Jump to content

Dimensiuni Jante De Iarna Leon Cupra & Fr

AlinF
 Share

Postare recomandată

Va salut. In momentul de fata conduc masina de firma, adica un Ford Focus break, asta nou. E un micutz portavion, dar se comporta ca un fel de "allroad" pe vremea asta. E ok. De cand au dat zapezile am tinut Cupra pe tusa, am zis ca n-are rost sa-i schimb opincile daca tot conduc barca de la firma. Dar mi s-a facut dor ...

Imi puteti recomanda niste cauciucuri de iarna bune si cu un pret rezonabil? Si-a pus cineva jante de tabla/aliaj pe 17 pe Cupra? Se potrivesc?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate am inteles nu se pot pune jante de 17 pe Cupra nici de tabla si nici de aliaj.

Cat despre cauciucurile de iarna exista mai multe modele ieftine si bune, depinde de alegerea ta mai mult.Poti sa-ti faci o idee aici:http://www.cauciucuridirect.ro/

Link către comentariu

Si eu stiam tot asa, mai jos decat jante de 18" nu se pot pune pe Cupra.

Eu tocmai mi-am pus pe FR jante de 16" de tabla + cauciucuri de iarna (Dunlop). Credeam ca o sa arate urat, dar nu este asa, masina fiind alba si jantele negre dau impreuna un contrast frumos, chiar sunt multumit. Nu am apucat sa le si testez in conditii mai grele, abia le-am pus in seara asta, dar am parcat undeva unde era zapada si se vedea clar de tot diferenta fata de alea de vara. De acum abia incepe rodajul :rolleyes:

Link către comentariu

Duncan, sa ne tii si pe noi la curent cu comportamentul gumelor de iarna. Succes la rodaj :offtopic:

Link către comentariu

Duncan, felicitari pentru alegere. Dunlop sunt printre cele mai bune cauciucuri de iarna. Au si niste intermediare care sunt foarte bune, cu mai multe feluri de cauciuc, nu doar striatii diferite. Se pricep la incaltat masini :offtopic: Dar sunt relativ scumpe...perioada de austeritate in gradina mea...

Link către comentariu

Eu zic ca incap jante pe 17" pe Cupra pt ca are discurile de frana ca si R32 si S3 si Voinea,de exemplu, pe R32-ul lui are jante pe 17 de iarna si mai stiu pe cineva cu un S3 cu jante pe 17"...........si inca ceva......jante de tabla pe 17 nu exista numai la BMW...

P.S : Si eu am pe FR jante de tabla pe 16 cu cauciucuri Dunlop Wintersport M3........

Link către comentariu

@Grozy, cei de la PBV2 mie mi-au spus ca nu se potrivesc. Stiu ca Voinea si-a pus BBS-uri cu cauciucuri de iarna...nu stiu exact cum au intrat acolo...este vorba de faptul ca nu se stie sigur daca freaca sau nu etrierul de janta.

In ceea ce priveste jantele de tabla pe 17'', da, exista si la Audi si la VW Passat, insa nu se potrivesc din cauza diferentei de distanta dintre prezoane.

Asta este ceea ce stiu eu.

Iata si ce este scris pe un site-ul Seat din Austria despre jante si cauciucuri pentru Cupra, inclusiv pentru cele de iarna:

Leon Neu Cupra TFSI 177 / 240

225/40 R18 91 - 7,5Jx18 ET 51

225/40 R18 92 M+S - 7,5Jx18 ET 51

In schimb la Leon FR, intr-adevar perg mai multe combinatii. Iata-le mai jos:

Leon Neu Formula Race TFSI 147 / 200

205/55 R16 91 - 6Jx16 ET50

225/45 R17 92 - 7Jx17 ET54

225/40 R18 92 - 7,5Jx18 ET51

225/40 R18 92 - 7,5Jx18 ET53

Modificat de Testosul
Link către comentariu

Leonul are aceeasi distanta intre prezoane ca Passat B5,5 sau B6, Golf 5, Audi A3, A4, A6, Octavia 2 si alte modele, adica 5x112. Din cate stiu Cupra are discuri de frana pe fata de aceeasi dimensiune ca Golf 5 Gti Edition 30, deci sigur se potrivesc si jante de 17.

Link către comentariu

userul lile de pe forum si`a pus pe gti 30ed anvelope de iarna Michelin Pilot Alpin PA2 205/55R16 94V pe jante 6,50

Link către comentariu

In cazul asta ramin foarte nedumerit: cei de la Porsche Bucuresti Vest 2 spun ca nu se pot pune jante mai mici de 18, cei de la Seat Austria la fel, in talonul meu scrie exact ce spun si cei de la Seat Austria.... :lol:

Link către comentariu

Daca se continua in sensul asta, cand se ajunge la R15, anuntul din semnatura legat de cauciucurile de Golf 4 devine nul :lol:

Link către comentariu

Nu e mai simplu sa mergeti la o vulcanizare si sa probati o janta de 17 sa vedeti daca atinge sau nu discul?

Link către comentariu

Probabil ca asa voi face.

Multumesc CristiN pentru sugestie.

