Jump to content

RNS 510 - Columbus - Update FW si harti

florin.petre
 Share

Postare recomandată

De acord, de eroare ai scapat. Dar intrebarea este: iti mai functioneaza carkit-ul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am carkit si de aceea nu inteleg de ce era bifat.

RNS-ul e second si avea in meniu bifata optiunea de bluetooth.Probabil asta a fost cauza, presupun eu.

Link către comentariu

Salut! Am si eu o intrebare...dupa ce am montat RNS 510 pe golful meu (inainte aveam RCD300), pot sa schimb melodia din tastele de pe maneta stergatorului. E normal?

Link către comentariu

Daca are firmware-ul neschimbat, poti vedea versiunea RNS-ului cu vagul.

Daca ai update la firmware, poti afla citind eticheta care e lipita pe aparat.

Link către comentariu

La ce eticheta te referi? La cea pe care e scris codul aparatului?

Link către comentariu

Codul are o litera in coada. Reprezinta varianta A, B, C

SW este firmware-ul instalat din constructie.

post-21205-0-73704400-1297940671_thumb.j

Link către comentariu

Care e ultima versiune de soft aparuta? Pot aparea probleme daca fac upgrade? RNS este varianta B

Link către comentariu

cine stie ce problema poate sa aiba ,am un prieten are un rns 510 de touareg (e lafel ca cel de passat etc fata e schimbata ) nu i vede hardu cand il aprinde i apare doar auxiliar si cd atat poti da ,in rest e ok merge .din hdd nu cred k ar fi ceva pentru ca hartile sunt instalate pe hdd si cand dau la navigatie imi intra pe harti ar trebui sa nu mi intre daca ar fi ceva de la hdd .ce ma sfatuiti ,? soft ceva?

Link către comentariu

Copiaza melodii de pe card/cd pe hdd, si atunci o sa ti-l vada...

Tu probabil nu ai nimik scris pe el si de aia...

Link către comentariu

am incercat sa copiez hartile de pe dvd pe hdd

si se incarca mai mult de 3 sferturi si o ia de la capat .am facut asta de 2 ori .nu mi da nici o eroare .

Link către comentariu

mai am o problema cine ma poate ajuta .tot cu un rns 510 de touareg .masina e 2005 2006 si a am pus rns 510 si nu i merg comenzile volan nici un buton .dc ? ce trebui facut ? multumesc .am nevoie de un raspuns cat mai urgent :(

Modificat de forceturbo
Respecta regulile limbii romane si regulamentul forumului!
Link către comentariu

Salut,

Am si eu o nelamurire, update-urile pentru RNS510 se fac gratis in garantie sau trebuie platite? Am cumparat un card de 8Gb si imi da eroare in momentul in care-l bag in aparat. La fel face si cu unul de 1Gb dar se rezolva daca il scot si il bag iarasi.

Multumesc, Radu

Modificat de kadettro
Link către comentariu

Faci un update de soft pentru card sa ti citeasca unu mai mare .Nu stiu .Il cauti pe net .salutare

Modificat de abc1
Link către comentariu

Marturisesc ca ma cam tenteaza un RNS510 pentru masinuta. Datele sunt urmatoarele: Passat CC MY 2009 care are RCD510, pregatire telefon premium (inclusiv tastatura hardware), comenzile audio si ale tel pe volan, OPS, etc. Pentru a nu merge "caine sur la vanatoare", as vrea sa va inteb si eu cate ceva:

1. Credeti ca ma voi confrunta cu celebra pb referitoare la CAN GW?

2. Pentru afisarea OPS-ului, versiunea hardware a RNS-ului trebuie sa fie neaparat cu "C" la coada?

3. Este necesara o anumita versiune hardware/sofware pentru a beneficia in continuare de functia de tel., exact asa cum este acum (adica excelent implementata)?

4. OPS-ul, functia de tel, afisajul climatronicului, comenzile de pe volan, afisajul pe BC, daca sunt activate si functioneaza perfect cu RCD510, implicit, fara codarea suplimentara, vor functiona si pe RNS, a.i. va trebui sa am in vedere doar codarea pe partea de navigatie?

5. La HU, in afara de sigiliul, care trebuie sa fie intact, de prezenta PIN-ului si info despre versiunea software/hardware, trebuie sa fiu atent la ceva suplimentar?

