Jump to content

Turatii in gol la trepte superioare

sorin77tdi
 Share

Postare recomandată

am si eu o Octavia 1 1.9tdi, de ceva timp, si acum de vreo 3 sapt am observat ca la trepte de viteze suprioare III, IV, V, in special la ultimele doua, la o accelerare mai brusca, in vederea depasirilor am observat, motorul se tureaza brusc cam cu 500-600 rpm de la turatia de mers dupa care revine si creste direct proportional cum se accelereaza.

poate nu am fost foarte explicit dar este un fenomen ceva de genul ca o turezi cu rotile suspendate, dupa care dupa cateva secunde incepe sa dezvolte putere, in cazul acesta nu prea mai poti intra in depasiri stranse, ci doar din timp pentru ca sa o accelerezi progresiv.

A mai intalnit cineva fenomenul acesta?

Va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, e posibil sa iti patineze ambreajul. in trepte superioare motorul dezvolta cea mai mare putere care atunci cand ajunge la ambreiaj,... il face sa patineaze.

cati km are masina?

daca te gandesti la schimbarea lui, sa ai grija ca poate fi si volant afectata. si asta e cam scumpa... un kit de ambreiaj cred ca in jur de maxim 10 milioane (disc de ambreiaj, placa de presiune si rulment), dar volant e cel putin cat toate astea laolalta.

Link către comentariu

mersi petru informatie

dar daca ar patina ambreiajul nu ar trebui sa se simta si la turatii mai mici, adica demaraj?

caci am tras de ea la trepta I chiar si a doua unde nu se manifesta deloc acel fenomen.

se poate sa fie din cauza turbinei cumva?

sa nu lucreze corespunzator?

eu sincer nu prea depasesc 3000 rpm la drum intins

multumesc

Link către comentariu

Ai ambreiajul dus cred. La mine cand s-a dus am avut aceleasi simptome. In treptele 1-2 nu patina deloc insa de la a 3-a in sus facea la fel cum ai povestit tu. Incearca sa vezi daca nu cumva cand accelerezi ff incet fenomenul dispare. La mine daca incercam sa urc incet in ture nu patina nici in a 3-a nici a 4-a si nici a 5-a

Link către comentariu

m-am gandit ca se poate sa fie ambreajul, dar am fost la un atelier si mi sa comunicat ca nu este ambreajul, adica la rep in timisoara.

cu ceva tim am fost la ei si am schimbat sincronul de I si II si un pinion de I, si dupa ce am scos-o din service la un drum in afara localitatii am observat acest fenomen, dupa care am fost dinou la ei si am primit raspunsul de mai sus.

cand accelerezi treptat nu apare acest fenomen, doar la o apasare brusca a pedalei de acceleratie

multumesc pentru informatii

Link către comentariu

Salut

Daca stand pe loc cuplezi, viteza a 5.-a si ridici usor ambeajul, ar trebui sa patineze (adica masina ramane pe loc) daca discul este foarte uzat.

In sarcina ( cu masina incarcata full) pe o rampa de urcare in viteza a 4.-a ambreajul uzat patineaza cind schimbi turatia, deci apesi brusc pe acceleratie.

Link către comentariu

Categoric e ambreiajul dus. Daca mai ai vreun dubiu, circula asa cu ea in continuare, in curand nu vei mai putea pleca de pe loc.

Singura componenta dintre motor si roti care poate permite turarea lor ne-direct proportionala este ambreiajul.

Link către comentariu

Poate totusi cei din service n-au reglat corect cursa libera a ambreiajului. (adica n-are)

Link către comentariu

Poate totusi cei din service n-au reglat corect cursa libera a ambreiajului. (adica n-are)

la service mi sa spus ca la ambreiaj nu a ublat, si ca se regleaza automat?

daca nu ar fi reglat ambreiajul nu ar trebui sa se observe si in treptele de viteza I si II

multumesc pentru informatii

Link către comentariu

NU se regleaza cursa ambreiajului la Golf iV/Bora/O1 stock. Pe tdiclub.com era prezentata o modificare prin care se putea regla cursa.

Link către comentariu

wrong post

DO NOT DELETE!!!

:)

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!