Jump to content

Polo 1.4TDI -> Octavia 3 1.2TSI


Aditu

Postare recomandată

Salutare,
Revin si eu in discutiile de pe forum insa acum in postura de proprietar. icon_geek.gif
Am un VW Polo 1.4 TDI, 75 CP, cu Euro 4 , model 2005 (luna a 11-a 2004)
Masina are 130.000 Km si a fost adusa din Germania acum 5 zile.
Eu sunt incantat de ea insa mai am si unele nelamururi si unele controversese si chiar nemultumiri. Probabil ca o sa am si probeleme. Deci am nevoie printre altele de ajutorul vostru prin discutiile pe vwforum.
M-am gandit sa deschid un tipic pe "Masina mea" insa eu nu am de gand doar sa pun poze cu ea si sa o prezint...Sa vedem pe parcurs.
Fiind nou atat pe forum (2 luni) dar si mai nou ca proprietar auto, aceasta fiind prima mea masina, mi-ar facea placere sa am cu cine discuta in aceste subiecte dar mi-ar fi si util. Si ulterior poate ar mai fi si altcuiva util.

In primul rand ... cum pot intra si eu un posesia unui sticker vwforum aici la mine in Pitesti? RO%20flag.gif

Masina mi-a fost adusa de cineva. Ca si pret, pe factura scrie 7900, insa in banii asta cred ca sunt pusi si banii celui care mi-a adus-o. Caruia a trebuit sa ii mai dau pentru alte cheluielei acolo inca vreo 500 euro pt ca fost o situatie mai incurcata (a trebuit sa ia un sofer sa mi-o aduca pe care atrebuit sa il plateasca si sa il cazeze 2 nopti ohmy.gif )
Am mai dat si taxa de imnatriculare de la noi, care costa vreo 330 euro...si cam asta.

Poze nu am inca daca veti vrea sa o vedeti. Ea e alba, si ca dotari are :
climatronic,
radiocas alpha cu 2 boxe fata + 2tweetere,
geamuri electrice fat/spate
inchidere centralizata din cheie, fara telecomanda
4 airbaguri


nu imi place ca nu are computer de bord si inchdere cu telecomanda, si evantual 4 boxe.
Ce e drept in cele 2 boxe se aude destul bine si tare.
Ca si doatri as fi putt avea ceva mai bun dar nu mai era euro4 si crestea taxa. Daca nu ar fi ffost taxa alfel discutam. Asta e acum...

Voi ce ziceti? Astept si intrebari...

Modificat de WVWZZZ
Link către comentariu
  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Aditu

    53

  • STC

    9

  • 1-Q

    4

  • calin.g

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asteptam poze si chiar daca ti se pare ca ai dat mult pe ea acum e a ta si nu mai conteaza :D

Telecomanda poti sa-i pui pentru inchidere si inca 2 boxe si eventual un cd player nu-ti fa griji

S-o stapanesti sanatos si las ca te scoti tu la consum, din cate stiu eu motorul asta e foarte zgarcit si consuma putin tare

Ce-ti mai trebuie zic eu o remapare si folie ca da bine cu albul masinii

Link către comentariu

consuma extrem de putin, dar e si lenesa in acelasi timp. a1-a si a2-a sunt lenese, dar la drum masina se descurca ok pt cei 3 cilindrii. oricum, ma gandesc ca la tine consumul a primat in alegerea masinii. sa ai bafta de ea si geamuri fumurii neaparat, cum zice si Auras. la cat consuma nu-ti trebuie computer de bord. o sa uiti de benzinarie haha

Link către comentariu

Da...nu trebuie acum sa imi pun boxele spate...mai merge inca ce are ea asa. e chiar ok. doar ca ma deranjeaza faptul ca la fiecare scoatere a cheii din contact uita codul SAFE si trebuie sa il bag mereu cand il pornesc. Plus ca nu mai poate fi pornit deloc dupa ce scot cheia din contact.

