Jump to content

Probleme La Franare - Trepideaza Pedala Si Nu Numai

IoneLL
 Share

Postare recomandată

Am observat o problema la Octavia Tour din 2005 a nashului meu pe care o conduc eu de o vreme.:

- La franare se simte o trepidatie puternica in pedala si in volan. Nu inteleg de ce.

E ca si cum ar intra in functiune ABS -ul, dar se intampla asta si la viteze mici si franari slabe .

Cand franez brusc de la viteze mai mari, parca tremura toata masina.

Rotile au fost echilibrate.

Discurile de frana par OK

ABS-ul nu da nici un semn de alarma.

Ma puteti ajuta cu o parere?

Ce poate sa aiba?Ma dispera!

Astept pareri de pe tot forumu!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu m-am gandit tot la discuri dar zice ca "par OK"!! primul lucru: verifica daca SUNT ok sau doar par!!

Link către comentariu

Sau roti descentrate sau discuri ovale. Cum sunt jantele? Esti SIGUR 100% ca sunt centrate cu axul planetarei?? Cand spui ca discurile par "ok" la ce te referi? Cum le-ai testat?

Link către comentariu

Pai cand am schimbat rotile cu cele de iarna am pus mana pe ele si nu mi s-a parut ca ar avea uzura mare.

Faza e ca la fel se comporta cu ambele seturi de roti.

Sa fie discurile ovalizate?

de ce?

Link către comentariu

Sigur sunt ovalizate discurile daca tremura numai la franare.

Daca ar fi rotile ar tremura si in mers, accelerare, cand e pe liber etc.

Nu cred ca daca pui mana pe ele iti poti da seama daca sunt ovale discurile.

Depinde si de materialul din care sunt facute, au mai fost schimbate ? Daca sunt discuri aftermarket (fabricate pe vapor) stiu cazuri in care s-au ovalizat dupa ce au intrat in contact cu apa si in prealabil franele fusesera folosite serios, discurile fiind incinse. Se decaleste materialul, parca asa se spune.

Oricum eu cred ca 99,9% sunt discurile.

Modificat de WNS
Link către comentariu

Aha!

Ciudat pentru ca nu au mai fist schimbate. Sunt cele din fabrica si nu par uzate tare . Da cred ca-s de slaba calitate.

Inseamna ca ar trebiu sa le schimb. Da vreau sa fiu sigur ca-s ele de vina

Link către comentariu

Mergi la un mecanic de incredere, pt a verifica lucrul acesta.

Nu e neaparat nevoie sa fie uzate neuniform, pt a fi ovale.

Link către comentariu

Da, tre sa merg la mecanic probabil maine ca de nu,numa dupa sarbatori.

Oare cat sa coste un set de discuri?

De care sa cumpar?

Link către comentariu

In general la sistemul de franare si cel de directie e bine sa mergi pe piese originale, doar e vorba de siguranta ta aici.

Link către comentariu

SI cele de pe masina sunt originale ca numai la reprezentanta au fost facute toata intretinerea si service-ul .

Aveti idee cam cat costa discurile ?

Link către comentariu

da, la 4 milioane le iei de la Avia Motors. Cel putin eu am dat 4 milioane. Dar gasesti mai bune la bani mai putini. In jur de 250-300 lei si de firma. Intreaba-l pe volksman.

Link către comentariu

salut! trepidatul volanului paote fi cauzat atat de ovalizarea discurilor dar si de directia proasta . va rog sa va verificati directia first , inainte de a baga o groaza de bani in discuri sau else.

vizavide dicuri (ca un sfat ) nu spalati masina dupa ce veniti de la un drum mai lung ,am avut inainte o laguna pe care, aveam prostul obicei de a o baga la spalatorie sub jet imediat ce ajungeam.GRESIT. ACEASTA NESOCOTINTA POATE DUCE LA OVALIZAREA DISCURILOR.AM TRAIT ,AM PATIT.am schimbat.

Link către comentariu

jeetrink cred ca nu ai citit cu atentie ce a postat IoneLL, sau daca ai citit, scuze dar am si eu o intrebare:

Si cam cum trebuie sa fie de proasta directia astfel incat sa transimita o trepidatie puternica in pedala ?

- La franare se simte o trepidatie puternica in pedala si in volan. Nu inteleg de ce.
Modificat de WNS
Link către comentariu

• 2 years later...

Verifica discurile daca sunt strambe schimbale impreuna cu placutele

Verifica discurile daca sunt strambe schimbale impreuna cu placutele

Link către comentariu

• 9 months later...

Scuze daca nu am postat bine dar am vazut ca topicul trateaza probleme legate de sistemul de franare si am o problema legata de franarea pe spate la Octavia mea, am desfacut tamburii spate sa verific sabotii de frana si am constat ca talerele sunt foarte uzate si mancate de rugina, talerul are pe interior o "buza"de metal subtire care este mancata rau de tot, plus ca la exterior are lipit pe el o bucata de plumb sau cositor nu mi-am dat seama prea bine care este rolul acestuia,plus ca unul a si cazut. intrebarea este daca se gasesc aceste talere in comert si daca este dificila inlocuirea lor, multumesc.

Link către comentariu

daca ai peste 200000km ar trebui schimbate 1-2mm uzura mai merge ,acela e plumb pt echilibrare

Link către comentariu

• 3 weeks later...

daca ai peste 200000km ar trebui schimbate 1-2mm uzura mai merge ,acela e plumb pt echilibrare

100 de aia verde un singur disc sau tot setul? Am si eu o problema asemanatoare, dar doar la franare mai consistenta la viteza mai mare, peste 100km/h .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!