Jump to content

Zgomote Suspecte Ibiza/Cordoba


X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

Ciobi, verifica sa ai vaselina si la burdufurile de la planetare si la rulmenti. La toti. Poate S-a incins atunci, a curs vaselina si asta e motivul. Sa ne spui.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Cristian

    60

  • X-Ecutor

    28

  • Cornel.B

    20

  • blacka

    15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut, sunt si eu de aproximativ 3 luni fericitul posesor al unui seat ibiza albastru 1.4 tdi luat din tara la 10000km. inca de cand am luat masina am sesizat ca am o bataie ciudata pe partea dreapta fata, nu i-am data mare importanta...dar zilele trecute am mers pe o portiune cu piatra cubica si parca se rupea ceva, era un zgomot ciudat si nu imi dau seama de la ce poate sa fie. Am fost la un service si cei de acolo mi-au zis ca "Domne, e normal zgomotu, e masina mica nu?!?". Va rog ziceti-mi si mie de la ce este ca sincer pe mine ma depasit mecanica asta... ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fii mai descriptiv putin cand deschizi topic-uri ;) ...Citeste putin regulamentul ca te prinzi :lol:

Ridica masina pe cric si verifica daca are joc careva din roti. Face in curbe? curba stanga/dreapta, etc.

Mai urmareste putin cand apare zgomotul sau cand se modifica. Poate ai joc la bratele superioare/inferioare, bucse, planetara chiar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poti sa mergi eventual sa-i faci si un test de amortizoare, asta dupa ce ai tras de roti (cu masina ridicata) si a vazut ca nu ai joc la ele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu are batai in curbe, are batai doar cand merg pe piatra cubica sau pe drumurile noastre stralucite, spre exemplu cand intru pe straduta pe care stau si nu este asfaltat de vreo 7 ani si care este plina de gropi si gropite atunci imi face acest zgomot (de obicei il sesizez la viteze de pana in 20km\h), in rest nu se aude acest zgomot, cand merg pe autostrada sau chiar si pe marile noastre bulevarde. rotile nu au joc si bataia este ceva de genu cand dai cu o bata intr-un bidon gol sau cand atinci o foaie de tabla. cineva mi-a zis ca ar putea fi de la bucsele de la bara de stabilizare, dar mecanicu mia zis ca sunt ok.totusi masina are abia 18000km si sincer feresc gropile (cele pe care le vad :blink: ). am auzit ca la astea este intr-adevar o problema cu bucsele de la bara de stabilizare, sper sa fie decat asta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti atrag si eu atentia asupra titlului, pe care ti l-am modificat ca sa stie ceilalti membri despre ce e topicul. Daca foloseai functia search ai fi vazut ca s-a mai discutat problema asta, chiar eu am ridicat-o in cateva randuri. Nu iti pot da un raspuns clar, cei de la Metrotehnica mi-au spus ca e intr-adevar de la bucsele de bascula, care sunt cam moi, ei propuneau ca solutie montarea unor bucse de bascula de la Ibiza Cupra.

Pe aria de polo 9N s-a gasit ca vinovat un tampon al motorului, adica un defect din fabricatie. Unii au reusit sa-l schimbe in garantie, altii nu, serviceul refuzand schimbarea.

Eu as incerca sa schimb bucsele cu cele de Cupra, dar deocamdata parca nu ma mai deranjeaza asa de rau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut am un seat ibiza 6l motor 1.4 75 CP an fabricatie 2005, am cumparat masina cand avea 23700 Km de la Weltauto un dealer PORCHE, am facut primul drum mai lung cu masina respectiv 500 KM si mi-am dat seama ca se aude un suierat sau mai bine spus un scartait ca si cum ar fi placutele de frana uzate si cand pui frana scartaie, tin sa mentionez ca sunetul este identic dar nu aapare cand pun frana ci cand masina ruleaza si este de scurta durata 1-2 secunde maxim dar nu tot timpul !

nu imi pot da seama daca zgomotul vine de la roata stanga fata sau de la motor !

oare ce poate sa fie, are cineva idee?

multumesc anticipat , and :icon_thumright: safety !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cumva se aude cand pleci cu masina dupa ce a stationat un timp(cateva zile)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un astfel de zgomot avea si un amic de-al meu pt cateva secunde dupa ce pleca de pe loc dar se auzea la rotile din spate. problema era urmatoarea: frana de mana nush ce avea, ca dupa ce era eliberata nu slabea imediat placutele (are discuri si pe spate). a mers in service, mecanicul l-a lamurit care era problema, a umblat putin la frana de mana, si i-a zis ca tre sa schimbe in 2-3k de km placutele pe spate ca-s mult mai uzate decat cele de pe fata.

eu zic sa faci o vizita la un service de increderesa se uite putin la masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... da sincer nu imi pot da seama da mi se pare ca se aude la rotile din fata plus ca eu nu am discuri si pe spate ! o sa incerc sa-mi fac o programare la Porche sa vedem ce zic baietii de acolo !

