Jump to content

Posesori de Tiguan 5N & 5N2

quatro2
 Share

Nivel de echipare, motorizare, cutie de viteze  

214 voturi

1. 1. Nivel de echipare

• Trend&Fun
      36
    • Sport&Style
      110
    • Track&Field
      64
  2. 2. Motorizare

• 1.4 TSI 150 CP
      40
    • 2.0 TSI 170 CP
      9
    • 2.0 TSI 200 CP
      7
    • 2.0 TDI 140 CP
      119
    • 2.0 TDI 170 CP
      35
  3. 3. Cutie de viteze

• Manuala
      159
    • Tiptronic
      51

Postare recomandată

Ori ca ii vara, ori iarna, masina se livreaza la fel. Cu cauciucuri de vara.

Apropo, cutia dsg este belea. Imi pare rau ca pana acum la cate masini vw am avut, la nici una nu am optat pentru dsg. Face toti banii.

Modificat de aurel.banu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Danmarc

33

• Andy_B

26

• andreihey

15

• Vlad F Buc

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa zic eu despre DSG si ........"aia" de la TOPGEAR ! :D :icon_thumleft: :lol:

Modificat de dexim
Link către comentariu

• 1 month later...

Comandat:

Tiguan Track&Style 2,0 TDI 177cp 4M DSG7 BMT / Titan beige
Optionale:
- Climatronic
- RNS 510
- packet de iarna
- park assist
- camera rear assist
- alarma
- bixenon
- packet oglinzi
- XDS
- bluetooth (pregatire baza)
- sistem calitativ control presiune

Vine in Mai ...
Modificat de alexutu
Link către comentariu

Salut si bine v-am gasit! Ma bucur sa va cunosc.

La sfarsitul lui aprilie (sper), voi intra in posesia (adica nevasta-mea mai exact) unui Tiguan Track@Field, 1.4 TSI, 4M, cutie mecanica, cu urmatoarele optiuni:

- alb candy (banii pe vopsea au fost directionati catre alte optiuni)

- climatronic

- blocare electronica diferential (sper sa se simta ceva)

- camera rear

- cotiera centrala fata

- pachet oglinzi (dupa ce l-am comandat am aflat ca nu se pliaza automat la incuierea masinii :( )

- park assist

- pregatire telefon (cea de baza)

- radio CD 510 (obligatoriu daca vrei camera rear)

- volan multifunctional

Ca dotari eu am considerat suficient si de bun simt ce am pus, mai ales ca Tiguan-ul va fi al nevesti-mii, deci a doua masina a familiei (sper sa nu citesca postul :) ). Eventual la concediile de iarna sa mai apelam la el.

Am luat benzina si cutie manuala pt ca nevasta-mea nu agreeaza diesel-ul si cutia automata; ea are zilnic o naveta usoara (Cta-Eforie), deci nu ma astept la exploatari dure si cu consumuri mari.

In plus, de obicei noi vindem masinile in jurul a trei ani vechime si, in cazul asta, un diesel nici macar nu s-ar fi amortizat.

Posesorii de 1.4 TSI, niste impresii generale ar fi mai mult decat binevenite.

Stima!

Modificat de Danmarc
Link către comentariu

Asteptare usoara. La consum cred ca o sa te cam usture. Mai ales vara pe la Agigea este belea. Cozi pe km intregi...

Link către comentariu

Multumesc Aurel!

Asteptarea, combinata apoi cu mirosul ala de nou, sunt cele mai misto chestii la o masina :).

Revenind la consum, sunt "tabacit".

Pe vremuri, nevasta-mea scotea 10 cu Matizu'; eu cu Laguna 3 ajungeam si la 14-15 in oras, asa ca....

Acum nevasta-mea are un Megane 3, benzina 1.6, pe care vad ca-l tine la o medie de 9-10l/100.

Daca va sta cu Tiguanu' la un 11-12, ma declar multumit anticipat.

Stima.

Ca nou venit pe forum, nu vreau sa fiu prost inteles, dar poate ca moderatorii ar putea actualiza putin poll-ul.

E o parere, nu o pretentie :).

