Jump to content

Posesori de Tiguan 5N & 5N2

quatro2
 Share

Nivel de echipare, motorizare, cutie de viteze  

214 voturi

1. 1. Nivel de echipare

• Trend&Fun
      36
    • Sport&Style
      110
    • Track&Field
      64
  2. 2. Motorizare

• 1.4 TSI 150 CP
      40
    • 2.0 TSI 170 CP
      9
    • 2.0 TSI 200 CP
      7
    • 2.0 TDI 140 CP
      119
    • 2.0 TDI 170 CP
      35
  3. 3. Cutie de viteze

• Manuala
      159
    • Tiptronic
      51

Postare recomandată

:wub: Stiu ca sunt total offtopic si nu doresc sa atrag atentia moderatorilor in acest fel, insa la intalnirea de iarna (vezi aici), se mai anunta vreun posesor de Tiguan in afara de mine? Nu de alta, dar la celelalte intalniri din 2008 (primavara, vara si toamna) la care am mai participat nu s-a lasat nimeni convins... Poate schimbam ceva impresii despre masini, si ca incentive suplimentar, ofer o diagnoza fiecarui posesor de Tiguan care e amator sa faca pe cobaiul :D Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Danmarc

33

• Andy_B

26

• andreihey

15

• Vlad F Buc

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Draga Andy,

Recunosc eu asa cum ar trebui poate s-o faca si ceilalti ca odata ce ne-am vazut cu masina in curte/garaj/parcare nu prea ne-a mai interesat sa dam detalii altora care se afla inca in faza aceea atat de imposibila numita "asteptare"...

Eu am primit masina pe 19 septembrie, sunt deja aproape 4 luni de cand o conduc si ma bucur de ea in fiecare zi parca mai mult:-)

Masina mea e un Track & Field 2.0TDI triptronic, alb pentru care am ales urmatoarele optionale:

Sistem de alarma PLUS, cu supraveghere interioara

RNS 510, sistem de radionavigatie

PARKTRONIC, inclusiv camera video

Link către comentariu

Andy mor de nervi ca nu am stiut de intalnire.

Poate cei care sunt la curent cu aceste intalniri sa deschida un topic si in sectiunea noastra "Tiguan".

Asta e acuma, o sa astept urmatoarea intalnire.

Link către comentariu

:blah:

inca una :(

post-10531-1232548452_thumb.jpg

post-10531-1232548496_thumb.jpg

Modificat de XMihai
Link către comentariu

Doar nu crezi c-o s-o luam de buna doar asa dupa poza.

Modificat de dadu
Link către comentariu

suna a struguri acrii ... whatever, nu dau VW decat pe AUDI si de AUDI n-am bani :-) dar macar recunosc ...

Link către comentariu

Am un prieten care are Mercedes nou cumparat si are probleme pe care service-ul nu i le poate rezolva.

Asa ca se mai intampla sa existe probleme.

Totusi Tiguan e o masina foarte apreciata.

Merg pe aceeasi idee cu strugurii acri.

Modificat de ruginel
Link către comentariu

Daca atata minte are ala cu hartia in geam ........

Va dati seama ca un astfel de specimen, baga benzina luata pe sustache de la camionagii si alte chestii de genul asta.

Sa o luam si pe partea cealalta, poate asa a avut "noroc".

Am un prieten cu lexus care a avut nu stiu ce problema, a mers la service, au zis aia ca nu au mai vazut asa ceva pana acum, au rezolvat totul pe garantie si gata.

Orice masina se poate strica, daca nu cunoastem cazul hai sa nu generalizam.

Cazurile izolate sunt exact asa cum se numesc ... izolate ..

Link către comentariu

:(

inca una :somnmare:

este disel sau benzina ?

Link către comentariu

salutare si wellcome si mie in gashca!

nu a mers sa vote...dar oricum..track@field 1.4 manuala..care tre sa vina in saptamana urmatoare

km. multi si fara probleme in trafic la toata lumea :D

Link către comentariu

Felicitari, asteptare usoara, acum este cel mai greu, dar oricum te vei bucura de ea. :icon_thumright:

Link către comentariu

O informatie utila pentru mine ar fi numarul de km parcursi.

Eu am ajuns la 19000 de km si deocamdata nu am nimic de obiectat.

Ar fi super daca popesorii de Tiguan ar mai scrie pe site din cand in cand pe la cati km au ajuns.

Parerea mea. :)

Link către comentariu

Stejarel Decu-Jerep

:D 950 km, works like a charm...

Link către comentariu

De cateva zile am intrat si eu in clubul posesorilor de Tigru incrucisat cu Iguana.

Am luat de la Porsche Vest un Track&Field de pe stoc, cu un pret foarte bun. Initial plecasem dupa un Passat Comfortline si m-am intors cu altceva (iata ca sunt si aspecte pozitive ale crizei). In functie de model si dotari am vazut masini cu reducere de peste 20%.

M-am oprit in final la 2.0TDI 140CP, cutie manuala, RCD510, climatronic, jante 17”, culoare metalizata, fara prea multe dotari optionale. Separat am cumparat maneta tempomat (75euro) care a fost montata cat am baut o cafea si gata … am plecat acasa.

Am sa revin peste cateva zile cu impresii.

Nu am inteles de ce, si sunt foarte dezamagit de acest fapt, nu este disponibila cutia DSG pe Tiguan? ;) In semn de "protest" am ales o cutie manuala.

