Jump to content

Volkswagen Passat B5.5 Variant

B_U_T

Postare recomandată

Sunt constient ca nu se mai poate face nimic..problema e de ce crapa pt. ca si vopseaua precedenta a crapat la fel..

Link către comentariu
  • Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• B_U_T

158

• FLorin D

15

• JonDoe2

8

• Circoloco

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ori nu e calitativa ori nu a fost preparata ok... alt motiv nu vad. Acolo e crapat startul de vopsea nu chit, fuller sau ce se mai pune

Link către comentariu

Frumoase cadouri a primit Passat-ul, cat despte bandouri de ce nu le lipesti cu adeziv de parbrize, sigur nu le mai dai jos.

Link către comentariu

Si daca se iveste Doamne fereste sa vopseasca o portiera sa zicem, ce te faci :D

Link către comentariu

Trebuie sa le lipesc orice-ar fi pt. ca e urata rau fara..cred ca o sa incerc si cu picatura :icon_cool: in privinta vopselei parca a fost Du Pont deci proasta nu e calitativ,o fi fost data tabla cu ceva de nu adera vopseaua :Driver:

Link către comentariu

Nu cumva e chitul de sub vopsea, care a inceput sa infloreasca? De obicei chitul nu prea rezista pe capota.....

Link către comentariu

Da, durere. Sa revopsesti masina si sa se faca asa. Cred ca m-as oftica rau. Eu am spoilerul de revopsit la mine (se cojeste), dar vreau sa il curat pana la plastic si apoi sa il revopsesc. Acum trebuie sa vad cu ce il curat - as vrea o substanta-ceva, sa nu fac munca de sisif cu hartia abraziva.....

Link către comentariu

Nici nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta daca trebuie sa o mai vopsesc odata..si daca o mai fac odata si peste 3 luni crapa la fel ce rost mai are sa muncesc degeaba?

Link către comentariu

But_Fns, daca a ta capota este indreptata in zona aia unde crapa chitul, ori iti cumperi o capota sh (e mai scumpa sau cel putin egala la pret cu cea AM, dar nu se compara) ori intreba pe la tinichigii, daca fibra rezista pe capota motorului ( la vibratii si diferentele de temperatura).

Link către comentariu

Capota a fost schimbata cu una AM cand fratele meu a atins-o un pic in fundul unuia,deci este noua,nelovita,neindreptata.Vopseaua nu crapa in aceelasi loc,inainte de vopsire avea 3 dungi fix pe jumatatea ei..ma gandeam daca tot o refac sa ii fac un badboy look subtil si o grila fara semn..

Link către comentariu

Hmm, ciudat. Poate a avut mici defecte pe ea si o fi aplicat ceva chit - suprafata care se exfoliaza pare mai groasa deca statul normal de vopsea care ar trebui sa se gaseasca pe capota...ma inseala pozele sau asa e?

Arunca o privire pe documentul asta. Arata principalele defecte, cauze si modalitatea de remediere http://www.carpaintdepot.com/docs/basf/Paint_Defects.pdf

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

M-am uitat peste documentul atasat de tine,care e foarte interesant si mi-am adus aminte ca in unele locuri vopseaua prezinta asa numitele "RUNS" adica "These are beads, droplets, larger globules or "curtain effect" in the paint finish" pe marginile capotei,e ca si cum a picat o picatura de apa si a lasat un crater in locul ala.Ce e ciudat este ca nici una din aceste defecte nu erau in momentul cand a iesit din vopsitorie.

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

mi pare rau de ce s a intamplat

posibil cand a fost vopsita , ori sa nu o fi lasat fullerul sa se usuce bine , ori nu a degresat-o bine , ori a dat lacul peste vopseaua neintarita

am o intrebare - cata vopsea ai spus ca ai folosit?

Link către comentariu

Am cumparat ~1,5kg daca imi aduc bine aminte dar mi-a mai ramas "de-o ciorba" din ea :eek:

Link către comentariu

foarte putina vopsea ai folosit

eu am vopsit aripa fata, usa si toate plasticele mi a intrat fix 1kg de vopsea si 0.5 kg de lac si abea mi a ajuns (s au dat 3 maini de vopsea si 2 de lac) intradevar ca s a pierdut multa vopsea la bandouri si la piesele mici , dar oricum 1.5 kg sa vopsesti toata masina e extraordinar de putin.

mecanicul meu cand i am spus ca vreau sa vopsesc toata masina mi a spus sa nu ma duc la el fara 3-4 kg de vopsea (cruda) plus diluantul si intaritorul aferent deci undeva pe la 5-6 kg de vopsea preparata ( asta daca vreau sa iasa treaba buna )

nu stiu daca are vreo relevanta dar am folosit vopsea de la Mobihell

Link către comentariu

O sa intreb in seara asta poate am uitat eu si vorbesc prostii.E f. ciudat pt. ca daca ar fi fost vopseaua de vina s-ar fi vazut si pe usi si pe bari si pe aripi.In cazul de fata numai capota face figuri..

Link către comentariu
  • 1 month later...

Intre timp i-am mai facut o revizie la 219.000km si trebuie neaparat saptamana viitoare sa-i schimbam distributia si sa-i curatam turbina.In rest toate bune si la locul lor.

Modificat de B_U_T
Link către comentariu

sa vezi ce depunere o sa ai acolo,m-am crucit cand am vazut la golf ce era acolo.

bine ar fi sa-i cureti si admisia.

dupa o sa ti se para altfel masina.

Link către comentariu

Turbina am mai schimbat-o odata acum vreo 4 ani..chiar sunt curios ce va fi acolo..

Link către comentariu
  • 1 month later...

Salut. Cam aceeasi varsta o am si eu si tot un Passat b5 sau b5.5 ( nu stiu care e diferenta ) am. Sa il folosesti sanatos ca e tare bun.

Link către comentariu

Salut! Daca masina ta e fabricata intre 1996 si 2000 e B5 si daca e fabricata intre 2001 si 2005 este B5.5. Te asteptam sa o prezinti intr-un topic dedicat.Salut!\\

Intre timp am lipit bandourileeee :icon_thumright:

Modificat de B_U_T
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Acum fix o luna masina a facut un numar frumusel de km..masina merge impecabil dar parca as da-o pe un A4,A6 sau alt Passat berlin de prin 2004 :)

P.S Am facut si un filmulet cand a trecut de la 222.221 la 222.222 dar parca nu mi-as face cont pe youtube doar sa urc filmuletul ala..

post-20287-1285442845_thumb.jpg

post-20287-1285442853_thumb.jpg

post-20287-1285442866_thumb.jpg

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Felicitarile mele pentru grija si dedicatia pentru masina.

Este foarte ingrijita si intretinuta.

Imi pare rau de problema creata de vopseaua de pe capota.

Legat de jante eu as monta totusi unele de 17. Nu sunt atat de mari incat sa iti faci probleme cu drumurile noastre. Eu consider ca sunt optime pentru romania daca ei in calcul si estetica. :cool:

Asta e modelul de jante care cred eu ca ar prinde-o foarte bine:

post-12154-1286779711_thumb.png

Modificat de rotitza
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!