Jump to content

Boxe/tweatere Prima buba

X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

Mi-a murit tweateru' dreapta.Adica mai gajaie el ceva dar este f enervant.Si masina are 6 luni jumate.....Acum eu recunosc ca ascult muzica foarte foarte tare!Ibiza a venit cu MP3 player Sony Xplod si boxe fata de 50w tot sony xplod.Pe langa asta eu am mai pus o statie Optimus de la Radio Shack(200w) care scoate doar pt un subwoofer Magnat X-ecutor 2000(400w).Repet statia scoate doar pt subwoofer. Avand un bass de calitate in spate, pe fata am reglat MP3 playeru' numai pe inalte. In concluzie boxele din fata nu au fost solicitate.Si totusi a cedat un tweater.E tare enervant, masina e unul din locurile in care eu ma simt in elementu' meu, am devenit fanatic cu seaturile si motoarele in general din cauza la masina asta,toata ziua ma gandesc ce sa-i mai fac ce sa-i mai pun si stau cu ochii pe forumul asta.Vreau sa-mi schimb tweateru' sau macar sa-l fac pe asta sa taca cat mai repede. Stie cineva ce tip de tweater sa pun?Cat costa si de unde sa-l cumpar?Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai reglat player pe fata numai pe inalt, ai solicitat chiar destul de mult tweeterele, care daca sunt aceleasi ca restul games (Golf, Leon, Octavia ...) cedeaza destul de repede.

Oamenii mai specializati in audio de pe forum te pot indruma spre ceva mai bun (aftermarket), ca tot iti place muzica in masina.

Link către comentariu

Mi-am recitit postul acum si mi-am dat seama ca eu par un maniac din ala care merge cu muzica la maxim, ceea ce este f departe de adevar.Nu deranjez pe nimeni in trafic cu muzicile mele iar la semafor intodeauna dau mai incet.Imi place muzica nu doresc sa atrag atentia cu asta. sa revin totusi la boxele mele.....aseara in timp ce conduceam si ascultam muzica s-a facut liniste...........da au murit toate boxele in afara de subwoofer.Am sunat la metrotehnica (de unde am luat masina) si le-am zis; au ras copios: "Mama ce casetofon puternic ti-am pus!". Apoi mi-au zis sa vin cu masina sa se uite la ea si daca e cazul sa mi le schimbe pe garantie....Sper sa fie cazul! Oricum vreau sa-mi cumpar alte tweatere mai de calitate! In dimineata asta si-au revenit boxele din fata in afara de tweatere si din cand in cand mai moare boxa din stanga. Parca eram in zona crepusculara.Am inchis muzica.

Link către comentariu

daca au murit toate boxele in afara de subwoofer inseamna ca problema e din cass sau cd ce ai tu!problema e la partea cu finalii ptr ca subwoofer-ul e pe iesirea de preamplificare si nu are treaba cu amplificarea de la boxe.deci problema nu e din boxe sau se poate ca la montarea unitatii cd legatura sa nu fi fost executata bine.

Link către comentariu

Pentru X-Ecutor,

Ai spalat cumva de curand masina? o problema asemanatoare am patit iarna trecuta ( dar era superfrig!!!) se formase condens in boxe de la spalare si inghetase, astfel incat membranele nu se mai miscau deloc sau pe sunet mai tare incepeau sa gajaie... am rezolvat-o cu feon-ul . Ce e drept, numai boxele au patit-o nu si tweaterele...

Link către comentariu

@faraonu':la condens m-am gandit si eu prima oara.Masina o spal aproape in fiecare weekend interior si exterior dar nu mi-au spalat niciodata tweaterele si rareori au folosit apa pt spalarea portierelor ci o solutie si o carpa uscata.Dar poate fi de la condens de la frig.De obicei AC-ul sta pe dezaburire(22 d grade) iar duzele alea mici de pe bord baga aer rece si pe urma cald pe tweatere.Si totusi asta nu explica ca au murit si boxele. M-am uitat la pranz(la sfatul lui tzucul) la firele de la mp3 player.L-am scos si am verificat tot. Se pare ca sunt in regula(firele).Eu sunt curios daca boxele au venit din fabricatie sau au fost puse aici.Pt ca daca au venit din fabricatie nu cred ca ele suporta 50w lineari.Si asta ar explica faptul ca au murit.Abia astept sa ma duc cu ea in service weekendu' asta! :-(

Link către comentariu

Pai daca ai spus ca boxele sunt Sony X-plod e clar ca nu sunt din fabricatie si sincer boxele sony si in general produsele sony de masina nu sunt foarte bune calitativ dar eu raman la parerea ca ceva nu e montat bine.Te-ai uitat cumva si la polariatea de la difuzoare?

