Jump to content

Cap planetara dus

ettyus
 Share

Postare recomandată

Merci de sfat, dupa cum spuneam sunt patit, anul trecut am fost la service cu pretentii si tot aceeasi soarta a avut capul de planetara, acum o sa-l verific saptamanal, nu cred ca mai are vreo sansa sa mai scape. Raman la ideea ca parca tot mai bune erau cele din cauciuc decat combinatia asta careiaa ii spune termoplast.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta ne arata din nou ca zicala "suntem prea saraci pentru lucruri ieftine" s-a adeverit din nou. Sper sa nu mai ai probleme cu aceasta piesa.

Link către comentariu

• 4 years later...

salut, la masina din semnatura aud niste batai la roata din dreapta fata atunci cand iau viraj maxim sau cand trec peste denivelari, banuiesc ca ar fi planetara. cum pot sa testez daca trebuie inlocuit capul de planetara (eventual care dintre capetele planetarei de pe dreapta)?

Link către comentariu

te duci la un mecanic, daca nu te pricepi. Teoretic nu trebuie rampa, un mecanic ok isi poate da seama si cu roata virata maxim. fii mai explicit! cum se aude? cand iei stanga se aude in dreapta? sau invers?

Link către comentariu

am ceva notiuni tehnice, am acces si la scule.

cand virez stanga si plec in mai in tromba se aude cum bate ceva ritmat la roata din dreapta, la virajele la dreapta se aude altfel cum bate, ritmat dar cu alta tonalitate. am mai remarcat ca atunci cand trec prin gropi si masina se balanseaza stanga dreapta (chiar cu rotile drepte) se aude cate o bataie de fiecare data cand se lasa pe o parte. am tras de bieletele antirului, nu par a fi acestea, de aceea am banuit capul de planetara.

am vazut pe internet ca pleaca ca si pret de la 70 de lei pana la cateva milioane bune, daca aloc un 100 de lei pentru achizitionarea unuia nou, ar fi ok?

Link către comentariu

După descriere pare a fi dus capul de planetară dinspre roată. Cel dinspre cutie nu este solicitat în curbe, iar la denivelări mult mai puţin decât cel dinspre roată.

Ca marcă de cap de planetară mergi pe Spidan, GKN, Febi

Link către comentariu

destul de piperate preturile la marcile recomandate, inteleg ca ideal ar fi sa iau ceva mai bun dar cu masina fac cam 10-15.000km/an.

daca ar fi sa fac un compromis, observ ceva marci (care mie imi suna cunoscut) mai accesibile, ce parere aveti de astea doua:

http://www.epiesa.ro/cap-planetara-skoda-fabia-combi-6y5-1-4-16v-ruville-77800s/15583/10171/part-598086/

http://www.epiesa.ro/cap-planetara-skoda-fabia-combi-6y5-1-4-16v-skf-vkja5264/15583/10171/part-1633323/

Link către comentariu

Skf ok

Ruville este ambalator, depinde ce este în cutie

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Aceeasi problema o am si eu la a mea fabie. Face un clanc clanc cand iau stanga si la gropi. Am fosta service, au zis ca sunt capetele de planetara, le au schinbat pe ambele ( 217 ron bucata). Masina nu mai face la fel de rau ca inainte, se simte ca e mai inchegata si sta mai bine la gropi, doar cand iau stanga persista acel clang clang, ca si cum s ar lovi ceva. Si la gropi cateodata.

Aveti idee ce as putea sa mai verific? O fi de la cutie? Daca mecanicii cu masina pe elevator nu si au dat seama. Sa ma duc inapoi?

Link către comentariu

As mai avea deja cumparate bieleta directia cu tot cu cap de bara. Sa le schimb si pe acestea?

Link către comentariu

Verifica daca bara de torsiune nu este ,,fugita".

Daca tu doresti acest lucru, ai banii necesari pentru aceasta operatiune, poti sa inlocuiesti ce ai mentionat.

Toate cele bune.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Multumesc Carmina! Am revenit azi la service, s-au tot uitat baietii aia pe acolo, m-am uitat si eu. Daca cand le-am zis, cum face, erau aproape siguri ca e bara stabilizatoare, cand au inceput sa traga de ele, parea ca totul e ok. Doar cand au pus mana pe bieletele de directie au zis ca am joc in caseta.

Mie mi se pare incredibil, mai ales ca la gropi eu nu simt nici cea mai mica vibratie in volan. Practic se aud trosnituri, pocnituri, ca si cum s-ar lovi ceva in ceva...cand: iau stanga, nu si dreapta, la gropi, diferente de nivel, cand urc borduri, toate majoritatea pe dreapta, mai putin pe stanga...si toate le simt, le aud din dreptul rotii, nu de sub volan.

Aveti ceva idei, va rog?

Si daca imi puteti recomanda un service serios cu mecanic bun care sa imi zica clar ce are..nu a vrea sa merg pe mana tot astora, deja am platit 2 capete de planetara..si masina tot asa face.

Modificat de Sudsemnatu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!