Modificat de Danmarc
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Update la data livrarii: cei de la VW Cta mi-au confirmat livrarea in saptamana 22-26 aprilie. Asta ar insemna livrare in 7 saptamani de la confirmarea avansului. N-ar fi rau daca ar fi si real, mai ales ca, de o saptamana, am vandut masina nevesti-mii si sunt eu pieton :(, mai exact client al taximetristilor.

Link către comentariu

De la ce consilier ai luat-o?

Link către comentariu

Same herre :). O sa vina la timp! Polo mi-a venit in 2 luni in loc de 2,5 si la Tiguan cam la fel

Link către comentariu

Cosmin e un tip de exceptie, a contat mult la alegerea masinii. Mai aveam o oferta din Bucuresti, chiar usor mai buna la pret, dar am renuntat la ea.

In ceea ce priveste livrarea, m-as bucura sa vina inainte de Paste ca sa o iau la un rodaj in tara.

Ca sa nu mai spun ca, dupa o saptamana fara masina, ma iubesc taximetristii din cartier de parca-as fi copilul lor :).

Later edit:

Cam mare lancezeala pe forum aici; sa trag concluzia ca e Tiguanu' asa de bun ca nu prea ai ce vorbi despre el?

Modificat de Danmarc
Link către comentariu

Al meu are doar 6500km :)

Ce discount ai obtinut? Si eu aveam o oferta putin mai buna in Buc. dar "l-am fortat" sa o faca si el la fel de buna :)

Link către comentariu

4%

Cu mari interventii, cei din Buc incercau un 4,5% (care nu era sigur), dar asta insemna putin peste 100 de euro.

Am considerat ca nu merita balamucul, diferenta aia o dadeam pe drumul la Bucuresti si inapoi.

Tiguanul tau e diesel sau benzina?

Link către comentariu

Si eu am obtinut discount in bucuresti 4.5%

Link către comentariu

Este 2.0tsi cu dsg7

Eu am reusit 5% atat pt polo cat si pt Tiguan. Intrebam de curiozitate, sa vad daca sunt diferente de abordare a clientului

Link către comentariu

2.0tsi cu dsg....

Frumos. E modelul care s-a impus și pe piața americană.

La 5% discount e vorba de un procent peste media de discount obișnuită, adică suma cu care-ți plătești înmatricularea sau o parte substanțială din taxa de mediu. La mine primul discount (ne-negociat, oferit direct de ei) a fost de 3%, apoi 3,5 și la sfârșit 4. Daca mai pun la socoteală și ieftinirea generală a ofertei Attitude, per total sunt mulțumit, pentru că mașina a coborât de la peste 31000 euro la aproximativ 26000.

@aurel.banu

Dacă ești din București, 4,5% în loc de 4% se simte.

La mine însemna o sumă pe care o dădeam aproape pe toată numai pe adusul mașinii din Buc. în Cța.

Măgăria românească e alta: noua taxă de mediu duce valoarea motorizării 1.4 tsi aproape de cea de la 2.0 tdi (din cauză de emisii se pare). Bine că a scăzut la jafurile vechi :(.

Link către comentariu

:offtopic: 2.0 TFSI 200cp este in America cu DSG6. Pe Tiguan 2011, cel putin in Europa, vine motorizarea mai noua putin (diferenta de soft) 210cp si DSG7

Maximul absolut este 7%. Dar nu se aplica pt ca, in primul rand nu le raman bani pt livrare. Transportul de la Curtici pana la Bucuresti sau Constanta este undeva la 120Euro. Mai urmeaza pregatirea de livrare - completarea lichidelor (ulei, antigel) pentru ca toate vin sub nivel (inclusiv benzina, cca 3L daca are... MOL-ul de langa Cardinal cred ca doar asa traieste :) ), plus spalatul. Aici iti recomand sa o ceri nespalata. Asta ca sa eviti in primul rand, ca un neica nimeni sa ti-o fugareasca pana in oras. Sau mai rau, sa ti-o stearga cu carpa femeia de servici sau unul care-si face ucenicia. Stiu caz concret de GTI 6, care a ajuns mai devreme la livrare si freca de zor femeia de serivici cu carpa uscata, mizeria de la transport. Eu am avut norocul ca Polo sa-l dau jos personal de pe trailer. Cu Tiguanul nu am reusit asta dar macar am cerut-o nespalata si sa nu aiba 10km in bord. Polo avea 4km pe trailer.

