Jump to content

Arcuri Sport

@DRI@N
 Share

Postare recomandată

Salutare.

Am si io o problema as vrea sa cumpar pentru VW meu PASSAT 2.0 TDI/140 CP o pereche de arcuri sport care sa mearga la amortizoarele stock (de uzina) si am o mare dilema nu siu care din firmele de arcuri sa o aleg H&R sau KW.

Mentionez ca cele de la H&R coboara 40 mm.

Iar cele de la KW coboara 35 mm.

Care model din cele doua ma sfatuiti sa cumpar avand in vedere si drumurile din Romania?

Astept raspunsuri de la voi.

:D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la ce drumuri sunt in romania, as alege arcuri care sa te inalte cu 35 respectiv 40mm nu sa te coboare.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Sal,

Au venit arcurile dar cei de la Scorpion Galati nu vor sa le monteze decat daca renunt la garantie.

De ce oare?

As vrea sa stiu si eu daca a mai patit cineva si daca are vreo solutie?

Adica sa merg sa le montez la alt Dealer?

Ma intereseaza si motivul pentru care vor sa ia garantia la toata masina?

Care din voi a trecut prin asa ceva si cum ati procedat?

Multumesc si astept raspunsuri concrete de la voi,

@DRI@N.

Link către comentariu

Este un produs aftermarket si nu este facut de VW normal ca nu o sa accepte.Oriunde te-ai duce la orice dealer o sa fie acelasi lucru.Ai 2 posibilitai ori renunti la garantie ori le montezi dupa ce termini garantia

Link către comentariu

In mod normal ar trebui sa pierzi garantia doar la suspensii si directie, iar din cate stiu, la vw garantia la directie este 15.000 km. Si eu am vrut sa imi schimb sonorizarea, si mi-au zis ca voi pierde garantia la instalatia electrica.

Link către comentariu

Ce bine se rezolva si fara sa-mi ia garantia

Ei vroiau sa-mi ia garantia deoarece nu le-am cumpararat prin divizia lor de tuning.

Dar cand au vazut ca sunt identice cu cea ce vand ei au renuntat sa-mi anuleze garantia pentu ca cica nu pot sa demonstreze daca au fost luate de la ei sau din alta parte.

Oricum mecanicii au spus ca au montat asa ceva si ei.

Deci daca vorbesti civilizat si le ceri explicatii fara sa te ei de ei se rezolva ca doar suntem oameni.

Link către comentariu

• 1 month later...

Rog un moderator sa inchida topicul.

Multumesc. :)

Link către comentariu

• 3 months later...

nu pune arcuri decat daca ai si amortizoare pentru ele !

You have been warned ! :lol:

Link către comentariu

• 1 year later...

Ce se intampla daca nu se monteaza si amortizoare sport ?

Link către comentariu

Eu in 20000 KM nu am patit nimic .

Oricum arcurile montate de mine se pot monta si pe amortizoare de fabrica .

Dar cand voi fi nevoit sa la schimb voi cauta amortizoare sport tot KW sa fie la fel ca arcurile .

Link către comentariu

Exista posibilitatea sa se inmoaie arcurile la un moment dat.

Link către comentariu

Si cand se inmoaie ? de ce cum ...nu inteleg ce ai vrut sa spui cu aceasta afirmatie.

Si eu le am de vreo 30 d emii si aproape 2 ani si nu ma oplang decat ca e mai jos, in rest baliverne

Link către comentariu

Am inteles ca s unele speciale care nu necesitata amortizoare am primit o oferta dar nush ce sa zic as vrea daca se poate ce i care au deja montate sa mi zica si mie cum se comporta si pareri desigur !! ms mult si Happy new year !!

