Jump to content

Zgomot frana spate

marian_c
 Share

Postare recomandată

la ,franare, cand apas pedala, se aude puternic din masina , cu geamurile inchise , cum freaca sabotii pe spate dreapta. Aveti idee daca poate fi vreo problema ? ca vreau sa plec la munte.

Momentan am 65k si n-am schimbat nimic pe acolo, si nu sunt nici urme de lichid de frana.

Modificat de marian_c
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai cred ca sabotii sunt varza !! daca nu au fost niciodata schimbati ( 65000 km cu un set de saboti ??!! , f multi )

Modificat de gokey
Link către comentariu

saboti in general tin si 200 de mii dar la tine exista sanse sa se fi desprins placa de pe sabot,trebuie verificat ,se da jos roata si la tabur e un surub in cruce se desface cu grija acel surub si apoi cu frana de mana lasata se cicaneste pana iese

Link către comentariu

Am avut si eu un "HHHHRRR" pe spate, dar dupa ce am schimbat sabotii ( asta pe la 90.000 km ), de parca era sabotul fara ferodou.....Chestia era ca tamburii de frana au ceva uzura - undeva la 0.2-0.3 mm, unde lucreaza ferodoul - pe care am scos -o cu o pila semirotunda. Acea uzura nu lasa sabotii sa se "aseze" pe tambure, si nu am avut rabdare sa faca rulajul ( a se intelege uzura) , sa dispara acel zgomot...oricum imi statea in varful capului :rolleyes: Acea uzura nu m-a lasat sa scot tamburul...a trebuit sa slabesc frana de mana.

Modificat de fabiadan
Link către comentariu

am cautat si pe forum ,si am vazut ca si alte persoane spun de zgomot la franare pe dreapta spate.Problema e ca ieri se auzea,dimineata nu se mai auzea (sa fi fost zgomotul de la motorul rece prea mare ? ) ,iar pe la pranz iar se auzea. Si cu o zi inainte a fost foarte mare umezeala in atmosfera , e posibil sa faca si de la asta . Probabil maine o sa o desfac daca o sa am timp.

Link către comentariu

spre deosebire de voi,masina mea haraia de noua.se maifesta la frig si umezeala daca a stat pe frana de mana.la mine se rezolva problema o vreme,mergand cu frana de mana trasa vreo 10 min.la service au curatat cu aer tamburii spate,dar solutia se pare ca nu tine.

Modificat de luus
Link către comentariu

• 1 year later...
Dragos Colescu

Am avut si eu aceeasi problema. Rezolvare: am dat jos tamburii, am curatat de rugina si praf de ferodou toate piesele din interior, si le-am spalat cu benzina. Fara sa demonteze tamburii mecanicul mi-a recomandat sa cumpar saboti frana si acu stau cu ei in potbagaj. Sabotii erau uzati cam 20-30 % in conditiile in care masina are 130 000 km.

Inainte de orice mergeti la un mecanic sa dea tamburii jos si apoi dati comanda de piese.

Link către comentariu

• 1 year later...

Am postat si altundeva problema asta dar nu a raspuns nimeni,

De la roata dreapta-spate(tambur) si aude un zgomot ca de arc care se preseaza si depreseaza(intelegi voi ce vreau sa spun). Acest zgomot(un fel de hrrr-pauza-hrr..) se aude in timpul franari desigur. Mecanicul mia desfacut a curatat tot pe acolo(nu cred ca a uns cu spary sau vaselina) a frecat putin cu smirghel interiorul tamburului(unde vine sabotul) mia spus ca totul e in regula(cu 1 luna si ceva inainte schimbase rulmentul la aceasi roata). In orice caz frana merg dar zgomotul ala de arc nu prea imi face placere. Mia venit azi o idee: ar putea fi usor deformat tamburul deci sa nu fie rotund calumea si atunci deformarea aia impinge sabotul si astfel se aude zgomotul de arc presat?

Cineva mi-a spus ca s-ar putea transmite de la roata stanga spate dar tot el mia mai spus ca daca sabotii sunt okay pe o parte in mod normal sunt si pe cealalta. Ajutati-ma cu niste sfaturi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mam gandit ca putin mai incolo dupa ce termin cu ceva lucurui sa o duc la mecanic si sa desfacem amandoi tamburii si etrierii sa vedem de la e se aud zgomotele astea ciudate. Acuma de ceva timp parca se aude si ceva din fata pe langa scartaitul cu care mai obisnuit.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!