Jump to content

Lanturi Pentru Iarna

Sh0by
 Share

Postare recomandată

Salut!!! :huh:

Am deschis acest topic pentru ca am o nelamurire in legatura cu lanturile pentru iarna,defapt nu sunt asa de convins de ele.Ne ajuta cu adevarat ???? In ce situatii ??? Cam care ar fi toate avantajele si dezavantajele folosirii lor ????

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• overseas

6

• AdrianaS

6

• SergiuD

4

• fx_

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

sebastian stefan

Ajuta foarte mult in conditiile in care n-ai aderenta, dar numai daca zapada nu depaseste in inaltime garda masinii,in acest caz poti sa ai lanturi ca tot ramai inpotmolit (mai bine zis suspendat pe zapada) Ca dezavantaje zgarie janta sau capacul la folosire,uzeaza cauciucul,si se monteaza mai dificil daca n-ai experienta.Daca mai vrei informatii despre lanturi intreaba, eu folosesc lanturile aproape in fiecare zi de iarna (urc un drum forestier)

Link către comentariu

Din cate am auzit de la cineva (patit) zice ca lanturile de 50 de lei din hyper marketuri sunt cam de unica folosinta. E adevarat ? Tu ai puse ceva model mai scump sau unul "ordinar" ?

Link către comentariu

Multumesc,@sebastian stefan !!!

Din cate am auzit de la cineva (patit) zice ca lanturile de 50 de lei din hyper marketuri sunt cam de unica folosinta. E adevarat ? Tu ai puse ceva model mai scump sau unul "ordinar" ?

Eu inca nu mi-am cumparat pentru ca nu eram convins daca merita sau nu.Despre lanturile ieftine nu stiu ce sa zic,am vazut la cineva cumparate din benzinarie (la nevoie),erau la fel ca cele din hypermarket si nu pareau chiar asa de unica folosinta dar la pretul asta nu e deloc imposibil sa fie asa ...

Link către comentariu

• 11 months later...

nu gasesc nici cum lanturi 205/55r16...cu ce as putea sa le inlocuiesc?

Link către comentariu

Mai cauta, trebuie sa gasesti; vezi ca pe cutia lanturilor sunt indicate mai multe tipuri de cauciucuri compatibile.

Link către comentariu

lanturile se pot strica f repede si datorita faptului ca multi nu citesc instructiunile si dupa ce le-au montat pleaca fara sa mai opreasca odata dupa 100m pt a le intinde inca o data.

si mersul cu mai mult de 40-50 le forteaza mult.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Iarna trecuta au stat lanturile de 40 lei din Billa pe masina o saptamana, montate si intinse corespunzator, masina a dormit nopti intregi pe ele, fara probleme. In timpul asta am facut aproape 200 km, fara sa depasesc 40 km/h, fara sa franez brusc pe ele, fara sa le folosesc pe strazi fara zapada. Adica intre a le da jos de 2 ori pe zi si a ocoli cele 2-3 strazi deszapezite am ales ultima varianta.

La munte, dupa aia, inca 2-3 zile a dormit tot pe ele, si s-au comportat ireprosabil. Le-am pus la conservare stropite cu wd40 in primavara, si o sa le duc in portbagaj la prima zapada si anul asta. Unde zapada e mare, sau din varii conditii s-a tasat si e lucioasa nu prea mai ajuta cauciucurile de iarna, mai ales in pante abrupte (cine a urcat la Straja stie), si atunci lanturile fac minuni.

Am urcat cu ESP on de fiecare data, daca sunt montate corect si pleci batraneste, ca iarna, nu ai cum sa ai neplaceri, sa te opreasca in loc ASR-ul, sau orice altceva.

Modificat de fx_
Link către comentariu

Intreb si eu pt ca nu ma pricep: daca am caucicuri de vara si pun lanturi e vreo problema? Isi mai fac treaba?

