Jump to content

Zgomote Suspecte Ibiza/Cordoba

X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

Am fost foarte ocupat nici nu am ajuns cu masina la service dar trebuie sa ma duc si sa o las acolo. Promit ca intreb!

Dupa aproximativ o saptamana de cand s-a pus silicon pe chedere sunt ferm convins ca ele faceau zgomotele respective. Incredibil!!! O bucatica de cauciuc care trebuia doar unsa :beer: :D :D

E liniste de mormant acum in masina!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

60

• X-Ecutor

28

• Cornel.B

20

• blacka

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

salut

am si eu o problema la masina(ibiza 2006 1.2 ): cand accelerez intre 2000 si 3000 de ture se aude un "harait" la roata din dreapta fata, daca scot din viteza nu se mai aude !

are cineva idee ce ar putea fi sau a mai patit cineva asa ceva?

Link către comentariu

consider ca orice problema in acesti 2 ani o rezolvi intr-un singur loc... :D oricum ma bucur ca ne spui si noua ca ai o problema si sper sa ne spui si ce a fost... cu siguranta o greseala de fabricatie care se rezolva in garatine :D

Modificat de Toma Aurelian
Link către comentariu

pe mine ma streseaza scartaitul volanului, culmea scartaie doar cand iau stanga de volan, si de obicei cand a stat foarte mult in caldura.

daca persista problema o sa ma duc la service.

nu stiu daca ai rezolvat dar... ia vezi... nu cumva scartaie volanul doar cand e selectata si maneta de semnalizare pe semnalizare??? :) la mine asa face cateodata. insa scartzaie fff usor si la miscari mici ale volanului. daca iau repede nu se mai aude nimic. sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. numai bine :)

Link către comentariu

am fost la service si se pare ca scutul e putin lovit pe partea dreapta si de acolo cica vine zgomotul...

mi au zis ca nu afecteaza cu nimic masina

o sa mai intreb!!

Link către comentariu

dar tu iti aduci aminte sa-l fi lovit...sau nu sti nimic de treaba asta...? este vorba de scutul de plastic..nici eu nu cred ca este o problema ..dar face un zgomot asa mare incat sa-l auzi din masina??

Link către comentariu

Si daca este scutul lovit, de ce nu-l schimbi pe asigurare? :D Nu ai CASCO?!

Nu ti-au explicat si cum apare zgomotul de la scut in accelerare (in viteza/ambreiat) si dispare la scoaterea din viteza? Loveste in ceva sau, care-i treaba?

Modificat de xxleeus
Link către comentariu

scutul e pus de mine,e rusesc

referitor la lovitura, mai merge si mama cu masina si ea RECUNOASTE ca a lovit ceva candva ....

la service nu mi au zis dacat ca e de la scut si ca de ce nu l am pus de la ei !!!!!!!!!! :D

pun si o poza cu scutul !!!!

Link către comentariu

mergi la un service da-l jos.. baga niste ciocane sa-l indrepti si problema se rezolva :D

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Incearca sa scoti scutul si vezi daca mai face. Daca nu mai face zgomot e clar ca e scutul, daca mai face e cazul sa te duci peste ei la service, pt ca sigur e altceva.

Link către comentariu

Corect ce spune Mess..jos scutul..fa test..si daca nu se mai aude..asta..este...daca nu...stai gramada pe capul lor in service!!

Link către comentariu

Am rezolvat problema, am dat scutul jos cand am fost la revizie si era ffff indoit, l-au readus la forma initiala si acum nu mai face zgomot !!!!!!!

Multumesc de sugestii !!!

Link către comentariu

Ma bucur ca ai rezolvat...stiu ca poate fi foarte enervat un astfel de zgomot!!