6. Este necesar ca antena radio pe care o am sa primeasca un adaptor pentru a functiona cu RNS-ul?

7. Pana la urma, antena pentru detectarea semnalelor de la sateliti unde trebuie amplasata?

8. Pisalogeala pana la capat: pot recurge la ajutorul vreunui coleg care s-a lovit de diversele pb si cunoaste bine procedurile pentru codare? :beerchug:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Modificat de OII
Link către comentariu

1-Nu

2-Nu stiu

3-Ultima ar fi cea mai buna, logic

4-Doar codarea probabil, daca ai ultimul firmware

6-Nu

Modificat de forceturbo
Nu trebuie sa strigi la noi!
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Vorbea un coleg cu cateva pagini inapoi ca este un soft care a rezolvat atat descarcarea bateriei cat si video in motion ,insa nu este nici un link ,poate sa confirme cineva aceste 2 aspecte ,respectiv parti negative ale acestuia ,momentan am gasit un soft care nu mai descarca bateria si e f ok ,dar as dori si video in motion link cu softurile si tutorial pt acestea ,de asemenea sunt si cele pt stergerea partitilor http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php?topic=23779.0

Link către comentariu

Am pus eu fw 2660 modificat pentru CAN-uri vechi, il gasesti aici sub numele "2660/1200".

Pot spune urmatoarele:

- bateria nu se descarca (am CAN Part No SW: 3C0 907 530 C HW: 3C0 907 951 A)

- VIM nu merge (decat cu combinatia info/info/tone)

- BMW Maps nu merg (am incercat Professional 2011)

- merge functia "resume" pt. MP3-urile cu VBR.

Detalii despre cum se "construiesc" aceste fw-uri gasiti aici.

Link către comentariu

Pt OII ... NU vei avea probleme cu descarcarea bateriei, indiferent de versiunea RNS-ului sau a firmware-ului. Deja ai CAN-ul upgradat.

Fereste-te de versiunea A. Nu vei avea nicio problema de la B in sus.

Link către comentariu

Multumesc kye04 si kirkus!

Referitor la amplasarea antenei GPS, la Golf exista locasul acela chiar deasupra RNS-ului care, din ceea ce au spus anterior colegii, ar fi optim. Exista ceva similar si la Passat CC/Passat?

De fapt, ce mi-ar fi util sa stiu este unde ar trebui sa o amplasez. Chiar pe unitate mi se pare prea jos si este posibil ca semnalul sa fie alterat de atat de plasticele sertarelor de depozitare si ale bordului, cat si de tastatura (hardware) care gliseaza in interior.

Modificat de OII
Link către comentariu

@Oll: OPS depinde de varianta de Park Assist si de CAN GW de pe masina, in niciun caz de versiunea de RNS. Detalii despre conversie (la Passat 3C) aici.

SINGURA diferenta intre RNS revision B si revision C este ca ultimul are LED display. ATAT.

Nu stiu ce diferente sunt intre A si B.

Modificat de tlc
Link către comentariu

semnalul sa fie alterat de atat de plasticele sertarelor de depozitare si ale bordului, cat si de tastatura (hardware) care gliseaza in interior.

Despre ce tastatura e vorba ?

Link către comentariu

@tlc: Superinteresata procedura din link-ul tau. Din fericire, nu voi fi pus in situatia de a face conversia pentru ca... functia deja o am: OPS-ul exista si functioneaza perfect cu RCD510. Evident, doresc sa-l pastrez si pe RNS, iar un coleg forumist era de parere ca nu ar functiona decat cu unitati RNS de tip "C". Din ce spui, ar merge si cu "B" ("C"-ul este introdus in 2010 si mi-e ca nu voi putea face rost de o astfel de unitate).

@starchaser: Tastatura in cauza este cea din imagine. Este escamotabila si, cand este "inchisa", intra in bord. De unde si intrabarea mea: care este cea mai optima amplasare a antenei GPS la Passat/Passat CC in asa fel incat "sa citeasca" semnalul cat mai bine, fara (prea multe) obstacole fizice (evident, in afara de zona plafonului, unde este amplasata cand optezi pt RNS din fabrica - chiar nu am de gand sa umblu la acesta).

post-2695-0-56317300-1300964516_thumb.jp

Link către comentariu

• Aerofan changed the title to RNS 510 - Columbus - Update FW si harti
  • Bebeee pinned şi locked this topic
  • Bebeee unlocked şi locked this topic
  • Bebeee a deschis acest topic
  • Aerofan a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!