Jump to content

Tremura Su ... Nu Tremura

O1 Sport
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor in primul rand.

In al doilea rand hai sa va spun ce am patit shipoate aveti ceva sfaturi:

Am plecat ieri la munte si am luat-o pe DN1 prin Ploiesti( centura este mai rau ca Vulcanii Noroiosi si ca gropi si ca mizerie) si cand am iesit spre Campina pe la 100-110 Km/h a inceput sa tremure directia destul de rau. Sub aceasta viteza si peste nu tremura. Cand m-am intors astazi aceleasi simptome numai ca ba tremura..... ba nu tremura. Cand era in sarcina(viteza) si o calcam tremura, cand o lasam pe liber nu mai tremura. Dupa vreo 10 Km puteam sa o calc sa-i sara pistoanele ca nu mai tremura. Dupa alti 10 km iar a inceput. Daca era de la cauciucuri(neechilibrate, jante strambe )nu mai postam aici.

si hai sa va mai zic ceva: acum vreo luna tot asa incepuse sa tremure si m-am dus glont la un service de roti(pe la Fundeni ca cica acolo sunt meseriasi :D ) si dupa ce da jos omu rotile fata(jante aliaj Spider 16") le pune jos... se invarte in jurul lor si zice: "domne' .... rotile sunt bune, nu sunt dezechilibrate, ai doar mizerie depusa pe interiorul jantei si de-asta tremura" la care eu :D am ramas mut si am zis in gandul meu " sa le puna draq odata inapoi si sa plec de-aici ca inebunesc. Inainte sa le puna pe mashina omu' le-a bagat intr-o mashina si le-a spalat.

Dupa ce am plecat de-acolo am ramas ca prostu cand am constatat ca NU MAI TREMURA DIRECTIA!!!!!! :lol: ........ PANA IERI. Daca stie cineva sa-mi dea si mie o explicatie..... va rog

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Chestia cu noroiul pe geata de aliaj am patit-o si eu de mai multe ori, mai ales dupa ce masina a fost la spalatorie manuala ( si jetul a spalat doar o parte din interiorul jentii). Rugati baietii de la spalatorie sa spele corespunzator geanta.

Nu stiu de ce, dar ca vonalul tremura, la motorul in sarcina si nu tremura la liber, apare mai ales cand ai noroi pe geanta.

Insa daca imi aduc bine aminte pe DN1 dupa Ploiesti, pe liniile drepte exista zone unde volanul tremura din cauza asfaltului prost. :D

Verifica insa rulmentul fata, caci si de la rulment poate tremura volanul, mai ales in curba sau schimbare de banda la viteza mare.

Verifica si bieleleta inferioara de la roata fata.

Modificat de srudolf
Link către comentariu

asta inseamna sa ma duc la reprezentanta?(masina este in garantie) sau pot sa ma duc la vecinu' care are atelier acasa?

la viteza mare sau la schimbari de directie la viteza mare nu tremura si nici nu se aude vreun zgomot de rulment( mashina are 15500 Km si tocmai a vazut acum 3 saptamani revizia) si am insistat la mecanicul de la reprezentanta(cu bani bineinteles) sa verifice bine de tot toate componentele fata din aceeasi cauza. Verdictulu lui: totul OK - echilibreaza rotile

Link către comentariu

Daca nu ai luat a groapa uriasa cu viteza mare la 15K kilometrii nu poate fi vorba nici de rulment nici de supensie.

Treaba cu noroiu este foarte pacatoasa, in fiecare iarna o patesc de trei ori, daca uit sa atrag atentia sa spalatorie sa spele rotile. Singurul dezavantaj notabil la jantele de aliaj de la Skoda.

Pentru iarna ar fi indicat un set de jante de otel.

Fa o vizita la un atelier de vulcanizare mai spalat si verifica jantele pe fata la masina de echilibrat cu cauciucul demontat.

Daca ai luat o groapa mare, cu cauciucurile 205/55/16" bine umflate, geanta de aliaj s-a deformat.

Dar, repet, de DN1 intre Ploiesti si Campina astfaltul este prost, cu toate ca arata bine.

Link către comentariu

Salutare din nou. Astazi am facut iar un drum Buc-Ploiesti-Campina si retur dupa ce in prealabil am echilibrat rotile si am si spalat masina.

De tremurat mai tremura foarte putin, poate insesizabil. Spre surpriza mea cand am echilibrat rotile omu' de la service m-a intrebat: Da' astea au fost echilibrate? si aparatul arata 10 pe o parte si 20 pe partea cealalta. Adica intr-o luna de zile pe timp de iarna rotile s-au facut praf. Acum abia astept sa se incalzeasca afara ca sa schimb gumele cu cele de vara ca astea de iarna au inceput sa faca zgomot.

In concluzie: rotile au fost dezechilibrate si dupa ce voi schimba cauciucurile cred ca totul se va rezolva. :(

Link către comentariu

• 11 months later...
e posibil sa fie naspa si cauciucurile

salut!am si eu o problema.am o skoda octavia 1.9 tdi 2001 90 cp si imi tremura volanul.mai ales atunci cand o calc mi se cutremura toata masina,iar cand iau piciorul sau ajunge la viteza dorita inceteaza.si daca merg lin tot se simte ceva ceva in volan,ca si cum ceva art fi oval.cauciucurile sunt noi,discuri frana skimbate.c poate fi?

Link către comentariu

verifica capurile de planetara de la cutie sa nu aiba joc mare si tija devine excentrica si vibreaza in sarcina

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!