Jump to content

Dimensiuni Cauciucuri 17

SEGA
 Share

Postare recomandată

am achizitionat acu 1 luna un seat leon din germania model 2000.pe masina am 235-40-17.si as dori sa pun 225-50-17 sau 235-45-17 .credeti ca sunt prea mari in balon si ar arata urat.astept un sfat.mai mari pun ca simt cam tare gropile din iasi ca e praf orasu asta.apropo am si arcuri sport si e si coborata .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce pui tu sunt mai LATE ceea ce nu duce implicit la atenuare mai buna a denivelarilor ci la crestere consumului dar si a stabilitatii. Mai mari inseamna standardul de 195/65/15 (astea sunt cele stok).

Link către comentariu

Ce pui tu sunt mai LATE ceea ce nu duce implicit la atenuare mai buna a denivelarilor ci la crestere consumului dar si a stabilitatii. Mai mari inseamna standardul de 195/65/15 (astea sunt cele stok).

nu sunt stok astea ca sunt de fabrica care vin echipate cu 225-45 r 17.am intrebat daca stie cineva cam ,cum ar sta pe masina.nu vreau sfaturi de consum si alte chestii.doar daca stie cineva cum sta optic vorbind.

Link către comentariu

Dimensiunile corecte sunt 205/50R17 sau 225/45R17.

235/45R17 eu stiu ca ar merge, dar nu as pune, mai bine ramai la 225/45, sunt mult mai comune si le gasesti mai repede; in plus, nici nu ai vreo grija ca atinge (depinde si de ET-ul jantele si de suspensie).

Link către comentariu

Uite aici o discutie f interesanta despre jante de 17 mai ales ca sunt si multi posesori de leon acolo.

Poti continua acolo :(

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=32495

Daca vrei sa mergi mai departe poti citi o discutie similara: http://vwforum.ro/index.php?showto...amp;hl=jante+17 ca sa te lamuresti daca vrei sau nu de 17. Citeste mai ales postul 3.

Link către comentariu

multam am inteles.cred ca o sa aleg 224-45r17.pt ca cele 205 50 r17 nu cred ca le pot umfla pe jante pt acestea sunt f late.am mai patit asa o data.dar la alta masina.bafta

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Pot sa-ti spun ca dau foarte bine pe masina 225/45/17 eu unul le am si arata foarte bine + stabilitate (jante pe 5 spite)

Link către comentariu

Pot sa-ti spun ca dau foarte bine pe masina 225/45/17 eu unul le am si arata foarte bine + stabilitate (jante pe 5 spite)

pune o poza te rog

eu acu am

235-40-17 si tupa calculatoru de cauciucuri am rotile mai mici decat trebuie

Link către comentariu

Eu am un 225/45/17... jante AEZ... arata super masina...

post-7184-1202235705_thumb.jpg

post-7184-1202235730_thumb.jpg

Link către comentariu

Felul in care arata depinde mult de latimea jantei si de anvelopa (marca/model), daca compari doua anvelope cu aceeasi latime.

Spre exemplu, la mine pe janta de latime 8J:

- Goodyear Eagle F1 (225/45R17) arata cel mai bine

- Michelin Pilot Alpin 2, aceeasi latime nu arata la fel, sunt putin mai "umfalte"

- Vredestein Ultrac, dar 215/45R17 sunt spre limita, se vede ca sunt mai inguste pe tipul asta de janta.

Link către comentariu

In general din fabrica vin cu anvelope tip 195/65/r15 asta cu jante de tabla sau 205/55/r16 cu jante de aliaj. Pt. jante de aliaj pe 17`` si puterea pe care o ai tu cele mai indicate cauciucuri pe gama tdi ar fi 225/45/r17 si asta daca vrei sa mai ai totusi ceva zvac. Am citit pe niste forumuri straine cum motor ALH tdi de 90 era facut de un SDI de 68 la [cenzurat] de 400 m si asta din cauza ca ALH avea 225/50/r16 si SDI avea 175/80/r14. Concluzia este ca anvelopele late dau bine pe masina, dar se modifica si performantele si consumul. Eu am vazut diferenta pe seatul meu pe care am aliaj r16 si cauciucuri 205 si cand m-am dus la ITP cu jante de aliaj r15 de la un golf si cauciucuri de 195 - frate zbura de la semafor si reprizele erau senzationale.

