Jump to content

Vw Passat 1,9tdi Vs. Opel Vectra 1,8 I

COSMIN262000
 Share

Postare recomandată

as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva cu mai multa experienta la masini.

eu am 2 vw passat din 2001 respect 2002 ambele 1,9 tdi 131cp.

pe cel din 2001 care este full option as vrea sa l schimb cu un opel vectra din 2004 , motor 1,8 benzina 125cp. (50k rulati in tara, un singur propr, cu carte service)

nedumeririle mele sunt urmatoarele:

1. diferente intre costurile de intretinere,

2. diferentele intre performante,

3. care ar fi diferenta corecta pe care ar trebui sa o platesc( ca dotari sunt aproape la fel, passat ul meu ara in plus reglaj electric pe scaune cu memorie si xenon; are in minus jante pe 16 fata de jante pe 17)

4. numai diferenta de ani merita schimbul?

intr un cuvant daca cineva a avut experienta conducerii ambelor variante, sa mi spuna si mie niste diferente reale.

Modificat de COSMIN262000
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.Diferente intre costurile de intretinere destul de mari, mai ales ca Vectra are motor pe benzina care se stie ca are consumabile mai ieftine decat diesel, apoi, la directie Vectra este mult mai simplu si mai ieftin de intretinut.

2. Diferenta intre performante o s-o vezi. Si eu am si un Astra din 2003 de 101 cp diesel, si e diferenta foarte mare.

Diferenta e foarte mare si la confort. Passatul e MULT superior.

3. Un Vectra benzinar e probabil undeva pe la 9000 si ceva inmatriculat, Passatul diesel undeva tot pe-acolo.

4. CEL MULT diferenta de pret merita pretul. Eu sincer nciodata n-as schimba un Passat pe un Opel, doar daca as avea neaparat nevoie de bani, si sa mai am si cu ce umbla.

Las topic-ul aici si nu-l mut la "versus", fiindca vrei sa stii ce ai de facut. Dupa ce te hotarasti, sa ne anunti, pentru ca topicul se va inchide.

Link către comentariu

ok. multumesc mult.

am 2 passat uri.

vreau sa l dau pe cel din 2001.

este a nevesti mii. zice ca s a plictisit de ea:)))

eu unul am sa raman fidel 1,9 tdi. pur si simplu mananca pamantul.

nu am inteles exact ce ai vrut sa spui prin diferenta de confort?

passat sau opel are un plus?

si daca sti tu sau cineva ce consum ar avea acest motor opel

Link către comentariu

Am editat sus la confort. :scratch: .

Nu stiu cat ar putea avea consumul motorul de 1.8 bnzinar, dar cel diesel al meu de 2 l, e undeva pe la 7-8% media. Deci benzinarul banuiesc ca e undeva pe la 8-9 media. Poate chiar mai mult.

Un lucru este sigur: la aceeasi capacitate, motorul de VW are un consum cu 1,5-2l mai putin decat acealasi motor de opel.

Link către comentariu

nu merita schimbul care vrei sa-l faci.eu am avut vectra si acum am passat. singurul castig la vectra este intretinerea foarte ieftina dar in rest nu merita. nu stiu consumul ca al meu a fost diesel motor de 2,0 si avea consumul ca si passatul diesel, dar poti sa afli tot ce vrei despre opel pe forumul lor www.clubopel.com

Link către comentariu

Parerea mea ar fi sa nu-l schimbi. Mai bine il schimbi cu ceva mai bun decat cu ceva mai rau chiar daca Vectra are mai putini km, daca cu passatul nu ai probleme pastreaza-l. [vorba aceea:Nu da cioara din mana pe vrabia de pe gard]

Link către comentariu

nu au fost multi cei care mi au dat pareri aici pe forum, insa mai cautand si in alte surse, mi am dat seama ca ar fi o tampenie sa schimb passatul cu vectra fie el si cu 3 ani mai batran.

mai ramane sa o conving pe nevasta mea ca are o super masina:))))

daca nu care ar fi un schimb avantajos, tot o masina de clasa mare?

Link către comentariu

Avantjos ar fi un Audi A6 quattro. :icon_thumright:

Link către comentariu

sunt de acord cu tine numai ca daca l iau pe asta atunci ea tot cu passat ramane.

deci:)))))))

vad ca nimeni nu are pareri pro opel...sau?

Link către comentariu

Se muta totusi la "versus" :icon_thumright: . Acolo puteti continua cat vreti voi.

Link către comentariu

ok.

multumesc ca l ai lasat aici pt o perioada.

poate acolo sa gasesc pe cineva care mi poate spune ceva de bine si de opel:)

Link către comentariu

eu am avut inainte un passat din 2002 TDi1.9, in februarie l-am dat la schimb pe un Peugeot 607 din 2002, apoi in vara l-am schimbat cu un peugeot 407, din decembrie l-am schmbat pe un passat dein 2003 fuul option si nu regret nimic din alegerea facuta. Singurul regret a fost ca am plecat de la passat si am probat si alte masini, comcluzia eu asi merge toata vita pe masinile vw si audi.

Link către comentariu

Am eu la serviciu un vectra din acesta si nu asi da passatul pe el nici daca mi-ar da bani in plus. Passatul e mai confortabil, si merge mai bine, mai silentios, materiale parca mai bune. Eu nu prea imi iubesc masinile (pe care le am sau le-am avut), dar passatul are ceva al lui...

Modificat de valioglu
Link către comentariu

Nu da Passat-ul, decat pe B6 eventual sau A6 modelul anterior. O sa ii para rau si sotiei dupa Passat dupa foarte putin timp. Passat-ul este o masina foarte buna, stabilitate, confort, manevrabilitate etc. Am condus si Vectra noua si chiar nu prea mi-a placut, ma asteptam la mai mult. Daca s-a plictisit asa tare propune-i si alte variante gen Mondeo dupa 2003 - 2004 sau chiar BMW seria 3.

Link către comentariu

da ia dreptate. am reusit sa o conving sa nu l schimbe.

am facut si eu , impreuna cu ea o tura cu o vectra(bleah)

se poate inchide.

multumesc mult

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!