Jump to content

Tip Ulei Pentru Completare Toledo 1.9 Tdi

vichy
 Share

Postare recomandată

As dori daca stie careva sa-mi spuna ce tip de ulei trebuie sa completez la un Toledo 1.9 TDI. Am putin peste 10.000 km si nivelul este cam scazut. Ce tip de ulei este bine sa pun peste cel cu care este din fabrica, pana la revizia de 15.000?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu de alta dar am de facut niste drumuri mai lungi si este si perioada cand la reprezentante nu este nimeni ca sa ii intreb.

Modificat de vichy
Link către comentariu

vezi ca sa mai discutat despre completarea cu ulei! ideea e sa aibe aceeasi indici de exemplu 5w-40 marca neffiind foarte importanta! daca gasesti cu ce a venit din fabrica e foarte bine daca nu cei de pe la serviceurile seat folosesc mai des castrol si mobil!

nu stiu exact diselul tau cu ce vine din fabrica probabil un coleg cu acelasi motor o sa te sfatuiasca mai bine!

Link către comentariu

Merci. la 5W40 ma gandisem si eu, dar inca stau in dubiu. Chiar daca mai am aprox 5.000 pana la revizia de 15.000 nu vreau sa chinui motorul cu ceva incompatibil. Am inteles ca trebuie sa fie si neaparat VW 505.01.Am gasit pe un site, informatii despre Mobil Synt S Special 5W-40:

Uleiul sintetic de motor, extrem de performant, Mobil SYNT S SPECIAL V 5W-40 este in principal destinat utilizarii pentru motoarele diesel Volkswagen cu injectie prin pompare (PD TDI) pentru care uleiul de motor VW 505.01 este obligatoriu. In cazul unor astfel de motoare se utilizeaza pentru prima umplere un ulei de acest nivel calitativ.

Principalele avantaje:Creat pentru toate stilurile de conducere, pe autostrazile de mare viteza cat si in conditiile traficului urban.Vascozitatea sa redusa, asigura o economie mai mare de combustibil si un grad de emisii mai redus.Nivelul unic de curatenie a motorului asigura performanta de durata a motorului.Vascozitatea sa redusa asigura fluxul de ulei pana in zonele critice ale motorului care necesita un nivel ridicat de protectie la uzura in momentul demarajului.Formula sa sintetica asigura performanta si protectie excelenta la temperaturi ridicate.

Indeplineste urmatoarele specificatii: API SJ/CF, ACEA A3/B3, VW 500.00/505.00/505.01(11/92), FORD WSS M2C

As putea cu completa cu acesta pana la revizie? Pot aparea probleme?

Am vazut ca VW 505.01 este scris la urma

Modificat de vichy
Link către comentariu

Era foarte bine daca incercai sa citesti topicurile care trateaza acelasi subiect inainte de a deschide acest topic.

In urma unei simple cautari dupa cuvantul "completare" am gasit urmatoarele topic-uri:

http://vwforum.ro/index.php?showto...p;hl=completare

Link către comentariu

Din punctul de vedere daca e bun uleiul pt motorul tau, DA.

Mobil Synt S Special 5W-40 am eu in motor.

Cred ca cel mai bine e sa afli ce ulei ai in motor acum,si sa complectezi cu acelasi tip de ulei.

Parerea mea.

Link către comentariu

Multumesc, dar in aceasta perioada nu este nimeni la reprezentanta si am de facut niste drumuri mai lungi, de aceea am deschis topicul, in speranta ca va fi careva care a aflat cu ce ulei vin Toledo din fabrica. Cu jumatate de ora in urma am luat Castrol TXT 5W40 505.01, dar inca nu am completat. Sper sa imi fac curaj si sa completez maine dimineata.

Link către comentariu

Masina mea e adusa din Germania, si a venit cu tot cu ceva facturi de schimbare a uleiului, si era ulei Shell Helix.

Nu stiu ce sa zic ce ulei are Toledo tau, dar stiu ( sau poate ma insel) ca Seat are contract cu Repsol ca primul ulei din motor. Sunt multe sanse sa ai Repsol in motor, si mai putine sanse sa ai alteceva.

Bafta.

Link către comentariu

vezi ca s-ar putea sai ai marca de ulei din motor pe acolo un abtibild!la mine e repsol dar nu cred ca e asa esentiala marca ci ce am specificat mai sus! deci stai linistit poti completa si cu castrol!

Link către comentariu

Uleiul din fabrica e posibil sa fie Repsol. Eu unul nu prea am vazut asa ceva pe la noi. La reprezentanta folosesc Mobil. Poate sa fie si 506 si 507.

Link către comentariu

507.01 nu e bun, e norma de ulei long-life, care la seat nu s-a implementat.