Link către comentariu

Cand am luat masina, am intrebat ca fel de boxe am pe ea si mi s-a spus ca sunt sony explod si ca asa vin ele din fabrica pt ca au contract cu sony. Tot din acest motiv ei mi-au instalat mp3 player sony pe masina.M-am mai interesat intre timp si stiu sigur acum ca masina vine doar cu pre-echipare radio.....deci nu a venit cu nici o boxa.Aseara mergeau toate cand s-a incalzit in masina dupa circa 20 de minute au inceput sa moara pe rand tweaterele.Boxele au mers.Nu mai stiu ce sa cred.Trebuie sa ma duc weekendu asta cu ea la service dar nu pot tre sa plec din Bucuresti.Nu m-am uitat la polaritatea de la difuzoare m-am uitat doar daca toate firele sunt la locul lor si daca sunt izolate bine.Totul parea ok.

Link către comentariu

Raman la ideea ca tot de la condens se intampla... nu se poate sa fi mers pana acum bine si brusc sa inceapa sa mearga sporadic ( ma refer la boxe )... legat de tweatere, ai dreptate, aerul bate in ele asa ca nefunctionarea lor dupa 20 minute nu poate fi dn condens.

Echiparea cu boxe se face, din cate stiu, din fabrica ( nu stiu cu ce boxe...) numai playerele le pun ei...

Link către comentariu

Nu cred ca in fabrica la Seat pun boxe sony xplod,ei monteaza boxele in Romania.

Link către comentariu

Am fost aseara cu masina in service. Se pare ca erau niste fire care nu faceau contact bun si s-a rezolvat cu firele. Tweaterul dreapta este mort in schimb. Le-am spus ca vreau eu sa cumpar altele si mi-au spus ca se indoiesc ca voi gasi la dimensiunile la ibiza. Cica sunt jumatate dintr-un tweater normal si se refereau aici la grosime. Mi-au spus sa fac comanda la ei si il schimba. Mi-au mai spus ca sunt primul care a avut aceasta problema si ca ei nu au schimbat nici un tweater pana acum. Boxele sunt din fabrica si nu sunt sony explod. Eu am un prieten f bun in Timsoara care are o Cordoba si lui ii mor tweaterele si isi revin in mod constant. Culmea este ca atunci cand mi-au murit boxele eram cu el. Nu stiu ce sa fac eu nu prea as vrea sa cumpar tot tweatere din fabrica si vreau ceva mai rezistent sau mai bun. Stie cineva de unde pot cumpara tweatere care sa se potrivesca si pe ibiza si sa fie mai bune???????

Link către comentariu

Fenomenul boxelor inghetate mi-a reaparut si mie ... mi s-au dezghetat dupa vreo 40-45 de minute ... tweat-erele nu au avut nimic...

Link către comentariu

Pai daca ai spus ca boxele sunt Sony X-plod e clar ca nu sunt din fabricatie si sincer boxele sony si in general produsele sony de masina nu sunt foarte bune calitativ dar eu raman la parerea ca ceva nu e montat bine.Te-ai uitat cumva si la polariatea de la difuzoare?

<{POST_SNAPBACK}>

As vrea si eu o lamurire,oare de ce nu sunt bune sonyurile in masina?Am mai auzit remarca asta.Eu sunt cu Sony de ani de zile si inca nu s-a stricat nimic si multi tunatzi cu scule tari in masina au zis ca suna OK!N-am bani de Caliber,Boston si JBL.

Link către comentariu

Putin probabil sa gaseste tweater-e pentru montajul stock. La fel este problema si la fabia, motiv pentru care cei care schimba de obicei se indreapa spre o prindere facuta special din fibra de sticla pe stalpii de la parbriz.

Link către comentariu

@akebono: Te rog frumos, imi poti spune si mie mai multe despre prinderea asta in fibra de sticla pt ca azi mi-au venit tweaterele care le-am comandat si poate reusesc sa fac ceva.

Link către comentariu

@akebono: Te rog frumos, imi poti spune si mie mai multe despre prinderea asta in fibra de sticla pt ca azi mi-au venit tweaterele care le-am comandat si poate reusesc sa fac ceva.

