Jump to content

Vreau Sa Cumpar Camion Mic - Sfaturi?

imircea
 Share

Postare recomandată

Pe langa afacerea mea de baza, mai am o firma (mica) care importa si vinde materiale de constructie... si am ajuns in punctul in care trebuie sa cumpar un camion/duba pentru transportul materialelor la beneficiari. Intrucat firma este la inceput, nu prea m-as aventura la o masina noua, desi ma gandesc ca o masina SH de marfa nu are cum sa fie prea "putin rulata" sau "la o baba care s-a dus numai la biserica si la piata cu ea" si s-ar putea sa apara multe probleme cu masina.

Ce doresc eu de la masina este sa nu se strice, sa aiba costuri de intretinere rezonabile si sa poata transporta paleti de 1,5 m latime. Un palet are baza de 150 X 300 cm, inaltimea de 140 cm iar greutatea cam 900 kg.

Ideal ar fi sa pot transporta cate doi paleti odata (in total lungime de 6 m), ceea ce cred ca nu prea este posibil in limitele de condus cu categoria B. Paletii trebuie sa poata fi incarcati/descarcati cu un stivuitor.

Intru intr-un domeniu cu care nu am mai avut pana acum nici o legatura, asa ca orice sfaturi sau sugestii sunt bine venite

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu iti recomand ceva de genul masinilor din imagini pt ca de incarcat le incarci dar la descarcare trebuie sa folosesti negrisori si asta dureaza ceva timp pt ca daca nu ii are beneficiarul ei trebuie adunati, iar masina trebuie sa circule :)) (macaraua este optionala in alegerea ta).

daca iei una cu macara montata trebuie sa stii caracteristicile acesteia: lungime brat, greutate ridicata fctie de lungimea bratului dar fiind in domeniu cred ca stii despre ce vb :D

la VW ai atit cabina de transporter cit si de LT (cabina asta o gasesti si la MAN dar trebuie alta categ. de permis)

post-1792-1199314059_thumb.jpg

post-1792-1199314066_thumb.jpg

post-1792-1199314461_thumb.jpg

post-1792-1199314473_thumb.jpg

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Exact de acelasi lucru am si eu nevoie, numai ca la mine e vorba de paleti de gips carton si adeziv pt polistiren si sunt ceva mai grei.

Din cate am inteles cele mai rezistente ar fi Iveco, poti sa pui pe cele de 3.5 tone suspensii de la surorile mai mari si poti incarca mai mult decat ar fi normal.

Ideal ar fi una cu macara, mai ales daca livrezi in santier, numai ca am impresia ca cel care foloseste asa ceva are nevoie de niste cursuri in urma carora primeste o hartiuta la mana.

Ce materiale importi?

Link către comentariu

ca ideie iveco tine mult dar nus prea reusite tehnic si consuma mama mama

solutia ar fi lt 46 sau sprinter 4xx si omologat pe 3,5 tone si condus cu b

ca utilitare la aceasta categorie zic eu cas cele mai reusite!

sau chiat si varinata de 3,5 tone dar ...... 2x900 km necesita inca o faie de arc pe spate !!

numai ca din cate stiu eu la lt si sprinter lungimea maxima a benei e de 5m si ceva nu cred ca este de 6 cred ca iveco are o bena de 6,7 metri parca !!pentru 2 paleti !!

Modificat de ionut2500tdi
Link către comentariu

E vorba de panel PVC, care se foloseste la tamplarie (sunt panourile izolatoare care se folosesc pt partile "pline", unde nu sunt geamuri)

Link către comentariu

deci ca ideie daca vrei sa pui 2 randuri si sal conduci cu b iveco ar fi singura solutie second hand caci new sprinter sii crafter mai putin la sh si cred ca si in cazul lor bena ar putea depasi 6 m lungime!!!

sau vw lt sau sprinter cu bena de 3,2 m transporter nu este cu bena mai mare de 2,4 m (sau 2,7)

Link către comentariu

• 3 months later...

Pana la urma am comandat un VW Crafter cu bena si prelata, lung de doar 4,3 m

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!