Jump to content

Cel Mai Bun Service

pestisorul auriu
 Share

Postare recomandată

pestisorul auriu

Salutare tuturor!

Toti ne plangem mai mult sau mai putin de calitatea lucrarilor din service-urile din Romania (nu cred ca e singurul loc unde se intampla acest lucru). Oare chiar nu gasim un service de care sa fie mai multi multumiti decat nemultumiti? (ca fara nemultumiti nu se poate).

Am citit ca multi membri ai forumului incearca sa aduca oameni din service-uri pe forum, pentru a obtine conditii preferentiale pentru cei de pe forum. Well done!

Eu am o propunere, pe care o consider indrazneata, dar nu imposibila.

Ce ati spune de un service facut in exclusivitate DE si PENTRU forumisti? in care regula de aur sa fie CALITATEA?

Ma veti intreba cum? nu e simplu, evident.

Ideea care mi-a venit este urmatoarea: service-ul va fi construit din banii forumistilor, fiecare cat vrea sau cat poate, bani care se vor transforma in actiuni la SRL ul care va administra service-ul. Suntem multi pe forum, reparatiile auto sunt la mare cautare, afacerea nu are cum sa nu mearga!

Strangem bani, facem un consiliu de administratie, cautam profesionisti si mergem pe mana lor.

Ar fi cel mai bun lucru pe care ar putea sa-l faca forumul pentru membrii sai, sa le ofere servicii de calitate, dar si posibilitatea de a investi intr-o afacere mai mult decat profitabila!

Am mai multe detalii, dar vreau sa vad daca ideea are sanse in viziunea voastra!

Pe curand!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare

In primul rand ideea nu e rea in principiu, m-am gandit si eu la ea, dar m-am lasat pagubas deoarece

tehnic e ff greu de pus in practica parerea mea

mai intai vreau sa precizez ca ideea cu actiuni nu o poti face cu un SRL ci cu SA, adica societate pe actiuni,

in alta ordine de ideei unde crezi ca poti sa infiintezi acest service?, mai precis in ce zona a tarii??

daca va fi de ex la Constanta ce vom face noi cei din nordul tarii??

asa cum am spus si mai sus e o idee buna, dar da si tu mai multe detalii.

bafta tuturor

Link către comentariu

pestisorul auriu

Da, ai dreptate, stiam ca la SRL nu se poate, decat la societate pe actiuni, dar am dat generic SRL.

Cat priveste unde ar trebui construit service-ul, cu siguranta, prima data, acolo unde sunt mai multi forumisti si mai mult interes (financiar - banuiesc ca Bucuresti-ul ar fi pe primul loc), iar apoi, se poate extinde la nivel regional.

Link către comentariu

Pestisorule, ai o idee buna tu asa .. dar FF greu de pus in practica, si spun asta ptr ca s-a mai dezbatut cu ceva timp in urma si ne-am lasat cu totii pagubasi. E in firea umana sa vezi lucrurile altfel dupa ce vine profitul si tare ma tem ca incetul cu incetul, in cazul in care s-ar materializa ce spui tu, lucrurile sa degenereze intr-o afacere la care unii "pun mai mult suflet" decat altii interes. Ca sa faci revizii autorizate VW/Skoda/Seat/Audi trebuie sa fie certificat acel service la standardele producatorului/importatorului si asta costa f mult, in conditiile in care investitia ai facut-o deja. In Buc n-ar fi o idee prea buna ptr ca preturile la terenuri au innebunit pur si simplu, cu totii avem servicii sau afaceri si n-am avea timp sa supraveghem constructia (cred) si ar mai fi multe altele impotriva - realizarii. Si sa nu mai spun ca nu ar avea cum sa fie service cu "circuit inchis" doar ptr forumisti ptr ca succesul sau recuperarea investitiei presupune sa joci dupa regulile pietei, implicit sa fii la concurenta cu alte service-uri pe aceeasi potentiali clienti (membri sau nu ai forumului)

Pe final, ramane un vis frumos :Driver: !

Link către comentariu

• 5 months later...