Singurele motive pt care obtii 7% sunt:

- consilierul sa-si fi atins deja targetul

- nu a oferit discounturi deloc sau prea putin altor clienti

- sa fie darnic/prieten foarte bun

- sa accepte directorul general al dealerului.

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Bine de stiut.

Am vorbit ieri cu Cosmin si mi-a confirmat livrarea in sapt 7.

A aparut alta problema insa: socrul meu are o rabla de dat la Remat (e pe bune, chiar a lui, nu e vorba de cupoane de la samsari).

Nu m-am bazat neaparat pe Rabla cand am facut comanda si nici nu stau in banii aia, dar acum toata lumea spune sa nu ma grabesc si sa mai stau putin cu ridicarea masinii, ca e chestie de zile si dau astia drumu' la program. Asa ca s-ar putea sa aman ridicarea pana dupa Paste. Mai vedem...

Link către comentariu

Pai daca e rabla ta este pacat, nu? Poti lua un tichet de 1500euro pe care il scazi din pretul masinii. Mai stai un pic...

Link către comentariu

Sa vedem.

Zilele astea socrul meu o sa duca rabla la Remat si mai vad acolo.

Deocamdata e o ceata totala, in afara de prostiile spuse la TV, nu se stie nimic exact. Nici macar cei de la Remat nu au putut sa-mi confirme ceva.

Tot ce se stie e ca nu mai accepta decat rable de la proprietar (in posesie de cel putin un an) si nu mai permit tranzactionarea cupoanelor.

Modificat de Danmarc
Link către comentariu

ASTEAPTA !

E pacat sa pierzi niste bani .......

Ii poti folosi sa ii mai pui ceva optionale.

Link către comentariu

Ha, ha,

Azi a anuntat Rovana ca vor lasa tichetele si la tranzactionare. Adica, pe romaneste, presiunile samsarilor si-au facut efectul!

Ca sa nu mai zic ca ministreasa asta e complet pe dinafara, zero cu multe bare. Nu zice doua cuvinte la fel. Dupa 15 aprilie abia intra proiectul in dezbatere publica, dupa aia elaboreaza metodologiile, ehe, treaba lunga. E clar ca vor sa mai stea cu fundul pe bani cateva luni.

O sa-mi bag picioarele in rabla lor si o sa dau drumu la livrarea masinii. Ar fi culmea sa stiu peste o saptamana ca masina e la Curtici si eu ma dau cu taxiu' prin Constanta, in asteptarea unei himere. Deja ma enerveaza ca stau de 2 saptamani fara masina si cu a mea se plimba nevasta-mea.

Daca vine rabla vand cuponu' cu cat s-o putea, daca nu, ma duc si i-o pun lu' tanti Plumb in fata la minister pe post de monumeent al prostiei si nesimtirii.

Iar bani pe taxa de rahat de mediu stiu sa-i ia. Sa mor daca pe astia nu mi-i recuperez in tribunal, ca m-am saturat sa inghit ca prostu mizeriile si hotiile guvernantilor.

Link către comentariu

Salut,

Ma bate gandul sa-mi iau un Tig 2.0 TDI cu DSG7 second, cat de fiabila e cutia cu ambreiaj ud? Cine a facut cu configuratia asta 80, 90K?

Merci

Link către comentariu

Ieri m-au sunat sa ma anunte ca masina e la Curtici.

Azi o platesc si in cateva zile vine.

Calendaristic, asta ar insemna mai putin de 7 saptamani de la avans. E o bila alba pt VW, sper ca si colaborarea pe viitor sa fie la fel.

1. suparare mare pe taximetristii din cartier; deja ma iubeau toti ca pe copilul lor...

2. am renuntat si la ideea cu "Rabla"; ieri a iesit iarasi "Abramburica 2" pe post si a aberat pe aceasta tema. Concret, ar insemna sa stau dupa fundul lor inca vreo 2 luni si chiar nu merita.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!