:icon_cool:

Link către comentariu

Da, exista arcuri care sunt facute sa fie montate pe amortizoarele stock ale masinii. H&R, KW, si Eibach. Arcurile devin mai moi, mai ales la noi in tara unde drumurile sunt departe de a fi ok iar suspensia este pusa la grea incercare. Nu cred ca cei care fac respectivele produse se gandesc ca exista totusi drumuri ca la noi si ca sunt oameni care si-ar face masina mai joasa.:offtopic: Oricum, nu am inventat eu chestia cu inmuiera, am discutat cu mai multe persoane de treaba asta.

Link către comentariu

Potentiala problema este ca daca arcurile sunt prea joase exista riscul sa'ti bata amortizorul in cap...sau in tamponasul de pe tija amortizorului tamponas pe care'l va si rupe...iar daca mergi cu el asa risti sa strici amortizorul...:argue:

Link către comentariu

dar asta se poate relativ calcula...daca dai o roata poti observa in principiu lungimea cursei amortizorului ,o scrii undeva..sa zicem...20 cm, 2) pui pe cineva sa stea pe trotuar sa se uite si sa aproximeze cam cat se lasa masina ta in timp ce tu vii pe frana tare de la o viteza rezonabila...gen..100 km/h...dupa ati aproximat cam cat se lasa ex: pana ajunge aripa in dreptul cauciucului...sau putin mai jos...sau putin mai sus...iei tu o ruleta si vezi ce distanta este de la nivelul aproximat pe franare puternica pana la nivelul aripii cand masina sta, ca sa aflii cat lucreaza amortizorul fara probleme...daca ajunge la capatul cursei sau se apropie...sa zicem ca diferenta dintre franare max si masina in timp ce sta este de 15 cm..adica atat se lasa ea in cel mai mare stres :)..scazi dif din cursa totala a amortizorului si vei ramane cu cel putin 5 cm discount la arcuri sport:D adica noile arcuri pot avea ca specificatii ca ar coborii masina cu 5 cm fara sa-ti fie frica de vreo defectiune a amortizorului in sensul ca tr putea bate cumva...:icon_thumright:

Link către comentariu

Stie cineva daca suspensia sport din fabrica are doar alte arucuri, sau si alte amortizoare? Mersi :).

Link către comentariu

• 2 months later...

Are si alte amortizoare .

Modificat de D@ny
Link către comentariu

La ce drumuri sunt pe aici prin tara noastra romanica nu incerca sa ii lasi burta de pamant de tot pentru ca eu am avut o bora lasata si la prima groapa mi-am lasat bara in asfalt!

Link către comentariu

• 1 year later...

niste arcuri sport imi poate recomanda si mie cineva ... as vrea sa mi cumparr

Link către comentariu

• 3 years later...

Salut!

Tocmai m-au lasat amortizoarele pe fata.

Ce imi recomandati intre Sachs Supertouring si Kyb Ultra SR dpdv al durabilitatii? Mentionez ca este echipata cu suspensie sport din fabrica.

Diferenta de pret ar fi doar de 50 de lei intre cele doua. Ar mai fi Sachs Performance(reglabila), dar implica mai multa bataie de cap si sunt la un pret mult peste cele doua variante.

Modificat de andrey85
Link către comentariu

Sal.,

Poti lua si Sachs si KYB, ambele marci sunt bune, tu decizi .

Dar pentru ca ai suspensie sport din fabrica le-as alege mai mult pe cele Sachs pentru ca masina din fabrica tot cu Sachs a venit (cel putin la mine asa a venit) .

Sau daca te tine buzunarul ia o suspensi sport NEREGLABILA .

O zi buna .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

Salut!

La Sachs in catalogul ZF imi da acelasi cod pe fata atat la suspensia sport cat si la cea stock(311344,).

La Kyb imi da pe Ultra SR(325700, ) care din ce am auzit prin service-uri, ar fi mult mai dure fata de Excel G.

Nu as vrea sa imi topaie pe drum masina fiindca e amortizorul prea moale. Ma poti ajuta cumva cu un cod pe Sachs?

Seara buna,

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva de unde pot achizitiona arcuri sport ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!