Jump to content

Semnalizare "tacuta"

DRE
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am o problema cu Ibiza mea. Nu este foarte grava, dar ma streseaza... Cand dau semnal (stanga, dreapta sau avarii, nu conteaza), aprinderea martorului luminos stanga/dreapta (sau ambele, daca sunt pe avarii) nu mai este insotita de acel ticait specific. Semnalizarea functioneaza perfect, dar nu se aude nimic. Oricum cand e muzica tare nu o auzeam, deci nu e foarte grav, dar totusi as vrea s-o rezolv. Eu suspectez ca are ceva releul de semnalizare. Ce ziceti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poate fi releul de semnalizare, dar eu zic sa nu excluzi si maneta de semnalizare.

bj a patit o chestie ciudata la leonul lui, dupa ce revenea maneta de semnalizare in pozitia neutra zgomotul ala (ticaitul) se mai auzea de cateva ori, si mai rapid decat normal.

a schimbat releul de semnalizare cu altul nou si a vazut ca nu e de la el, era de la maneta de semnalizare.

daca ai posibilitatea, mergi la un service unde sa poata incerca daca cu alta maneta sau releu face la fel. atentie, ca sunt o gramada de cabluri si contacte pe la volan, ca sa ajungi la maneta de semnalizare trebuie dat jos volanul.

Link către comentariu

Oricum o rezolv pe garantie indiferent ce-ar fi. Mersi de ideea cu maneta, dintr-o data problema nu mai este asa de negrava... :)

Link către comentariu

S-ar putea ca ce auziti sa nu fie releul ci un buzzer. O sa ascult mai atent sa vad cum e la Ibiza.

Link către comentariu

pai asta am scris si eu mai sus, maneta face zgomotul ala ritmic, ticaitul, nu releul. deci maneta ar fi principala cauza pentru care zgomotul ala nu se mai aude.

Link către comentariu

Pai da, dar tot maneta face zgomotul ritmic si cand pui avariile? Ca la mine nu se aude nici atunci. :)

Link către comentariu

• 1 month later...

Revin cu informatii noi:

Sunt 99% sigur (bineinteles ca n-am avut timp sa merg in service :banghead:) ca problema vine de la buzzer-ul din bord, acela care tiuie cand uiti pozitiile aprinse... Mie nu mi se mai aude niciun sunet, nici cel de avertizare faruri aprinse, nici cel care se aude in mers cand temperatura ajunge la 4 grade, nici cel de aprindere a ledului galben de la benzina... Sunt 99% sigur ca buzzerul acela e responsabil si de "ticaitul" semnalizarii. Sper sa pot ajunge in service cat mai curand.

Link către comentariu

Exact acelasi lucru l-am patit si eu, semnalizatorul cu indicatorul vizual functioneaza perfect insa sunetul "bip bip" a disparut :D !

Intamplator am avut o dauna (spoler spart de un "priete") si cand am trimis-o in service la schimbat pe casco l-am intrebat pe mecanic cum putem remedia si problema. Mi-a spus ca e vorba de "difuzorul" responsabil de sunetul atat pentru avarii cat si pentru semnalizare care este ars si care....atentie nu poate fi inlocuit decat daca schimbi bordul :D !

Eu unul m-am obisnuit fara sunetele specifice desi la cele de avarii, atentionari era util!

Link către comentariu

Eu am vorbit in servie si mi s-a zis ca trebuie dat jos bordul... Nu prea imi vine sa cred ca trebuie schimbat. Oricum, sunt dispus inclusiv sa il schimb, o fac pe garantie. Eu am platit masina intreaga, nu fara buzzerul respectiv.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am identificat problema! E de la siguranta! Nu sta bine in tablou... Ideea e ca o fixez, totul functioneaza perfect (buzzerul face sunetul de la semnalizare, acum sun 100% sigur), dar dupa ce plec la drum cu ea, dupa cateva denivelari, iar sare de acolo :angry: O sa incerc sa vad daca o pot fixa mai bine. Bine ca nu trebuie schimbat buzzerul! :blink:

Link către comentariu

Daca aveti probleme cu buzzerul respectiv va pot ajuta eu...vb pe PM se poate schimba!

Link către comentariu

Mersi mult SORAN, dar problema nu e de la buzzer, ci de la siguranta lui, care nu sta bine in tablou, nu stiu de ce... Oricum as fi schimbat buzzerul pe garantie. Dar e bine de stiut ca te pricepi. :D Dupa garantie, cine stie?

Link către comentariu

• 11 months later...

