Jump to content

Posesori de Tiguan 5N & 5N2

quatro2
 Share

Nivel de echipare, motorizare, cutie de viteze  

214 voturi

1. 1. Nivel de echipare

• Trend&Fun
      36
    • Sport&Style
      110
    • Track&Field
      64
  2. 2. Motorizare

• 1.4 TSI 150 CP
      40
    • 2.0 TSI 170 CP
      9
    • 2.0 TSI 200 CP
      7
    • 2.0 TDI 140 CP
      119
    • 2.0 TDI 170 CP
      35
  3. 3. Cutie de viteze

• Manuala
      159
    • Tiptronic
      51

Postare recomandată

- gasita lovita f ciudat in parcare - inlocuit aripa si revopsit capota - 2700 ron la Midocar Vitan

- la un semnal stanga nu s-a mai auzit nimica in boxe pana nu am resetat RNS-ul

In rest, works all like a charm, nu tu becuri aprinse, nivel ulei etc...

Sunt cam neindemanatici astia d el Midocar, eu am fost la o costatare la ei si au uitat sa monteze senzorii de parcare.

Sunt curios cum o sa arate masina dupa ce o bag in service pt o mica busitura(bara fata si scut)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Danmarc

33

• Andy_B

26

• andreihey

15

• Vlad F Buc

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sunt cam neindemanatici astia d el Midocar, eu am fost la o costatare la ei si au uitat sa monteze senzorii de parcare.

Sunt curios cum o sa arate masina dupa ce o bag in service pt o mica busitura(bara fata si scut)

Am avut si eu de indreptat 2 usi, vopsit plus inlocuit ornamente plastic lateral iar service-ul Midocar Otopeni si-a facut fff bine treaba, te uiti la masina si nu poti sa crezi ca a fost infundata pe 2 usi

bine, "infundatura" asta era mai mult o zgarietura infundata ca o dunga mai adanca pe ambele usi iar din punctul meu de vedere nu am ce sa le reprosez

Eu lucrez cu cei de la Midocar Otopeni din 2005 si pt masinile firmei si nu am avut a ma plange in toti anii astia

bender: te rog explica-mi si mie ( in termeni non-tehnici) ce face cutia DSG fata de cutia automata tiptronic

Link către comentariu

Nora era vb de Midocar Vitan nu Otopeni si bineinteles totul difera de la caz la caz, de la mecanic la mecanic de la ora la ora.

Eu am fost undeva la 7 dim cand au deschis, dai seama ca ala a uitat sa puna senzorii de parcare la locul lor. Nu avea nici cafeaua bauta la ora aia.

Pacat de locatie, totul arata foarte profesional si vrea sa copieze locatiile Porsche Buc, sau poate pe cele VW de afara ... nu-mi dau seama exact. Toata lumea greseste doar e omeneste.

Link către comentariu

a incercat cineva programul off road?

eu l-am incercat da nu imi dau seama sa fie vreo diferenta fata de mersul normal

doar ca acceleratia nu poate fi buscata....

da cand am inceput o panta cu programul activat mi-a murit motorul

am incercat sa deschid topic dar nu pot,...........,,,,,,,,...... sa ne vedem pe drum de tara! bafta la tiguanisti!

Link către comentariu

M-am jucat eu putin cu programul de off road. Eu am simtit diferenta pe zapada si la urcatul bordurilor. Se simte ca impinge spatele (mai ales cand vrei sa urci borduri) mai tare decat fara programul de offroad. L-am testat si in panta destul de abrupta si nu mi-a murit motorul dar poate ca e si de la cuplu ca diesel-ul se descurca oricum bine in viteza 1 chiar fara sa accelerezi.

Link către comentariu

sincer nici nu eu nu am simtit o diferenta, decat la acceleratie, insa a fost on-road.

off: stie careva daca exista bull-bar pt Tiguan? se poate monta asa ceva?

Modificat de piratu'
Link către comentariu

Exista bull-bar. Parca era pe undeva la 20 milioane. L-am vazut intr-o oferta pe hartie, nu am oferta electronica sa o pot atasa.

M

Link către comentariu

Nora cutia de viteze pe care o ai este foarte buna. De altfel Tiptronic este la origine o tehnologie Porsche licentiata catre multi alti producatori.

DSG este si mai buna iar avantajele vin din principiul de functionare. Foarte pe scurt si cat mai putin tehnic: la DSG exista un dublu ambreiaj care permite ca in timp ce ruleaza intr-o anumita treapta de viteza, treapta urmatoare sa fie deja preselectata. Schimbarea treptelor este abia perceptibila si se realizeaza fara intreruperea tractiunii. Prectic DSG este mai rapida, ceva mai confortabila si chiar mai economica decat alte automate. Diferentele fata de Tiptronic nu sunt foarte mari dar odata ce te-ai obisnuit …

Iata un exemplu de putere a obisnuintei: atunci cand am ridicat prima data capota motorului la Tiguan sa completez lichidul de parbriz, din instinct am facut manevra cu o mana in timp ce cu cealalta tineam bidonul. Cum am ridicat capota am constatat ca imi mai trebuie inca o mana sa dau la o parte capacul albastru de la rezervorul lichidului de parbriz. Primul meu gand a fost "oare costa asa mult un amortizor care sa tina capota ridicata ca la Golf?"

