Jump to content

Skoda Fabia Vs Renault Clio 3

Serban F
 Share

Postare recomandată

Ma refer la Noua fabia vs Clio 3

Fabia elegance 1.4 86Cp-13300euroDDP

Clio3 1.4 100CP-12400DDP

Este pentru un prieten,il intereseaza calitatea materialelor,fiabilitate.

Eu i-am recomandat Fabia chiar daca lui ii place clio mai mult la design.

Banuiesc ca ambele sunt in aceeasi clasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

clio 3 , mi se pare ca e peste la materiale si la euroncap ... mai ales.

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Eu cred ca noua Fabia are materiale la nterior mai placute si totodata mai rezistente. Cred ca sunt cunoscute tuturor calitatile materialelor de pe Renault. Desi este mai slab motorul Fabiei cred ca si-a demosntrat fiabilitatea. Clio arata bine, chiar foarte bine in versiunea Sport dar fara nici un dubiu as alege Fabia.

Link către comentariu

Clio 3 e net superior cel putin la cum arata asta binenteles e o parere personala.Si la dotari cred ca in banii astia e superior fata de fabia.

Link către comentariu

Nu dar lasand la o parte designul...e cel mai putin important

Link către comentariu

am mers in jur de 2 saptamani cam in fiecare zi cu un Clio 3. intr-adevar ca pret sta mai bine decat Fabia, la fel si dotarile dar e un mare "shit" pe langa Fabia si ca exterior si ca interior. app: la o vreo 2 saptamani avea deja greierasi in masina.

ca oricare alta masina frantuzeasca, cred ca e ultima masina care mi-as cumparao.

(parerea mea)

Link către comentariu

Cele constatate de mine:

Clio are materiale bune in interior, se simte ce sa zicem, nu inghit Renault si nu recomand nimanui, dar sunt obiectiv cand vine vorba de anumite lucruri la care stau bine. Acum poate conteaza si nivelul de dotare al masinii, adica la cele mai de baza sa aibe materiale mai slabe. Problema la Clio 3 ar fi directia care este pentru domnisoare :) , adica este mai "mamaliga" imprecisa rau, pentru asta a fost si criticat. Ca dotari stiu ca sunt echipate binisor masinile si pretul este bunicel, de Renaul bineinteles.

Fabia - ca materiale nu mi-a inspirat nimic impresionant, mult plastic negru :) . Nu zic o fi bunicica masina, motorizari etc, dar mai are si lipsuri.

Luati si Polo in considerare, de ce nu, pretul este putin mai mare, dar nici exagerat!

Link către comentariu

hai sa ajut si eu cu impresiile mele dupa ce am condus la munca timp de o luna un Clio 3 1.4 benzina ( nu stiu cati cai putere ) versiunea cea mai scumpa de la ei ( iarasi nu stiu cum se numeste - nu m-a pasionat deloc ) ...

asadar directia este total aiurea in sensul ca este destul de imprecisa , cel mai tare m-a deranjat pozitia de condus in sensul ma loveam cu picioarele de volan oricum as fi reglat scaunul, panoul usii nu are nici o ergonomie pentru ca daca voiam sa imi sprijin cotul in locasul special trebuia sa stau aplecat intr-o parte ( valabil la toate modelele Renault ) si eu nu sunt o matahala de om ...motorul era "sec" adica se tura se tura dar demarajul era slabut , timoneria cutiei de viteze excrebila ( ca la toate modelele de Renault ) era foarte aproape de ce este pe Logan foarte putzin mai sus in ce priveste calitatea dar mie imi displace total "moliciunea" aia de timonerie , rapoartele de transmisie aiurea alese astfel incat in trapta 3 nu prea aveai demaraj ....

La interior materialele au o calitate mai buna decat vechea generatie dar ergonomia este execrabila ..( poate este si subiectiv eu venind de pe Golf V ) .

Noua Fabia - este groaznica la exterior ( iar sunt subiectiv ) si nu imi place deloc . Din ce am vazut intr-un showroom la un importator calitativ sta foarte bine la materiale de interior dar nu se apropie de Octavia sau de Golf iar pe ansamblu mie nu imi place desi calitativ este peste Clio 3 .

Daca as fi in locul prietenului tau care vrea sa cumpere m-as uita un pic si la Ibiza si apoi pe la Polo . eu personal cred ca Ibiza e cel mai bun compromis ... desi Fabia vine pe noua platforma din clasa mica a grupului ...

Link către comentariu

clio3. in 13.019 euro ddp isi ia un clio3 privilege (nivelul de echipare maxim) diesel 1.5 dci 85 cp, euro4. Materiale de la bune spre foarte bune, fiabilitate f buna, pret mic.. ca idee privilege inseamna interior crem (arata superbine), 6 airbaguri (2xfrontale, 2 laterale torace pt locurile din fata, airbaguri pt cap fata spate), abs+afu+ebv, computer de bord, servo electrica, ac automat cu torpedo racit (asta costa 143 de euro in plus fata de ac manual), geamuri electrice fata/spate, oglinzi electrice degrivante, radiocd (eventual dai 84 euro diferenta pt unul ce stie mp3), volan in piele, jante al de 15', Eventual daca vrea benzina, varianta ce zici tu costa 12.074 euro ddp in echipare privilege, de restul putand pune optionale ca xenon. UN mare minus e ca in romania nu il poti comanda cu esp :) politica de kko a importatorului

Link către comentariu

nu stiu ce sa zic, daca e sa aleaga strict intre aceste 2 masini as alege fabia. desi inca nu a demonstrat, am o vaga banuiala ca e mai reusita calitativ decat clio.

daca se permit si recomandari, eu as sugera sa fie luat in considerare si un ibiza sau, parasind grupul vag, un ford fusion. argumentele pt ford ar fi garantia, garda la sol mare, perfecta pt gropile autohtone si motoarele fiabile.

