Jump to content

Cap planetara dus

ettyus
 Share

Postare recomandată

Am mers ieri (22.12.2007) cu A mea Fabie in Service pentru ca batea ceva cand dadeam in ceva groapa sau in ceva denivelare crezand ca iar am sa scap niste bani de bucse pe la service dar pe cand colo cu mine de fata cei de la Compexit trag invart misca toate bucsele sunt bune tot ce ar bate in mod normal este in regula dar planetara stanga cu roata virata scoate cate o troznitura cand o invarti si tremura toata de te si sperii. Deoarece vin sarbatorile, concediul am pregatit masina de iarna ( tacam complet cauciucuri lanturi bla bla) si as vrea sa stiu oare ma pot duce cu ea ( Austria 2300 km aproximativ) in starea in care este deoarece probabilitatea sa gasesc cap planetara sau planetara completa la cineva este minima, Compexit imi aduce in 29.12.2007 data la care sunt in Austria sau mai bine zis trebuie sa fiu, a si pe langa capul dinspre cutie (despre el este vorba) imi este spart si burduful inspre roata.

Oare pot sa ma deplasez cu ea sau mai bine iau Loganul lui tata si ii pun benzina ca disperatul?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru atata drum si pentru a nu-ti strica vacanta, ia Loganul. :question: Daca nu gasesti o varianta "rapida" s-o repari pe a ta.

Link către comentariu

imi era frica de un raspuns de genul si si mai frica imi este de consumul Loganului tinand cont ca FAbia consuma maxim 6.2 % si asta cand merge ca dementa sau mai bine zis cand ii dau eu ca dementul. Oare nu gasesc o solutie de compromis? Imprumuta cineva capete de planetara? :question:

Modificat de ettyus
Link către comentariu

daca spui ca tremura de mama focului .. nu te risca mai ales caci cred ca nu vei fi singur in masina ..

gaseste un mecanic sa o schimbe capul deplanetare nu dureaza decat maxim 1,5 ore ... sau mai simplu ia o alta masina daca

ai posibilitate !

bafta

Link către comentariu

Nu schimbatul ii problema, problema rezulta din indisponibilitatea gasirii respectivei planetare inainte de 29.12.2007 (deja sunt departe atunci sau cel putin trebuie sa fiu) . De tremurat nu tremura decat in momentul in care bate da cand bate bate adica in curba usoara putina denivelare sau groapa si trozneste zdravan ( se aude si cu muzica data tare si ce ascult eu tot bataie ii :rolleyes: ) . Alta masina am de unde sa iau doar ca o sa ma coste ( Logan pe benzina - nu ma deranjeaza aspectul asta ) Casco la acel Logan ( platesc o luna) + Extindere Casco pentru Extern plus diferenta de pret la benzina + reparatia care o sa sara de 15 milioane cand revin deci .......... asta este CAz tipic de Ghinion.

Link către comentariu

15 mil reparatia la Skoda !?????

nu e cam mult ? la passat capu de planetara e 3,5 mil .. marca buna ! manopera nu e mai mult de 1 mil.. si tot e de 3 ori mai putin !

Link către comentariu

La mine am dat 2 milioane vechi pe capatul de planetara si baietii mi-au cerut 500 de mii vechi.Asa ca le-am dat 1 milion si in 20 de minute a fost gata. Deci nu stiu ce preturi au unii dar asta am facut eu.

Ps:Schimbarea de capat planetara am facut-o la reprezentanta opel si dupa orele de program......

Link către comentariu

15 milioane este in alta parte la Skoda numai planetara este 17 milioane daca schimb doar capul si cele doua burdufuri ies la : 9.800.000 cap planetara inspre cutie

1.800.000 burduf planetara ( roata spart si asta)

1.800.000 burduf planetara (cutie)

.............. manopera. Datorita faptului ca si inspre roata este spart burduful ma gandesc ca si acolo este mizerie cat incape deci si capul respectiv este vraiste ma gandesc ca daca schimb tot ies mai bine pe viitor. Planetara asta am eu impresia ca am fost cadorisit cu ea in service unde am schimbat kit-ul de ambreiaj si unde am avut surpriza sa raman fara senzorul din cutia de viteza care masoara viteza(am un post aici legat de aceasta problema) daca nu sunt ei de viona oricum ar fi putut sa fie mai profi ( se lauda ca sunt ) si cand au dat jos planetarele sa miste cutia pe langa pierdera senzorului ar fi putut sa constate si problema legata de planetara. Dar din pacate profesionalism in serviceurile din Romania nu exista in schimb preturi ............... cat vreti voi de mari.

@Maxxgabi de schimbat as avea unde dar din pacate nu am ce sa pun in schimb.

Modificat de ettyus
Link către comentariu

• 2 years later...

salut,am o problema si cred ca de vina este capul de planetara stanga,pt ca in momentul cand iau viarj maxim dreapta si dau in spate se aude glo,glo,glo,in fata nu se aude nimic pe acelas viraj,mentionez ca am mers ceva timp cu burduful de la planetra spart.

sa fie capul de la planetara sau altceva???

multumesc!

Link către comentariu

salut,revin cu o intrebare care din cele 2 este cea corecta (cati dinti,ce dimensiuni) la capul de la planetra dinspre roata.

multumesc!