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Daca ai cauciucuri de vara oricum n-ajungi pana unde sa ai nevoie de lanturi. Lanturile nu-s decat o solutie sa traversezi o portiune extrem de naspa, in rest tot cauciucurile de iarna te tin pe drum.

Poti sa mergi si fara, dar cu cat sunt mai late cu atat e mai nasol. Am mers iarna trecuta cu un Aveo de prin familie cu Hancook de 195 de vara pe 3-4-5 cm de zapada proaspata. De vis se comporta, imbatraneam pana reuseam s-o duc la 60/h, si pe urma incepea sa fluture din coada.

Daca nu ninge si nu ai de gand sa mergi pe polei, daca nu iesi cu ea din oras si n-ai nimic impotriva sa iei un taxi cand ninge sau ingheata pe jos, merge si asa, dar cu grija.

Link către comentariu

Am inteles.Trebuie neaparat anvelope de iarna si, pt orice eventualitate, lanturi...Se pare ca trebuie sa umblu putin la portofel :)

Salutare!

Link către comentariu

Lanturile ca lanturile, daca n-ai de gand s-o scoti la arat poti sa le omiti. Oricum unde ajungi sa scoti lanturile 90% din oameni judeca cu mintea si se duc pe unde au venit.

Si nu e tocmai placut sa te ghemotocesti pe langa roti cu manusile alea pana la coate sa prinzi lanturile, pe urma sa le dai iar jos, sa le pui undeva murdare de zoaie, etc.

Nu e cazul sa faci chirurgie pe portofel deschis, uita-te numai sa fie (intr-o ordine aleatorie) inguste, ieftine, nu prea batrane si cu floare peste 4mm. Ia intai 2 si pune-le pe fata, pe urma daca ai bani mai ia 2 si pentru spate.

Inainte sa sara puristii cu replica celebra (daca ai 2 cauciucuri de iarna pune-le pe spate) am de zis: masina tot cu fata franeaza 80%, directia si tractiunea sunt pe fata, iar o Fabia HTP nu arunca cine stie ce fundul in laterale.

Link către comentariu

Anvelopele de iarna sunt sfinte.

Acum sunt in Predeal la o pensiune pe drumul spre 3 Brazi. Pentru a intra in parcare trebuie urcata o rampa de vreo 50 de metri lungime, nu foarte inclinata. Exista ML, Outlander, A6 cu Quattro, Lancer. Toate cu anvelope de vara si nu au reusit sa urce. Eu am Yokohama AVS Winter si nu am avut nici cea mai mica problema. Tipul cu Lancer a incercat si cu lanturi si nu a reusit sa urce.

Link către comentariu

avs winter BUNA ALEGERE si eu le am ..... sunt super bune.... eu le-am complectat cu lanturi Rud care se ridica singure pe anvelopa

Link către comentariu

lanturile le-ai cumparat recent? mi-as cumpara si eu unele, sa le am in portbagaj pt orice eventualitate, si ma intrebam daca sunt bune cele care se gasesc prin metro or stuff sau unde as putea gasi ceva mai de doamne-ajuta.

craciun fericit!

:lol:

Link către comentariu

Lanturile nu sunt facute sa circuli prea mult cu ele. Te scot din vreo belea unde nu reusesti cu cauciucurile de iarna si apoi le dai jos. Daca circuli prea mult cu lanturi poti sa mai strici ceva si pe la suspensii !!!

Link către comentariu

avs winter BUNA ALEGERE si eu le am ..... sunt super bune.... eu le-am complectat cu lanturi Rud care se ridica singure pe anvelopa

Buna,

Te rog spune-mi si mie de unde ai cumparat lanturile RUD?

Si inca o intrebare!Ai quattro ,pe care roti pui lanturile -fata sau spate?

Multumesc,

Link către comentariu

• 1 month later...

Eu am lanturi cumparate de 3 ani si nu le-am folosit decat o data anul trecut. Le-am pus ca sa pot iesi din parcare pt ca zapada era cam de 80cm. Cand am ajuns la drum circulat le-am dat jos pt ca daca pe asfalt nu e un strat de cel putin 2-3 cm de zapada nu le prea poti folosi (parca mergi cu tractorul pe camp).