Ideea nu e rea, ar merita incercata, si oricum daca se materializa, cum a zis si @pestisorul auriu, se face un consiliu de administratie dupa care acolo se vor decide care dintre noi ( membri acestui forum ) care au mai mult timp liber pot supraveghe constructia ( asta la inceput ) si dupa pe viitor alte lucruri ( dar fara sa fie pe interes personal, ci doar pe interes comun, al tuturor.... ) ca no, cum zice si @Raz_Van_YkE, multi avem servici sau altele care ne impedica sa fim tot timpul prezenti.

despre locatie, Bucuresti ar fi o optiune daca s-ar gasi un teren la un pretz acceptabil, daca nu cautam un alt oras, din centru tarii ( sau prin apropiere ) oricum pamant este de vanzare peste tot ...unde intorci capul vezi afisuri cu "vand teren ...la la la la " :lol:

iar pt ce zicea @Raz_Van_YkE despre faptul ca nu poate fii un service cu circuit inchis... are si el un pic de dreptate, nu toti avem asha mari probleme cu masiniile noastre, sa fie tot timpul de munca, dar eu zic ca acest service sa fie deschis pt toti clienti, dar pt membrie VWForum sa fie o prioritate... un fel de access pe baza unei legitamatii speciale facute pt toti membri forumului.... iar daca vor sa vina si alti care nu's membri, nici o problema dupa ce vad calitatea lucrarile ( ca asta se cauta din toata ideea, CALITATEA ), poate vor dori sa devina si ei clienti "speciali" ...sau mai bine zis sigur vor dori sa revina, si asha castiga si forumul noi membri ;)

in principiu ( ca am lungito ) ...ideea nu e rea, trebuie doar pusa in practica, eu unu m-as baga la idee de genul ( asta insemnand sa investesc o cota parte din bani necesari, timp, suflet... tot ce trebuie)... incat sa stiu ca dupa ce-am ramas in pana in X loc sa stiu ca n-o sa am grija sa caut un service bun, sa astept pana vin piesele N-zile, sa ma invart ca titirezu' cand aud de preturi si sa nu plec de-acolo cu gandu' "cine masa m-o fii pus sa vin aici ? " :)

Modificat de Riddler
Link către comentariu

AudiPerformance

Sincer nu vreau sa jignesc pe nimeni insa ideea asta este mai mult un vis frumos decat o posibila realitate. Eu am un service auto de 3 ani de zile si nu cred ca vreti sa stiti de cate probleme m-am lovit. Nu sunt genul de om pus pe japca sau chestii de genul si mi-am facut service tocmai pentru ca eram atat de ofticat pe calitatea serviciilor de profil din RO.

Sa incep cu inceputul:

-investitia initiala in afara de spatiu este de cel putin 35.000E (aici sunt cam 2 puncte de lucru complete)

-personal calificat si bun cu adevarat foarte greu de gasit

-costuri de intretinere relativ mari

-batai mari de cap cu "organele de control" si aici ma refer in primul rand la Garda de Mediu si Protectia muncii care sunt niste scarbosi (numai spaga, spaga si iar spaga)

Nu vreau sa intru si in alte detalii pentru ca ma enervez destul de tare.

Eu va propun altceva celor cu adevarat interesati. Intrucat la mine mecanica acum intra pe linie moarta pentru ca mi-am investit si ultimul leu in tinichigerie si vopsitorie ca sa fie la standarde europene si pentru ca am aproape tot ce inseamna scula in service va propun asa:

Veniti in service, va reparati singuri masinile (lucrari de rutina) cu sculele mele si asistati de un mecanic pentru a nu face prostii (doar daca vreti bineinteles) si cumparati doar piesele de la mine (pretul pietei nu mai mare) si un mic cost de utilizare al sculelor (practic costuri gen curent, amortizare, oricum mai mici decat cele de manopera) sau va fac discount de 10% la piese si platiti jumatate din manopera (pe timpii de normare de la VAG)... de fapt solutii exista mii pentru a face dintr-un service ceva de care clientii sa fie cu adevarat multumiti. Eu chiar imi doresc sa am cat mai multi pasionati de VAG in jurul meu pentru ca astfel pot ajunge la nivelul la care imi doresc sa ajung. In materie de piese Sky is the limit cum spun "amerecanii" iar termenele de livrare pentru majoritatea sunt super ok. Mai ales daca ma anuntati din timp ca vreti sa veniti sa faceti o reparatie piesele va pot astepta frumos pe banc in service doar sa va apucati de treaba.

Consider ca avand o comunicare buna putem ajunge la un numitor comun din multe puncte de vedere si in acest fel putem fi mai toti multumiti.

Daca sunt mai multi interesati putem sa facem acest lucru incepand din august sau cel tarziu septembrie (mai am de pus foarte putine lucruri la punct pentru a face sistemul complet functional)

Cu stima,

Alex

Link către comentariu

ca sa stim ce limba vorbim aici, completati si voi locatiile la profil, fratilor!

Link către comentariu

• 2 weeks later...
AudiPerformance

eu sunt din Bucuresti

Link către comentariu

Atunci pot adauga locatia la: . My Controls --- Edit Profile Information

Vezi poza de mai jos si o sa apara (locatia) tot timpul sub avatarul tau :rolleyes:

image001ov8.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!