Jump to content

A4 Din 2005 Motor 1.6 Benzina. Merita?

crig81
 Share

Postare recomandată

Ma intereseaza sa stiu daca este vreun propietar de Audi care are motor de 1,6... este lenesa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fata de 1.9TDI, 131CP, DA! si consumul e la fel...

cred ca problema se pune ce astepti tu de la masina. fa un drive test cu masina, eventual cu inca vreo 3 adulti in ea, si vezi cum se comporta. daca te multumeste e ok. daca nu, cauta altceva.

Link către comentariu

prefer silentiozitatea care ti-o ofera motorul pe benzina... nu am vazut prea multe A4 pe benzina in bucuresti si d-aia intreb si eu

Link către comentariu

sa inteleg ca ai mers cu un TDI si te-a deranjat zgomotul? :)

ok, ia-ti 1.6 benzina...

Link către comentariu

Motorul de 1.6 pe A4 e o gluma! E prea lenes pentru tonajul masinii iar vara, cu bagaje, pasageri si clima, te rogi de ea sa traga (exagerez putin). Evident ca o sa si consume ca doar trage ca un magar. Motorul de 1.8 consuma cam 10% vara in oras si 7% la drum intins.

Daca vrei neaparat benzina, ia-ti 1.8 sau 2.0 (depinde de an) sau turbo benzina :)

Eu am si 1.8 benzina de 125 CP si 1.9 Tdi de 130cp. Inainte nici nu vroiam sa aud de diesel, acuma nu m-as intoarce decat la un benzinar f puternic, minim 1.8T (generatia mai veche)

Iti garantez ca zgomotul NU se aude la interior si nici nu tremura masina asa cum (poate) fac altele sau spun unii. Fa un drive-test cu ambele dar iti garantez ca daca mergi 1.8 benzina -> 1.9tdi si iar 1.8 benzina, ultima oara o sa zici ca s-a stricat aia pe benzina :lol:

Modificat de blueyed
Link către comentariu

deci e prea putin 1.6.. atunci un 2.0 fsi e ok? pe generatia asta noua nu am observat 1.8 t si peste 2.0 deja e prea mult. sa inteleg ca toata lumea imi recomanda 1,9 sau 2.0 tdi??? nu caut un consum foarte mic

Modificat de crig81
Link către comentariu

2.0 are 130 cp dar nu are cuplul dieselului. Consumul va fi peste 10% in oras. In august cand am schimbat masina am avut de ales intre 2.0 benzina si 1.9tdi, ambele 130 cp. Am ales diesel pt cuplu, consum si pt ca ma bantuia (fosta) masina lui alexrosiu :Driver:

Link către comentariu

pe un alt forum de audi, cineva se intreba daca poate pune GPL pe un 2.0 benzia, speriat fiind de consum.

intereseaza-te cat consuma un asemenea motor in oras(cred ca in oras il vei folosi cel mai mult) si daca n-ai nimic impotriva, ia-ti 2.0 benzina. dar niciodata n-as da 1.9TDI pe un 2.0 benzina :Driver:

in afara de faptul ca diesel-ul e mai galagios decat benzinarul, alt motiv mai ai pt. care nu te intereseaza diesel? daca nu, cred ca nu e atat de galagios incat sa cantareasca mai mult decat toate avantajele pe care le ai fata de un benzinar....

Link către comentariu

singurul dezavantaj in afara de cel cu zogomotul ar fi pretul mai ridicat la diesel

Link către comentariu

Intradevar, pretul la diesel e mai mare, de asemenea si intretinerea e mai scumpa!

Dar crede-ma ca merita fiecare banut! Daca vrei neaparat benzinar ai grija sa fie turbo! un 2.0T quatro :Driver: ar fi ideal.

Link către comentariu

Intradevar, pretul la diesel e mai mare, de asemenea si intretinerea e mai scumpa!

