Jump to content

Sunet Ciudat La Geamurile Eletrice Fata Si Intra Uneori Greu In Marsarier

liviu85
 Share

Postare recomandată

Salutare . Am un seat ibiza 1.4 16V din 2004 si ma confrunt cu urmatoarele probleme. Cand deschid sau inchid geamurile eletrice de pe fatza se aude un sunet ciudat ( ca si cum ar avea pietris care se freaca de geam si uneori trosnesc ca si cum ar da cineva cu ceva metalic in ele ) . Aveti idee de la ce este ? o fi grav ? Si mai am o mica problema .... uneori intra greu in marsarier .Astept sfaturi de la voi , va multumesc.

Am uitat sa mentionez ca dupa ce spal masina sunetul de la geamuri dispare pt o perioada de timp. Uneori nici daca nu o spal nu se aude ..... masina nu a avut usile lovite si nici nu au fost fortate geamurile . Si la problema cu marsarierul am intrebat 2 mecanici care mi-au zis ca e ok nu are nimic . voi ce ziceti ?

Modificat de CristiN
Te rog sa nu mai folosesti quote la mesajul anterior.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotul de care spui tu l-am avut si eu, am fost la Alto si mi s-au curatat periile de la geam, de atunci nu mai face chiar asa de rau. Atunci cand speli masina roaga-i pe cei de la spalatorie sa-ti bage apa cu presiune pe la geamuri, astfel se vor curata periile de praf.

Cat despre marsarier, e normal oarecum, nu e sincronizata ca treptele de mers inainte. Daca se intampla asta nu forta, las-o la punctul liber si incearca din nou.

Link către comentariu

Salutare . Am un seat ibiza 1.4 16V din 2004 si ma confrunt cu urmatoarele probleme. Cand deschid sau inchid geamurile eletrice de pe fatza se aude un sunet ciudat ( ca si cum ar avea pietris care se freaca de geam si uneori trosnesc ca si cum ar da cineva cu ceva metalic in ele ) . Aveti idee de la ce este ? o fi grav ? Si mai am o mica problema .... uneori intra greu in marsarier .Astept sfaturi de la voi , va multumesc.

Am uitat sa mentionez ca dupa ce spal masina sunetul de la geamuri dispare pt o perioada de timp. Uneori nici daca nu o spal nu se aude ..... masina nu a avut usile lovite si nici nu au fost fortate geamurile . Si la problema cu marsarierul am intrebat 2 mecanici care mi-au zis ca e ok nu are nimic . voi ce ziceti ?

In momentul cuplarii marsarierului, masina sa stea pe loc, nemiscata, adik sa fie frana de serviciu apasata, iar din schimbator sa urmaresti traseul inscriptionat pt R cat mai bine adik la 90 grade, ambreiajul sa fie apasat la maxim, cam asta ar fi explicatia mea. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. Cat despre geamuri s-ar putea sa ai ceva mizerie pe la chedere , cand o speli se inmoaie , asta cred. In cel mai rau caz ai probleme cu motorasele de la geamuri.

Link către comentariu

In momentul cuplarii marsarierului, masina sa stea pe loc, nemiscata, adik sa fie frana de serviciu apasata, iar din schimbator sa urmaresti traseul inscriptionat pt R cat mai bine adik la 90 grade, ambreiajul sa fie apasat la maxim, cam asta ar fi explicatia mea. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. Cat despre geamuri s-ar putea sa ai ceva mizerie pe la chedere , cand o speli se inmoaie , asta cred. In cel mai rau caz ai probleme cu motorasele de la geamuri.

Mulumesc frumos pt sfaturi , am sa tin cont :P:winter:

Link către comentariu

• 6 months later...

Acelasi zgomot il am si eu la geamuri. Azi desfac pe acolo sa vad ce se intampla. Tu ai mai rezolvat ceva in privinta asta?

Link către comentariu

Intre timp problema a reaparut si la mine, trebuie sa repet operatiunea.

Link către comentariu

problema e generala, cred... o am si eu, exact aceleassi simptome, dupa ce o spal dispare pt 1-2 zile... insa maiam o problema cu scartaitul usii, nu-mi dau seama exact de unde e, din balama sau din incuietoare... parca totusi ar fi din incuietoare... aveti vreun spray gresant etc sa-mi recomandati?

Link către comentariu

La a mea nu a facut niciodata deloc nici un zgomot (geamul) insa la ibiza sotiei.... e dezastru trozneste rau de tot de cand era noua.

Link către comentariu

Am reusit sa demontez totul. Treaba nu e prea buna:

Cablurile otelite sunt actionate de o roata cu canal (melc), datorita fortelor destul de mari roata aceea se deformeaza, inclusiv canalul, iar cablul incepe sa nu mai calce exact pe unde trebuie, se atinge o spira de alta... si se roade. La inceput pica doar o sectiune din manunchiul cablului si acele sarmulitze care raman libere fac un zgomot ciudat, ca de nisip sau pietricele frecate pe tabla sau sticla.

Eu am desfacut totul si am incercat sa schimb pozitia cablului astfel incat sarmulitele sa nu mai atinga pe taba, rezultat: 0 :( , cablul nu vrea sa stea in pozitia noua si dupa 2-3 actionari sare de pe roata.

Concluzie:

- Daca face zgomot nu defaceti, probabilitatea de a schimba ceva este foarte mica

- Faceti comanda de o macara noua de producator (nu originala VW) pt ca vine cu toate rotile metalice (pret originala 400-500lei, pret alt producator max 200lei)

Am sa pun si niste poze cu cablul si roata respectiva.

Link către comentariu

oare sa am si eu aceeasi problema? masina e in garantie, banuiesc ca e acoperita paguba... anyway, la mine zgomotul se aude doar la inceput, pe primul sfert al cursei, ca sa zic asa...

Link către comentariu

• 5 months later...
oare sa am si eu aceeasi problema? masina e in garantie, banuiesc ca e acoperita paguba... anyway, la mine zgomotul se aude doar la inceput, pe primul sfert al cursei, ca sa zic asa...

dap , si la mine doar in prima parte a cursei sincer nu cred ca e nimic grav , de mai bine de un an face asa dar geamurile functioneaza perfect .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!