Jump to content

Placute de frana?

mszilard
 Share

Postare recomandată

Am un VW Polo 1.9SDI. Cand franaz simt ceva trepidatii la volan. Asta numai daca am viteza peste70 de km/h. Pacutele de frana au fost schimbate cu o luna mai inainte. Nu stiti care ar putea fi problema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista o mare probabilitate sa fie ovalizate discurile. Ai schimbat si discurile sau doar placutele? Du-te la un service cu stand de frane si testeaza-le ovalitatea.

Link către comentariu

Se intampla de cand ai schimbat placutele?

Mai poti verifica:

- daca etrierii sunt bine fixati

- uzura la bucsaraie

Link către comentariu

Merci pentru repl. Am mers vreo 1000 de km dupa schimbarea placutelor (am scimbat numai placutele) si numai acuma a inceput sa-mi trepideze, si numai peste o anumita viteza. Rotile sunt centrate. Daca trebuie sa schimb discurile atunci cat o sa ma coste (cca.)?

Link către comentariu

Vreo 5M. Totusi testeaza-le intai. Daca sunt suficient de groase exista si varianta rectificarii (dar numai la un atelier care le rectifica pe masina, nu pe strung!)

Link către comentariu

s_c zice bine. Mai mult ca sigur e de la discuri insa se mai intampla acest fenomen si indirect de la placute. Ce placute ai? Cand sunt placute proaste in timp migreaza material de pe placute pe disc, depunandu-se microscopic "haotic" si astfel apare aceasta problema. Le poti strunji si va reaparea (daca asta e cauza) s.a.m.d. Totusi ca sa eliminam anumite probleme... sunt echilibrate rotile? Aparre trepidatia si fara franare? Jantele sunt in stare "dreapta"? Cauciucurile au suferit pene (dopuri sau petice aplicate la intepaturi) sau sunt resapate?

Link către comentariu

rotile sunt echilibrate. cauciucurile sunt aproape noi, nu resapate (800km). trepidatia apare numai la franare, dar inainte de echilibrare au fost trepidatii dar numai peste 110km/h. Acuma nu se simte nimic peste 110, numai la franare.

Link către comentariu

si pedala imi pulseaza.

As spune ca sunt discurile de vina.

Cati km au? Cat de uzate sunt? S-a format bordura pe marginea lor?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!