Link către comentariu

Am vazut ca este Repsol. Am avut 2 ani Seat Ibiza 1.2 benzina si sunt destul de familiarizat cu aceasta marca.

Am bagat deja Castrol TXT 5W40 505.01 cam 600 ml. peste ce era deja in motor. A ajuns la un nivel normal pe joja. Acum sper sa fie bun amestecul si sa nu spumeze. O sa vad dupa cateva drumuri mai lungi. Totusi poate stie careva cu ce tip de ulei Repsol vine din fabrica, ce fel de SAE ?

Link către comentariu

Nu pot spune exact cu ce tip de ulei vin masinile din fabrica dar eu am a 2-a masina noua Seat si atat prima (Toledo) cat si actuala (ambele benzina) au venit cu ulei 10W40;nu stiu daca e o regula sau doar o intamplare,cred ca e mai bine sa intrebi in service,poate stiu ei cu ce tip de ulei vin actualele modele direct din uzina.

Link către comentariu

Merci, dar zilele astea nu e nimeni pe la service si am niste drumuri de facut. Am pus Castrol 5W40 505.01, macar pana dupa sarbatori. Alteacupra, dar tu le ai pe benzina. Oricum cum aflu la reprezentanta pun pe forum pentru a afla si altii care mai sunt in aceiasi situatie. O sa incerca si la fabrica din Spania.

Link către comentariu

alteacupra de unde stii ca masinile au venit cu 10W40 din fabrica?

Link către comentariu

@Alextz

Asa mi-au zis la reprezentanta cand am intrebat,in caz ca trebuie sa-mi adaug ceva ulei insa in primi 15.000 km,la mine,nu a fost cazul.

@vichy

Nu conteaza ca eu am masina pe benzina;sunt multe tipuri de ulei care sunt si pt. benzina dar si pt. motorina.La tine ar fi bun un tip de ulei norma VW,pt. motorina si pt. motoare cu turbina.Asa cum si Cristi iti spunea 507.01 nu e bun pt. tine,eu iti recomand un ulei cu "VW Norm 50501" iar firma sau viscozitatea o alegi tu.Important este ca uleiul ce il adaugi(indiferent de firma) sa aibe aceiasi viscozitate ca si cel din motor,ex:in motor 10W40 adaugi 10W40 pana la primul schimb de ulei,atunci poti pune si 0W30(de exemplu).

Link către comentariu

507.01 nu dar 507.00 da,de exemplu pt. masini TDI cu DPF cu EURO 4.

Modificat de alteacupra
Link către comentariu

alteacupra:

Stiu ca trebuie sa pastrez norma de VW 505.01, dar nu stiu ce ulei este in motor. Poate fi SAE 5W40 sau SAE 10W40 sau orice altceva. Problema mea era ca nu stiu ce tip de SAE este acum, cu ce vine ea din fabrica. Era bine daca aveau cei de la SEAT o linie telefonica Non Stop pentru diferite lamuriri. Sper sa nu fie deocamdata probleme ca am pus peste ce era in motor (Repsol) Castrol 505.01 SAE 5W40. Am pus cam 600 ml

Link către comentariu

Daca masina e QG1 ai 5w30 LL3 507.00 daca e QG0/QG2 ai 5w40.

Nu era mai bine totusi sa cauti in subforumul specializat pentru aceste intrebari? Motorul 1.9TDI 105 cp este comun multor modele.

Link către comentariu

Problema asta am mai discutat cu CristiN. Doua zile am citit topicurile specializate, dar nimeni nu stie concret cu ce tip de Repsol vine din fabrica. In momentul cand voi afla de la firma , am convenit cu CristiN ca pun pe forum toate informatiile despre motorul de 1.9TDI de pe Seat Toledo si voi cere inchiderea topicului.

Am incercat sa aflu informatii de la fabrica din Spania, dar inca nu am reusit.

Modificat de vichy
Link către comentariu

Motorul 1.9TDI de la Seat Toledo este exact la fel ca cel de pe Golf,Touran,Octavia II,Fabia II,Jetta etc. Nu este nimic special la cel de la Seat.

Cat despre uleiul din fabrica....ti-am zis incearca sa afli ce tip de service urmeaza masina ta si apoi stii sigur ce SAE ai in motor. Nu conteaza marca (atat de mult) cat norma.

P.S. eu aveam masina QG1 cu 0w30 iar cei de la Avia mi-au dat 1L de Shell Helix 5w40 pentru QG0/QG2. Eu nu prea pun baza in ce-ti spune dealerul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pe 31.12.2007 am primit raspuns de la Seat Spania, dar degeaba.... Au spus ca voi fi contactat de c

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!