Jump to content

Passatul Cu O Misiune

eXtenZy

Postare recomandată

Salut tuturor,

Desi sunt de ceva vreme pe forum nu am vrut sa fac o descriere a masinii mele (a familiei defapt), pana acum...

Asa ca, navigand printre tuneri si, sa recunoastem, "kitch-eri" vin si eu sa va prezint hobby-ul meu si anume sa montez dotari OEM cu care masina nu a venit din fabrica. Sunt sigur ca sunt multi dintre voi care zic : "Nu ar fi mai simplu sa o vinzi si sa iei alta gata echipata?" si probabil ca aveti dreptate, dar unde ar fi distractia in afacerea aia?

Asa si acum sa va prezint "obiectul muncii" (sau "cobaiul", cum vreti voi sa-i ziceti) pentru acest proiect de modificari :

Este vorba de un VW Passat B5.5 (sau 3BG, cum vreti) din noiembrie 2001, motorizare AVB, cutie manuala 5+1, climatronic, geamuri electrice fata, radio BETA + boxe fata, oglinzi electrice incalzite, ABS, ESP, 4 airbaguri, torpedou climatizat, tapiterie stofa si jante aluminiu "Wellington". In momentul de fata are 164.134km, nam avut probleme deosebite cu ea pana acum, o verific periodic cu VAG-COM-ul din dotare, si are toate reviziile la zi.

Pana acum am montat urmatoarele :

Si urmeaza astea :

• Computer de bord mare (MaxiDOT)
  • Geamuri electrice spate cu functie automata + functie confort
  • oglinzi exterioare cu semnalizare incorporata si rabatabile electric
  • interior de piele (Alcantara) cu scaune incalzite fata spate
  • volan cu comenzi (tempomat + radio)
  • proiectoare de ceata fata
  • Bixenon OEM + autolevel + Spalatoare faruri
  • Senzori de parcare OEM
  • Navi MFD+TV tuner
  • Stergatoare Aero
  • comfort blinker
  • capace compartiment motor de la V5
  • duze pentru spalat parbriz incalzite
  • parasolar sofer cu telecomanda HomeLink
  • geamuri ionizate OEM + luneta cu antena Diversity incorporata
  • Jaluzea spate
  • trusa de scule de W8
  • compartiment pt CD-Changer in portbagaj
  • antena Audi shark-fin
  • jante Phoenix (Bistar) 17"
  • priza in cotiera centrala + portbagaj
  • sistem audio DSP
  • USB MP3 reader in cotiera centrala
  • manson schimbator viteze din piele cu rama cromata (de la W8) + manson piele frana de mana
  • pedale Audi TT sau Golf R32
  • manere usi exterioare cromate
  • bandouri vopsite in culoarea masini cu fasie cromata
  • stopuri W8 (cu aprindere completa)
  • parbriz incalzit
  • oglinda retrovizoare interioara senzor de ploaie, heliomata si cu busola integrata (de la Audi A6)
  • bara anti-rului OEM
  • plasa de bagaje si carlige pentru plase in portbgaj
  • becuri diadem pentru semnalizare
  • ornamente interioare cromate de la W8
  • ornament portbagaj cromat (Votex)
  • vopsire etriere rosii
  • aparatorare de noroi la roata stanga fata de la S4
  • suporti pentru cric de la Audi TT
  • aparatori conducte de frana si motorina pe sub masina
  • scut de protectie de metal pentru motor + cutie
  • alarma originala cu sirena cu back-up si monitorizare interioara
  • montare frane de la W8 (334mm fata + 269mm spate)
  • incalzitor de parcare - Standheizung
  • Conversie motor V6 TDI (183CP) + 4 MOTION

Lista e destul de lunga, iar modificarile o sa ma coste ceva bani, care in mod sigur nu o sa ii recuperez daca o sa fie candva sa vindem masina, dar asta nu ma supara, si oricum am tot timpul din lume sa duc lista la bun sfarsit.