...si pretul de revanzare mai mare

"singurul dezavantaj in afara de cel cu zogomotul ar fi pretul mai ridicat la diesel"

Zgomotul la exterior poate. La interior e insesizabil spre zero daca asculti si ceva muzica

Modificat de blueyed
Link către comentariu

...si pretul de revanzare mai mare

Da, dar mai mic decat cel ce achizitionare :D

Link către comentariu

Facem vorbe? Si la benzinar nu e la fel? Important e ce-si doreste omul. Ideea e ca 1.6 e de evitat! Daca vrea benzina, sa-si ia motor mai mare, de preferat turbo. Parerea mea este ca 1.6 sau 2.0 nu merita banii.

Link către comentariu

ma bag si eu in discutie , fiind fan motoare pe benzina

1.6 intradevar nu merita ,

1.8T este si el un motor bun dar de generatie veche , daca gasesti unul cu sub 100 000 km e rentabil

2..0 am avut timp de 2 ani si pot spune ca am f foarte multumit de el .Consuma rezonabil si este foarte silentios .Problema este consumul de ulei dar pe mine nu ma deranjat .

2.0FSI generatie mai noua 150 cp , nu am mers cu un audi cu astfel de motor dar sunt sigur ca e mai bun ca 2.0

in momentul de fata am un 2.0 TFSI iar daca banii nu sunt o problema iti recomand motorul asta .Daca reusesti sa gasesti una 4x4 e si mai bine , ce e drept consuma cam mult fata de celelalte motorizari dar merita fiecare gram de benzina .Sa nu mai spun ca nu am gasit zapada in oras in care sa nu ma incumet sa intru .

la motorina nu ma bag cu comentarii doar iti spun ca de ieri motorina e mai scumpa decit benzina si tendinta se mentine

Link către comentariu

deci daca imi iau un 2.0 benzina din 2005 crezi ca isi face treaba... masina are aproape 100 000 km si e super intretinuta...

Modificat de BogdanS
RENUNTA LA QUOTE INUTIL!!!
Link către comentariu

chiar daca motorina e mai scumpa acum, consumul e considerabil mai mic, performantele f. bune. nu as da un 1.9TDI pe un 2.0 benzina niciodata!

Link către comentariu

motorina este mai scumpa acum si tendinta ramine de marire a pretului , pt a incuraja benzinarele care polueaza mult mai putin

si pt mine zgomotul de motorina si trepidatiile fata de benzina , chiar sunt un criteriu de alegere

omul a crerut citeva pareri acum are informatiile si poate alege

poate bugetul nu-i permite diferenta de pret intre motorina si benzina

sa nu fim subiectivi

singura recomandare pe care imi permit sa o fac este - NU 1.6 -

Link către comentariu

1.6 este putin si pt un A3 dupa parerea mea,sa nu mai vorbim de A4.. .Eu as merge pe quattro de la Audi in cazul in care as alege benzina ,iar daca urmezi sfatul majoritatii ,cred ca 1.9 TDI sau 2.0 este suficient pt un A4 sprinten :)

Link către comentariu

Mihai Dobrescu

In nici un caz 1.6.

Recomand 1.8 aspirant benzina. Daca 125 CP e prea putin faci un cip si ajungi la 140 CP.

Link către comentariu

multumesc tuturor pt sfaturi... m-am hotarat sa imi achizitionez un bmw 318i din 2004...

Link către comentariu

• 3 years later...

multumesc tuturor pt sfaturi... m-am hotarat sa imi achizitionez un bmw 318i din 2004...

Tare asta :). Dupa o tona de discutii si intors pe toate partile acest subiect.

O alegere mult mai buna. Si ti l-ai luat?

Link către comentariu

Dupa 3 ani jumate de cand era povestea tu ce zici?.....se pare ca de atunci a vandut bmw-ul si tot Audi 1.6 benzina si-a luat!

Link către comentariu

Da, nu am observat. :)

Atunci mai tare, ce sa zic. :lol:

Link către comentariu

Marius Solomon

Tare tare ... faza asta :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!