Salut baieti,

Am si eu o mica problema cu ibiza mea din 2007 si anume dupa aprox 30 de min/o ora de mers, nu se mai aude ticaitul de la semnalizare/avarii. Cele doua becuri de pe bord sunt ok, la fel si cele 6 din exterior, clipocesc cum trebuie.

A mai intalnit cineva problema asta? Si.. ar trebui sa ma ingrijorez ? Nu am umblat deloc la partea electrica a masinii, defapt nu am umblat la nimic de la masina :( O sa ma duc cu ea la revizia de 15.000 cam prin ianuarie sau februarie (o am de 3 luni si am facut aprox. 11.000 km) si o sa-i intreb atunci pe cei din service, dar poate e vreo rezolvare mai simpla pe care o stiti voi.

Si putin offtopic: o sa plec de revelion la Viena, aveti vre-un sfat inainte de un drum lung iarna ? Sa-i fac vreo verificare sau ceva ? Cauciucuri de iarna am cumparat, lanturi am.. ce ar mai fi ?

Mersi anticipat :)

Link către comentariu

Am avut si eu aceasta problema. De fapt, nu se mai aude niciun sunet, nici beep-ul de la benzina, cand se aprinde galbenul, nici warningul ca afara sunt 4 grade (acel warning se aude doar cand te afli in mers si scade temperatura la 4 grade) etc. Ticaitul semnalizarii este de fapt reprodus de un buzzer aflat chiar in bord (mai precis in spatele ceasurilor).

Problema se rezolva schimband buzzerul. Eu cel putin asa am procedat.

Trebuie sa te duci la service sa ti-l schimbe pe garantie, pt ca trebuie desfacute ceasurile.

La mine din cand in cand isi revenea, dar nu te lasa amagit. E un defect al buzzerului. Am crezut prima oara ca e de la o siguranta, dar dupa ce am scos buzzerul l-am masurat si era defect. Daca tineai apasat pe membrana acestuia, mergea... Asadar, clar un defect de fabricatie.

Bafta!

Modificat de DRE
Link către comentariu

Gata, m-am linistit. Mersi frumos :) O sa rezolv atunci la revizia de 15.000.

Cat m-am speriat prima data cand am auzit warningul de 4 grade prima data pentru ca benzina aveam si nu stiam ce am facut. M-am prins abia a doua oara cand l-am auzit, si am vazut temperatura clipocind :(

Link către comentariu

Cu placere. Ideea de baza e sa le comunici chestia asta telefonic (ca ai buzzerul stricat) si sa te asiguri ca il au pe stoc... :D

Link către comentariu

• 2 months later...

Nu imi puteti spune cam cat m-ar costa un buzzer(banuiesc ca asta e problema) pentru ca zilele astea mi am luat o ibiza second si nu se aude nimic la semnalizare, avarii, la benzina inca nu am abservat.Operatia de montare e una dificila? Va multumesc

Link către comentariu

Eu o sa-l schimb in service saptamana asta si iti pot spune atunci care e treaba cu el :lol:

Link către comentariu

Buzzer-ul e un difuzor de la Philips-NXP, incearca sa vezi la orice magazin de electronice dar nu prea cred ca gasesti. Il vei recunoaste usor ca are o carcasa de plastic. Dar parerea mea este ca nu buzzerul este problema la tine, ci tranzistoarele darlington care-l comanda care poate s-au ars din cauza unui varf de curent. Este vorba de un integrat, PZTA14. Ca sa rezolvi problema, trebuie sa desfaci IC-ul din bord si sa-i scoti carcasa sa ai acces la PCB. Odata ce ai acces poti foarte usor cu niste masuratori sa vezi care din componente e defecta si daca chiar buzzer-ul e stricat. Dupa ce ai identificat componenta poti o schimbi. Numai mare grija cand scoti IC-ul din bord, sa nu faci nici o operatiune cu contactul cand e scos IC-ul. Pt siguranta mai bine iei si o borna de pe baterie. Spor

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Imi poate spune cineva ce piese este asta ? Aceasta au schimbat cei de la service, au desfacut bordul etc si acum merge.Chestia ii ca habar nu am ce piesa este.Cica a fost luata de la un Renault.Are importanta?Ticaie altcumva?

post-21071-1206546958_thumb.jpg

post-21071-1206547126_thumb.jpg

Modificat de Spiti
Link către comentariu

E exact buzzer-ul de la KI, de care aminteam mai sus. Vad ca pana la urma ala a fost stricat. Nu neaparat ticaie altcumva, e tot cam acelasi lucru dar in cazul in care exista schimbari in modul de functionare al lui ("ticaire") tu singur iti vei da seama de asta. :P

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!