Jump to content

Zgomote Suspecte Ibiza/Cordoba

X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

S-a mai discutat, nu e o problema a usilor, ci una de lubrifiere a chederelor. Mergi si spune-le ca masina e in garantie si ca muzica se aude pe alta frecventa decat scartaielile usii, asa ca tot te deranjeaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

60

• X-Ecutor

28

• Cornel.B

20

• blacka

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si la a mea scartiau usile insa am dat cu o solutie de prorejat cauciuc pe care am luat-o de la Agip (e facuta de Agip).

Am pus si niste vaselina pe la balamale si acum e OK.

:lol: Acum se aude un scartit sub masina in fata la articulatii in special cand cobor o bordura sau trec peste o linie de tramvai.

Stiti ce ar putea fi?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

La mine a inceput sa cante portiera dreapta fata.... rau de tot! Nu mai stiu ce sa-i fac ma termina scartaitul ala!

Link către comentariu

eu am doua ibize , una din 2003 (a sotiei ,luata de noua din tara ) 21.000 km motor 1.2, si cea pe care o folosesc eu cumparata in iulie anul trecut din germania , an 2004 ,motor 1.4, 111.000 km , (avea 95.000 km cand am adus-o ,dar si la jumatate de pret fata de cealalta).

paradoxul e ca cea a sotiei desi are doar 21.000 km cu revizii la zi , facute la reprezentanta , troncane din toate incheieturile si se aud fel si fel de greierasi (prin bord , fetele usilor chiar si hayonul) , in timp ce cealalta desi are de 5 ori mai multi km nu se aude nimic in ea , sau daca se aude e din cauze obiective (diverse obiecte prin torpedou sau fetele usilor).

explicatia nu stiu care ar fi , pt ca acum trei saptamani am fost la service cu cea a sotiei sa-i vopsesc spoilerul fata si am cerut sa-mi faca si o verificare si fata de troncanelile alea dar mi-au zis ca nu sunt probleme la capitolul bucse, pivoti , bielete si ce o mai fi pe acolo

Link către comentariu

Xecutor, asculta cu atentie de unde vine zgomotul ala, si daca reusesti sa-l identifici trecem la masuri drastice (desfacut usa). :Driver:

Link către comentariu

Am mai vazut ibiza aduse de afara care nu aveau nici un zgomot nici o troncaneala... Plasticul era absolut identic. Am vazut si ibiza cumparata din Irak :Driver: la fel fara nici un zgomot! Banuiesc ca toata treaba asta e de la drumurile noastre! Oricum nu se mai auzeau greierasi demult la mine, s-au hotarat sa revina.

Cristi o sa fiu mai atent de unde vine zgomotul :251: si vedem pe urma.

Link către comentariu

X cand am mers eu cu ibiza ta mi se parea ca zgomotul vine din stalp!Mai e posibil sa vina de la sistemul de inchidere al usii sau yala!La logan daca bagam vasilina la greu in yala si cand am strans "cuiul" de pe usa nu a mai zdranganit!Repet mi se parea ca vine din stalp pe undeva in zona capului!

Link către comentariu

Dupa 25000 km s-a hotarat si ibiza mea sa inceapa sa suiere la oglinzi dupa 80 km/h.

Citisem aici pe threadul asta ca mai multi aveti problema asta... si rezolvari nu prea am vazut... A mai progresat cineva cu cercetarea in directia asta? S-au v-ati obisnuit cu zgomotul? (daca pliez oglinzile nu se mai aude zgomotul)

Intre timp am inceput sa mai imi zdrangane si manerul de la usa soferului (ala lucios).. faca doar la piatra cubica sau denivelari.

Zgomotul de pe la hayon cand ma dau jos de pe bordura sau iau denivelari la viteza mica e la ordinea zilei, cred ca l-am avut de la inceput... si ar mai fi doar clasicele scartaieli de plastice de pe la usi si stalpi.

Modificat de fia
Link către comentariu

Dupa 25000 km s-a hotarat si ibiza mea sa inceapa sa suiere la oglinzi dupa 80 km/h.

Citisem aici pe threadul asta ca mai multi aveti problema asta... si rezolvari nu prea am vazut... A mai progresat cineva cu cercetarea in directia asta? S-au v-ati obisnuit cu zgomotul? (daca pliez oglinzile nu se mai aude zgomotul)

S-a rezolvat prin schimbarea oglinzii, pe garantie. Am facut asta la Timisoara, dar a trebuit sa iau legatura cu Seat HQ inainte pentru ca cei din service imi tot spuneau ca n-au ce sa-i faca (mi-au recomandat sa pun un scotch peste santul de imbinare a oglinzii cu suportul).

Se poate face. Insista sa fie rezolvata problema pe garantie daca mai e cazul.

Link către comentariu

Sa pui scotch ca sa repari un defect de fabricatie. Bun sfat... O sa incerc si eu sa-i conving ca e prea mare distanta intre oglinda si suport, dar nu cred ca o sa am sorti de izbanda.

Link către comentariu

O sa incerc si eu sa-i conving ca e prea mare distanta intre oglinda si suport, dar nu cred ca o sa am sorti de izbanda.

Contacteaza importatorul si spune-le problema daca nu te intelegi cu cei de la service. Daca nu, contacteaza Seat HQ prin email; o sa se rezolve rapid. Este un formular pentru "SEAT S.A. Customer Care" pe www.seat.com -> Contact. Dar incearca intai la importator.