Din pacate eu de cand am masina nu am fost sa ii fac nici o verificare practic nici nu stiu daca masina are vreo buba sau ceva; in cartea de service de la Porche nu apar decat schimburi de ulei si filtre de aer; acum nu stiu ce sa zic dar va intreb pe voi cam la cati km se schimba placutele ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La ibiza placutele se schimba la 60.000 de km. Daca se merge mai mult in oras eu recomand ca schimbul sa fie facut mai devreme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

boggy20031983

de ceva timp motorul meu de 1,2 benzina suna aproape de unul pe motorina, cel putin asta e parerea mea, plus ca odata pornit si lasat pe liber apar trepidatii.

am crezut ca e de la benzina, am tot schimbat-o dar fara rezultat.

mai precizez ca are 20.000 de km, revizia la 15.000.

a avut cineva probleme din astea,

la o prima impresie, cineva mi-a spus ca ar fi vb de o desincronizare a pistoanelor, ce mi-ar face ce-i de la service, precizez ca masina e in garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a mai discutat problema asta, zgomotul gros asemanator motorului diesel e o caracteristica a acestui motor, deci nu e nimic neobisnuit la al tau. Nu te mai lua dupa ce zice unul si altul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Am un Seat Ibiza din noiembrie 2007(acum are 19 mii de km). primul zgomot pe care l-am observat(exact in ziua in care mi-a venit masina) a fost un suierat facut de oglinda de la sofer. acesta apare de la 80 90 km\h in sus si nu se opreste decat daca rabatez oglinda. un alt zgomot care ma streseaza vine din portbagaj. se tot aude un trancanit. am dat jos trusa extinctorul tot ce aveam prin portbagaj si tot se auzea. as vrea sa stiu daca voi aveti problemele astea si spuneti-mi va rog ce pot face sa nu mai am acele zgomote.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut! daca zgomotul ala se aude la viteza mai mare,adica de la 90 in sus este de la oglinda de la sofer. nu stiu de ce se aude...am si eu problema asta si ma omoara. ca sa iti dai seama daca este sau nu de la oglinda mergi cu 100 si cand se aude scoate mana pe geam si rabateaza oglinda si daca nu se mai aude atunci ai aceeasi problema ca si mine...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista deja un topic care are ca subiect zgomotele suspecte din Ibiza/Cordoba, trebuia sa scrii acolo.

Te rog sa fii mai atent, ar trebui sa te gandesti cum ar fi sa deschidem cate un topic pentru fiecare problema pe care o are masina noastra.

Ti-am mutat eu postul in acel topic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa o cautare mica pe forum gaseai imediat raspunsul:

http://vwforum.ro/index.php?showto...t+oglinzi+ibiza

Din ce am mai citit si eu, zgomotul este mai accentual daca ai oglinzi rabatabile electric, si este ceva "normal" la ibiza. O sa observ si eu in curand cum e, cand ma suna baietii sa ridic jucaria :offtopic:

Despre portbagaj nu stiu nimic si las baietii cu experienta sa-ti raspunda :offtopic:

P.S. Eu raspunsesem la topicul creat separat, apoi am vazut ca a fost mutat, puteti sa stergeti postul asta :offtopic:

Modificat de d1uluv2h8
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

imi pare rau ca nu-ti pot spune ce e cu zgomotul... dar apropo de cei de la service sunt niste terminati,cel putin cei din craiova. orice le-as zice ei nu stiu ce sa faca. nu inteleg de ce mama dq mai lucreaza acolo daca tot nu sunt in stare de nimic. poate voi sunteti mai multutmiti dar mie parerea asta mi-au lasat-o. ink odata scuze ca nu te pot ajuta cu zgomotul acela. multa bafta!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Numai la acel tzacanit de care vb si sorin.tudor nu s-a gasit rezolvare.

Sau poate ar trebui sa incerc sa o gasesc chiar eu. Si rez ar fi: sa schimbam masinile.