Modificat de alin s
Link către comentariu

Uite si niste poze...

post-21106-1202827021_thumb.jpg

Modificat de shakeru06
Link către comentariu

In general din fabrica vin cu anvelope tip 195/65/r15 asta cu jante de tabla sau 205/55/r16 cu jante de aliaj. Pt. jante de aliaj pe 17`` si puterea pe care o ai tu cele mai indicate cauciucuri pe gama tdi ar fi 225/45/r17 si asta daca vrei sa mai ai totusi ceva zvac. Am citit pe niste forumuri straine cum motor ALH tdi de 90 era facut de un SDI de 68 la [cenzurat] de 400 m si asta din cauza ca ALH avea 225/50/r16 si SDI avea 175/80/r14. Concluzia este ca anvelopele late dau bine pe masina, dar se modifica si performantele si consumul. Eu am vazut diferenta pe seatul meu pe care am aliaj r16 si cauciucuri 205 si cand m-am dus la ITP cu jante de aliaj r15 de la un golf si cauciucuri de 195 - frate zbura de la semafor si reprizele erau senzationale.

stiu ca se simte mult diferenta de la 195-65-r15 la demaraj si consum.da nu sunt genu care face liniute.pe mine ma avantajeaza sa ma ajute mai mult in curbe.am si suspensie sport si vreau sa zic ca se comporta f bine in viraje.mie imi place sa zburd in exterioru orasului.in oras prefer sa pedalez incet sa admir fetele :evil:

Link către comentariu

eu in cartea masinii am la dimensiune obtionala 205/50r17.mie mi se pare cea mai potrivita dpdv al confortului,aspectului si sportivitatii.

Link către comentariu

• 1 month later...

poate sa imi spuna si mie cineva ce prinde are seat toledo 2001 .. 1,6 benzina ..

Link către comentariu

5x100. E plin forumul de aceasta informatie.

Link către comentariu

• 6 years later...

salut! eu am jante pe 15 pe masina, dar in certificat este trecut de 14, chestia e ca imi arata viteza in bord cu vreo 10 km mai mult decat pe GPS. Stiti ce as putea face ca sa imi arate viteza reala a masinii?

Link către comentariu

• 2 months later...
FlorentinPavel

Trebuie sa fac R.A.R.-ul la un Leon 1,6 16v, cod AZD din 10.2001.

Are montate jante aliaj 225/45/17 vara, Am intrebat la R.A.R. si nu au stiut sa-mi raspunda, trebuie verificat pe codul de motor.

Pt. iarna am jante metal cu anvelope 205/65/15.

Ma obliga sa vin cu anvelope 195/65/15 (in loc de 205/65/15)? voi avea probleme cu omologarea?

Multumesc.

Link către comentariu

Trebuie sa fac R.A.R.-ul la un Leon 1,6 16v, cod AZD din 10.2001.

Are montate jante aliaj 225/45/17 vara, Am intrebat la R.A.R. si nu au stiut sa-mi raspunda, trebuie verificat pe codul de motor.

Pt. iarna am jante metal cu anvelope 205/65/15.

Ma obliga sa vin cu anvelope 195/65/15 (in loc de 205/65/15)? voi avea probleme cu omologarea?

Multumesc.

Ce intelegi prin omologare? Daca mergi chiar la RAR (inmatriculare, autentificare, etc) si marimea nu apare specificata in CIV ai toate sansele sa comenteze. Daca mergi la un service omologat RAR, de obicei nu comenteaza la chestii dintr-astea. Dar sigur nu ai, cumva, trecuta marimea in Cartea de identitate a masinii? 

Modificat de Morfix333
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!