Modificat de driver
Link către comentariu

Sunt disperat. De vreo luna, nu stiu din ce cauza, imi troncane ingrozitor plafonul care acopera portbagajul. Nu trebuie denivelari mari, caci troncane de nici cu muzica nu il acopar. Stie careva vreo solutie, in afara de a lua plafonul jos?

Si inca o chestie. Am fost la Porsib la Sibiu sa imi schimbe freonul... si de atunci, in brod, in dreptul gurilor de ventilatie din mijloc se aud niste bazaituri fine, dar extrem de enervante. Sa fie din cauza vreunui surub insuficient strans?

Link către comentariu

Si eu am patit sa imi troncane foarte tare. Dar apoi am descoperit ca nu am portbagajul inchis bine.

Link către comentariu

si ai rezolvat problema? sau a fost doar o chestiune de un drum, dupa care ti-ai dat seama ca nu e bine inchis portagajul?

Link către comentariu

Mi-a troncanit la un drum. Cand am ajuns la destinatie, dupa ce am armat, ma uitam la masina si am vazut ca portbagajul nu mai era la aceeasi linie cu restul masinii. Era putin mai ridicat. L-am inchis din nou si de atunci nu s-a mai auzit.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

Tocmai am revenit de la o sesiune de Service (Moldotrans Iasi) unde am fost cu urmatoarele "probleme":

- suierat oglinda sofer (nu am testat inca daca s-a rezolvat)

- troncaneli la usile din spate (probabil de la incuietori) - se pare ca s-a rezolvat

- un scartait aproape continuu (deh, la drumurile noastre) la usa de la sofer - nerezolvat, pentru ca face la fel ca inainte

Acum, problema este ca treaba asta cu scartaiturile e destul de sensibila, nu e atat de clar de detectat pentru ca nu apare pe computer, nici nu "se vede", deci parca nici nu poti sa le freci ridichea prea mult. Am vazut insa pe forum multi care au zis ca au mai rezolvat din scartaieli prin ungerea chederelor. Sincer suspectez ca si la mine e aceeasi treaba, adica "suna" a un scartait de cauciuc. Ma intereseaza exact un nume de solutie folosita si mai ales modul de aplicare. Adica, se da doar prin exterior sau se departeaza chederul si se pune sub el? Daca cineva a facut treaba asta cu succes, il rog sa dea un reply.

PS: e fascinant de urmarit transformarea de atitudine de la "potential client" la "gata! a semnat" :lol: Nu pot sa spun ca am avut probleme, dar parca "simti" cum se schimba aerul, apare un usor sictir aproape ... tangibil :). Sau poate o fi doar din cauza ca am trecut de la departamentul de vanzari la cel de service...?

Mersi,

Adrian

Link către comentariu

Salutare!

Eu am Cordoba 2004, si asta nu este deloc ca Ibitza pe spate. :lol:

Numai ca se aude un zgomot destul de enervant pe partea dreapta spate sus, prin zona gemuletului mic, zgomot care este prezent chiar daca drumul este 'normal' (ma refer la normalitatea drumurilor din RO). Adica la cele mai fine denivelari se aude un fel de tzacanit (zdancanit), ca si cum un cablu ar lovi de tabla. Am rabatat bancheta, am scos tot ce s-a putut scoate din portbagaj, dar tot se aude. Solutia temporara a ramas muzica in masina. Cunoaste cineva o situatie similara?

Cat despre scartaitul usilor, totul s-a rezolvat cu ungerea incuietorilor si a balamalelor.

Cu respect,

Iulians

Link către comentariu

problema ta cred ca vine de la chederul de la usa dreapta spate, la mine asta a fost plus tetiera dreapta spate care mai scartia uneori.

Link către comentariu

Hmmm. Nu prea as zice ca este de acolo. Ar fi trebuit sa fie un scartait. Ceva ca si cum ar zdarncani ceva de plastic pe tabla. Tot caut sa-mi dau seama de unde provine, dar nimic. Cineva mi-a zis ca vine de la imbinarile care sunt pe spate. Sper sa nu aiba dreptate. De aceeas problema s-a plans in acest topic si DORUDID:

"Apropo de problema ta,si la mine e la fel,numai ca zgomotul se aude in spate dreapta langa gemuletul ala mic,parca loveste un cablu in caroserie.Nu ii dau de cap nici cum.Culmea e ca se apuca de troncanit in momentul cand se balanseaza masina si nu la gropi.Daca sti tu sau altcineva care a avut asa ceva te(va) rog ajutati-ma. "

Link către comentariu

Aveam si eu un scartait la usa din dreapta spate, m-a tot enervat pana cand m-am hotarat sa dau cu wd40 pe la balamale si broaste... si ca prin minune a disparut zgomotul. Acum sunt din nou incantat de masina. ;)

Link către comentariu

Toma Aurelian

am si eu o problema ...singura pentru ca folosesc frecvent wd40(dupa experienta altor 3 masini ibiza fiind cea mai putin galagioasa la capitolul zgomote iar faza cu wd40 o consider doar ca o mententata) .... chestiunea aceea care acopera portbagajul imi bate in haion... mai are cineva problema aceasta? voi cum ati rezolvat-o?

Modificat de Toma Aurelian
Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut! am o ibiza noua, de o luna, am facut 700 km dar pe la 600 a aparut un zgomot care apare si dispare dupa cum vrea el. e pe partea dreapta si se aude la viteze mici si tutatii de 1500-2000. de la ce o fii???? nu am dat in gropi si nu am turat-o mai mult de 3500!

Link către comentariu

verifica racordul mobil de la teava de esapament.

Link către comentariu

verifica racordul mobil de la teava de esapament.

merci mult pt informatie

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!