A primat si consumul la alegerea ei dar cel mai mult taxa de prima inmatriculare. Cu inchiderea pe cheie ...nu prea curand ca nu mai am bani deloc dupa toate astea plus inscrierea. Si urmatorii bani or sa mearga in datorii si in ea pentru ca ma gandesc ca terbuie sa ii schimb distribuitia si uleiul ca sa nu am surprize. Cei de la reperezentanat mi-au zis pe baza seriei ca nu a fost schimbata niciodata distribuitia.

La primavara o sa ii dezlipesc scrisul cu Bosch de pe ea, pt ca a fost masina Bosch. :Driver: multumesc de incurajari :icon_thumright:

post-17144-1198008616_thumb.png

Modificat de Aditu
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

revin si eu cu poze facute azi. cand am plecat de acasa era soare. cand am ajuns langa stadion s-a facut ceata :( deci cam asa arata masina mea.o sa trebuiasca sa ii dau jos scrisurile. nu prea stiu cum sa fac fara sa ii stric vopseaua. aveti idei? dar bune ! :)iar cat mai curand o sa ii schmb distributia.stie cineva cum pot afla ce model, serie sau cum pot identifica kit-ul care imi trebuie pentru ea?o spalasem zilele trecute dar cu vreme asta si cu abul ei...se cam vede... :o si ma oftica rau drumurile astea ale noastre distruse...numai bine va doresc voua si masinutelor voastre! :Driver:

post-17144-1199023296_thumb.jpg

post-17144-1199023392_thumb.jpg

post-17144-1199023729_thumb.jpg

post-17144-1199023751_thumb.jpg

post-17144-1199023805_thumb.jpg

post-17144-1199023853_thumb.jpg

post-17144-1199024055_thumb.jpg

post-17144-1199024133_thumb.jpg

Modificat de Adi H. Pit.
Link către comentariu

1. in carte ar trebui sa ai trecuti niste nr de km si unde scrie despre "zahnriemen" si motorul tau specificat acolo e limita km la care trebuie sa inlocuiesti distributia.

2. pentru inscrisuri intreaba un taximetrist despre cei care pun colant pe masini (aia pun si tot ei scot colantul de pe masini) ; dupa ce dai jos inscriptiile alea teoretic ar fi necesara o polishare ca sa dispara urmele.

3. posibil ca sa fi avut alt casetofon pe masina; e o pb de alimentare si incurcatura a unor fire.

PS: sa o stapinesti sanatos!

Link către comentariu

Referitor la distributie cauta pe forum sau cel mai bine du-te la un service si asta cat mai repede. Cat priveste inscrisurile de pe masina, cand ai timp, incalzeste fiecare litera cu foehnul - sper ca am scris bine cuvantul :P - si incet, cu multa rabdare, dezlipeste literele.

Bafta si la cat mai multi kilometri fara evenimente.

Link către comentariu

Felicitari pt. masinuta, referitor la stickerele de pe ea mai bine mergi la o spalatorie auto unde au si apa calda cu presiune si va fi mai usor de dat jos asa.

Link către comentariu

ce modificarii, a se citi imbunatatiri...:vaidecapulmeu: sa ii fac?

1. inchidere pe telecomanda

2. calc de bord ?! se poate cred ca e f scump

3. ceva pentru siguranta ei. ma gandeam la o camera de supraveghere. ceva wireless si cu acumulator ca sa o pun inauntru. eventual sa fie de tip IP,ca sa o pot urmari de pe net orunde as fi. sau mai bine o alarma. nu prea am incredre in alarme daca nu sunt din fabrica

4. o cotiera speciala pt Polo

5. boxe pe spate si un cass gamma ca sa nu stric aspectul bordului, si la care sa leg un xcarlink pt mp3 pe usb

6. o plasa de portbagaj. unde sa gasesc una?

7. niste roti mai mari, pe 15. dar trebuie sa merg la RAR din nou :wub:. ceva gen 185/60/16

8. un suport de numere vwforum si un sticker vwforum. de unde iau si eu asa ceva?

ce ziceti?.

acum astept sa prind ocazia sa ies la caldura si sa dau jos scrisuriel de pe ea.

