Jump to content

Ajunge Greu Sau Deloc Apa La Stergatorul Din Spate

georges
 Share

Postare recomandată

buna ,

de cateva zile , mai ales cand e foarte frig (-8C...-10C) am observat ca ajunge greu apa la duzele pentru spalarea parbrizului , iar la luneta se itampla sa nu mai ajunga chiar deloc...

initial am crezut ca nu mai am lichid si am pus , nu a mai intrat decat vreun litru , deci acum este la nivel.

pe fatza iese initial cam ca o spuma iar apoi ii revine(parca da cu aburi cand vine jet continuu :) ) iar pe spate azi am incercat de multe ori dar merge pompa in gol...

de functionat functioneaza, sa fi inghetat oare lichidul in instalatie ? (are lichid de iarna pus...-20C)

Cu stima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

lichid din ala 5 litri (-20 C) la 12 lei?

Poate ti s-a infundat, a prins ceva mizerie, poate depunere de piatra daca ai folosit apa de la robinet pe timpul verii. Banuiesc c a daca ar fi inghetat si-ar da drumul.

Link către comentariu

Am patit si eu lucrul asta (dar la alta masina), pe spate nu mai baga apa mai deloc. Se perforase furtunasul si o mare parte din apa mi-o baga in portbagaj.

Link către comentariu

Cel mai sigur ti-a inghetat lichidul de spalat pe instalatie. Ori ai folosit un lichid de calitate proasta ori ai turnat lichid de iarna peste cel de vara sperand ca va ajunge la o concentratie suficienta incat sa nu inghete (ca mine, ca si mie mi-a inghetat). Partea proasta e ca furtunele care pleaca de la vas sunt mascate. In fata sunt in plasticul ala negru de pe capota iar in spate merge prin capitonajul hayon-ului. Eu am mers mult cu masina, s-a incazlit motorul si s-a topit gheata din vas. Apoi am consumat tot lichidul si am pus unul foarte scump care rezista la -30. Greseala mare, pentru ca ieri cand dau sa stropesc parbrizul....nimic. Ori a mai ramas lichid vechi pe instalatie, ori lichidul nou si foarte scump e foarte prost.

Link către comentariu

Si eu am patit la fel.In spate la luneta nu mai ajunge apa deloc. Lichidul de parbriz rezista pana la -20gr at cand este in cantitate mai mare.....avand in vedere ca prin furtun trece un jet de cativa mm sigur a inghetat.

Link către comentariu

ave lichid de iarna dar cred ca era de proasta calitate.

am luat de la metro si am pus si acum pare a fi ok (chiar si la -16C ...)

am dat 8 lei / 5 litri

nu luati nimic de la max car , va va ingheta pe parbriz apa si nu o sa mai vedeti nimic (testat la -5C ...)

Modificat de georges
Link către comentariu

O singura data am avut probleme, in oct. anul trecut, cand eram la Cluj Napoca si temp. a scazut la -1 grad Celsius peste noapte; vazusem prognoza dar am sperat ca macar la atat rezista si lichidul de vara. Nici o sansa, a inghetat, si a revenit la normal abia dupa ce am iesit din jud. Cluj si temp. a urcat peste +1 grad. Iarna folosesc numai lichid ce rezista la -40 grade (asa scrie :wub: ) si e vreo 4-5 lei/l.

Link către comentariu

ave lichid de iarna dar cred ca era de proasta calitate.

am luat de la metro si am pus si acum pare a fi ok (chiar si la -16C ...)

am dat 8 lei / 5 litri

nu luati nimic de la max car , va va ingheta pe parbriz apa si nu o sa mai vedeti nimic (testat la -5C ...)

8 lei 5 litri :icon_thumright: :lol: !!! ...eu pun cu 8 lei litrul! :blink:

Sau mai fac eu solutie cand am chef si nu a inghetat in portbagaj desi mai era putina in flacon. In schimb flaconul cu apa distilata era ... :blink:

Modificat de black_shadow
Link către comentariu

Si eu sunt de parere ca a inghetat apa pe furtun dar se poate sa se fi infundat pe undeva;pt. a nu mai avea aceasta grija si pe viitor,va recomand tuturor care nu au deja aceasta sita de plastic sa o cumparati de la Seat sau VW,nu costa mult(5-6 RON) si face toti banii.Acesta e nr. de comanda: 1C0 955 485 iar aici o poza cu sita respectiva post-5905-1199638824_thumb.jpg

Link către comentariu

• 5 weeks later...

salut,

Nu stiu daca postez unde trebuie.....dar poate stie cineva de ce nu mai am presiune la stergatorul din spate....Apa ajunge numai pana la jumatatea lunetei...in portbagaj nu este ud...ceea ce ma face sa cred ca nu este nimic spart pe acolo...

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu aceeasi problema insa la stropitorile de la parbriz. Ai rezolvat problema pana la urma? poate o rezolv si eu:(

Link către comentariu

Si eu am aceeasi problema! Si in fata si in spate nu mai are presiune lichidul de spalare! Nu e nimic ud prin portbagaj sau in alte locuri! Eu cred ca pur si simplu a "obosit" pompita de lichid! ;)

Link către comentariu

mi-e greu sa cred ca a obosit pompa caci la faruri stropeste super ok, iar masina are 50 de km ieri am luat-o.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Aceiasi problema o am si eu. Inainte sa vina frigul, stropitorul din spate functiona perfect. Acum, abea daca mai acopera jumatate din luneta, parca ar fi partial infundat. Am incercat cu un ac sa desfund, cat sa nu fac vreo stricaciune, dar nimik. Daca gaseste cineva o solutie, please share :RO flag:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ieri am scos duza de apa(sper ca asa ii spune) de la luneta. Se indeparteaza protectia de plastic a stergatorului prin simpla tragere de ea. Se trage de duza concomitent cu miscari stanga-dreapta. Am suflat prin ea si era perfect permeabila. Am introdus o sarma otelita subtire pe traseul apei. Nu am constatat nici o imbunatatire. Am recurs la o solutie de moment reorientand orificiul de stropire mai in sus. Apa bate acum aprox la capatul superior al stergatorului. Reglajul se face cu un ac.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!