Link către comentariu

Si aflu imediat daca merge sau nu... Where's the fun? :P Glumesc. Trebuie incercat si gata. Ata ete. Le multumesc celor care si-au batut capul si mi-au dat raspunsuri la intrebare :evil:

Link către comentariu

Gti 30 Edition are discuri la fel ca si Gti normal si FR deci mai mici decat cele de pe Cupra.....chestia ii ca in talonul se trec doar dimensiunile de cauciucuri cu care vine echipat modelul tau la nivelul de dotare.....adica in cazul Cupra se trece doar 225/40/18....eu am trecute in talon 3 dimensiuni(16,17,18) pt ca am omologare individuala si cand am mers la RAR masina era deja cu jantele cu cauciucuri de iarna.....si depre cei de la reprezentanta nu stiu cat de mult se pricep pt ca si mie mi-a spus cineva de la Cj ca nu crede ca se pot pune jante pe 16" si totusi s-a putut....dar adevarul este ca intra la limita(adica ramane spatiu foarte mic intre janta si etrier dar nu freaca).........parerea mea ca daca intra pe R32 jante pe 17" intra si pe Cupra pt ca au exact aceleasi discuri si etrieri deci merita incercat numai sa aveti grija sa fie janta cu ET-ul foarte apropiat de cel de la jantele de fabrica(sau chiar cu acelasi ET)

P.S: Iti spun sigur ca nu exista jante de tabla(otel) pe 17" numai la BMW(nici acolo nu sunt sigur dar auzisem mai demult de la cineva ca exista pt unele modele)

Modificat de Grozy
Link către comentariu

Eu v-am mai spus,nu stiu sigur daca pe acest topic sau nu,daca masina (CUPRA) nu are frane Brembo,si am inteles ca nu are,atunci merg jante de 17" si tot de pe o lista oficiala de la Seat (Austria sau Germania) am citit.Asa cum si Cristi zicea trebuie incercat,m-am lamurit de mecanicii nostri din tara...Dar si ET-ul sa fie destul de mare,cum si Grozy zicea.

Link către comentariu

La Leon Cupra discurile de frana de pe fata au diametrul de 345 mm, informatie luata de pe siteul www.seat.ro.

Link către comentariu

La Leon Cupra nu merg jantele pe 17'' pentru ca lovesc in etriere.Puteti sa incercati sa le indesati cat vreti.Nu va mai bateti capul cu distanta dintre prezoane pentru ca nu are nici o legatura.Am incercat eu sa pun pe masina unui prieten mai demult cand a avut o pana si nu am reusit.Sper ca v-ati lamurit toti cei care mai sperati ca faceti o economie punand roti pe 17''.

Link către comentariu

Imi pare rau sa va dezamagesc dar MERG jantele de 17" pe Cupra. Eu am pus pe masina si merg fara nici o problema.

Link către comentariu

O poza detaliata la rotile din fata la masina echipata de iarna se poate?

Link către comentariu

N-are rost sa mai iti schimbi si jantele....bani in plus si arata zici ca e carutza.Eu zi sa-ti iei direct cauciucuri de 18"....eu mi-am luat Vredestein Wintrak Xtreme 225/40 R18 cu protectie de janta si indice d viteza W....adica superior la ce e p piata.Au un desing super tare si un profil care te scoate din orice....am intrat in zapada pana la praguri si n-am avut nici o problema....treceam pe langa altii care dadeau la lopata si isi puneau lanturi :offtopic:

Ca pret e 500Ron/Buc.....www.cauciucuridirect.ro....mie mi-au venit intr-o saptaman(6 zile lucratoare).

post-12860-1200595527_thumb.jpg

post-12860-1200595534_thumb.jpg

Link către comentariu

si eu am pus direct pe jantele de fabrica din lipsa de bani !

sunt foarte multumit de ce am luat si asta din nevoia de a nu mai aluneca ca pe patinuar cu cele de vara!

la indemnul varului meu care si el si-a montat pe a 6-le lui si care se ocupa cu un parc auto destul de fitos am luat niste no name care s-au dovedit a fi f bune! iar din discutia cu directorul respectivului depozit am inteles ca s-ar parea aceste cauciucuri sunt facute sub licenta dunlop dar in taiwan!

se numesc master steel winter plus pe dimensiunea 225/45 r17 si totul a costat 14 mil!

asta pt cei ce vor ceva mai ieftin si au incredere sa incerce altceva decat un brand consacrat!

le-am luat si montat pe dudesti ...nu stiu exact cum se numeste respectivul garaj dar e destul de cunoscut ,avand la vanzare cauciucuri si jante de aliaj si servicii f bune! acolo banuiesc ca puteti intreba!

Link către comentariu

@Ryco78, cum se numeste depozitul respectiv, au cumva si un site?

Multumesc frumos

Link către comentariu

Mai am o intrebare: pe gheata se simte vreo diferenta intre cauciucurile de vara si cele de iarna? Pe zapada stiu, e o diferenta clara, de la cer la pamant, pe care o observa oricine. Dar pe gheata?

Din discutiile cu un prieten fost pilot, am inteles ca amestecul intre cauciuc sintetic si natural difera la anvelopele de vara fata de cele de iarna si ca de aici ar aparea o diferenta in felul cum se comporta fiecare pe gheata. Din experientele voastre, ce parere aveti?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!