OJ_1690.pdf

OJ_1691.pdf

Modificat de kryss782001
Link către comentariu

• 7 months later...

Salut,

Trebuie sa schimb si eu capul de planetara stanga si am mai multe alternative din partea Unix Auto, una este produsa de ei, doua din Italia, Samco si Transtec si ce a din urma si cea mai scumpa si singura la care se specifica calitate de fabrica este din Germania, ii spune Spidan. La celelalte se precizeaza calitate normala. Astept cu nerabdare sfaturile voastre, pe maxim Luni as dori sa o schimb. Daca aveti si alte variante sunt binevenite.

Link către comentariu

Ceva preturi informative pentru fiecare dintre ele?

Link către comentariu

Preturi;

Unix 100RON si putin

Samco si Transtec undeva in jur de 200RON

Spidan se duce undeva peste 250RON

Acest cap de planetara a fost schimbat vara trecuta, problema majora a constat in rigiditatea exagerata a acelui manson care imbraca articulatia, iarna cu temperaturile scazute si-a spus cuvantul, in momentul de fata acel manson se afla undeva pe planetara iar articulatia este plina de pamant, pe partea dreapta am schimbat capul la inceputul lui decembrie deoarece celalalt a cedat, am pus ceva fabricat in Italia, nu mai stiu producatorul, mecanicul mi-a spus ca burduful este foarte okey, se muleaza foarte bine in comparatie cu ce am avut pe stanga.

Link către comentariu

Hmmm, complicat si pot aparea zeci de probleme... de exemplu cea pe care-ai patit-o tu.

Recomandari de capete bune, in afara de cele originale (care-ar fi cele mai bune) ar fi GKN, dar mare atentie si aici: GKN Made in Germany, nu "licenta GKN" facute pe la mama dracului.

E posibil sa fie mai scumpe decat preturile listate de tine.

Daca nu ia Spidan.

Foarte important de verificat pe loc, atunci cand iei piesa: bagi burduful pe cap si vezi daca poti sa pui si colierul de prindere peste burduf fara efort. Daca nu poti, NU lua! Cu siguranta atunci cand vei strange colierul se va rupe.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Este adevarat ca Spidan ar fi facute de GKN? Asa spun unii. Daca stie cineva un site unde pot gasi cap de planetara GKN fac cinste, caut si nu gasesc.

Link către comentariu

Hah, tot raul spre bine.

Cautand eu pe situl GKN am descoperit mai multe:

1. au un catalog online: http://webshoppilot.tecdoc.net/gkn

2. SPIDAN este defapt GKN :) (altfel nu-mi explic de ce scrie "SPIDAN original GKN parts)

Link către comentariu

Asa auzisem si eu, mai caut pe net GKN, daca nu gasesc o sa iau Spidan, Luni maxim trebuie schimbata.

Link către comentariu

eu am pus Metelli, italiene, f bune si pret rezonabil

Link către comentariu

GKN si SPIDAN e aceelasi lucru.In cutia de spidan vine GKN.Marca "SPIDAN" nu este numele firmei, ci marca comercială sub care societatea internatională GKN Automotive distribuie şi vinde articulaţii homocinetice şi planetare.In programe apare acceasi adresa de contact si pt spidan si pt gkn.www.gknservice.com/

Link către comentariu

Asta am descoperit si eu azi. Pe zi ce trece mai aflam lucruri noi :)

Link către comentariu

totusi e o chestie ciudata,in programe apare ca piesa de schimb si gkn si spidan si singura diferenta din ce am vazut gkn are la codul de piesa o cifra la inceputul codului ,in plus :blah_: EKG 920340,SPIDAN 20340.

Link către comentariu

Mercic muult de tot baieti, am comandat Spidan, astazi poate vine, daca nu Luni cel tarziu, revin cu detalii.

Link către comentariu

sa ne lasi si noua un cod de piesa si un pret.Merci anticipat :lol:

Link către comentariu

Salutareee,

Dupa lupte seculare am reusit sa schimb acel cap de planetara, este greu de imaginat ce se intampla cu acele burdufuri de planetara care sunt fff rigide si la prima virare a rotii sare de capul de planetara, vechiul meu burduf care mi-a cauzat tot necazul, vreti nu vreti sa credeti era tot GKN, am reusit pana la urma sa prindem burduful dar nu cu colierul original ci cu unul din acela cu surub care se strange, am mai slefuit acel surub care atingea fuzeta si deocamdata e ookey. Codul este 21586, mai jos puteti vedea niste poze cu piesa precum si cum arata vechiul cap de planetara.

Revin pe saptamana viitoare sa va mai spun cum se comporta la drum noua achizitie.

dsc00497u.th.jpg dsc00498ce.th.jpg dsc00499fe.th.jpg dsc00500b.th.jpg dsc00501k.th.jpg

Modificat de Tetica
Link către comentariu

e burduf de termoplast..vezi k daca iti scapa colierul improvizat pe care l-ai facut tu..si iti iese burduful de pe capul de planetara in maxim o luna il schimbi iar.Incearca sa pui colierul din cutie si daca nu ai cleste special pt el incearca cu un cleste de cuie. :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!