Pentru fiecare element de pe lista o sa fac un DIY (daca nu e ceva gata facut, si daca e cazul), in caz ca mai sunt doritori.

Spre final, cu gandul ca nu v-am plictisit, pun si eu niste poze cu "obiectul muncii" :

img5314yx5.th.jpgimg5317or9.th.jpgimg5269fq7.th.jpgimg5272ke8.th.jpgimg5321uw7.th.jpgimg5318eb3.th.jpg

Link către comentariu
  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• eXtenZy

20

• FLorin D

5

• Red

4

• B_U_T

4

Top Posters In This Topic

foarte frumoasa masina se vede ca e intretinuta de un pasionat , intr-adevar lista de modificari e cam lunga si costisitoare

dar eu unul te inteleg mai ales daca la ora actuala iubesti masina , pe zii ce trece si ai sa adaugi noi modificari tot mai tare o vei iubi si abia ai sa astepti sa o conduci si de fiecare daca cand ai sa o vezi o sa zambesti iar cand vei vedea modificarile ai sa fii mandru de realizare!

cat despre vanzare cu sigurnata daca vei vrea sa o schimbi se va gasi cineva care o sa aprecieze modificarile facute de tine , de altfel cu gust .. doar rabdare sa ai

multa bafta

Link către comentariu

Frumos si ingrijit de un pasionat, de apreciat ca vrei sa mergi pe modificari oem, dar sincer nu merita, astfel mai bagi cateva mii de euro in masina. Parerea mea este sa o vinzi si sa iti iei un Audi A6 care probabil il gasesti si cu computer si multe alte optiuni, dar cu am mai zis este doar parerea mea.

Si eu ma gandeam sa fac niste modificari la passat cum ar fi jante pe 17, prelungiri bari fata si spate, evacuare dubla, suspensii sport, iar la interior un Mfd, dar m-am gandit bine si nu merita, mai ales la o masina din 2001.

Iar referitor la faza cu conversie motor si 4motion, ultimul nu cred ca reusesti sa-i pui ca e foarte complicat( s-a mai discutat pe forum de 4 motion)

Daca te hotarasti sa mergi in continuare cu lista iti urez multa bafta si $ si cat mai multi km fara evenimente :scratch:

Link către comentariu

daca vrei sa duci lista aia la bun sfarsit iti trebuie multi multi bani, mai ales daca piesele folosite vrei sa fie noi. mi-au sarit in ochi cateva modificari numai, care sunt foarte costisitoare... gen piele alcantara.

iti doresc multa bafta, multi bani si multa rabdare.

Link către comentariu

Salut tuturor,

Va multumesc pentru aprecieri.

Vad ca multi ziceti ca nu se renteaza sa fac modificarile alea, si va aprob intr-o anumita masura, dar sincer nu ma intereseaza. Stiu ca am un hobby scump, dar vorba aia "Omul fara hobby isi inseala nevasta", nu e cazul meu, dar intelegeti voi ideea.

Oricum daca ar fi sa duc lista la bun sfarsit as avea o masina ok, avand in vedere ca as schimba si motorul si trenul de rulare cap coada si suspensia spate, evacuare etc. Ca si complexitate nu ma deranjeaza pentru ca deja cam toate modificarile au mai fost facute si de altii, deci nu sunt primul care incearca si probabil nici ultimul si oricum nu ma grabeste nimeni.

Link către comentariu

Decat sa montezi pe ea un alt motor + 4motion mai bine o vinzi pe asta si iti achizitionezi un Passat de 2.5 TDI cu 4 motion la care poti gasi cu usurinta piele Alcantara si navigatie precum si alte optionale care te-ar ajunge mai ieftin .Oricum eu te apreciez pt ambitia si pasiunea de care dai dovada si sper sa te vad multumit de munca pe care vrei sa o faci si de rezultatele ei. Succes si cat mai multi km cu masinuta ta.