Link către comentariu

Chiar asa un Ford Fusion sa fie mai bun,mai bun la materiale..si mai incapatoare decat fabia??sau ibitza? eu credeam ca din astea majoritatea fabia acum are cel mai spatios compartinment

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

o fi fabia, mai ales asta noua, un monument de tehnologie, design si durabilitate, toate regasite intr-o singura masina?

iar ca spatiu... nu m-am documentat in mod special pt aceasta tema, dar ochiometric fusionul este mai mare. nu ma refer neaparat la inaltime ca nu sunt multi care poarta caciula de oaie si le este necesara o masina inalta ci la spatiul destinal pasagerilor si bagajelor. posibil sa ma insel.

cat despre skoda vs ford.. nu vreau sa incep. nu merita sa incep.

daca nu ma insel prea tare.. fabia e cam aceeasi clasa cu fiesta. fusionul este ceva mai mare decat o fiesta, desi e construit pe aceeasi platforma tehnica.

daca la modelul anterior de fabia stateam si ma gandeam putin, la acest versus as cauta si alte alternative in afara de cele 2. daca e strict fabia vs clio, aleg fabia. daca e propuneri de masini de ~13000 euro, atunci as alege altceva. fusion e prima mea alegere pt ca e o masina utila, adaptata drumurilor noastre, economica si fiabila. designul nu e punctul ei forte dar nici nu zgarie ochii. oricum designul e o chestiune subiectiva.

l.e.:

Fusion:

Dimensiuni

Lungime 4.020 mm

Latime 1.708 mm

Inaltime 1.503 mm

Volum Portbagaj 337 l

Fabia:

Dimensiuni

Lungime 3990mm

Latime 1640mm

Inaltime 1500mm

Volum Portbagaj 300l

asadar da, obiectiv vorbind fusionul e mai spatios decat fabia.

Modificat de Pedro
Link către comentariu

Fusion-ul este foarte slab calitativ la interior indeosebi in zona fetelor de usi, a manerelor de deschidere a usilor samd...

Consider ca Renault-ul este o varianta mai buna prin prisma calitatii materialelor de la interior si a design-ului. Skoda din pacate, in opinia mea, la actuala versiune a copiat grosolan MINI-ul iar la interior a scazut calitatea materialelor fata de versiunea anterioara prin folosirea din abundenta a plasticelor tari.

Link către comentariu

Veti gasi interesante informatiile din cele 3 sheet-uri incluse...

...am vrut clio3 :)

comparatii_masin.xls

Modificat de RIon
Link către comentariu

Noua fabia este un mare pas inapoi in ceea ce priveste calitatea materialelor, designul exterior (uneori masina arata grotesc).

Strict intre cele 2 as alege clio 3 1.5 dci si 85 hp cu garantie extinsa fara sa clipesc.

Calitatea interiorului la clio este net superioara. Orice om normal daca "pipaie" ambele modele observa treaba asta.

Modificat de ncristi
Link către comentariu

Eu tot astept un test ceva..nu stiu chiar nu cred ca a ajuns Renault sa faca masini mai bune ca Skoda...

Link către comentariu

In revista 'auto motor si sport' din august 2007 se face o comparatie intre Skoda Fabia 1.4 TDI, Renault Clio 1.5 dCI si Fiat Grande Punto 1.3 Multijet. Castigatorul acestui test comparativ e Renault Clio. Plusuri pentru Fabia: portbagajul mai mare, loc in spate mai mult. In rest Clio este peste Fabia. Nu sunt parerile mele, asta am citit.

Sincer eu as alege Skoda dar cel mai bine e sa te urci in ambele, eventual sa faci un test drive.

Link către comentariu

mai buna calitativ nu cred ca este dar iti ia fata cu designul mai atragator.

Link către comentariu

Daca nici testele de specialitate au ajuns sa nu convinga in detrimentul unor pareri pur personale si neargumentate, nu vad ce rost mai are toata discutia. Stabiliti voi cu de la sine putere ca Skoda face masini mai bune decat Renault, inchideti topic-ul. Credeam ca discutiile sunt purtate obiectiv!

Realitatea este ca nici o masina nu este perfecta dar la unele clase (categorii) minimul de compromis sau cea mai buna varianta din cele existente este reprezentat de anumite marci.

Link către comentariu

Eu zic sa nu iei masina frantuza pentru ca pe urma o sa vezi cat dai la revizii.

Link către comentariu

Eu zic sa nu iei masina frantuza pentru ca pe urma o sa vezi cat dai la revizii.

Iti spun din experienta oarecum personala:

- polo 1.2 benzina-revizie efectuata la cardinal motors ploiesti - 6.1 mil lei vechi

- megane 2.1 1.6 16v - revizie efectuata la IPSO ploiesti - 4.8 mil lei vechi

NU are cum la clio sa fie mai mult.

Link către comentariu

Dar cu fiabilitatea cum sta renault clio 3? ca am prieteni cu laguna si megane...si cam au avut ghinion.

Presupun ca fiind model nou nici la fabia nu se stie.

Link către comentariu

Legat de fiabilitate:

http://www.reno.ro/Clio-III-f101.html

Oricum masina din puctul asta de vedere este mult peste megane II si laguna.

Si calitatea fabricatiei este net superioara meganului II...cel putin. Eu cred ca este si peste vechea laguna II - cea inaintea face liftului.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!