Modificat de bender
Link către comentariu

multzam. sunt cam nereusite ce-i drept si pare ca incurca senzorii de parcare fatza

Link către comentariu

• 1 month later...
crysty92crystyann

Aproape 11 000 de km si masina se comporta exemplar...Nu am avut absolut nicio problema

Maine sunt programat la revizia de 1 an...sunt curios oare cat o costa? :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

a montat cineva efectiv tempomat?

vreau si eu....cat costa si unde?

poate deschide cineva topic pe tema asta ca eu nu pot :(

Link către comentariu

tempomatul il poti monta la dealerul VW din Buzau sau la cel mai apropiat dealer de tine.

mai exista si acest topic, poate te ajuta: click aici

Link către comentariu

crysty92crystyann

Am fost ieri la revizie si unul din baietii de la showroom mi-a spus ca este o actiune de la fabrica si la unele Tiguan'uri trebuie schimbat un furtun de la turbina sau ceva de genu :) iar la unele este o problema cu rabatarea banchetei. Am zis sa va anunt pentru orice eventualitate

Modificat de crysty92crystyann
Link către comentariu

Stejarel Decu-Jerep

Cat a costat revizia si ce ti-au facut?

Link către comentariu

Revin cu intrebarea ... De ce nu pot sa votez in poll?

De apoximativ o luna sunt posesor de VW Tiguan Track&Field 2.0 TDI. Ca optionale am bixenon, cruise control, clima, si alte mauruntisuri de care nu-mi mai aduc aminte (doar primele doua sunt cele mai importante si ele au stat la baza alegerii masinii). Culoare neagra, tapiterie neagra.

In prezent are 2500 Km si inca merge :Driver:

Link către comentariu

off-topic:

nu poti vota in poll pt ca, din pacate, userii trebuie sa aiba minim 50 de postari pentru a vota sau pt a deschide un topic de discutie

in alta ordine de idei,

ce e cu chemarea Tiguanurilor? Care motorizari? Te anunta ei sau te prezinti tu? Cea cu rabatarea banchetei am auzit-o si eu absolut intamplator prin ianuarie cand m-am dus la Midocar. Altfel, nici o vorba de la PBN :D

Link către comentariu

Salut piratu'

Nu am incercat sa vad daca se rabateaza banchetele iar referitor la rechemare ...... niciun gand .... nu m-a anuntat nimeni, deci nu stiu daca masina mea are aceste probleme... sau poate le-au rezolvat inainte sa mi-o livreze.

Off T - inseamna ca polul nu e reprezentativ 100% din moment ce unii nu pot sa voteze.

Toate bune

Link către comentariu

Am fost ieri la revizie si unul din baietii de la showroom mi-a spus ca este o actiune de la fabrica si la unele Tiguan'uri trebuie schimbat un furtun de la turbina sau ceva de genu :biggrin: iar la unele este o problema cu rabatarea banchetei. Am zis sa va anunt pentru orice eventualitate

Ce an de fabricatie este masina? 2008 sau 2009 ?

Link către comentariu

. Din Martie masina a facut 17.000 km , a fost la prima revizie , ocazie cu care s-au schimbat filtrul de polen , filtrul de motorina , uleiul si a fost spalat filtru de aer K&N . Operatiunea a costat aproximativ 400 RON (materiale incluse) Ca o mica paranteza , va recomand cu caldura un filtru sport chiar si pe admisia de fabrica , diferenta se simte mai ales in depasiri .

Salut,

Imi spui te rog unde ai facut revizia? Am sunat la Porsche azi si mi-au zis ca pentru un schimb de ulei si un filtru imi iau in jur de 500RON.

Iar cu restul filtrelor cred ca ma costa dublu.

Multumesc

P.S. Nu credeti ca ar fi util sa facem o sectiune dedicata reviziilor/problemelor de service Tiguan?

Modificat de snakebyte
Link către comentariu

P.S. Nu credeti ca ar fi util sa facem o sectiune dedicata reviziilor/problemelor de service Tiguan?

Agree

Link către comentariu

• 2 months later...

2.0 TSI 170 CP Tiptronic, Sport & Style

Link către comentariu

Felicitari, sa te bucuri de masinuta. Eu sunt foarte multumit de aceasta varianta. A propos, am vorbit cu baietii de la Superchips si spuneau ca pot sa duca pina la 260 CP, doar din soft. :beerchug:

Link către comentariu

• 2 months later...

Azi data comanda si platit avansul (30%) pentru un Trend& Fun, 1.4 TSI, manual :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!