Link către comentariu

Imi place ambitia ta si iti urez multa bafta. La fel a facut si un prieten numai ca a plecat de la un E60 530d si a ajuns la M5d :icon_thumright:

Mult succes si sa ne ti la curent

Link către comentariu

La seriozitatea si buna organizare a materialelor in care a expus cum se monteaza unele componente, e clar ca Dl extenzy are rabdarea si vointa sa isi duca la bun sfarsit planul amplu. Poate doar conversia in 4motion + motor sa nu fie dusa la capat; in rest, e totul rezolvabil.

Mult spor la bricolat ! si nu uita, masina e superba chiar si acum :icon_thumright:

Link către comentariu
Pentru fiecare element de pe lista o sa fac un DIY (daca nu e ceva gata facut, si daca e cazul), in caz ca mai sunt doritori.

Chiar te rog.

Niciodata nu e in plus un DIY bine facut!

Succes la modificat si sa ne tii la curent! :icon_thumright:

Link către comentariu

Frumoasa masina, si muuult mai frumoase planurile. Apropo de conversie la motor.... Nu crezi ca mai bine o vinzi si iti iei un V6, 4motion?? Te-ai gandit ca trebuie schimbate urmatoarele: Cutie, puntea spate, pe langa astea iti mai trebuie Haldex-ul... Numai cu Haldex-ul si cu puntea spate sari de 3000euro. Oricum iti doresc mult succes la modificari. O intrebare: Veverita de pe portbagaj, este reflectorizanta sau este decupat in el si pus bec?

Modificat de Be
Link către comentariu

wow ce lista ...frumoasa masina extrem de cuprinzatoare lista ....

ai o ambitie de invidiat si te apreciez mult pentru ceea ce vrei sa faci ...si sunt adeptul modificarilor stock dar parca lista ta

este impresionant de mare de la faruri oglinzi motor transmisie ... ce sa mai abia astept sa vad cu ce incepi dar sincer e

misiune aproape imposibila ...ramane sa ne surprinzi cu rezultatul final

sa o stapanesti sanatos si multi km fara probleme!!

Link către comentariu

La fel cum am zis si in primul post : pot sa o vand si sa cumpar alta, dar unde ar fi satisfactia mea in afacerea asta?

@Be

Link către comentariu

Super masina si in stadiul in care este.Lista e lunga...nu am avut ambitia sa o citesc pe toata :D .Eu zic ca poti reusi o parte din ele insa iti va trebui foarte multi bani....iti urez multa bafta si multi bani :)

PS:Cu ce dai cauciucurile de arata asa de bine? :)

Link către comentariu

Masina e foarte frumoasa. Dar cand am vazut lista pe care vrei tu sa io adaugi masinii am bufnit in ras.... scuze ca-ti zic asta. Peste jumatate nu o sa ti le poti pune pe masina. Cat despre V6 + 4motion.... dream on! E imposibil!

Link către comentariu

@4abc : sunt noi :) , Continental WinterContact TS 810, luate de pe www.cauciucuridirect.ro si livrate direct din Hanovra.

@eto_ro : vei fi uimit :).

Modificat de eXtenZy
Link către comentariu

E frumoasa masina sa o stapanesti sanatos! :) Cat despre misiunea ta... cem greu de indeplinit... vinde-o si cauta.ti un W8..!

Link către comentariu

Pai la banii care ii bagi in ea... iti iei W8 an mai bun si km mai putini.

Oricum e cea mai mare lista de modificari pe care am vazut-o in viata mea... Si eu am planuri pt a mea daca bangi un ochi. Da bine, tu esti extrem rau.

Si eu am avut aceias chestie in cap la bora fosta mea masina. Asa mi-am luat-o pe asta full si asa nu mai am asa multe de pus.

Modificat de TIR
Link către comentariu

Wow... Asa da lista. Tot respectul.

Cateva intrebari, daca se poate :lol:

Ce inseamna stopuri W8. Cu ce sunt diferite de cele stock? (LE: Am dat search pe google si am gasit niste poze. Mult mai misto alea US specs :angry: Nice... Mi-as lua asa ceva si eu, n-am mai vazut in Ro. Un pret orientativ ceva?)