Lanturile te scot din belea dar nu poti circula cu ele mult timp, decat daca mergi pe suprafata moale gen pamant , zapada (in general offroad)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Lanturile sunt bune doar pentru distante scurte, si doar unde e zapada, e crima sa mergi cu ele pe asfalt faci praf cauciucurile. SI ANENTIE CUM LE MONTATI. Au fost parintii mei pe la munte si nu au putut urca asa ca au pus lanturi. Nush cum le-au montat, nu am fost acolo, dar au reusit sa reteze cablul de la ABS. Sper ca se schimba cu totul si nu il lipeste acolo fir cu fir.... Ce stiti ??

Link către comentariu

• 9 months later...

Am umblat azi dupa lanturi si: 195/65/15 pret intre 50-80 RON in targ sau supermarketuri.Intrebarea se pune care sunt mai eficiente tip romb sau tip scarita? PS: Vazut azi in oras vreo 3 masini cu lanturi si cauciucuri de vara deci nu cred sa fie chiar atat de naspa dar ...........

Modificat de L_AURENTIU
Link către comentariu

cred ca lanturile in romb sunt mai eficiente , iar daca pe drum sunt macar 2 cm de zapada e foarte ok . normal ca nu e bine sa mergi cu lanturile pe sosea fara zapada ca strici si cauciucurile si lanturile.

Link către comentariu

Luati-va lanturi numai daca aveti de gand sa mergeti la munte prin zapada afanata. In rest cauciucurile de iarna sunt sfinte.

E destul de complicat sa stai mereu sa le pui si sa le scoti de pe roti in cazul in care mergi pe drumuri ba cu asfalt ba cu zapada. Prima data sunt foarte greu de montat. Dupa experienta isi spune cuvantul :vaidecapulmeu: De a rscos trebuie neaaparat scoase pe asfalt sau gheata pentru ca e foarte incomod mersul cu ele (pe langa efectele negative asupra rotilor si a cauciucurilor nu fac bine nici la suspensie...).

Eu am folosit lanturi numai in combinatie cu cauciucuri de vara. Iarna trecuta am urcat pana la baza partiei Zanoaga numai cu cele de iarna. Pe jos era atat gheata cat si zapada afanata sau mocirlita.

Ca si sfat tineti minte marimea lanturilor ca sa nu cautati mereu dimensiunea. De regula se gasesc marimile: 50, 60, 80, 80, 90, 100, 110. Cea care mi-ar trebui mie si contine si dimensiunea cauciucurilor mele (205/55/16) este 90 spre exemplu.

Aveti grija sa nu uitati lanturile in cutie dupa ce le scoateti de pe masina pentru ca ruginesc. Sunt patit. Avand in vedere ca nu prea se pot sterge ar trebui luate in casa la caldura pana se usuca.

Sunt mai bune cele stil romb decat cele scarita. Cele romb sunt mult mai eficiente atunci cand virati pentru ca musca din zapada pe toate partile.

Link către comentariu

Pentru195/65/15 va trebuie lanturi marimea 80 sau 8 .

Link către comentariu

• 3 months later...

Am un prieten care nu avea anvelope de iarna... si cum iarna asta a fost criminala, s-a hotarat sa-si puna lanturi. Toate bune si frumoase dar dupa vreo 70-80 km de rulat cu ele pe asfaltul cat de cat curata din Bucuresti, si-a uzat anvelopele cam cat ar fi uzura normala in 5000 km.

Link către comentariu

• 7 months later...

Asta e unul dintre dezavantajele lanturilor.

Eu folosesc huse antiderapante pentru rotii. Le-am cumparat din Spania, dar acum sunt si in Romania.

Bine, si pentru ca sunt fata si nu pot monta lanturile :D

Daca va intereseaza va spun mai multe :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!