Jump to content

RNS 510 - Columbus - Update FW si harti

florin.petre
 Share

Postare recomandată

Eu asa stiu ca 7693 e ultima versiune pentru Europa de est, cea cu speed cams. Pentru Europa de vest e 7692. Nu? Ambele sunt V8.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal. am un rns versiunea c,as vrea sa stiu cum pot sa activez VIM ,care este ultima versiune de firmware pe care ar trebui sa o downloadez,la fel si ultima versiune a hartilor din Ro, astept sugestii/link-uri ajutatoare.ms

Link către comentariu

Salut

Am doua intrebari: se poate schimba RCD 210 cu RNS 510 la masina din semnatura?

Daca da, cat costa un RNS 510? Dar montajul?

Vezi ca e un coleg pe forum care vinde RNS-uri 510 pe la 600 euro. Are topic la vanzari.

De montat iti poti monta singur navigatia cu un pic de atentie si pricepere... nu e mare lucru.

Link către comentariu

Pe okazii am luat eu cu 480 E fabricatie 2010 versiunea C pe led. Am dat rcd 300 si 400 E

Link către comentariu

De asemenea, topicul cu manuale fiind inchis, pun aici manualul RNS510 in engleza si mai bine scanat decat cel in romana: http://www.oemretrof...MFD3-Manual.pdf

sau aici (putin mai nou) https://www.namotorsports.net/docs/OERNS-510Manual.pdf

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Pt link-ul lui kye04 uite cum se face

Sau uite varianta intermediara fara software (un fel de "hack")

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Tocmai mi-am instalat o navigatie Skoda Columbus versiunea C la Octavia mea. Antena GPS am "lipit-o" direct pe navigatie (are magnet). Sper sa nu fie ecranata.

N-am apucat sa ma uit ce versiune de software are, insa problema pe care o am, este sindromul Regensburg. Stiu ca respectiva problema tine si de versiunea de soft.

Ceva sfaturi? sa nu fii bagat antena bine, desi eu am auzit click-ul de blocare?

Link către comentariu

Cred ca ar fi intelept sa scoti antena undeva pe bord (eu asa am montat-o, cu ajutorul unui "arici"). Daca nici asa nu vei vedea numarul optim/maxim de sateliti, incearca sa faci un upgrade de soft, cu toate ca eu banuiesc, ca, avand versiunea C, ai deja SW de genul 3XXX.

Oricum, poti pierde cateva zeci de secunde sa vezi ce soft ai tinand apasat butonul "Setup" pana ajungi in meniul "ascuns", iar acesta va afisa toate datele de referinta despre modelul tau de navigatie.

Spor la treaba!

Modificat de forceturbo
Quote inutil
Link către comentariu

Ceva sfaturi?

Poti incerca intr-o prima faza sa vezi de test cum functioneaza navigatia cu antena pusa pe bord... dupa cum a spus si colegul de mai sus. Daca functioneaza ok atunci e musai sa ii gasesti un alt loc de amplasare, undeva la interior in bord cat mai aproape de partea de sus spre parbriz si fara sa ai nimic metalic desupra ei. Nu cred ca are rost sa mergi in permanenta cu antena pusa pe bord. Se vede urat.

Cand o amplasezi definitiv sa tii cont ca antena va trebui amplasata neaparat in plan vertical.

Link către comentariu

Clodius,

stai linistit, acolo am si eu antena, de mai mult de un an, si merge perfect.

Modificat de forceturbo
Quote?!
Link către comentariu

Da, se pare ca i-a trebuit putin mai mult timp ca sa-si gaseasca satelitii. Am facut montajul intr-o parcare subterana si ma gandesc ca de acolo i s-a tras.

Oricum, de dimineata cand am plecat totul a mers perfect. Am facut si update la harti, am acum 7673 (multumec inc-o data lui Kirkus)

Link către comentariu

Ultima harta pentru Europa de Est este 7693_V8_Final with Speedcams

Link către comentariu

Am observat o chestie ciudata, cand sunt pe navigatie mi se pare ca pozitia masinii pe harta este putin mai in spate decat in realitate. Asta se traduce in indicatii de a face stanga/dreapta etc. mai devreme cu aproximativ 5-10 m. Eu as zice ca este de la pozitionarea antenei. As pune-o in portbagaj, dar nu stiu unde.

Link către comentariu

Salut...cum pot activa video in motion fara sa fac upgrade la navigatie?Este versiunea cu care a venit masina din 2008.Multumesc!

Link către comentariu

Am vazut..dar nu prea inteleg din videoclip ce trebuie facut..nu vreau nici sa fac upgrade la navigatie..

Link către comentariu

irosim post-uri inutil, mai jos de video era un alt post al meu cu un link: http://www.myturbodi...e-driving-9150/

Citeste-l si pe acela si daca ai nelamuriri intreaba.

Google de asemenea face minuni daca dai cautare dupa "how to activate video in motion" sau alte fraze de genul acesta.

Cand o amplasezi definitiv sa tii cont ca antena va trebui amplasata neaparat in plan vertical.

meghitz, acum am observat ceva ce ai scris. Vrei sa spui in plan orizontal, nu?

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Orizontal, bineinteles. Ati intuit bine!! Viteza e de vina.. sorry!! :)

Link către comentariu

Am observat o chestie ciudata, cand sunt pe navigatie mi se pare ca pozitia masinii pe harta este putin mai in spate decat in realitate. Asta se traduce in indicatii de a face stanga/dreapta etc. mai devreme cu aproximativ 5-10 m. Eu as zice ca este de la pozitionarea antenei. As pune-o in portbagaj, dar nu stiu unde.

ok, insa intrebarea mea ramane: unde as putea pune antena GPS in partea in spate a masinii

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Eu stiu ca toate GPS-urile au eroare de 5-10-20 de metri, coordonatele le primesc de la sateliti care asa au fost facuti, o eroare tolerata. Nu e ceva specific pt navi de pe RNS, am vazut la fel si pe Garmin, TomTom.

Doar armata Americana are GPS ce poate sa ghideze o racheta printr-o fereastra aflata la 1000km pt ca utilizeaza alti sateliti.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Cum aflu ce versiune am instalata pe navigatia mea RNS 510?

Link către comentariu

• Aerofan changed the title to RNS 510 - Columbus - Update FW si harti
  • Bebeee pinned şi locked this topic
  • Bebeee unlocked şi locked this topic
  • Bebeee a deschis acest topic
  • Aerofan a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Radu65
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!