Link către comentariu

daca tot nu zice nimeni nimic eu imi vad de treaba si mai pun niste poze :)nu e tunata sau aranjata dar eu apreciez o masina care sa arate bine fara tuning. asa ca asta e a mea. daca o sa ii fac ceva va fi ceva legat de confort sau ceva gadgeturi, ori un mic "tuning" discret daca pot sa ii zic asa:)o sa fie mai dragutza fara inscriptionari :biggrin:

post-17144-1200402029_thumb.jpg

post-17144-1200402034_thumb.jpg

post-17144-1200402045_thumb.jpg

post-17144-1200402173_thumb.jpg

Modificat de Adi H. Pit.
Link către comentariu

frumoasa, sa o stapanesti sanatos.

direct jante pe 18", o suspensie, folie neagra, un kit exterior si aia e ;)

Link către comentariu

merci!

cu jante pe 18 pe gropanele de la noi..si kit-ul....ar fi frumoasa dar mai bine ma gandeam la unele de 15" cu niste cauciucuri care sa o ridice mai mult :)dintre imbunatatirile de mai sus ce ziceti:)mercicu jante pe 18 pe gropanele de la noi..si kit-ul....ar fi frumoasa dar mai bine ma gandeam la unele de 15" cu niste cauciucuri care sa o ridice mai mult :D

dintre imbunatatirile din lista mea...de mai sus ce ziceti:) aporpo, mie mi se pare ca geamurile au as o tenta putin inchisa nu vi se pare?;)

Modificat de Adi H. Pit.
Link către comentariu

salut si eu am VW Polo 1,4TDI dar e din 2001 si e in 3 usi,

dar masinile seamana f mult intre ele exceptand farurile,

referitor la geamuri nu ti se pare, la mine cel putin chiar au o tenta verzuie (parere proprie), oricum eu ma bucur ca-s asa.

referitor la imbunatatiri, cred ca suntem norocosi ca sunt masini foarte "cochete" sau altfel spus arata f bine asa cum e.

Link către comentariu

asa e...verzuie imi pare si mie tenta geamurilor :icon_thumright:

si mie mi se pare dragutza asa cum e

mi-ar placea nixte jante pe 15 ... depinde de finante :icon_thumright:

in rest chestii de interior pentru confort poate ar mai merge :Driver:

golf-ul 4 pare invechit rau si ca design interior , dar si ca design interior :eek: desi mi-as fi luat si eu ca e o masina buna tare

Link către comentariu

acum cateva zile i-am facut shimbul de ulei si filtre plus distributia cu pompa de apa. am scapat cu fix 985RON. eu zic ca e destul de bine :icon_thumright: si treaba din service-ul respectiv mi s-a parut destul de ok. nu mai fusese schimbata distributia si am schimbat0o la aproape 135000km....

in rest masina pare ok! mai trebuie sa ma ocup de cateceva pe ici pe colo..dar nu cred ca e ceva care sa arda :icon_thumright:

de consumat...eu zic asa un mediu de 5,5 la 100km. despasiri face...destul de bine trenul de rulare mi se pare un pic cam zgomotos la trecerea peste denivelari (gropi in Romania). ma gandesc sa nu fie amortizoarele de vina...sau poate asa e masina.

numai bine tuturor!

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Cateva cuvinte despre masinuta... Exceptand micile mele sechele venite din partea gropilor si unele mici probleme...cum ar fi ca cineva mi-a tunat-o cu cheia :offtopic: (nu am cunoscuti care sa ma urasca chiar atat de tare :P ) .

Ce pot spune e ce ea ma duce si ma aduce bine, multumit de cum merge...atunci cand nu sunt gropi (am o obsesie in sensul rau pentru ele:) ).

Acum deja simt nevoia sa ii mai fac cateceva insa stau cam prost cu banii...As vrea sa ii arat un pic de atentie in sensul imbunatatirilor.

As vrea sa ajung pana la Bucuresti sa vad daca ii pun o cotiera. Voi ce ziceti meita sa dau banii pe o cotiera ?

