Jump to content

Zgomot motor


ioco
 Share

Postare recomandată

Cred ca am un zgomot asemanator cu cel de distributie pe duca(un huruit+scartait metalic).

Problema e ca se aude doar la rece, dupa ce se incalzeste motorul dispare zgomotul.

Ce sa fie oare?, la motorul din semnatura distributia e pe lant sau pe curea?

Oricare ar fi cauza nu inteleg de ce dispare zgomotul dupa ce se incalzeste motorul.

(Mentionez ca fenomenul a aparut impreuna cu racirea vremii)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distributia e pe lant,iar daca ar fi de la distributie nu ar disparea zgomotul deloc.Mai degraba pare a veni de undeva de la motor...care oricum pe frigul asta sunt un pic mai zgomotoase.Apropo,cati km are masina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

axact asa e si la mine,,,numai la frig!

dispare in aproximativ 5 minute

e acelasi sunet ca la tine!

nu cred ca e de la distributie deoarece daca ar fi de acolo ar suna si cand e motorul cald!!!!

e mei degraba de la angrenajele si piesele din motor care la inceput sunt seci iar dupa ce se misca putin motorul se ung pe-acolo

Este in manual o sectiune unde scrie ca in primele minute de la pornire motorul suna diferit pana la ungerea tuturor pieselor!

Deci stai relax: si la skoda mea si a varului meu exact asa face!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si ce remediu avem pentru cureaua de accesorii ? Parca se aude si la mine acelasi zgomot...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine se aude un zgomot ciudat acum la frig, dar face maxim 3 secunde la pornirea motorului. Dupa aia inceteaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu intaresc ce zice saboteur. E bine de inceput cu sapaturile de la cureaua de anexe. Lant zgomotos de 1,2HTP nu prea am auzit. Cel mai simplu: data cureaua jos si vazut daca "tace". Ma gandesc ca nu cumva sa fie rola intinzatorului de vina pentru zgomot.

Observatie: desi traseul curelei este simplu, e bine sa notati traseul inainte de a demonta.

Cheers!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina are 35.000KM(asta pt. ca a stat un an in garaj degeaba,

recuperez io anul asta).

Si eu banuiesc ca vine de la Anexe, o sa ma uit Sambata mai atent

sa vad daca e de la curea sau role.

E cumva posibil sa cedeze vreo rola(sau cureaua) de la anexa ca cele de la distributie si sa strice motorul?

PT. Jacku:

la tine daca dureaza doar vreo 3 secunde e posibil sa vina de la

electromotor, asta daca nu se auzea si vara la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut!

LA masina din semnatura 110k km a aparut un nou zgomot.

Pe langa zgomotul de lant, care e cam pe duca, dupa ce se incalzeste motorul apare un zgomot "de tacheti", sau ceva de genul nu stiu cum sa-i zic. Destul de urtat si ingrijorator. Aveti idee ce ar putea fi ? Ati mai intalnit o astfel de problema.

Oricum am sa merg in service cat de curand dar as vrea o parere inainte..

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Servustoc!!!

Am si eu o problema care ma macina de iarna trecuta sau mai bine zis din momentul cand temperaturile de afara ajung sub 10 grade dar numai pana se incalzeste motorul, iar acum o sa detaliez putin.

Am un zgomot ciudat ca un sfornait sau ca si cum ar trage cineva o lada pe asfalt (scuzati descrieria) undeva in partea stanga a motorului de unde am tras singur concluzia ca poate fi de la ambreiaj, adica atunci cand se apasa pedala de ambreiaj zgomotul dispare . Ambreiajul a fost schimbat anul acesta in ianuarie si vreau sa mentionez ca si cu ambreiajul vechi se manifesta la fel. Nu pot sa imi dau seama de unde vine acst sunet care deja ma scoate din sarite si in iarna asta. Erori nu sunt in ceea ce priveste functionarea motorului, iar mecanicii de la skoda ridica din umeri. :)

Ii rog pe cei care au avut aceeasi problema sa-mi spuna si mie cum au rezolvat problema!

