se scimba uleiul in cutie si la diferentiale, pt. ca in carte nu am gasit, iar cand intrebi pe ici pe colo auzi cate o aberatie dupa parerea mea, ca nu se schimba niciodata, :biggrin:. Voi ce stiti, ce parere aveti ? La fosta masina un Renault Megane 1.5dci 100cp am scibat uleiul in cutie pe la 80000 km dupa 7 ani. 

Link către comentariu

Intrebi la reprezentanta si o sa-ti raspunda. Asa am aflat si eu ca producatorul recomanda la a mea la 100.000 km schimbul, dar nu-l impune atat timp cat nu ai probleme la cutie.

Modificat de SacreDro
Link către comentariu

• 3 months later...
Gheorghe Florin

Salutare tuturor, sunt proaspat proprietar al unu audi a4 2.0i ALT ce ulei imi recomandati pentru acest motor precizez ca are 240000km + gpl va multumesc 

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am acelasi tip de motor.Eu merg cu 5w30 elf.Sa nu te sperii daca iti mananca 3-500ml si vezi ca i minim pe joja.Asa e motorul din constructia lui si vezi ca scrie si in carte acest lucru

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!