Si mai vreau sa imi pun si eu un audio pe ea dar tot de origine VW care sa imi permita macar sa pun un xcarlink, sau macar sa aiba CD. Foarte mult mi-ar placea un RCD 200 :)

Sper sa reusesc pana in vara:) sa scot si tuningul de cheie, dar si sticker-ele de pe ea :cheers:

Pana una alta mai astept propuneri de imbuntatiri si solutii eventual de la voi. Ideii pentru ceva upgrade-uri lejer de facut acasa, si mai putin costisitoare, insa de bun gust obligatoriu :lol:

post-17144-1202816264_thumb.jpg

Modificat de Adi H. Pit.
Link către comentariu

Salut,

In primul rand, iti urez sa o stapanesti sanatos si fara probleme. In al doilea rand vreau sa te intreb daca nu cumva ai dat cam multi banutzi pe ea avand in vedere ca este si masina de firma...

In rest ce sa zic, sa te bucuri de ea si sa nu ai evenimente..

Modificat de andy_nr10
Link către comentariu

ba asa am si eu impresia acum ca am dat cam mult. dar starea ei e impecabila. n-am ce sa ii reporsez. rotile la 160km/h nu au nici un joc si nu a fost umbalt la ele niciodata...nu vibreaza volanul la 160km/h deloc. nimic!

doar distributia am schimbat-o si consumabilele.

Bine poate or sa mai apara probleme...desi sper sa nu.

Pretul totusi il justifc prin anul de fabricatie...motorul TDI euro4 care nu prea se gasea asa ushor si climatronicul care il vroiam neaparat.

Nu prea se gaseau in combinatia asta masini in stare buna si poate ca am dat un pret corect pana la urma. Nenea de mi-a adus-o e era un om serios si de incredere. Cineva din familie a mai lucrat cu el si a fost f multumit. Plus ca are 60 de ani si face asta de foarte mult timp. Acum cand privesc in urma ma gandesc ca masina a adus-o buna dar in bani cam multi. Oricum sunt convins ca si-a mai pus si cel care mi-a adus-o ceva bani in banii aia. in afara de costurile oricum cam mari de drum pentru el :Driver:. Ce sa ii mai fac acum?! Ce sa mai zic si eu! Sunt macar multumit de ea:) E faina si in stare buna. Doar ca am impresia ca drumurile nostre o cam deranjeaza si ii fac rau. De fapt nu e o impresie e o certitudine!

Modificat de Adi H. Pit.
Link către comentariu

Totul raul inspre bine , daca si-a pus bani peste la masina ta fii sigur ca ii va pierde pe alta pare asa ca nu a castigat nimic. In scimb tu ai casigat o masina buna din punct de vedere tehnic la un pret corect . Bafta cu buburuza si cat mai multi km fara incidente !

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Azi am scos in sfarsit inscrisuriel de pe masina...rapid si frumos...nu a ramas nici o ura sau diferenta de coloare... :blink: E mai frumoasa acum masinutza mea :D Cine vrea metoda sa intrebe.

O sa pun si niste poze in curand...

Link către comentariu
  • 1 month later...

Nu am mai scris despre ea de ceva vreme...Nici nu i-am adus modificari deocamdata...si nici nu cred ca o sa ii fac prea curand . Banii bata-i vina :)In rest doar merg cu ea si ea merge bine :lol: O sa ii schimb niste bucse la bratele din fata ca in urma unei constatari s-au dovedit uzate - fapt ce explica unele nemltimiri ale mele. In rest la service-ul unde am facut constatarea au zis ca e in regula masina peste tot. Amortizoarele pe fata ok, pe spate cam la limita. Acum sunt nerabdator sa ii schimb bucsele alea de comfort sa vad cu e cu unele noi :)Sper sa nu fiu considerat OffTopic cu post-ul asta, ca doar vb despre masina mea :lol:

Povestesc si eu...despre ea aici; altcuiva nu am cui :offtopic:

Mai pun si cateva poze chiar daca nu sunt senzationale si masinutza nu e modificata. E fumusica si asa...niste jante ar prinde-o bine...nu?

post-17144-1207316064_thumb.jpg

post-17144-1207316073_thumb.jpg

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!