P.S. Masina e cea din semnatura 1.4 16V 55KW AUA 12.2002

Modificat de ratacata
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

referitor la zgomotul de distributie care se aude la rece, e vorba de intinzator. din cate stiu nu e problema daca nu il schimbi, atat ca e deranjant la urechi. (din ce mi-a spus un mecanic, destul de bun)

@sliviu321: exact zgomotul asta l-am avut si eu. insa eu am avut noroc, sper sa ai si tu: era de la capacul de la motor, care la randul lui mai are un capac de culoare mai deschisa pe care e sigla Skoda. o bucatica de carton si s-a rezolvat ;) oricum, m-am chinuit ceva pana sa imi dau seama...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nush daca e ok sau nu... voi sa-mi ziceti: Am Fabiutza 1.9 SDI. Cand pornesc masina, se aude un suierat la cureaua de distributie pe o anumita portiune (adica cand turez se aude mai des si mai rapid). Cureaua se aude doar cand pornesc masina,.... dupa ce circul 5 minute cu ea si se incinge (banuiesc) nu se mai aude; toarce precum un motor diesel.

E ok? Sau trebuie schimbata?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotul e cauzat de mizeria care se acumuleaza pe curea si pe cele 2 role de ghidaj: una de sus intre roata axei cu came si roata pompei de injectie si alta mai jos, intre pompa de apa si arbore. Nu este nimic grav insa daca vrei sa remediezi singur trebuie sa dai jos capacul de distributie si sa cureti rola mica de sus si eventual si cureaua. Ca solutie empirica eu am folosit un burete de vase (cu partea aspra?) udat cu apa pe care il tineam presat pe rola si pe curea.

Problema este foarte des intalnita si la octi1/golf4 la motoarele ALH.

Atentie mare insa: efectuarea acestei operatii NU este descrisa in niciun manual de reparatii si veti fi singuri raspunzatori pentru consecintele produse in eventualitatea in care este buretele prins la distributie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atept si eu un raspuns daca e posibil! :)

Sau mai bine deschid un topic?

;) :D :icon_cry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ratacata, nici sa nu te gandesti (vezi regulamentul vwforum)!! Nu uita insa un singur aspect: aici suntem marea majoritate fani care sunt dispusi sa impartaseasca din experienta proprie; nu suntem platiti sa postam. Mai mult, mai avem si slujbe, deci unele raspunsuri pot sosi mai greu.

In fine, sa trecem la problema: zgomotul il auzi foarte pregnant atunci cand asculti la roata stanga fata, asa e? (roaga pe cineva sa stea in masina si sa calce ambreiajul periodic ca sa localizezi). Inseamna ca ar fi 2 cauze:

1. rulmentul de presiune face zgomot atunci cand nu este in sarcina; (l-ai schimbat si pe asta atunci cand ai inlocuit ambreiajul?)

2. zgomotul provine din cutia de viteze, posibil rulment ceva pe arborele de intrare. Bine-ar fi sa verifici totusi nivelul de ulei in CV.

Variantei 2 i-as acorda 30% sanse sa fie: in general rulmentii din cutie se aud in sarcina, nu atunci cand masina sta pe loc, la ralantis.

Pe varianta 1 as paria.... masina mea face exact lafel cum descrii tu :icon_thumright: . Totusi ar fi bine sa o mai asculte cineva de prin Timisoara (ia legatura cu colegul saboteur!

Cheers!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ratacata acelasi zgomot il am si eu si dispare cand calc pedala de ambreiaj ,daca rezolvi cumva te rog sa postezi .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@BLiTZ - mersi de informatie. Daca operatiunea nu este descrisa in vreun manual, mecanicii nostri se baga la asa ceva? Ai idee pe unde sa ma duc? Mersi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate nu am idee. Eu am facut la mine iarna trecuta, acum vad ca a inceput sa faca iar. O sa fac tot eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

BLITZ: trebuie sa sti ca nu vroiam sa deschid un topic, dar sunt disperat de sunetul asta si de multe ori ca sa primesti un raspuns rapid trebuie sa atragi atentia cu ceva si ca atare asta a fost acel ceva (nu vreau sa te superi) :D

Iti multumesc pentru raspunsuri si tind sa cred si eu mai de graba ca e rulmentul de presiune al ambreiajului, problema e ca mecanicii de la Procar TM ridica din umeri, iar asta ma enerveaza la culme. Problema e ca nu inteleg de ce s-a defectat in mai putin de un an la mine care nu fortez masina (nu fac liniute, scartaituri de roti, schimb vitezele la turatia la care trebuie).