Foarte interesant pret la Proiectoare :lol:. Sincer ma gandesc serios ca de acuma sa iau de pe ebay, vad ca gasesti lucruri la preturi super bune.

Link către comentariu

Masina e frumoasa oricum..nu inteleg daca tot vrei sa o faci tot mai accesorizata de ce nu o faci numai cu piese si accesorii de passat?si tre' sa iei de la a6 sau tt..nu de alta dar aspectul final sa nu fie de "sorcova"..oricum iti urez multa bafta...timp noroc si bani pt terminarea proiectului..sunt curios daca o vei vinde dupa ce termini cat o sa ceri pe ea :frigbaitata: iar in legatura cu w8...nu stiu ce sa zic.. daca ii pui oglinzi cu semnalizari incorporate ii schimbi si aripile? sau o lasi asa? spor la treaba! :)

Link către comentariu

Se prefigureaza cumva si un FAQ/How-to pentru montajul proiectoarelor ? :frigbaitata: Nu stiu sa existe deja asa ceva si cum deja se cunoaste modul exact in care le realizezi, ar prinde bine.

Cand spui "bloc de lumini" la ce te referi ? Comutatorul ala tip "aragaz"? ca "bagheta" nu vad la ce ti-ar folosi ...

In tot cazul, Foarte bun pretul cu care le-ai gasit pe eBay; nu ma asteptam sa fie asa putin. Se vand SH cu mai mult de 250 RON (doar proiectoarele).

Noroc !

Modificat de FLorin D
Link către comentariu

Imi place masina ta cum este in prezent si imi plac planurile tale pt ea. Numai sa nu te demoralizeze parerile colegilor, ambitia si perseverenta trebuie demonstrate in timp. E o placere sa citesc posturile tale pe acest forum, scurte, utile si la obiect. Sunt convins ca vei reusi ce ti-ai propus intr-o proportie foarte mare.

Bafta si sa stii ca voi urmari cu interes evolutia masinii tale.

Numai bine.

Modificat de WNS
Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru pareri si urari. W8 nu mi-as lua pentru ca nu prea as putea sa ii intretin setea. Modificarile le pot amana, dar cand trebuie alimantat...trebuie. Oricum sunt fan convins al motoarelor diesel, care cat de curand o sa depaseasca ca si performante benzinarele.

@But_Fns : Vreau sa pun piesele de la Audi pentru aspect si functionalitate. Antena de la audi (si la VW mai noi) arata mult mai bine decat antena OEM de la Passat (plus ca nu poate fi furata), oglinda de la A6 pe langa ca e heliomata (si poate sa comande si oglinzile exterioare heliomate, ceea ce oglinda de la Passat nu poate) are si busola digitala integrata (daca nu e asa utila, macar e misto :icon_thumright: ), pedalele de la Audi TT imi plac ca si aspect, dar nu sunt hotarat daca sa le iau pe alea sau sa merg pe alea de la Golf R32, iar aparatoarea de la roata de S4 are un gratar prin care permite evacuarea aerului cald de la intercooler, facandu-l astfel mai eficient. La aripi inca nu m-am gandit, dar probabil ca o sa le schimb sa aibe un aspect mai "curat".

@FLorin D: prin blocul de lumini am vrut sa spun comutatorul acela de la faruri. Da o sa apara si un tutorial cu montarea proiectoarelor, dar mai imi trebuie firele si releul ca sa ma pot ocupa de treaba.

@cataR: stopurile de la Passat W8 au o fasie mica cromata in partea de jos, in rest is exact la fel (uite in poza). "Aprinderea completa" e o modificare la stopuri ca atunci cand folosesti frana sau lampa de ceata sa se aprinda tot "cercul" de la stop, nu numai jumatate.

3B5945095AE.jpg3B7945095D.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!