Link către comentariu

Am si o mare mare problema.La accelerare mai puternica (peste 3000 rpm) se aude o bataie infundata la roata stanga fata.Nu e un zgomot puternic dar daca am geamul inchis si muzica oprita se aude.La inceput era greu detectabil dar acum incep sa il simt si sa il aud din ce in ce mai tare si chiar sa se simta putin si in volan si chiar in podea in dreapta fata (culmea in dreaptra dar bataia e la roata stanga fata).Am fost la Alto syncro si inital mi-au spus ca sunt cam nebun ca masina nu are nimik.Pana la urma au auzit si ei bataia dar nu si-au putut da cu parerea de la ce vine.In timp zgomotul a devenit putin mai puternic asa ca am revenit la service si mi s-a spus ca poate fi de la planetara sau cutie de viteza.Hmmm e cam aiurea sa fie de la cutie iar de la planetara cam greu pt ca face zgomotul doar in linie dreapta nicidecum in curbe.Masina are doar 50000 km.Ajutati-ma caci ma enerveaza terbil zgomotul ala si imi e cam frica acum sa mai merg cu viteza mare.In alta ordine de idei acum o saptamana am pus o frana brusca pe A2 la 170 km/h si am tinut frana blocata si am trecut din a 5-a pana in a 2-a (nu direct) ca sa opresc (era un accident nesemnalizat si cand mi-am dat seama ca masinile erau oprite a trebuit sa bag piciorul in ea).De atunci imi scartaie franele cand franez usor, iar pe spate se aude un zgomot. Astept sfaturile voastre.Succese

Link către comentariu

Om nu stiu ce sa zic dar ar trebui sa faci o verificare a sistemului de franare...poate a ramas ceva blocat sau poate pistonashele de franare nu mai lucreaza cum trebuie...cand ai schimbat ultima data placutzele???? si de la rulmenti poate veni zgomotul.....uitate si pe anvelopa sa nu ai ceva metalic infipt...eu am patit asha la o masina ....ce se aude ce se aude..cand colo era ditamai spanul de fier....

Modificat de PanzerProblem
Link către comentariu

Placutele sunt noi au vreo 3000 km, iar discurile sunt deocamdata ok.Problema cu zgomotul de la franare nu e chiar asa deranjanta.Ma sperie zgomotul de la roata stanga.Nu e nimik infipt in cauciuc, cauciucurile sunt noi, directia facuta, echilibrat jante, jantele nu sunt strambe.Am incercat cat de cat sa elimin din posibilitati.Zgomotul este unul infundat si creste in intensitate pe masura ce rulez cu viteza mai mare.Cu cat se invarte roata mai repede cu atat se aude mai tare.Sa fie un rulment ar fi bine, sa nu fie planetara (tot ar fi bine) dar sa nu fie din cutia de viteze.Succese

Link către comentariu

Sal. X-Ecutor, noutati despre numele siliconului pentru chedere?

Link către comentariu

am inteles ce ai vrut sa spui, dar nu e o scuza. tot nu e problema mea, ce sa fac, sa nu mai semnalizez?

Link către comentariu

nu stiu daca ai rezolvat dar... ia vezi... nu cumva scartaie volanul doar cand e selectata si maneta de semnalizare pe semnalizare??? :P la mine asa face cateodata. insa scartzaie fff usor si la miscari mici ale volanului. daca iau repede nu se mai aude nimic. sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. numai bine :)

:) si la mine la octavia face la fel....m-am gandit sa schimb comutatorul de la semnalizare.

In rest eu m-am cam obisnuit cu zgomotele la Ibiza...insa cel mai deranjant este zgomotul din bord care seamana cu o bila care loveste bordul la gropi :D

Link către comentariu

pana acum am auzit 2 greierasi in interior fiecare in dreptul locasului tweeterului, cel putin acolo ii percep eu, cel de la sofer mai zgomotos, se aude ca un scartiit subtire plus capacelul de palstic din capul schimbatorului de viteza care se misca si pacane la atingere; de asta cred ca scap sigur la prima vizita la service

Link către comentariu

• 5 weeks later...

buna.am si eu un zgomot la accelerare ..cred ca e de la esapament.Mosu de la service mi-a zis ca e o boala la ibizele astea mai vechi si totusi inca nu am vazut pe forum sa fi scris cineva .Acum si daca e boala a ibizelor..nu prea ma consoleaza ca zgomotul este prezent..ceva solutii aveti?Cica e un inel cu care se prinde chiar in mijlocul masinii sub schimbator si ala trebuie schimbat dar ....

ceva sugestii?

Link către comentariu

• 5 months later...

salut.

s-au facut 9 luni si 20 de mii de km de cand mi-a luat masina si nu am nici o problema cu ea inafara de faptul ca scartaie usile in grozitor la fiecare groapa sau plecare de pe loc. Am facut si ce au zis cei de la metrotehnica, adica sa dau muzica mai tare dar chiar nu pot sa merg tot timpul cu ea tare :P. Are cineva vreo solutie, ca eu nu stiu ce sa ii fac

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!