Jump to content

Solu

vichy
 Share

Postare recomandată

Am deschis acest topic

post-11565-1199494512_thumb.jpg

post-11565-1199494541_thumb.jpg

Modificat de vichy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este necesar , perfect adevarat , doar ca eu zic , pentru performante foarte bune lumina ar trebui sa fie chiar in triple... asa aveam la ibiza si a fost superbine intodeauna.

transformarea celei de-a doua lampi in una de ceata e foarte binevenita si utila , de la distanta se vede mult mai clar pozitia in trafic.

o alta varianta ar fi montajul pe interior , adica sa lumineze prin luneta...

e interesanta ideea cu led-urile , dar la strazile noastre tot se vor prafui ...

Link către comentariu

Mersul inapoi pe timp de noapte chiar trebuie imbunatatit cumva. Numai ca majoritatea solutiilor se dovedesc destul de kitsch-oase, in opinia mea. Singura solutie pe care as adopta-o ar fi folosirea unui bec de intensitate mai mare sau montarea in bara din spate a unor lumini suplimentare, integrate discret (desi discutabil din punct de vedere estectic). Acest lucru s-a realizat, in stadiu de concept, dar cu sanse destul de mari sa fie implementate, pe Audi Q7 V12 TDI. Atasez si o poza, unde se observa luminile pe tehnologia LED integrate in bara din spate.

post-6090-1199529962_thumb.jpg

Link către comentariu

Daca o folosesti sau nu este o optiune personala :lol: ... in schimb prezenta ei este obligatorie pentru omologarea modelului.

Cea mai la indemana varianta este sa aprinzi si lampa de ceata cand dai cu spatele :huh:

Acum revenind la lucruri serioase, o solutie foarte interesanta si care sper sa fie adoptata pe viitor de toti producatii (mai ales ca pretul tehnologiilor video este in scadere) o reprezinta sistemul video cu infrarosu. In urma cu ceva timp am inchiriat in Germania un Nissan Almera Tino care avea un astfel de sistem (camera video montata discret in zona lampilor placutei de inmatriculare, ecran LCD multifunctional in bord). Solutia este pur si simplu exceptionala, chiar nu mai ai nevoie sa te uiti in spate sau in oglinzile retrovizoare (poate doar pe lateral). Din cate am inteles exista si kituri aftermarket in comert, dar eu unul nu am vazut si nici nu pot sa ma pronunt asupra pretului.

Link către comentariu

este necesar , perfect adevarat , doar ca eu zic , pentru performante foarte bune lumina ar trebui sa fie chiar in triple... asa aveam la ibiza si a fost superbine intodeauna.

Si eu am avut Ibiza si era perfect cand dadeai cu spatele. Am tot cautat si mai caut, poate gasesc stopuri modificate, astfel incat in ele sa fie incorporat si lampa de marsarier. Am vazut la un model (dar nu mai stiu la care) niste stopuri tunate, iar locul lampii de semnalizare era impartit in doua (un locas pentru semnalizare

Link către comentariu

In locul la asta:post-11565-1199551141_thumb.jpg

ar trebui pus pe ambele stopuri, simetric, ceva de genul imaginilor atasate, numai ca sunt pentru alte masini.

Stie careva daca este vreo firma care face la comanda si cam cat ar costa?

Daca nu, trebuie sa gasesesc o solutie pentru a monta doua mici proiectoare sub bara, pe partea inferioara neagra, dar sa fie ceva discret si fara a afecta prea mult starea barei.

post-11565-1199550884_thumb.jpg

post-11565-1199550905_thumb.jpg

post-11565-1199550914_thumb.jpg

post-11565-1199550928_thumb.jpg

post-11565-1199550953_thumb.jpg

post-11565-1199550969_thumb.jpg

Modificat de vichy
Link către comentariu

Sau poate daca ar merge montat in interiorul fiecarui stop cate un miniproiector, ca sa se poata asigura o iluminare din ambele parti ale masinii.

Daca gasesc un stop avariat fac practica pe el si apoi voi incerca sa montez pe cele de pe masina...

post-11565-1199553191_thumb.jpg

Modificat de vichy
Link către comentariu

La mersul cu spatele inapoi pe timp de noapte cea mai sigura solutie e sa te dirijeze cineva. Nici senzorii de parcare, nici macar camerele video (daca nu au night vision) nu te pot ghida la o parcare milimetrica. Presupun ca esti nevoit constant sa faci parcari de mare finete noaptea, pentru ca altfel oglinzile si ochii tai sunt suficienti dupa parerea mea. E intr-adevar un minus destul de mare proasta iluminare la mersul cu spatele, dar eu am invatat sa aproximez. Plus ca solutiile aftermarket sunt fie greu de realizat, fie modifica radical aspectul masinii iar in opinia mea, stopurile arata super bine asa cum sunt la Altea / Toledo.

Link către comentariu

foloseste avaria ..dar este intermitenta

sau gaseste pe cineva care sa faca in asa fel incat avaria sa nu mai clipeasca.am vazut asa ceva la o masina cand de zactiva alarma semanlizarile stateau aprinse nu clipeau.

Link către comentariu

Am incercat in seara asta si cu farul de ceata si cu avaria. Cu cel de ceata este la fel de ineficient ca cel de mars inapoi, chiar daca ar fi alb. Iar cu avaria ar fi suficienta lumina daca nu ar fi intermitente. Dar nu stiu daca ar fi corect/legal ca avaria sa fie la mers inapoi fixa, ar putea deruta la mersul inapoi pe un drum public pe alti participanti la trafic. La o parcare in fata blocului ar merge. La Ibiza lumina de mers inapoi este foarte eficienta, face lumina k lumea.

Topicul l-am deschis in speranta gasirii unor solutii pentru imbunatatirea ilumintalui la mars inapoi, eventual adaptarea unor alte sisteme de iluminat eficiente si cu bun gust in partea din spate a masinii. Nu sunt adeptul improvizatiilor si nici nu vreau sa imi bat joc de masina. Caut ceva discret, eficient si cu bun gust.

Link către comentariu

ce zici daca am schimba becul ? unul de putere mai mare , halogen ceva ...?

Link către comentariu

M-am gandit sa schimb becul, dar nu am reusit sa vad de unde desfac stopul sa pot ajunge la bec, fara a urca masina pe o rampa. Am incercat sa vad pe SOTE, dar exact la partea din spate la tot ce inseamna bara si parte electrica nu am imagini.

Link către comentariu

am ETKA acasa , ma uit diseara cand ajung si postez.

Link către comentariu

Nissan Almera Tino care avea un astfel de sistem (camera video montata discret in zona lampilor placutei de inmatriculare, ecran LCD multifunctional in bord). Solutia este pur si simplu exceptionala, chiar nu mai ai nevoie sa te uiti in spate sau in oglinzile retrovizoare (poate doar pe lateral). Din cate am inteles exista si kituri aftermarket in comert, dar eu unul nu am vazut si nici nu pot sa ma pronunt asupra pretului.

Uite ca aveam si o poza:

post-17747-1200408645_thumb.jpg

Link către comentariu

merci pentru poze. am avut niste probleme cu calculatorul... si abia azi am reusit sa intru iar pe forum. am gasit niste mini proiectoare pe net si incerc sa gasesc un loc unde sa le montez. deocamdata incerc pe niste fotografii sa vad cum ar sta.

Link către comentariu

Exista solutii de camere cu lcd incorporat in oglinda centrala. Preturi intre 200 si 400 euro. Gasiti pe beloud

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!