<{POST_SNAPBACK}>

Din pacate prea mult nu te pot ajuta. Totusi itzi recomand sa citesti cu atentzie:

http://www.personal.psu.edu/users/r/d/rdm1.../pages/pod.html. Pe acel site exista si alte customs facute tot din fibra de sticla.

Daca n-ai mai facut niciodata probabil nu vrei sa incepi chiar cu staplul. Nici eu nu am facut dar ma tenteaza sa experimentez.

Un exemplu exact cu tweater pe o octavie: http://www.sillek.de/mediac/400_0/media/DI...fahrerseite.JPG

Link către comentariu

• 5 months later...

Problemele cu sunetul la masina mea au revenit... :angry: . Imi moare toata partea dreapta a masinii. Am fost la service si se pare ca mufa care intra in mp3 player nu mai face contact calumea sau nu mai fac contact calumea cu placa de baza. Noi am tot verificat mufa si se pare ca este ok. Oricum cei de la seat m-au trimis cu playerul la sony. Se mai poate repara placa de baza de la mp3 player? Mp3 playerul are un an si 2 saptamani si banuiesc ca are garantie un an......

Link către comentariu

Problemele cu sunetul la masina mea au revenit... :angry: .  Imi moare toata partea dreapta a masinii. Am fost la service si se pare ca mufa care intra in mp3 player nu mai face contact calumea sau nu mai fac contact calumea cu placa de baza. Noi am tot verificat mufa si se pare ca este ok. Oricum cei de la seat m-au trimis cu playerul la sony. Se mai poate repara placa de baza de la mp3 player? Mp3 playerul are un an si 2 saptamani si banuiesc ca are garantie un an......

<{POST_SNAPBACK}>

X-ecutor daca nu il poti repara ti-l dau pe al meu ca oricum vreau sa iau altceva.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

As avea si eu o intrebare. Pentru montarea boxelor pe usile din spate la Seat Cordoba, chiar trebuie demontata usa? La Renault Chamade era foarte simplu, se scotea un capac de la locasul de boxe si 4 suruburi.

Link către comentariu

Da trebuie demontata. Ai grija cum faci daca te apuci sa faci operatiunea singur, ca s-ar putea sa o strici. Vb cu ibizafan ca el a facut operatiunea singur.

Link către comentariu

Mai bine nu, ca nu sunt foarte indemanatic. Si masina e in garantie.

Link către comentariu

• 10 months later...

Salutare,

Referitor la probleme. Si eu am un Ibiza 1.2. (33200km)

Probleme:

mi s-a ars un tweeter (sau asa a constatat porsche). Zic ... ok .... schimbati-l pe garantie!!!

AAAA nu ca boxele nu sunt incluse in garantie. Bun. Platesc pentru 1 buc tweeter 1,3 mil. Ma duc sa-l schimb... constatarea 2 si boxa mare e ars. Ma cert cu ei ... si pana la urma o schimba pe garantie.

Alte probleme: am un sunet ciudat in momentul in care plec de pe loc cu masina (momentul ridicarii de pe ambreiaj). Am facut teste peste teste.... nimeni NU aude nimic. Am ajuns la dir .service-ului ... care zice ... da parca se aude ceva..... Va sun maine sa rezolvam problema.... si au tot sunat.

Azi o sa sun iar sa ma iau la cearta cu ei . Mentionez ca problema cu ambreiaju am sesizat-o la 15.000 km la revizia 1.

Vedem ... Va tin la curent.... daca cineva a mai abvut aceasta problema ... astept un reply.

Merci mult

Link către comentariu

de la ce dealer ai luat masina?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am uitat sa precizez ca nici mie nu mi-au schimbat tweaterele pe garantie si sunt usturator de scumpe(130 de ron). Mai rau e ca pe fata nu se potriveste nimic altceva; sunt f mici si subtiri!

Link către comentariu

In primul rand sunt filtre de inalte, nu twetere, si suna naspa fata de un tweeter.

In al doilea rand sa si le cumpere ei la scorul asta.

In al treilea rand eu schimbat chestiile alea cu asa ceva aici, care suna mult mai bine. Se pot amplasa si pe bord, renuntand la locasul din usa - se vor auzi mai tare... si nu necesita multa bataie de cap - la mine au incaput cu putina dibacie in locasul celor originale.

Bafta :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!