P.S. - Am schimbat tot kitul de ambreiaj cu un Kit Valeo (sau cel putin pe factura s-a schimbat, in realitate mai vedem cand cand o sa schimb rulmetul de presiune)

Mai vreau ceva sugestii de firme bune petru rulmeti de presiune pentru ambreiaj

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

rulmenti de presiune .........................ceva? :D

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

salutare!

problema sta in halul urmator:

-pornesc motorul cu ambreiajul calcat =>nu se aude nimic.

-ridic ambreiajul cu cutia la punctul mort => se aude un mic, foarte mic suierat.

-plec, cresc viteza spre 60-70, incepe sa se auda din ce in ce mai tare, la 100 km/h si aprox 3000 ture nu se mai aude motorul din cauza suieratului.

-apas ambreiajul la vitezele alea, tot se mai aude, dar mult mai incet.

putinele mele cunostinte intr-ale ambreiajelor, ma fac sa ma gandesc la rulmentul de presiune. se poate schimba doar rulmentul sau trebuie tot kitul de ambreiaj? cam cat de urgent ar trebui schimbat? si cam la cat se ridica distractia?

multam si numa'bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutari posesori de Skoda!

Si eu am o problema cu zgomot la pornire. Se manifesta de asta vara (deci si pe timp cald si pe timp rece).

Este un zgomot - "tzacanit/zanganit" - similar cu cel facut de o saiba mai mare care joaca pe un ax in rotatie. Se aude la pornire (motorul absolut rece, cel mai clar exemplu, prima pornire de dimineata). Dupa cateva minute de la pornire, dispare. La alte porniri succesive, peste zi, nu se mai aude. Tocmai din cauza aceasta a fost destul de dificil sa obtin o parere destul de calificata. In cele din urma, am lasat masina peste noapte la un service, in asa fel incat sa poata fi pornita dimineata si "ascultata". Mecanicul mi-a spus ca problema vine de la culbutori si ca se rezolva prin schimbarea acestora (1200-1500 ron) dar ca nu este urgent si ca se mai poate inca circula asa. Nu stiu exact ce poate insemna asta.

Daca cineva poate da un sfat, multumesc anticipat. Cu stima

Fabia sedan 1.2 htp 64 cp, 57000 km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare. Urmand vorbele spargatorilor de mituri (in caz ca ii urmaresti pe Discovery :) ) as zice si eu ca este posibila explicatia primita dar foarte putin probabila. Mai ales la kilometrii pe care ii are masina ta si mai ales daca as presupune ca ti-ai respectat intervalele de schimb ulei si norma de ulei (5W40 WV 502.00/505.00)

Totusi, as incerca si eu o propunere de diagnostic: inainte de o pornire dimineata deschide capota apoi, dupa pornire, mergi repede si trage cu urechea la partea din stanga a motorului, in stanga cum stai in fata capotei (acolo este distributia). Incearca sa iti dai seama daca poti localiza zgomotul in acea zona; acolo, sub un capac de aluminiu se afla lantul de distributie. Este posibil ca intinzatorul de lant sa nu se amorseze corect si lantul sa zornaie mai tare decat de obicei.

No, dupa ce faci treaba asta da-mi te rog de stire.

Cheers!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua

Blitz, multumesc pentru raspunsul prompt. Din pacate, din cauza nametilor din fata garajului, nu am ajuns mai repede la masina sa pot verifica. Intr-adevar, zgomotul pare sa vina din stanga motorului (masina privita din fata). In cazul asta, se confirma ceea ce ai spus? Care ar fi rezolvarea si cat de rapid ar trebui sa actionez? Din nou multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!