Modificat de iulians
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotul ala vine sigur din portbagaj sau poate fi si de la suspensie? Am mai spus de problema cu bucsele care sunt moi si ineficiente. Solutia ar fi montarea de bucse de cupra.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur nu de acolo in cazul meu. Am ascultat si reascultat. Mi le-au verificat si cei de la service si tot degeaba. Tzacanitul este destul de usor de acoperit cu putina muzica de la casetofon si pare sa vina de undeva din portbagaj in partea superioara. pe acolo pe unde se afla balamalele porbagajului.

Oricum, calitatea tablei este slabuta la Seat Cordoba comparativ cu VW. Si pot spune ca am vazut destule linii de fabricatie caroserie (Renault, Dacia, VW) si facand o comparatie cred ca punctele de sudura sunt slabe. Si cred ca pot plesni relativ usor la torsionarea caroseriei.

Si toate astea ma fac sa cred ca undeva s-a produs o astfel de ruptura si de aici rezulta acel usor tzacanit (ca si cum s-ar lovi doua table).

Mentionez ca acest tzacanit se aude si atunci cand drumul este f bun si singurul factor care cred ca il produce sunt vibratiile interne ale masinii.

Modificat de iulians
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Am avut si am si eu niste zgomote. Pe unele le-am rezolvat, pe altele nu. Cele care veneau din spate si-au gasit nasul. Polita aceea care se ridica odata cu portbagajul, atunci cand se lasa in jos calca pe cele doau suporturi laterale care sunt dintr-un plastic dur. Desi acea polita are 2 bucati de cauciuc care sa amortizeze unele zgomote, acestea nu fac sa elimine decat eventualele zgomote dintre hayon si polita respectiva, nu si dintre polita si suportii ei de sustinere. Eu am rezolvat problema cu niste bucatele de banda moale de burete, care are o parte adeziva ( banda cam ca aia care se pune la geamuri si usi ). In partea din spate a masinii mai scotea un zgomot deranjant acea aripioara de pe hayon ( exterior, partea superioara ). S-a rezolvat singur, nu stiu cum, o fi intrat mizerie pe acolo. A ramas nerezolvat zgomotul din dreapta fata ( o bataie ), pe care il acuza majoritatea soferilor de Ibiza. Unii zic ca ar putea proveni de la rotorul aerotermei, se poatee? Nu stiu ce sa mai cred. Am plimbat un mecanic cu masina si s-a facut ca nu-l aude, desi eu il auzeam si era chiar evident.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur nu de acolo in cazul meu. Am ascultat si reascultat. Mi le-au verificat si cei de la service si tot degeaba. Tzacanitul este destul de usor de acoperit cu putina muzica de la casetofon si pare sa vina de undeva din portbagaj in partea superioara. pe acolo pe unde se afla balamalele porbagajului.

Oricum, calitatea tablei este slabuta la Seat Cordoba comparativ cu VW. Si pot spune ca am vazut destule linii de fabricatie caroserie (Renault, Dacia, VW) si facand o comparatie cred ca punctele de sudura sunt slabe. Si cred ca pot plesni relativ usor la torsionarea caroseriei.

Si toate astea ma fac sa cred ca undeva s-a produs o astfel de ruptura si de aici rezulta acel usor tzacanit (ca si cum s-ar lovi doua table).

Mentionez ca acest tzacanit se aude si atunci cand drumul este f bun si singurul factor care cred ca il produce sunt vibratiile interne ale masinii.

Asa e... daca dai muzica putin mai tare...si daca ai si un subwoofer nu se mai aude niciun zgomot. Dar asta nu e nici pe departe solutia... Eu zic ca trebuie sa fi atent la orice zgomot ca nu se stie de unde vine si unele pot fi inceputul unor probleme mai serioase. Cat despre cei de la serviceuri... nu-si dau niciun pic de interes. Mai demult i-am rugat sa faca ceva cu zgomotul facut de usile din spate cand dau muuzica mai tare. Si sa vezi ce baieti inteligenti,au rezolvat problema dand basul mai incet,cica e normal sa faca asa daca dau basu tare, Si totusi boxele din fata,montate din fabrica nu au nicio problema daca dau basul tare,nu se aude niciun zgomot. Asta e... Din pacate problema cu zgomotele auzite la interior trebuie rezolvata de noi... La urma urmei trebuie sa mai stea si cei de la service degeaba nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!