Link către comentariu

e foarte misto tiptronicul desi si eu imi doream DSG, insa personal sunt mai mult decat multumit de cutia automata prezenta.

si ca sa-i raspund colegului, am aproape 20.000 km si am avut o problema cu pompa de motorina din rezervor (a trebuit schimbata). exact aceeasi problema a avut-o si un coleg de forum din Constanta, tot pe un Tiguan, iar numitorul comun al acestei probleme a fost un sunet electric extrem de enervant in diminetile reci (sunet pe care l-am descris intr-o alta discutie pe forum)

LE> ma deranjeaza un pic suspensia, simt fiecare denivelare si gropita din oras si de asemenea mi-as fi dorit un bord de Tiguan, nu de Golf plus insa in rest masina isi merita fiecare banut.

apropo de optionale - as fi dat banii fara sa stau pe ganduri pe o suspensie pneumatica

Modificat de piratu'
Link către comentariu

e foarte misto tiptronicul desi si eu imi doream DSG, insa personal sunt mai mult decat multumit de cutia automata prezenta.

apropo de optionale - as fi dat banii fara sa stau pe ganduri pe o suspensie pneumatica

Te aprob.

Link către comentariu

in sfarsit a ajuns si la mine tigruletzul

e belea

n-am avut timp sa dau prea multi km da.....

si cu rodajul cum e pana la urma?

este rodaj sau nu este?

ca de la reprezentanta mi-a spus ca nu e nevoie

ca motoarele sunt rodate pe banda

...

75 euro cu tot cu manopera si co-o mai trebui?

vreau si eu tempomat

ce tre sa fac?

bender zi si mie

bahta!

Link către comentariu

Buna

Sunt nou pe forum, sapt. viitoare voi merge dupa masina la CJ. este de vorba de un tiguan Track&Field 1.4 TSI Reflex Silver. nu pot spune ca e culoarea/motorizarea pe care as fi vrut-o insa era pe stoc si la promotie si... banii au vorbit :D

Masina are destul de multe optionale adica... nu are navigatie, piele, park assist si... ceea ce ma doare pe mine cel mai tare: SCAUNE INCALZITE, in rest are cam tot ce e "necesar". m-ar interesa sa stiu daca se pot monta cumva scaune incalzite si cateva impresii despre TSI-ul de 1.4.

Merci

Modificat de CatalinMCL
Link către comentariu

Referitor la tempomat: De cand am vazut prima lista de preturi pt Tiguan am fost uimit de preturile anumitor dotari optionale (climatronic, tempomat, ...), mult mai mari decat cele de Golf 5, ori bordul, manetele, climatronic si multe altele sunt clar de Golf/Golf Plus. Am luat problema in studiu si am gasit la nemti lucruri interesante printre care Cruise Control 1K0054690A, pret 61,9 euro cu toate taxele incluse (inclusiv transport, asa scrie pe site): https://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/web..._category=18588

La noi, probabil pt ca suntem o tara mai bogata, pretul manetei este ~75 euro. Manopera a fost evaluata la o ora de service, dar in realitate un meserias cu experienta nu are ce face in jumatate de ora. Pana la urma am negociat si nu am platit manopera desi eu vroiam covorasele cadou. In sinea mea am zis “asta e, cand a fost sa ma duc la nustiuce training de negocieri si vanzari am zis ca nu-mi trebuie”.

Maneta se monteaza foarte usor, cine are indemanare si ceva scule poate sa faca singur treaba asta. Am mai schimbat la Peugeot 307 si dupa cum arata maneta la Tiguan ar trebui sa fie mult mai simplu. Motivul pentru care am renuntat sa-mi montez singur tempomatul a fost ca in final trebuia activata functia din calculator, deci tot trebuia sa apelez la cineva.

Referitor la scaune incalzite: Cred ca nu e prea simpla montarea kit-ului original deoarece comenzile sunt integrate in climatronic, vezi aici http://vwforum.ro/index.php?showtopic=37737 Daca afli altceva te rugam sa ne spui.

Link către comentariu

Este de departe cea mai fiabila masina a anului 2008 (sau poate incepand cu 2008 :D ) . Am stat cam doua luni sa ma gandesc ce masina poti lua in jur de 40k cu toate optiunile si sa nu fie nici cal nici magar (daca copiam postul lui Nora de mai sus era aproape ok sa-l pun si la mine, pana si data se cam potriveste)...

Datorita ajutorului neprecupetit al d-nului Vlad Abrudan de la D&C Oradea (pe care il recomand daca vreti sa luati vw, audi etc, chiar daca firma nu este in Bucuresti), am reusit sa obtin in septembrie anul trecut, dupa numai 3 luni si 1/2 o masina configurata asa cum mi-am dorit.

5500km pana acum:

- gasita lovita f ciudat in parcare - inlocuit aripa si revopsit capota - 2700 ron la Midocar Vitan

- la un semnal stanga nu s-a mai auzit nimica in boxe pana nu am resetat RNS-ul

In rest, works all like a charm, nu tu becuri aprinse, nivel ulei etc...

Link către comentariu

Si eu sunt multumit de Tiguan! Singura nemultumire ar fi asa cum am mai scris, ca nu-i disponibila cutia DSG. Dupa ce am condus un DSG am realizat ca celelalte cutii automate nu sunt funny, cu exceptia celei cu variatie continua de pe noul A4 si probabil Q5. Dar cine are bani de Audi?

Revenind la ce se discuta, desi am tot entuziasmul cred ca e prematur sa dam verdicte la superlativ despre fiabilitatea acestui model. Abia daca a trecut un an de cand s-au pus in circulatie primele masini (anul trecut in ianuarie am vazut primul Tiguan pe o strada din Munchen) si cred ca se numara pe degetele de la o mana colegii de forum care au trecut de a doua revizie. Poate in iarna viitoare, atunci cand vor iesi primele din garantie. Fara suparare!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!